Έλα ντε; Τον στηρίζει; Ναι ή Όχι;Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 07:41Γιατί «θα»; Η ερώτηση πρέπει να είναι «στηρίζει το ΚΚΤ τον αγώνα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν;»pylothess έγραψε: ↑13 Οκτ 2022, 21:24Sol
Ανοίγω αυτό το νήμα γιατί θέλω να ακούσω τις απόψεις που έχετε για το θέμα, η αν γνωρίζει κάποιος να μου πει, αν έχει κάποια πληροφόρηση.
Εδώ τίθεται το θέμα σχέση μεταξύ εθνικισμού,πατριωτισμού και κομμουνισμού. Sol , εσύ μου έγραψες πως οι καπιταλιστές είναι και εθνικιστές και
κοσμοπολίτες. Εδώ τώρα τίθεται το θέμα ,οι κομμουνιστές τι είναι; Διεθνιστές η εθνικιστές; Θα δεχόταν για παράδειγμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας να χάσει η Τουρκία εδάφη για την δημιουργία ανεξαρτήτου Κουρδιστάν;
Στηρίζει το ΚΚΤ έστω το ΠΚΚ;
Θα στήριζε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας τον αγώνα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν;
Re: Θα στήριζε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας τον αγώνα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν;
- Golden Age
Re: Θα στήριζε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας τον αγώνα για ανεξάρτητο Κουρδιστάν;
Δεν γνωρίζω τις ακριβείς δηλώσεις του. Αλλά νομίζω αφορούσαν γενικότερα την τουρκική αριστερά. Μπορεί ως "εθνικισμό" να εννοούσε ότι δεν ήθελαν κουρδική ανεξαρτησία ή και αναγνώριση των Κούρδων ως εθνότητα.pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:06Ο Οτσαλάν όταν αναφερόταν στην αριστερά εννοούσε και το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας;Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
Γιατί για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ , η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Δεν ξέρω αν και ο Καρατζαφέρης είχε πει ποτέ ότι είναι αριστερός.
Για την Τουρκική αριστερά ειλικρινά δεν γνωρίζω τι ισχύει.
Εσύ τι γνώμη θα είχε για τους αριστερούς που διακατέχονται από εθνικισμό;
Στην Ελλάδα δεν θα με χαλούσε να υπάρχουν αριστεροί εθνικιστές.
Κάποια Κομμουνιστικά κόμμα είναι εθνικιστικά και κάποια άλλα διεθνιστικά.taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 04:36Με τίποτα.
Τα κομμουνιστικά κόμματα είναι άκρως εθνικιστικά και βίαια κρατικολαγνικά.
Η απάντηση είναι απλούστατη.
Η απόσχιση των Κούρδων είναι φασιστό-εθνικιστική κίνηση και όχι κομμουνιστική αφού διαιρεί τους προλετάριους με νέα σύνορα αντί να τους ενώνει.
Το μόνο που θα πρόσφερε το ΚΚΤ στους Κούρδους θα μπορούσε να είναι μια προλεταριακή ισονομία μέσα σε ένα κομμουνιστικό κρατικό καθεστώς της τουρκίας όπου οι κομμις θα είναι οι τούρκοι μπολσεβίκοι (πλειότεροι) και οι κούρδοι μενσεβίκοι (λιγότεροι).
Αν θα μπορούσαν να τα βρούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο αντεθνικιστικού διαλόγου και συμφωνιών, θα ήταν ανούσιο και ανώφελο να διασπαστούν σε δύο κομμάτια με λιγότερη ισχύ από,τι ένα εννιαίο κράτος με ισονομία άνευ φυλετικού ρατσισμού και αναγκαστικής τουρκοποίησης.
Aυτό θωρώ, αυτό γράφω.
Στην Βόρεια Κορέα π.χ. το καθεστώς είναι περισσότερο εθνικιστικό ενώ στην Κούβα είναι περισσότερο διεθνιστικό.
Αυτό δηλαδή θα ισοδυναμούσε με απόσχιση Εσθονίας, Λιθουανίας ,Λετονίας, Λευκορωσίας , Γεωργίας ,Αρμενίας κ.τ.λ. από την Ε.Σ.Σ.Δ.
Ναι αλλά τις μεγαλύτερες συμφορές η Ελλάδα από εθνικόφρονες τις έπαθε και όχι από εθνικιστές.
Θα ήταν προτιμότερο η Ελλάδα να ήταν μια επαρχία σε μια σοσιαλιστική Τουρκία η μια ανεξάρτητη Ελλάδα με καπιταλισμό;
Θα ήταν προτιμότερο η Ελλάδα να έχει σύνορα μέχρι την Λάρισα και σοσιαλισμό ή να έχει σύνορα από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο με καπιταλισμό;
Οι Έλληνες με τους Τούρκους κομμουνιστές μπορούν να τα βρούνε.Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:09Δεν γνωρίζω τις ακριβείς δηλώσεις του. Αλλά νομίζω αφορούσαν γενικότερα την τουρκική αριστερά. Μπορεί ως "εθνικισμό" να εννοούσε ότι δεν ήθελαν κουρδική ανεξαρτησία ή και αναγνώριση των Κούρδων ως εθνότητα.pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:06Ο Οτσαλάν όταν αναφερόταν στην αριστερά εννοούσε και το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας;Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43
Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
Γιατί για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ , η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.
Οι Έλληνες με τους Τούρκους εθνικιστές μπορούν να τα βρούνε;
- Golden Age
Όχι.pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:21Οι Έλληνες με τους Τούρκους κομμουνιστές μπορούν να τα βρούνε.Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:09Δεν γνωρίζω τις ακριβείς δηλώσεις του. Αλλά νομίζω αφορούσαν γενικότερα την τουρκική αριστερά. Μπορεί ως "εθνικισμό" να εννοούσε ότι δεν ήθελαν κουρδική ανεξαρτησία ή και αναγνώριση των Κούρδων ως εθνότητα.pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:06
Ο Οτσαλάν όταν αναφερόταν στην αριστερά εννοούσε και το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας;
Αλλά όταν η τουρκική αριστερά είναι εθνικιστική, θα πρέπει οι Έλληνες κομμουνιστές να κάνουν εθνικές παραχωρήσεις.
Αν Τουρκική αριστερά εννοούμε κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΚΚΙ κ.τ.λ. , δεν μου κάνει εντύπωση να έχουν εθνικιστικές απόψεις. Αλλά τα κομμουνιστικά κόμματα είναι διεθνιστικά. Εδώ στο phorum δεν θυμάμαι αν ήταν ο Fluffy που είχε κάνει παράθεση ένα link ότι το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας ήταν αντίθετο με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Για τους Τούρκους κομμουνιστές επιφυλάσσομαι αν είναι εθνικιστές ή όχι.Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:27Όχι.pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:21Οι Έλληνες με τους Τούρκους κομμουνιστές μπορούν να τα βρούνε.Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:09
Δεν γνωρίζω τις ακριβείς δηλώσεις του. Αλλά νομίζω αφορούσαν γενικότερα την τουρκική αριστερά. Μπορεί ως "εθνικισμό" να εννοούσε ότι δεν ήθελαν κουρδική ανεξαρτησία ή και αναγνώριση των Κούρδων ως εθνότητα.
Αλλά όταν η τουρκική αριστερά είναι εθνικιστική, θα πρέπει οι Έλληνες κομμουνιστές να κάνουν εθνικές παραχωρήσεις.
Οι κομμουνιστές έχουν πάρει ενεργό μέρος πολλές φορές σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Οι δηλώσεις αυτές υπάρχουν κάπου ή μπα?Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Γιατί ξέρουμε τι δήλωσε ο Οτσαλάν σε σχέση με την τουρκική αριστερά?pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:06Ο Οτσαλάν όταν αναφερόταν στην αριστερά εννοούσε και το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας;Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
- Golden Age
Και οι Κεμαλιστές ήταν αντίθετοι με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ακόμη και η διάσπαση των Γκρίζων Λύκων, το κόμμα της Ασκενέρ που υποστηρίζει τον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκίας που είχε δημιουργήσει ο Κεμάλ. Οι Κεμαλιστές δεν αντιτίθεντο στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επειδή είναι Χριστιανικός ναός. Αντιτίθεντο επειδή ο Κεμάλ την είχε κάνει μουσείο και η επαναμετατροπή της σε τζαμί, συμβολίζει ιδεολογικά την ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας και τη ρήξη με τον παλιό κοσμικό της χαρακτήρα.
όχι δεν το ξέρουμε. Αν μπορούμε καλό θα ήταν να έχουμε το link για να το επιβεβαιώσουμε.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:41Γιατί ξέρουμε τι δήλωσε ο Οτσαλάν σε σχέση με την τουρκική αριστερά?pylothess έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:06Ο Οτσαλάν όταν αναφερόταν στην αριστερά εννοούσε και το κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας;Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43
Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
Πάντως εγώ προσωπικά επιφυλάσσομαι για τους Κομμουνιστές της Τουρκίας ότι είναι εθνικιστές.
Αριστερά εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι. Η αριστερά πολύ απλά δεν υπάρχει, δεν είναι κάτι.
Δεν υπάρχει αριστερά ούτε και δεξιά. Υπάρχουν κομμουνιστές, σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι ,φασίστες, αναρχικοί κ.τ.λ.
- Golden Age
Το είχα διαβάσει κάπου, αν το βρω θα το παραθέσω.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 15:40Οι δηλώσεις αυτές υπάρχουν κάπου ή μπα?Golden Age έγραψε: ↑14 Οκτ 2022, 13:43Αυτό το είχε αναφέρει και ο Οτσαλάν. Κατηγορούσε την τουρκική αριστερά για εθνικισμό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κομμουνιστικό Κόμμα Κένυας: Υπάρχουν και προοδευτικά πραξικοπήματα
από Golden Age » 06 Αύγ 2023, 23:48 » σε Διεθνής πολιτική - 14 Απαντήσεις
- 597 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
20 Σεπ 2024, 19:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το Κομμουνιστικό κόμμα μπροστά στην αντιενωσιακή συνείδηση του λαού μας ☭
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Μάιος 2024, 18:18 » σε Εθνικά Θέματα - 94 Απαντήσεις
- 1143 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
06 Ιουν 2024, 18:08
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ΣΩΣΤΗ πλευρα της Ιστοριας ειναι με τον ΛΑΟ της Παλαιστινης για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κρατος.
από Frappezitis » 01 Νοέμ 2023, 19:28 » σε Εσωτερική Πολιτική - 81 Απαντήσεις
- 2350 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
19 Νοέμ 2023, 22:07
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το κόμμα ''ΝΙΚΗ¨,το χριστιανικό κόμμα, θα ειναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών;
από georgebi » 05 Μάιος 2023, 11:47 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1600 Απαντήσεις
- 47397 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
08 Οκτ 2024, 08:33
-