Άρχισαν οι εξαιρέσεις. Ονόματα δεν έχουν αυτές οι 50-60 πόλεις και οι άλλες 2-3; Μέσα στα γενικολογα θα κρυφτείς;
Τι να κρυφτώ ρε ασχετε;
Κάτσε και γράψε εσύ τις πόλεις που απελευθέρωσε με μάχες ο ηρωικός ΕΛΑΣ που τις ανέφερες, εγώ είπα και επιμένω ότι παντού περίμενε να σιγουρευτεί ότι έφυγαν οι Γερμανοί και τότε έμπαινε θριαμβευτής σε κάθε πόλη για να εξασφαλίσει την κατοχή της.
Συγνώμη, εσύ αράδιασες αριθμούς από τον πισινό σου, όχι εγώ. Ε, εσύ θα πρέπει να αποδείξεις τους αριθμούς αυτούς, όχι εγώ.
Όπως συνήθως, εσυ πετάς μια μαλακία που πρέπει κατά την λογική σου ο άλλος να αποδείξει ότι δεν ισχύει.
Περιμένω πάντως, πες μια πόλη από την οποία ο ΕΛΑΣ έδιωξε με μάχη τους Γερμανούς γιατί εγώ υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια εκτός από 2-3 περιπτώσεις που υπήρξαν αψιμαχίες με καθυστερημένους Γερμανούς.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Τι να κρυφτώ ρε ασχετε;
Κάτσε και γράψε εσύ τις πόλεις που απελευθέρωσε με μάχες ο ηρωικός ΕΛΑΣ που τις ανέφερες, εγώ είπα και επιμένω ότι παντού περίμενε να σιγουρευτεί ότι έφυγαν οι Γερμανοί και τότε έμπαινε θριαμβευτής σε κάθε πόλη για να εξασφαλίσει την κατοχή της.
Συγνώμη, εσύ αράδιασες αριθμούς από τον πισινό σου, όχι εγώ. Ε, εσύ θα πρέπει να αποδείξεις τους αριθμούς αυτούς, όχι εγώ.
Όπως συνήθως, εσυ πετάς μια μαλακία που πρέπει κατά την λογική σου ο άλλος να αποδείξει ότι δεν ισχύει.
Περιμένω πάντως, πες μια πόλη από την οποία ο ΕΛΑΣ έδιωξε με μάχη τους Γερμανούς γιατί εγώ υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια εκτός από 2-3 περιπτώσεις που υπήρξαν αψιμαχίες με καθυστερημένους Γερμανούς.
Στην Πάτρα έγιναν σκληρές μάχες. Όπως και στην ηλεκτρική Κερατσινίου. Βλέπεις εγώ δεν γράφω γενικόλογα. Εσύ; Σκέψου το.
Στην Πάτρα έγιναν σκληρές μάχες. Όπως και στην ηλεκτρική Κερατσινίου. Βλέπεις εγώ δεν γράφω γενικόλογα. Εσύ; Σκέψου το.
Ναι ενώ έφευγαν οι Γερμανοί κάποιοι ανυπόμονοι τους πυροβολούσαν.
Όσο έψαξα δεν βρήκα απώλειες ούτε των Γερμανών ούτε του ΕΛΑΣ.
Έριχναν στο γάμο του Καραγκιόζη για να δείξουν ότι πολεμάνε.
Ίδια φάση έγινε και στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης.
Γι αυτό είπα για 2-3 περιπτώσεις που είχαμε αψιμαχίες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ναι ενώ έφευγαν οι Γερμανοί κάποιοι ανυπόμονοι τους πυροβολούσαν.
Όσο έψαξα δεν βρήκα απώλειες ούτε των Γερμανών ούτε του ΕΛΑΣ.
Έριχναν στο γάμο του Καραγκιόζη για να δείξουν ότι πολεμάνε.
Ίδια φάση έγινε και στις συνοικίες της Θεσσαλονίκης.
Γι αυτό είπα για 2-3 περιπτώσεις που είχαμε αψιμαχίες.
«Κατόπιν ο στρατηγός Άρης ωμίλησε δια την απελευθέρωσιν των Πατρών και την αναγνώρισιν της λαϊκής κυριαρχίας, με απτόν παράδειγμα την εγκατάστασιν του δημάρχου συναγωνιστού Βασιλ. Ρούφου.
«Κατόπιν ο στρατηγός Άρης ωμίλησε δια την απελευθέρωσιν των Πατρών και την αναγνώρισιν της λαϊκής κυριαρχίας, με απτόν παράδειγμα την εγκατάστασιν του δημάρχου συναγωνιστού Βασιλ. Ρούφου.
Ήταν νόμιμος ή όχι; Εξελέγη με ψηφοφορία το '44;
Όπως σου έγω γράψει ήδη 100 φορές. Η νομιμοποίηση ήρθε μέσω της δύναμης των όπλων. Το αυτό ισχύει και για την κυβέρνηση του Λιβάνου, τον Χότζα ή τον Μεταξά. Τα περί θεσμικής νομιμοποίησης ήταν δικές σου παπαριές. εσύ θα πρέπει να απολογηθείς για αυτές, όχι εγώ.
Ήταν νόμιμος ή όχι; Εξελέγη με ψηφοφορία το '44;
Όπως σου έγω γράψει ήδη 100 φορές. Η νομιμοποίηση ήρθε μέσω της δύναμης των όπλων. Το αυτό ισχύει και για την κυβέρνηση του Λιβάνου, τον Χότζα ή τον Μεταξά. Τα περί θεσμικής νομιμοποίησης ήταν δικές σου παπαριές. εσύ θα πρέπει να απολογηθείς για αυτές, όχι εγώ.
Η νομιμοποίηση υπήρχε απο πριν. Το ελληνικό κράτος δεν παραδόθηκε, συνέχισε την αντίσταση κι επέστρεψε με την απελευθέρωση.
Η νομιμοποίηση υπήρχε απο πριν. Το ελληνικό κράτος δεν παραδόθηκε, συνέχισε την αντίσταση κι επέστρεψε με την απελευθέρωση.
Παραδόθηκε. Σόρυ που στο χαλάω.
Πως παραδόθηκε με την κυβέρνηση να παραμένει ελεύθερη και να συνεχίζει τον αγώνα και τον αρχηγό του στρατού να ζητά πόλεμο μέχρις εσχάτων; Ένας στασιαστής στρατηγός δεν είναι το κράτος.
Η επίσημη Ελλάδα ήταν στην αντίσταση και στη Συμμαχία
Παραδόθηκε. Σόρυ που στο χαλάω.
Πως παραδόθηκε με την κυβέρνηση να παραμένει ελεύθερη και να συνεχίζει τον αγώνα και τον αρχηγό του στρατού να ζητά πόλεμο μέχρις εσχάτων; Ένας στασιαστής στρατηγός δεν είναι το κράτος.
Ο ΕΛΑΣ πιανόταν στην επίσημη αντίσταση ;
Στη φωτογραφία δείχνει τα κράτη. Την κυβέρνηση της Ελλάδος και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής έδειχνε ο χάρτης Τώρα αν έχεις κόλλημα με τον Ελλάς, ναι ήταν αντισταστιακή οργάνωση, έστω κι αν το ΚΚΕ δημιούργησε το ΕΑΜ για την υποστήριξη των συμφερόντων του κομμουνισμού κι έστω κι αν ο ΕΛΑΣ έκανε επιθέσεις στις άλλες ανταρτικές αντιστασιακές οργανώσεις προκαλώντας εμφύλιο.
Ο ΕΛΑΣ πιανόταν στην επίσημη αντίσταση ;
Στη φωτογραφία δείχνει τα κράτη. Την κυβέρνηση της Ελλάδος και τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις της Μέσης Ανατολής έδειχνε ο χάρτης Τώρα αν έχεις κόλλημα με τον Ελλάς, ναι ήταν αντισταστιακή οργάνωση, έστω κι αν το ΚΚΕ δημιούργησε το ΕΑΜ για την υποστήριξη των συμφερόντων του κομμουνισμού κι έστω κι αν ο ΕΛΑΣ έκανε επιθέσεις στις άλλες ανταρτικές αντιστασιακές οργανώσεις προκαλώντας εμφύλιο.
Στα ενιακόσα δώδεκα αρχάς του Οκτωβρίου,
ξεκίνησε ο πόλεμος με θέλημα Κυρίου.
Τα κράτη τα Βαλκανικά τα τέσσερα ενωμένα,
για να χτυπήσουν την Τουρκιά ήταν συφωνημένα,
να διώξουνε τους τύραννους τους παλιομουσουλμάνους,
να πάψουνε τα βάσανα στους χριστιανούς που κάνουν.
Βούλγαροι παλληκάρια μου , Σέρβοι αντρειωμένοι
(…)
( ΓΕΣ/ΔΙΣ , Αχιλλέας Κόνσουλας )
Στο ίντερνετ του έχουν άρθρο στην wiki ( με παραπομπή σε εφημερίδες της εποχής ) , στην Μηχανή του Χρόνου κ.α. Επίσης βιντεάκια στο γιουτιούμπι.
Λένε πως δεν ξέρουμε τι απέγινε. Σε ένα βιντεάκι λέει πως πέθανε από ασθένεια το 1918 ...
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.