Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Who is The 4th man » 03 Νοέμ 2022, 02:08
Nandros έγραψε: ↑02 Νοέμ 2022, 11:10
Who is The 4th man έγραψε: ↑01 Νοέμ 2022, 21:49
εννοείς με σώματα καλοριφέρ;
μα αυτό είδα να εχουν, και εσωτ.επένδυση με μαντεμι,για κυκλοφορητή νερού δεν ξερω,για ηλιακό έχω κανονίσει να βαλω
ευχαριστώ πάντως
Κυκλοφορητή νερού έχουν οπωσδήποτε, τόσο τα ενεργειακά τζάκια όσο και οι υδραυλικές ξυλόσομπες.
Επιτακτική ανάγκη να έχουν ή 1/δοχείο εκτόνωσης/διαστολής στην ταράτσα ψηλότερα από τον ηλιακό, αν αυτός θερμαίνεται από το τζάκι, ή 2/ασφαλιστική πίεσης, ή 3/ ασφαλιστική θερμοκρασία ή συνδυασμό των 2+3, όπως έχω εγώ.
Ο λόγος είναι ότι όταν πέσει το ρεύμα και σταματήσει ο κυκλοφορητής, το νερό μέσα στο δοχείο στην εστία θα βράσει, θα ατμοποιηθεί και θα έχουμε έκρηξη. Κάτι που δεν συμβαίνει στον καυστήρα πετρελάιου, ό οποίος σβήνει με την διακοπή ρεύματος.
Εναλλακτική λύση είναι μεταλλικός κουβάς και φτυαράκι, για να αδειάσεις το τζάκι ή σόμπα από τα κάρβουνα και να τα βγάλεις έξω.
στο κεντρο τής εστίας υπάρχει σχαρα που έχει απο κατω μεταλλικο κουβά,απο ότι βλέπω για να κλείσεις μπροστα με ειδικο γιαλί
πρέπει να κάνεις και την εγκατάσταση πού είπες,ό μακαρίτης που τό φτιαξε μου είχε πεί ότι 1- πρεπει να είναι υπερυψωμενο
κατα 25 με 30 εκατοστ, 2-να λειτουργεί ή αποροφητικότητα πραγμα που έχει σχεση με τά ρεύματα του αέρα.....
ήταν πολυ μαγκίτης ό τύπος
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
-
Who is The 4th man
- Μέλη που αποχώρησαν
από Who is The 4th man » 03 Νοέμ 2022, 02:20
kongrosian έγραψε: ↑02 Νοέμ 2022, 23:38
μα αυτό είδα να εχουν, και εσωτ.επένδυση με μαντεμι,για κυκλοφορητή νερού δεν ξερω,για ηλιακό έχω κανονίσει να βαλω
ευχαριστώ πάντως
άστον να λέει μωρέ. τι ενεργειακά τζάκια και λέβητες και πελλετς και αρχίδια;
τζάκι. απλό τζάκι.
να μαζευόμαστε όλοι γύρω απ' τη φωτιά. να μιλάμε. να πίνουμε. να ψένουμε κανα κάστανο, κανα κοψίδιο.
και μετά να αποσυρόμεθα στα ενδότερα. στα υπνοδωμάτια, τα μπούζι, με τα κρύα, γεμάτα υγρασία σεντόνια, και να κάνουμε χου χου χου, και να διπλώνουμε την κουβέρτα κάτω απ΄τα πόδια και ξέρεις κάτι; η γιαγιά μου στο τζάκι έβαζε μια πέτρα και ζεσταινόταν, και την έπαιρνε στο κρεβάτι μετά, τυλιγμένη σε μια πετσέτα, να της ζεσταίνει τα πόδια. και σιγά. έτσι μεγαλώσαμε όλοι. μια σόμπα είχαμε σε ένα σημείο, κι όλο το άλλο σπίτι κρύο. να έκανε και ρήμα, που σκατά έχει χαθεί αυτό το
Βλήμα;
πέστα ρε συ Κόμετ.....με άγχωσε ό Νάνδρος....δεν φταίει όμως, αί γυναίκαι την σήμερον ημέραν τα θέλουν όλα,
γι'αυτό εκτός απ'τη ξυλόσομπα υπαρχουν και κανα δυό σώματα λαδιού.....καίνε όμως τον άμπαχό τους το τάραχο
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
- Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Νοέμ 2022, 03:39
kongrosian έγραψε: ↑02 Νοέμ 2022, 23:38
ευχαριστώ πάντως
άστον να λέει μωρέ. τι ενεργειακά τζάκια και λέβητες και πελλετς και αρχίδια;
τζάκι. απλό τζάκι.
να μαζευόμαστε όλοι γύρω απ' τη φωτιά. να μιλάμε. να πίνουμε. να ψένουμε κανα κάστανο, κανα κοψίδιο.
και μετά να αποσυρόμεθα στα ενδότερα. στα υπνοδωμάτια, τα μπούζι, με τα κρύα, γεμάτα υγρασία σεντόνια, και να κάνουμε χου χου χου, και να διπλώνουμε την κουβέρτα κάτω απ΄τα πόδια και ξέρεις κάτι; η γιαγιά μου στο τζάκι έβαζε μια πέτρα και ζεσταινόταν, και την έπαιρνε στο κρεβάτι μετά, τυλιγμένη σε μια πετσέτα, να της ζεσταίνει τα πόδια. και σιγά. έτσι μεγαλώσαμε όλοι. μια σόμπα είχαμε σε ένα σημείο, κι όλο το άλλο σπίτι κρύο. να έκανε και ρήμα, που σκατά έχει χαθεί αυτό το
Βλήμα;
.
Σεντόνια στρώμα με υγρασία ;;; .
Πάρτε ρε μια ηλεκτρική κουβέρτα με 10 - 15 € και αναψέ τη 2 ώρες πριν πέσεις στό κρεββάτι και μετά κλείστη.....άλλη αίσθηση.....
Μιλάμε για 50 watt την ώρα κατανάλωση.....
.η πρώτη που αγόρασα μούχε κρατησει 10 χρόνια.....
Σκέφτομαι αν τις στρώσεις και κάτω απο χαλί μοκέτα θα είναι σαν ενδοδαπέδια θέρμανση.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 03 Νοέμ 2022, 03:51
.
Αφτό πιστεύω είναι γαμάτη κατασκευή και μεταφερόμενη.....είχα δει στην Τατοίου στη Κηφησιά να πουλάνε έτοιμη τη φυσούνα.....
Εκτός φυσούνας τα υπολοιπα δεν κοστίζουν σε σιδερά πάνω απο 1.000ρικο.....
.
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 14 Νοέμ 2022, 18:35
Who is The 4th man έγραψε: ↑14 Νοέμ 2022, 18:21
καλή είναι ή ηλ κουβέρτα,αλλά για τη σόμπα που δείχνεις δεν έχω καταλάβει ρε συ τυπάκλα....
μεταφερόμενη,δηλ κάθε φορα που τη κουβαλάς απο δωματιο σε δωμάτιο πρέπει να ανοίγεις άλλες τρύπες
για μπουριά;
κοίτα μια σομπάρα απ'τα Λερόι Μερλιν
https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi ... w-62199823
σκέφτομαι να μαζεψω να τη πάρω......για την ώρα δεν υπάρχει σάλιο δικέ μου
Καλή αλλά θα θερμαίνεις μόνο τον χώρο που θα την στήσεις. Για τα άλλα δωμάτια, τί θα κάνεις;
Έχω μια ίδιου μεγέθους, αλλά είναι υδραυλική, συνδεδεμένη με 3 σώματα καλοριφέρ και τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Passager
- Phorum.gr user: Passager
από Passager » 14 Νοέμ 2022, 18:50
Gamaei !
Κανεις και ασκηση κοβοντας ξυλα...
Φιτνεςς και γκλαμουρια ... πολυ χαϊ κατασταση.
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 15 Νοέμ 2022, 00:00
neon imposter έγραψε: ↑03 Νοέμ 2022, 13:55
Αν κ το τζάκι παίζει οπωσδήποτε ρόλο, το σημαντικό είναι να έχει πισίνα η βίλα της
.
Πισίνα με 4 - 5 χιλ σε κοντέινερ μετά ντζαμίου.....
.
-
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 15 Νοέμ 2022, 00:18
Who is The 4th man έγραψε: ↑14 Νοέμ 2022, 18:21
καλή είναι ή ηλ κουβέρτα,αλλά για τη σόμπα που δείχνεις δεν έχω καταλάβει ρε συ τυπάκλα....
μεταφερόμενη,δηλ κάθε φορα που τη κουβαλάς απο δωματιο σε δωμάτιο πρέπει να ανοίγεις άλλες τρύπες
για μπουριά;
κοίτα μια σομπάρα απ'τα Λερόι Μερλιν
https://www.leroymerlin.gr/gr/thermansi ... w-62199823
σκέφτομαι να μαζεψω να τη πάρω......για την ώρα δεν υπάρχει σάλιο δικέ μου
.
Εχω την ίδια στο χωριό μου.....δέν κάνει για 100τμ που λέει ο δικός σου.....
Γιά τη μεταφορητότητα του Τζάκ το αντιπαραβάλω με ενα μόνιμο χτιστό Τζακ οπως είναι τα περισσότερα.....
Μεταφορά θερμότητας σε αλλο δωμάτιο μπορεις να κάνεις βάζοντας ευκαμπτο σωλήνα με ανεμιστηράκι μεγέθους Φ μπουριού
κολλητά στη σόμπα που να πηγαίνει στο αλλο ή αλλα δωμάτιο.....
.
.
-
nostromos
- Phorum.gr user: nostromos
από nostromos » 15 Νοέμ 2022, 00:27
πληρες ενεργειακο τζακι της προκοπης πας στις 2 χιλ. ... χωρια το κουβαλημα ,αποθηκευση κοστος ξυλων ... στα απλα τζακια εννοειται γαλβανιζε σωληνας γιατι αν ραγισει απο πιθανη φωτια σημαινει ξηλωμα και μεγαλο κοστος ...υγρα ξυλα , χαρτια και ψησιμο προκαλουνε φωτια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 15 Νοέμ 2022, 00:45
Το ξύλο έχει βρωμιά και τέφρα. Είτε είναι ανοιχτό τζάκι, είτε κασετίνα, είτε ξυλόσομπα. Βάψαμε το σπίτι το καλοκαίρι και έπρεπε να ασταρώσει το σαλόνι για να κάτσει το χρώμα. Στο υπόλοιπο σπίτι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Βέβαια η αίσθηση του ξύλου που καίγεται και ζεσταίνει είναι ολ δε μανεη και έχει γραφτεί στο ντι εν εη μας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
ST48410
από ST48410 » 15 Νοέμ 2022, 01:07
Gherschaagk έγραψε: ↑15 Νοέμ 2022, 00:45
Το ξύλο έχει βρωμιά και τέφρα.
Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω κι εδώ. Μόλις πέσουν λίγο ακόμα οι θερμοκρασίες, θα μαρτυρήσουμε. Ο κόσμος μαζεύει ότι ξύλα βρει στο δρόμο, έπιπλα, μελαμίνες, παλέτες, καφάσια, πεταμένα κουφώματα και τα καίει στο σπίτι του. Δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε κούτσουρα ούτε λεφτά να αγοράσουν ξυλεία. Επίσης όσοι είναι παιδιά της πόλης χωρίς σόι από χωριό έχουν άγνοια ακόμα και για τα βασικά. Καίνε ότι βρουν δωρεάν λόγω οικονομικής στενότητας. Έβλεπα χθες μια καμινάδα στην γειτονιά που την έβαλαν πρώτη φορά σε λειτουργία. Απίστευτη βρώμα και πυκνός καπνός. Καλά τα ρομαντικά για την "ζεστασιά" της φωτιάς αλλά θα γεμίσουμε αναπνευστικά προβλήματα.
-
-
- 23 Απαντήσεις
- 689 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
28 Ιουν 2024, 17:51
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Beria
29 Ιαν 2023, 18:32
-
-
- 828 Απαντήσεις
- 15156 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Isildur
09 Μαρ 2024, 07:43
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 318 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
20 Σεπ 2024, 22:13
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.