Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
Antares
- Phorum.gr user: Ακταία
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Antares » 07 Οκτ 2018, 16:21
Στο πανεπιστήμιο της Χαϊδεμβέργης το 1992 όταν ήμουν στο φυσικό τμήμα, μετά τον πρώτο χρόνο χρόνο εξαφανίσθηκαν οι γυναίκες στις παραδόσεις, εργαστήρια, ασκήσεις και σαν καθηγητικό προσωπικό. Μετά κατάλαβα ότι οι παραδόσεις του πρώτου χρόνου είναι κοινές με τα καθηγητικά τμήματα (για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και από εκεί και μετά είναι καθαρά το πενταετές τμήμα που ακολουθούν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την έρευνα ή στην βιομηχανία.
Δεν πιστεύω πάντως ότι η φυσική είναι "ανδρική" επιστήμη. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου στις επιστήμες. Είναι υπεράνω φύλου, μια ανώτερη διανοητική ασχολία και δεν μπορούν να αποκλείονται οι γυναίκες στην εξάσκησή τους. Ούτε πιστεύω ότι εφευρέθηκε από άνδρες, απλά οι άνδρες είχαν καλύτερη πρόσβαση σε αυτές τις ασχολίες πριν από έναν αιώνα.
-
Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
από Belisarius » 07 Οκτ 2018, 16:35
Εσθήρ έγραψε: ↑07 Οκτ 2018, 15:58
Δεν καταλαβαινομαστε.Εκτος του οτι οι γυναικες βγηκαν στην εκπαιδευση αιωνες αργοτερα,το κατεστημενο και τα στερεοτυπα τις ηθελαν στους φιλολογικους κλαδους και οχι στις θετικες επιστημες.Δεν ανακαλυψα την φωτια,ειναι γνωστα αυτα.Δεν ειναι θεμα βιας,στερεοτυπων ειναι,που ακομα και σημερα υπαρχουν.Ανοιξε λιγο τα ματακια σου.
Όπως έγραψε ο νάνος στη Σουηδία, κοινωνία που προωθεί την ισότητα όσο καμία άλλη, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών δε συγκλίνουν. Οι γυναίκες προτιμούν π.χ. να γίνουν νοσοκόμες και οι άνδρες π.χ. στρατιώτες.
Πρέπει να αποδείξεις ότι η τάση για επιλογή της φιλολογίας έναντι των μαθηματικών εκ μέρους των γυναικών οφείλεται σε στερεότυπα και όχι σε κανονική προτίμηση.
-
User_601
από User_601 » 07 Οκτ 2018, 20:16
Πρέπει να αποδείξεις ότι η τάση για επιλογή της φιλολογίας έναντι των μαθηματικών εκ μέρους των γυναικών οφείλεται σε στερεότυπα και όχι σε κανονική προτίμηση.
Ξεκαβαλα.Σε εσενα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα.Στα παπαρια μου κιολας.
Ειναι γνωστα εδω και αιωνες αυτα,αν δεν το ξερεις,προβλημα σου.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
από Spiros252 » 08 Οκτ 2018, 01:49
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
Spiros252
- Διαχειριστής
από Spiros252 » 08 Οκτ 2018, 08:32
Belisarius έγραψε: ↑07 Οκτ 2018, 16:35
Όπως έγραψε ο νάνος στη Σουηδία, κοινωνία που προωθεί την ισότητα όσο καμία άλλη, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών δε συγκλίνουν. Οι γυναίκες προτιμούν π.χ. να γίνουν νοσοκόμες και οι άνδρες π.χ. στρατιώτες.
Αυτοδιαψευδεσαι με το παράδειγμά σου:
Frozen @ Απογοητευτικά στοιχεία για το σύστημα υγείας της Σκανδιναβικής χώρας
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 09:23
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑06 Οκτ 2018, 23:34
άσχετα αν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί, είναι απαράδεκτο το γεγονός πως όποιος πει κάτι που
δεν πρέπει θα πρέπει να σταυρώνεται
κατά τ'άλλα μιλάμε για ελευθερία του λόγου και δημοκρατία στον Δυτικό Κόσμο
Σιγά μην τον έβαλαν και φυλακή. Το CERN τον απέκλεισε, αυτό είναι όλο. Και καλά του έκανε. Δικαίωμα του CERN είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 09:30
Εσθήρ έγραψε: ↑07 Οκτ 2018, 20:16
Ξεκαβαλα.Σε εσενα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα.Στα παπαρια μου κιολας.
Ειναι γνωστα εδω και αιωνες αυτα,αν δεν το ξερεις,προβλημα σου.
Η συμπεριφορά σου είναι άκρως ανάρμοστη. Μάθε να μιλάς σαν άτομο. Γίνεσαι προσβλητική χωρίς καμμιά πρόκληση και καταστρέφεις συζητήσεις. Γίνε άνθρωπος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Belisarius
από Belisarius » 08 Οκτ 2018, 10:17
Sorry δε βλέπω την αυτοδιάψευση. Βλέπω ότι έχουν έλλειψη νοσηλευτών το οποίο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Για βοήθησε με λίγο.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
από Spiros252 » 08 Οκτ 2018, 10:34
Δεν επιλέγουν το επάγγελμα οι γυναίκες. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ . Αναγκάζονται λέει να φέρνουν από άλλες χώρες.
Stephen Hawking
-
foscilis
από foscilis » 08 Οκτ 2018, 10:35
Πάνας έγραψε: ↑06 Οκτ 2018, 23:05
Είναι μισογύνης, φασίστας, ανέραστος, mgtow και black knight.
για πες μας και τη γνώμη σου για τις ψευδο-Ρημανιανές μετρικές.
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 10:36
Spiros252 έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 10:34
Δεν επιλέγουν το επάγγελμα οι γυναίκες. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ . Αναγκάζονται λέει να φέρνουν από άλλες χώρες.
Δεν νομίζω να ζητάνε αποκλειστικά γυναίκες. Άρα το θέμα δεν είναι ότι δεν το επιλέγουν σε μεγαλύτερη αναλογία γυναίκες απ' ό,τι άντρες, αλλά ότι δεν το επιλέγουν αρκετά άτομα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Spiros252
- Διαχειριστής
από Spiros252 » 08 Οκτ 2018, 10:40
Αυτό ναι. Λογικό βέβαια όταν έχεις πολλές επιλογές.
Stephen Hawking
-
Belisarius
από Belisarius » 08 Οκτ 2018, 10:53
Spiros252 έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 10:34
Μα το θέμα δεν είναι αν όλοι οι Σουηδοί τρέχουν να γίνουν νοσηλευτές το ερώτημα είναι τι ποσοστό των υπαρχόντων νοσηλευτών είναι γυναίκες και τι άντρες ή επίσης τι ποσοστό κάθε φύλου κάτω των 18 θέλει να γίνει νοσηλευτής.Επίσης δεν μας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο επάγγελμα αλλά αν υπάρχει διαφοροποίηση στις προτιμήσεις επαγγέλματος με βάση το φύλο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Belisarius την 08 Οκτ 2018, 11:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 709 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
25 Ιαν 2024, 17:58
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.