Καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Δημοκράτης

Re: Καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 19 Νοέμ 2022, 11:34

panos291 έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 11:06
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
18 Νοέμ 2022, 19:43
panos291 έγραψε:
18 Νοέμ 2022, 19:31

Η παπαρια της ημερας.
Κρατος=ηθος, ιδιωτες=παιδοφιλοι βιαστες
Είναι αδιανόητο να μην γίνεται κουβέντα για την έλλειψη του κράτους στην Πρόνοια.
Γιατί υποκαθιστούν ΜΚΟ, το χαμόγελο του παιδιού ή η κιβωτός του κόσμου αυτό που είναι η δουλειά μιας σοβαρής Πολιτείας με Κοινωνικο Κράτος;
εκτος από τους σερβιτόρους νεοφιλελεδες του παροντος Ιδρύματος, ο φυσιολογικός κόσμος γιατί δεν κουβεντιάζει τα αυτονόητα: θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος ή θέλουμε επιδότηση των κοκλωνηδων με 9 εκατομμύρια;

Παιδιά και έφηβοι μένουν μέσα στα νοσοκομεία επί μήνες γιατί οι δομές έχουν αφεθει να ρημάζουν, έχουν ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης. Εσκεμμενα.
Το ελληνικο κρατος (και για να λέμε την αλήθεια ολα τα κράτη απλά το ελληνικό παραπάνω, εχουν ελλειψεις σε διαφορους τομεις. Ειτε υγεια, ειτε προνοια, ειτε εθνικη αμυνα και αλλα πολλα.
Και εκει πολλες φορες για τον Α ή Β λογο μπαινουν οι ιδιωτες να βοηθησουν. Οταν ο Αβέρωφ εβαλε λεφτα για να παρουμε το ομωνυμο πλοιο που συνεβαλε τα μεγιστα στον πολεμο, επρεπε να τα βαλουμε με την κυβερνηση που της εκανε την δουλειά ο ιδιωτης, με τον ιδιωτη που εβαλε τα λεφτα, ή να πουμε μπραβο και στους 2?
Δεν χρειάζεται να πάμε στους βαλκανικούς. Από το χαμόγελο και από την κιβωτό έχουν δει διέξοδο άπειρα παιδιά πάνω από 25 χρόνια τώρα. Δεν μπορεί ο κάθε καμμένος να λέει να κλείσουν ιδρύματα που έχουν κάνει τόσο καλό. Ειδικά όταν ο κάθε καμένος δεν έχει βοηθήσει ούτε την κόρη του να μάθει την ΑΒ

nikos p 2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos p 2020 » 19 Νοέμ 2022, 12:06

Δημοκράτης έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 11:34
panos291 έγραψε:
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
18 Νοέμ 2022, 19:43

Είναι αδιανόητο να μην γίνεται κουβέντα για την έλλειψη του κράτους στην Πρόνοια.
Γιατί υποκαθιστούν ΜΚΟ, το χαμόγελο του παιδιού ή η κιβωτός του κόσμου αυτό που είναι η δουλειά μιας σοβαρής Πολιτείας με Κοινωνικο Κράτος;
εκτος από τους σερβιτόρους νεοφιλελεδες του παροντος Ιδρύματος, ο φυσιολογικός κόσμος γιατί δεν κουβεντιάζει τα αυτονόητα: θέλουμε ένα κοινωνικό κράτος ή θέλουμε επιδότηση των κοκλωνηδων με 9 εκατομμύρια;

Παιδιά και έφηβοι μένουν μέσα στα νοσοκομεία επί μήνες γιατί οι δομές έχουν αφεθει να ρημάζουν, έχουν ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης. Εσκεμμενα.
Το ελληνικο κρατος (και για να λέμε την αλήθεια ολα τα κράτη απλά το ελληνικό παραπάνω, εχουν ελλειψεις σε διαφορους τομεις. Ειτε υγεια, ειτε προνοια, ειτε εθνικη αμυνα και αλλα πολλα.
Και εκει πολλες φορες για τον Α ή Β λογο μπαινουν οι ιδιωτες να βοηθησουν. Οταν ο Αβέρωφ εβαλε λεφτα για να παρουμε το ομωνυμο πλοιο που συνεβαλε τα μεγιστα στον πολεμο, επρεπε να τα βαλουμε με την κυβερνηση που της εκανε την δουλειά ο ιδιωτης, με τον ιδιωτη που εβαλε τα λεφτα, ή να πουμε μπραβο και στους 2?
Δεν χρειάζεται να πάμε στους βαλκανικούς. Από το χαμόγελο και από την κιβωτό έχουν δει διέξοδο άπειρα παιδιά πάνω από 25 χρόνια τώρα. Δεν μπορεί ο κάθε καμμένος να λέει να κλείσουν ιδρύματα που έχουν κάνει τόσο καλό. Ειδικά όταν ο κάθε καμένος δεν έχει βοηθήσει ούτε την κόρη του να μάθει την ΑΒ
Δε το κάνουν ανιδιοτελώς, κονομάνε λεφτά. Δηλαδή τα παίρνουμε από το κακό γονέα για να τα πάμε στον εκμεταλλευτή.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 19 Νοέμ 2022, 12:16

Δεν πειράζει ρε Φόσι. Ίσως, λέω ίσως, σε κάποια πράγματα έχω πιότερες αποκρουστικές εμπειρίες από σένα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 19 Νοέμ 2022, 12:17

'Ακουσα τη Δόμνα Μιχαηλίδου πριν που είπε οτι τα παιδιά δεν πρέπει να ζουν σε δομές και οτι οι δομές από τη φύση τους είναι κακοποιητικές. Υποθέτω οτι θα κάνει κάτι για αυτό όταν γίνει υπουργός παιδείας; :smt017

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 19 Νοέμ 2022, 12:21

Για οσους νομιζουν οτι το ζητημα ειναι απλο
Parents of autistic man, 45, who has been held in secure hospital for 21 YEARS are celebrating after being told he can finally go home
Tony Hickmott was sectioned in 2001 and moved away from home in Brighton
The man, who has autism, was held in secure hospital and treated 'like an animal'
Whistleblower last year said Mr Hickmott was the 'loneliest man in the hospital'
After bruising court fight, he is due to be reunited with family from November 1
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... years.html

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Νοέμ 2022, 12:21

Maspoli έγραψε:
18 Νοέμ 2022, 16:06
Ας μην το περιοριζουμε αποκλειστικά στα εκκλησιαστικά ιδρύματα αλλά σε όλες τις ΜΚΟ.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι όλες οι μκο επιδοτούνται και ότι στις συναφείς δραστηριότητες, υπάρχει ανταγωνισμός με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Οι περιπτώσεις που βγαίνουν σωρηδόν καταγγελίες και αποκαλύψεις για νέα στοιχεία, αφορούν κυρίως μεμονωμένα πρόσωπα αλλά όταν τα στοιχεία παραπέμπουν και σε μκο/κρατικούς οργανισμούς, δημοσιεύεται κάτι και μετά πέφτει πέπλο σιωπής.

Ουσιαστικώς, το κάθε γεγονός που φωτογραφίζει μια μκο λειτουργεί ως ευκαιρία να πέσουν οι προβολείς στη συγκεκριμένη "Ιφιγένεια" και συσκοτισμός στις υπόλοιπες, που λειτουργούν ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τα... ενοχλητικά σημεία, που αν αποκαλυφθούν θα αμαυρώσουν το συνολικό της έργο κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Someone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Someone » 19 Νοέμ 2022, 12:24

Υδράργυρος έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 00:52
panos291 έγραψε:
Ναι δεν το εγραψε, αλλα για ποιον λογο να τον ενοχλουν τα ιδιωτικα ιδρυματα οπως αυτα της εκκλησίας?
Τα ιδρυματα της εκκλησιας εφαρμοζουν ξεπερασμενες μεθοδους στη διαπαιδαγωγηση των παιδιων. Δεν πεφτω απο τα συννεφα που σε εκκλησιαστικο ιδρυμα επαιζαν κακοποιησεις. Στην ευρωπη οι εκκλησιες εχουν ζητησει συγνωμη για αυτα, εδω κινητοποιουν τις στρατιες αφελων τους
Στο θέμα του ότι πρέπει το κράτος να αναλμβάνει και όχι ιδιωτικές πρωτοβουλιες θα συμφωνήσω απόλυτα. Στη συγκερκιμένη υπόθεση όμως δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα οποτε δεν μπορουμε να κατηγορήσουμε την ΜΚΟ. Εγώ διάβασα δηλώσεις και του παπά που είναι επί κεφαλής και κάποιας υπεύθυνης της ΜΚΟ και υποθέτουν ότι η καταγγελία είναι ψεύτικη. Δεν έχω λόγο να τους αμφισβητήσω. Αντιθέτως το παιδί που κατήγγειλε έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Απ' ό,τι κατάλαβα είναι αρκετά παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράςκαι πιθανόν να βγάζουν λίγο αντικοινωνικότητα. Αυτή είναι η η υπόθεσή μου αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και το τελικό μου συμπέρασμα. Απλά δεν έχει αποδειχθεί κάτι ακόμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Someone την 19 Νοέμ 2022, 12:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 19 Νοέμ 2022, 12:25

Πασιφάη έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:16
Δεν πειράζει ρε Φόσι. Ίσως, λέω ίσως, σε κάποια πράγματα έχω πιότερες αποκρουστικές εμπειρίες από σένα.
Colour me surprised. #οχι

Αυτο ομως δε σου δινει το δικαιωμα ξεσπας κατ'αυτον τον τροπο χωρις τον παραμικρο λογο σε ατομα που δε σου εχουν κανει τιποτα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 19 Νοέμ 2022, 12:27

nikos p 2020 έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:06
Δημοκράτης έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 11:34
panos291 έγραψε:

Δε το κάνουν ανιδιοτελώς, κονομάνε λεφτά. Δηλαδή τα παίρνουμε από το κακό γονέα για να τα πάμε στον εκμεταλλευτή.
Ε ναι και ο πατέρας Αντώνιος και ο Γιαννόπουλος κάνουν ζωαρα από τα κέρδη που έχουν οι μκο τους
Μερσεντες, διακοπαρες στο 4 season και βιλαρες στην Καραϊβική
γιατί στην τελική αν ήταν πρσγματικα ανθρωπιστες θα ήταν οργανωμένοι στον σύριζα και θα νοικιαζαν τα ακίνητα τους σε μκο για λαθρομετανάστες

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 19 Νοέμ 2022, 12:30

talaipwros έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 11:31
συγγνώμη, γινανε βιασμοι στην κιβωτό; τί λεει ο τιτλος του τοπικ;
ψέματα αλλά οκ για τον υδράργυρο μιλάμε άσε το παιδί να βγάλει τα κόμπλεξ του

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 19 Νοέμ 2022, 12:31

mao mao έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:17
'Ακουσα τη Δόμνα Μιχαηλίδου πριν που είπε οτι τα παιδιά δεν πρέπει να ζουν σε δομές και οτι οι δομές από τη φύση τους είναι κακοποιητικές. Υποθέτω οτι θα κάνει κάτι για αυτό όταν γίνει υπουργός παιδείας; :smt017
θα περιμένουμε να γίνει κυβέρνηση ο σύριζα και μετά δεν θα υπάρχουν γονείς ανεύθυνοι ή και καθάρματα
θα λυθούν όλα στον Μάη που εχουμε εκλογες

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 19 Νοέμ 2022, 12:34

foscilis έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:25
Πασιφάη έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:16
Colour me surprised. #οχι

Αυτο ομως δε σου δινει το δικαιωμα ξεσπας κατ'αυτον τον τροπο χωρις τον παραμικρο λογο σε ατομα που δε σου εχουν κανει τιποτα.
Ξέσπασα; Δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω την άποψή μου όταν ο άλλος λέει μαλακίες περι επιείκειας σε εγκληματίες που βιάζουν παιδιά; Αυτό εσένα σου μοιάζει σαν ''χωρίς τον παραμικρό λόγο;''
Να μου λέει να ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ; Και ποιός θα το δει συναισθηματικά ρε φίλε, αν όχι εγώ που είμαι γονιός; Ο Μήτσος, ο περιπτεράς της γωνίας που δεν έχει παιδιά;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 19 Νοέμ 2022, 12:41

Δημοκράτης έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:31
mao mao έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:17
θα περιμένουμε να γίνει κυβέρνηση ο σύριζα και μετά δεν θα υπάρχουν γονείς ανεύθυνοι ή και καθάρματα
θα λυθούν όλα στον Μάη που εχουμε εκλογες
δε χρειάζεται να είσαι κάθε μέρα κομματόσκυλο, πάρε και κανένα ρεπό.

Someone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Someone » 19 Νοέμ 2022, 12:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:21
Maspoli έγραψε:
18 Νοέμ 2022, 16:06
Ας μην το περιοριζουμε αποκλειστικά στα εκκλησιαστικά ιδρύματα αλλά σε όλες τις ΜΚΟ.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι όλες οι μκο επιδοτούνται και ότι στις συναφείς δραστηριότητες, υπάρχει ανταγωνισμός με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Οι περιπτώσεις που βγαίνουν σωρηδόν καταγγελίες και αποκαλύψεις για νέα στοιχεία, αφορούν κυρίως μεμονωμένα πρόσωπα αλλά όταν τα στοιχεία παραπέμπουν και σε μκο/κρατικούς οργανισμούς, δημοσιεύεται κάτι και μετά πέφτει πέπλο σιωπής.

Ουσιαστικώς, το κάθε γεγονός που φωτογραφίζει μια μκο λειτουργεί ως ευκαιρία να πέσουν οι προβολείς στη συγκεκριμένη "Ιφιγένεια" και συσκοτισμός στις υπόλοιπες, που λειτουργούν ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο σε ό,τι αφορά τα... ενοχλητικά σημεία, που αν αποκαλυφθούν θα αμαυρώσουν το συνολικό της έργο κλπ
Τι εννοείς ανταγωνισμός; Οικονομικός; Ότι δηλαδή θα χαρεί ο παπάς αν κλείσουν άλλοι οργανισμοί σχετικοί με το αντικείμενο γιατί θα πιθανόν να πάρουν οι ίδιοι περισσότερα λεφτά; Έχει λογική αλλά νομίζω δεν μπορεί το εκφράσει κανένας αυτό ως κρυφό του πόθο. Δηλαδή ακόμα κι αν όλοι στο ΔΣ έχουν τον πόθο να κλείσουν οι διπλανοί τους, θα ντρέπονται να το πουν μεταξύ τους γιατί είναι ενοχική σκέψη.
Στα άλλα που λες βλέπ ότι το εξετάζεις με βάση την πρταγματικότητα και τι συμβαίνει ή τι μπορεί να συμβεί. Σωστές σκέψεις είναι. Όμως να προτατέψουμε το ότι ειλικριν΄κάποις ξεκινάι μία κίνηση από αγάπη γι αυτό που θέλει να κάνει. Δηλαδή μπορει το κράτος να είναι άχρηστο αλλά δεν θα αγνοήσουμε εντελώς τις προθέσεις του παπά που τρέχει γι όλα αυτά. Αυτό είπα και στο Υδράργυρο. Ότι καλώς η κακώς τέτοιες κινήσεις έχουν βοηθήσει κόσμο. όχι να κοιτάμε μόνο να βρίσυμε για δείξουμε πόσο θυμώνουμε με την παιδική κακποίηση αδιαφοροντας για το καλό που έχει γίνει. Να βρίσουμε δηλαδή τον παπά που έχει δώσει από τη ζωή του σε κάτι καλό και να διακιώσουμε την άλλη παραπάνω που δεν έχει δώσει τίποτα και θεωρεί ότι αξίζει πιο πολύ από τον παπά επειδή κανει θόρυβο να δείξει και καλά την οργή της.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 19 Νοέμ 2022, 12:55

Someone έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 12:24
Υδράργυρος έγραψε:
19 Νοέμ 2022, 00:52
panos291 έγραψε:
Ναι δεν το εγραψε, αλλα για ποιον λογο να τον ενοχλουν τα ιδιωτικα ιδρυματα οπως αυτα της εκκλησίας?
Τα ιδρυματα της εκκλησιας εφαρμοζουν ξεπερασμενες μεθοδους στη διαπαιδαγωγηση των παιδιων. Δεν πεφτω απο τα συννεφα που σε εκκλησιαστικο ιδρυμα επαιζαν κακοποιησεις. Στην ευρωπη οι εκκλησιες εχουν ζητησει συγνωμη για αυτα, εδω κινητοποιουν τις στρατιες αφελων τους
Στο θέμα του ότι πρέπει το κράτος να αναλμβάνει και όχι ιδιωτικές πρωτοβουλιες θα συμφωνήσω απόλυτα. Στη συγκερκιμένη υπόθεση όμως δεν έχει αποδειχθεί τίποτα ακόμα οποτε δεν μπορουμε να κατηγορήσουμε την ΜΚΟ. Εγώ διάβασα δηλώσεις και του παπά που είναι επί κεφαλής και κάποιας υπεύθυνης της ΜΚΟ και υποθέτουν ότι η καταγγελία είναι ψεύτικη. Δεν έχω λόγο να τους αμφισβητήσω. Αντιθέτως το παιδί που κατήγγειλε έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Απ' ό,τι κατάλαβα είναι αρκετά παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράςκαι πιθανόν να βγάζουν λίγο αντικοινωνικότητα. Αυτή είναι η η υπόθεσή μου αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και το τελικό μου συμπέρασμα. Απλά δεν έχει αποδιχθεί κάτι ακόμα.
Υπαρχουν και οι ψυχολογοι για αυτα. Λυση δεν ειναι το ξυλο. Τεσπα δεν υπαρχουν μονο οι καταγγελιες των παιδιων. Υπαρχει και του εργαζομενου που μετα την καταγγελια του απολυθηκε. Ας τα διερευνησει η δικαιοσυνη και ας φτιαξουν ενα συγχρονο πλαισιο για αυτα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών