Καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Νοέμ 2022, 13:17

Υδράργυρος έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:11
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:09
Μία απορία
Ποιοι πολιτικοί χώροι ήταν υπέρ της Κιβωτου και ποιοι εναντίον της ;

Το κοινωνικό φιλανθρωπικό έργο της Κιβωτου είχε αριστερό πρόσημο;
Διακομματικα ηταν υπερ ολοι, εκτος απο καποιους "γραφικους" οι οποιοι δικαιωνονται τωρα
Ο Παναγιωτης Δημητρας και άλλοι συν αυτώ ήταν αντίθετοι με την αναγνώριση του έργου της Κιβωτου και του Πάτερ Αντωνιου
Καποιοι ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΎΣΑΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ τον Πάτερ Αντωνιο και την Κιβωτό και γι αυτό είχαν στραφεί εναντίον τους ..
Υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών ΜΚΟ που έχει και οικονομικά αίτια ..

Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla » 20 Νοέμ 2022, 13:17

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:14
Εγώ πάντως θα το ξαναπώ. Αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες είχαν γίνει για οποιαδήποτε άλλη φιλάνθρωπου τύπου δομή και όχι για την Κιβωτό, όσοι τα πήραν άσχημα με τα ανομολόγητα, θα έπαιζαν άλλη κασέτα.
Βασικά οι περισσότεροι που τα "πήραν άσχημα με τα ανομολόγητα" είναι του φυλοκυβερνητικού τύπου και των φυλοκυβερνητικών sites. Δεν νομίζω να τους θεωρείς αυτούς αντιχριστους και ενάντια στην εκκλησία :003: ?

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 20 Νοέμ 2022, 13:18

Arisvilla έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 11:28
Δεν ξέρω τι έκανε ή δεν έκανε ο Αντώνιος και αν οι καταγγελίες έχουν βάση ή οχι αλλά με όσα είπε ο ίδιος οτι τα παιδιά αυτά δεν είναι αγγελούδια και οτι το έκαναν από εκδίκηση γιατι πήραμε την θέση των γονιών τους θα έπρεπε ήδη να κλείσει η δομή. Δεν μπορεί με τέτοια "λογική" να προσφέρεις κοινωνικό έργο.
θα σε ειδοποιήσουμε

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 20 Νοέμ 2022, 13:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 12:57
Blackdog έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 12:44
ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 12:34

Από εκεί και πέρα, όποιος θεωρεί ότι είναι απλή υπόθεση η υιοθεσία προβληματικών εφήβων με βίαιη συμπεριφορά (λόγω ψυχικής ή σωματικής κακοποίησης που έχουν υποστεί) απλώς ας αναλογισθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με αυτές τις περιπτώσεις.
Δεν ειναι καθολου απλη υποθεση. Ουτε και η υιοθεσια βρεφους, γιατι και εκει σε ενα ποσοστο ανω του 90% το μωρο εχει ηδη τραυμα.

Ομως το να βαζεις 100 προβληματικα εκκολαπτομενες προσωπικοτητες στον ιδιο χωρο, για να μεγαλωσουν ολοι μαζι, δεν μου φαινεται ιδανικη λυση.

Ειδικα οταν οι επιτηρητες αυτων των παιδιων δεν εχουν την απαραιτητη εκπαιδευση, η δεν δινουν δεκαρα.
Τί ακριβώς εννοείς "απαραίτητη εκπαίδευση"; Έχεις την εντύπωση ότι όσοι αποφοιτούν από αντίστοιχες σπουδές κοινωνιολογίας κλπ ή κάνουν παρεμφερή μεταπτυχιακά, είναι πανέτοιμοι να αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα;

Έστω ότι είναι. Σε ποιο περιβάλλον; Σε ποιες υποδομές/περιφερειακή υποστήριξη;

Δηλαδή όντως πιστεύετε ότι αν εντάξεις κάποιους ψυχολόγους (με όποια αοριστία συνεπάγεται αυτό) στον οποιοδήποτε φορέα, θα αλλάξει κάτι σημαντικό;

Ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητό ότι ζούμε σε ένα περιβάλλον, που οι θεωρίες προσπαθούν να υποκαταστήσουν την εμπειρία και κυρίως τις πράξεις;

ΥΓ. Για το μπολντ, ουδέν σχόλιο.
Ναι για σκεψου να μην εχουν και καθολου εκπαιδευση :102:

Πιστευω οτι ενας εκπαιδευμενος θα εχει καλυτερη αποδοση απο εναν ανεκπαιδευτο. Ειναι νομιζω αυτονοητο. Δεν βαζω ομως την εκπαιδευση σαν μοναδικο χαρακτηριστικο που θα πρεπει να εχει καποιος που εργαζεται εκει.

Για υποδομες κλπ ειπα παραπανω οτι δεν το βρισκω σαν ιδανικη λυση. Αν ομως συνεχιστει αυτο, ας γινει μπαι δε μπουκ.

Για το μπολτ διαβασε σχετικα και σχολιαζεις αργοτερα
https://www.nctsn.org/what-is-child-tra ... ood-trauma

https://www.friendshipcircle.org/blog/2 ... -symptoms/

https://www.americanbar.org/groups/publ ... d-infants/
https://www.rebekahsprings.com/new-blog ... in-infancy

Η με αυστηρα επιστημονικη προσεγγιση, αν το αντεχεις
https://scholar.google.gr/scholar?q=inf ... i=scholart
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blackdog την 20 Νοέμ 2022, 13:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Someone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Someone » 20 Νοέμ 2022, 13:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:10
Someone έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:03
Arisvilla έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 12:47

Aκριβώς με αυτή τη λογική μπορείς να προσφέρεις έργο. Και αυτή είναι και η λογική του κηρύγματος του Χριστού, άσχετα αν διαστρεβλώθηκε στο πέρας του χρόνου από την επίσημη εκκλησία.
Και πάλι πολύ σωστό το βρίσκω.
Ε, όταν λέω ότι είστε εναλλακτικοί κρυπτοχριστιανοί, κάτι ξέρω. Στη χ φάση θυμάστε τη λογική του κηρύγματος του Χριστού, στην ψ φάση το "φωτιά και τσεκούρι στους πιστούς" και πορεύεστε αναλόγως.
Ποιοι κοπέλα μου; Τι θα πει κρυπτοχριστιανοί; Ξέρεις τα πιστεύω μου; Χριστιανός ορθόδοξος είμαι κι έτσι ονομάζεται πολλά χρόνια τώρα.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 20 Νοέμ 2022, 13:19

ΓΑΛΗ έγραψε:
Εγώ πάντως θα το ξαναπώ. Αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες είχαν γίνει για οποιαδήποτε άλλη φιλάνθρωπου τύπου δομή και όχι για την Κιβωτό, όσοι τα πήραν άσχημα με τα ανομολόγητα, θα έπαιζαν άλλη κασέτα.
Ή ... κυβέρνηση πάντως τον άδειασε τον Πάτερ Αντωνιο και την Κιβωτό για κατηγορίες της πλάκας οι οποίες θα μπορούσαν να ερευνήσουν και να αποδώσουν ευθύνες χωρίς όλον αυτόν τον θόρυβο

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2022, 13:24

Arisvilla έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
Βασικά οι περισσότεροι που τα "πήραν άσχημα με τα ανομολόγητα" είναι του φυλοκυβερνητικού τύπου και των φυλοκυβερνητικών sites. Δεν νομίζω να τους θεωρείς αυτούς αντιχριστους και ενάντια στην εκκλησία :003: ?
Καλό μου παιδί, θα το θέσω πιο ξεκάθαρα.

Πιστεύω, χωρίς να έχω αποδείξεις, ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση παίχτηκε βρώμικο παιχνίδι.

Και όσο περνάνε οι ημέρες, γίνομαι όλο και πιο σίγουρη.

Οπότε, ναι σαφώς και αν πρέπει να πάρω θέση, θα πάρω υπέρ της Κιβωτού γιατί έχω σιχαθεί τους γιασονίζοντες ιακωβίνους.

Όσο για την κυβέρνηση, μια ζωή τα ίδια. Πολιτικαλικορεκτίστικη διπλωματία και νιανιανια, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2022, 13:24

Someone , σε πείραξε το μπινελίκι και δη, το μαλάκας. Σιγά ρε. Αλλά μιας και σβήστηκε η άποψίς μου, σεβαστό.
Για πες μου 'ομως ρε άνθρωπε, πώς γίνεται να υπάρχει συγκαταβατικότητα και επιείκεια σε κάτι ανάρμοστο και διεστραμμένο που έχει να κάνει με ανήλικα; Και γιατί κατηγορείς το δικό μου συναίσθημα γι'αυτό, λες και είναι ανύπαρκτο ή δεν πρέπει να υφίσταται; Θες να μου εξηγήσεις γιατί ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει; Μήπως ρίχνω λάδι στη δική σου άποψη, που είναι τουλάχιστον απαράδεκτη; Θεωρείς πως έχουν μεγαλύτερη ''συνέπεια'' οι πράξεις ιταμών ανθρώπων και ενοχλείσαι από μένα;
Κι αν θες απλά εξηγείς το λόγο που εσύ προσωπικά θα ήσουν ελαστικός σε ένα τέτοιο άτομο.
Είσαι πατέρας, μάνα, γονιός, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τη στείρα προσέγγιση;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2022, 13:33

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:19
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ή ... κυβέρνηση πάντως τον άδειασε τον Πάτερ Αντωνιο και την Κιβωτό για κατηγορίες της πλάκας οι οποίες θα μπορούσαν να ερευνήσουν και να αποδώσουν ευθύνες χωρίς όλον αυτόν τον θόρυβο
Μα δεν είπα κάτι διαφορετικό. Και την κυβέρνηση συμφέρει να πέσουν οι προβολείς στην Κιβωτό και όχι στις επίτιμες μκο, που επιδοτούνται με ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ποσά.
ΓΑΛΗ έγραψε:
Οπότε, ναι σαφώς και αν πρέπει να πάρω θέση, θα πάρω υπέρ της Κιβωτού γιατί έχω σιχαθεί τους γιασονίζοντες ιακωβίνους.

Όσο για την κυβέρνηση, μια ζωή τα ίδια. Πολιτικαλικορεκτίστικη διπλωματία και νιανιανια, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.
Κυβερνητικοί είναι, δεν είναι μαλάκες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 20 Νοέμ 2022, 13:37

Arisvilla έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:17
ΓΑΛΗ έγραψε:
Χμμμ, να σου δώσω μια άποψη από την άλλη μεριά. Κραουνάκης.

https://www.efsyn.gr/tehnes/art-nea/367 ... toy-kosmoy
Ειμαι καμποσα χρόνια στους εθελοντές υποστηριχτες της Κιβωτού…ξερω την ιστορία…ψωνίζω απο τα προϊοντα που φτιαχνονται απο τις δομές Ηπείρου Χιου Βόλου!κανω δώρα απο αυτα.συμμετειχα στους τηλεμαραθώνιους με αλλους συναδέλφους,

χάρη στον εκλεκτό δημοσιογράφο

Πάνο Χαριτο.

Δεν μπορω ουτε γίνεται να ξερω τι κανει ενας υπαλληλος εν γνωσει η εν αγνοια του πατρός Αντωνιου…

το οτι σκαει ομως εν μεσω παρακουλιτιδας υποκλοπων και αθλιας βίας το θεμα…

μια μερα μετα την πορεια των 40000 λαού…

με την αχρηστη κυρία Δομνα να σηκωνει χερι να πει κι αυτη τη γνώμη της…

που δεν την εχουμε ξαναδει παρα μονο με ντουαλεττα στο προεδρικο!

και με συμβουλο του συμβουλιου του Δήμου Αθηναίων,επαγγελματια Κολωνιωτη που πηγαινα στο μαγαζι του…

και που οταν του μίλαγα για την Κιβωτό

που ηταν διπλα τους…

μου ελεγε

ελα μωρε κι αυτος!!

Εχω δικαίωμα να ριξω στο τραπέζι

την αμφιβολια μου

για το ποιός θέλει να βάλει

χερακι στο προσοδοφόρο αυτο

έργο.
Z

Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios » 20 Νοέμ 2022, 13:42

Βρωμάει ψέμα το θέμα.
Σιχαμερό καθεστώς ενημέρωσης.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Νοέμ 2022, 13:42

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:24
Someone , σε πείραξε το μπινελίκι και δη, το μαλάκας. Σιγά ρε. Αλλά μιας και σβήστηκε η άποψίς μου, σεβαστό.
Για πες μου 'ομως ρε άνθρωπε, πώς γίνεται να υπάρχει συγκαταβατικότητα και επιείκεια σε κάτι ανάρμοστο και διεστραμμένο που έχει να κάνει με ανήλικα; Και γιατί κατηγορείς το δικό μου συναίσθημα γι'αυτό, λες και είναι ανύπαρκτο ή δεν πρέπει να υφίσταται; Θες να μου εξηγήσεις γιατί ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει; Μήπως ρίχνω λάδι στη δική σου άποψη, που είναι τουλάχιστον απαράδεκτη; Θεωρείς πως έχουν μεγαλύτερη ''συνέπεια'' οι πράξεις ιταμών ανθρώπων και ενοχλείσαι από μένα;
Κι αν θες απλά εξηγείς το λόγο που εσύ προσωπικά θα ήσουν ελαστικός σε ένα τέτοιο άτομο.
Είσαι πατέρας, μάνα, γονιός, κάτι τέλος πάντων που να δικαιολογεί τη στείρα προσέγγιση;
Είναι δικαιολογημενη η οργή όταν έχει κάτι να κάνει με ανήλικα.

Αλλά (και μη μου την πεσετε για αυτό που θα πω) είμαστε σιγουροι 100% ότι τα πράγματα έγιναν ετσι οπως καταγγελονται?

Είμαστε σίγουροι beyond reasonable doubt ότι όλα είναι πραγματικά γεγονότα?

Η απλά ξεχνάμε τη χολη μας ενάντια σε οτι πιστευουμε εμείς ότι έγινε η ενάντια σε ότι δεν συμφωνούμε?

Η δική μου θέση σε αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Εάν αποδειχτούν αληθείς οι καταγγελίες (ακομα και μερικως αληθες) τότε να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλεκονται με τις μέγιστες ποινές.

Αν πάλι όχι τότε πρέπει να διερευνηθεί γιατί εγινε αυτό τώρα.

Μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη αυτό θα πρέσβευω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2022, 13:48

Someone , τί έγινε; Θα απαντήσεις, ή να θεωρήσω πως έγινε εσκεμμένα η επιθεσούλα;
Ουδείς πατάει αναφορά όταν τον λένε μαλάκα. Εκτός κι αν είναι.
Συνήθως όχι όμως. Δεν ασχολείται ιδιαιτέρως. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 20 Νοέμ 2022, 13:53

George_V έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:42

Η δική μου θέση σε αυτό το ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Εάν αποδειχτούν αληθείς οι καταγγελίες (ακομα και μερικως αληθες) τότε να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλεκονται με τις μέγιστες ποινές.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν ΔΕΝ αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες, οι αξιόπιστοι μέχρι χθες καταγγέλοντες, θα τη βγάλουν αβρόχοις ποσί γιατί ακόμα και οι μέγιστες ποινές είναι χάδια.

Όπως σε όλες τις αντίστοιχες καταγγελίες.

Οπότε, για ποια δικαιοσύνη μιλάς;

Αν υπάρχει μία δικαιοσύνη, αυτή είναι η Γραφειοκρατική.

Αυτήν έχουμε, μ' αυτήν πορευόμαστε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Νοέμ 2022, 13:56

ΓΑΛΗ έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:53
George_V έγραψε:
20 Νοέμ 2022, 13:42

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αν ΔΕΝ αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες, οι αξιόπιστοι μέχρι χθες καταγγέλοντες, θα τη βγάλουν αβρόχοις ποσί γιατί ακόμα και οι μέγιστες ποινές είναι χάδια.

Όπως σε όλες τις αντίστοιχες καταγγελίες.

Οπότε, για ποια δικαιοσύνη μιλάς;

Αν υπάρχει μία δικαιοσύνη, αυτή είναι η Γραφειοκρατική.

Αυτήν έχουμε, μ' αυτήν πορευόμαστε.
Αυτό αφορά την ποινική δικαιοσύνη και τον νομοθέτη.

Στα υπόλοιπα ακόμα και μια συγνώμη και έμπρακτη αποκατάσταση της πληγεισης τιμης είναι αρκετό για ηθική αποκατάσταση.

Εάν και εφοσον οι κατηγορίες αποδειχθούν ψευδείς φυσικά.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών