Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
-
Cecily Anne
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 21:49
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:46
foscilis έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:40
Δεν εχω αντιρρηση με το Atlantic, εκει λεει οτι οι γυναικες τεινουν να ειναι ανωτερες σε ολους τους τομεις απο πλευρας ικανοτητων και οτι οι διαφορες στις προτιμησεις τους οφειλονται σε κοινωνικους λογους.
Μαλιστα λεει αυτο ακριβως που ειπα εγω για την ιατρικη: οτι προτιμουν επαγγελματα με καλα λεφτα all other things being equal.
Όχι σε κοινωνικούς λόγους γενικώς. Λέει ότι οφείλονται σε κάποια εγγενή προτίμηση του φύλου τους.
Συγκεκριμένα λέει ότι εφόσον ζουν σε χώρες που ότι και να διαλέξουν δεν θα πεινάσουν ούτε θα είναι εξαρτημένες, διαλέγουν κοινωνικά επαγγέλματα ακομα και αν αυτά πληρώνουν λιγότερο.
Εγώ αυτό έλεγα, δεν είπα ποτέ ότι "δεν μπορούν". Δεν θέλουν όμως, αυτό ισχύει, και δεν θα ξεπεραστεί με "περισσότερη ισότητα".
Koινωνικά επαγγέλματα ποιά ακριβώς θεωρούνται; Δηλαδή γιατρός δεν είναι "κοινωνικό επάγγελμα";

“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 08 Οκτ 2018, 21:51
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:49
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:46
foscilis έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:40
Δεν εχω αντιρρηση με το Atlantic, εκει λεει οτι οι γυναικες τεινουν να ειναι ανωτερες σε ολους τους τομεις απο πλευρας ικανοτητων και οτι οι διαφορες στις προτιμησεις τους οφειλονται σε κοινωνικους λογους.
Μαλιστα λεει αυτο ακριβως που ειπα εγω για την ιατρικη: οτι προτιμουν επαγγελματα με καλα λεφτα all other things being equal.
Όχι σε κοινωνικούς λόγους γενικώς. Λέει ότι οφείλονται σε κάποια εγγενή προτίμηση του φύλου τους.
Συγκεκριμένα λέει ότι εφόσον ζουν σε χώρες που ότι και να διαλέξουν δεν θα πεινάσουν ούτε θα είναι εξαρτημένες, διαλέγουν κοινωνικά επαγγέλματα ακομα και αν αυτά πληρώνουν λιγότερο.
Εγώ αυτό έλεγα, δεν είπα ποτέ ότι "δεν μπορούν". Δεν θέλουν όμως, αυτό ισχύει, και δεν θα ξεπεραστεί με "περισσότερη ισότητα".
Koινωνικά επαγγέλματα ποιά ακριβώς θεωρούνται; Δηλαδή γιατρός δεν είναι "κοινωνικό επάγγελμα";

Προφανώς και είναι κοινωνικό επάγγελμα. Είναι σε επαφή με κόσμο και τον βοηθάει. Ότι καλύτερο για μια γυναίκα, γι αυτό είναι από τα λίγα πεδία STEΜ που τις ελκύουν. Γιατί μου ρολλάρεις τα ματόμπαλα;

Vladimir, STOP!

-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 21:52
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:51
Προφανώς και είναι κοινωνικό επάγγελμα. Είναι σε επαφή με κόσμο και τον βοηθάει. Ότι καλύτερο για μια γυναίκα, γι αυτό είναι από τα λίγα πεδία STEΜ που τις ελκύουν. Γιατί μου ρολλάρεις τα ματόμπαλα;
Κάτσε έχω κι άλλες απορίες. Φυσικός, καθηγητής, δεν είναι κοινωνικό επάγγελμα;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 08 Οκτ 2018, 21:52
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:52
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:51
Κάτσε έχω κι άλλες απορίες. Φυσικός, καθηγητής, δεν είναι κοινωνικό επάγγελμα;
Εννοείται ότι ειναι. Νεξτ.

Vladimir, STOP!

-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 21:56
Ότι λέτε παπαριές. Πόσους ξέρεις να μπήκαν ιατρική με στόχο να προσφέρουν κοινωνικό έργο και όχι να βγάλουν φράγκα και πόσους ξέρεις να μπήκαν φυσικό, επειδή θέλουν να προσφέρουν στην εκπαίδευση και στο κοινωνικό σύνολο;
-
sys3x
από sys3x » 08 Οκτ 2018, 21:59
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:56
Ότι λέτε παπαριές. Πόσους ξέρεις να μπήκαν ιατρική με στόχο να προσφέρουν κοινωνικό έργο και όχι να βγάλουν φράγκα και πόσους ξέρεις να μπήκαν φυσικό, επειδή θέλουν να προσφέρουν στην εκπαίδευση και στο κοινωνικό σύνολο;

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 08 Οκτ 2018, 21:59
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:56
Δεν είναι τόσο clear-cut τα πράγματα στη ζωή. Όλοι για τα λεφτά δουλεύουν αλλά διαλέγουν τι τους αρέσει να κάνουν αυτές τις 8+ ώρες της ημέρας.
Ποια είναι η δική σου εξήγηση για τα αποτελέσματα της έρευνας;

Vladimir, STOP!

-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 22:03
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:59
Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικά του γούστα/επιλογές/κριτήρια και δεν σχετίζονται με το φύλο. Είναι ο κύριος λόγος που όλες οι κοινωνικές έρευνες παραπλήσιου τύπου είναι γτπκ και πεταμένα λεφτά. Κατά τη γνώμη μου πάντα, δε θέλω να θίξω τους κατά τα άλλα πολύ χρήσιμους (?) κοινωνιολόγους κλπ κλπ.
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 22:06
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:03
Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικά του γούστα/επιλογές/κριτήρια και δεν σχετίζονται με το φύλο. Είναι ο κύριος λόγος που όλες οι κοινωνικές έρευνες παραπλήσιου τύπου είναι γτπκ και πεταμένα λεφτά. Κατά τη γνώμη μου πάντα, δε θέλω να θίξω τους κατά τα άλλα πολύ χρήσιμους (?) κοινωνιολόγους κλπ κλπ.
Wait a fucking minute, γιατί το διάγραμμα του Νάνου δείχνει κάτι πολύ σημαντικό, που δεν είναι σύμπτωση. Δες σε ποιες χώρες έχουν περισσότερη συμμετοχή σε STEM οι γυναίκες και κάνε την σύνδεση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Dwarven Blacksmith
από Dwarven Blacksmith » 08 Οκτ 2018, 22:09
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:03
Ότι ο κάθε άνρθωπος έχει δικά του γούστα/επιλογές/κριτήρια και δεν σχετίζονται με το φύλο. Είναι ο κύριος λόγος που όλες οι κοινωνικές έρευνες παραπλήσιου τύπου είναι γτπκ και πεταμένα λεφτά. Κατά τη γνώμη μου πάντα, δε θέλω να θίξω τους κατά τα άλλα πολύ χρήσιμους (?) κοινωνιολόγους κλπ κλπ.
Για το "δεν σχετίζονται" (correlation ή lack of) χτίζονται και καταρρίπτονται ολόκληρες θεωρίες, δεν είναι κάτι που απλά μπορείς να το πετάξεις σε μια πρόταση.
Προφανώς και "κάθε άνρθωπος έχει δικά του γούστα/επιλογές/κριτήρια", αυτό δεν ήταν ποτέ υπο συζήτηση.
Για πράγματα που καλύπτονται από το νόμο των μεγάλων αριθμών μιλάμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Dwarven Blacksmith την 08 Οκτ 2018, 22:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Vladimir, STOP!

-
foscilis
από foscilis » 08 Οκτ 2018, 22:09
Οι διαφορές δεν είναι τέτοιες που να δείχνουν "εγγενή προτίμηση του φύλου". Το 25% των Φινλανδίνων που σπουδάζουν STEM είναι εξίσου γυναίκες με το 75% που σπουδάζουν κάτι άλλο. Αν είχαμε 5% και 95% το συζητάγαμε. Για παράδειγμα περίπου τέτοια είναι τα ποσοστά προτίμησης των γυναικών σε σεξ με άλλες γυναίκες και πράγματι το σεξ με άνδρες είναι μια εγγενής προτίμηση του γυναικείου φύλου.
Επίσης σκέψου ότι υπάρχει και η αντίστροφη πίεση. Όπως στις πιο οπισθοδρομικές κοινωνίες οι γυναίκες ωθούνται προς τα πιο προσοδοφόρα (και απαιτητικά) επαγγέλματα για να μπορούν να μην είναι ένα τίποτα, το ίδιο ισχύει και για τους άντρες στις κοινωνίες ισότητας: ωθούνται προς τα πιο προσοδοφόρα επαγγέλματα και εκτοπίζουν συγκριτικά τις γυναίκες από αυτά επειδή για αυτούς είναι πιο ζωτικής σημασίας μια θέση π.χ. μηχανικού. Το ότι μια κοινωνία έχει κάνει βήματα προς την ισότητα των φύλων δε σημαίνει ότι είναι κοινωνία καθολικής ισότητας: τα μέλη της κοινωνίας συγκρίνονται μεταξύ τους και κατατάσσονται σε κλίμακες. Ο άντρας σε μια σχέση θέλει να είναι ελαφρώς ανώτερος κοινωνικά (ή αν δεν το θέλει αυτός θα το θέλει ο περίγυρός του). Εφόσον δεν αντλεί την ανωτερότητα απλά και μόνο από το φύλο του όπως στην Ανατολή, πρέπει να διορθώσει με κοινωνικά επιτεύγματα όπως οι σοβαρές σπουδές σε κάτι προσοδοφόρο με κύρος.
-
Cecily Anne
από Cecily Anne » 08 Οκτ 2018, 22:09
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:06
Wait a fucking minute, γιατί το διάγραμμα του Νάνου δείχνει κάτι πολύ σημαντικό, που δεν είναι σύμπτωση. Δες σε ποιες χώρες έχουν περισσότερη συμμετοχή σε STEM οι γυναίκες και κάνε την σύνδεση.
Ρε χέλη, προφανώς δε θα ασχοληθεί γυναίκα με τη ρομποτική σε χώρα που δεν έχει τεχνολογική ανάπτυξη και δε θα ασχοληθεί με environmental engineering σε χώρα που καθαρό νερό=μπουκαλάκι πλαστικό ψημένο στον ήλιο. Νομίζω το θεωρήσαμε όλοι αυτονόητο.
-
hellegennes
από hellegennes » 08 Οκτ 2018, 22:13
Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:09
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:06
Ρε χέλη, προφανώς δε θα ασχοληθεί γυναίκα με τη ρομποτική σε χώρα που δεν έχει τεχνολογική ανάπτυξη και δε θα ασχοληθεί με environmental engineering σε χώρα που καθαρό νερό=μπουκαλάκι πλαστικό ψημένο στον ήλιο. Νομίζω το θεωρήσαμε όλοι αυτονόητο.
Εμμ... το ακριβώς αντίθετο δείχνει το διάγραμμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 708 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
25 Ιαν 2024, 17:58
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.