Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα. Αν ήταν 5% θα έλεγες ότι δεν είναι εξίσου γυναίκες με το 95%; Κι αν ναι, ποιο είναι το ποσοστό κάτω από το οποίο παύουν να είναι το ίδιο γυναίκες;
Η Φυσική δεν είναι για γυναίκες
- hellegennes
Re: Η Φυσική δεν είναι για γυναίκες
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:13Εμμ... το ακριβώς αντίθετο δείχνει το διάγραμμα.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:09Ρε χέλη, προφανώς δε θα ασχοληθεί γυναίκα με τη ρομποτική σε χώρα που δεν έχει τεχνολογική ανάπτυξη και δε θα ασχοληθεί με environmental engineering σε χώρα που καθαρό νερό=μπουκαλάκι πλαστικό ψημένο στον ήλιο. Νομίζω το θεωρήσαμε όλοι αυτονόητο.hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:06
Wait a fucking minute, γιατί το διάγραμμα του Νάνου δείχνει κάτι πολύ σημαντικό, που δεν είναι σύμπτωση. Δες σε ποιες χώρες έχουν περισσότερη συμμετοχή σε STEM οι γυναίκες και κάνε την σύνδεση.

Είναι που ήταν προφανές και τζάμπα τους πληρώνουμε.

- Cecily Anne
Δεν είχες βάλει το σχόλιο, αν'τ'απο'δω, έκανες έντιτ.
ΥΓ. Προφανώς και δεν έχει προσφέρει ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα σχετικά με την "επιλογή κοινωνικων επιστημών" που λες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Dwarven Blacksmith
Αποδεικνύει ότι πιο ίσες ευκαιρίες εχουν αντίστροφη σχέση με περισσότερες STEM γυναίκες.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:22Δεν είχες βάλει το σχόλιο, αν'τ'απο'δω, έκανες έντιτ.
ΥΓ. Προφανώς και δεν έχει προσφέρει ΚΑΝΕΝΑ συμπέρασμα σχετικά με την "επιλογή κοινωνικων επιστημών" που λες.
Το γιατί ομολογουμένως δεν το λέει αλλά για μένα είναι προφανές. Αφού στερεότυπα, έλλειψη ευκαιριών κλπ έχουν ήδη καταρριφθεί, μένει μόνο η ανθρώπινη φύση.

- Cecily Anne
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:29
Αποδεικνύει ότι πιο ίσες ευκαιρίες εχουν αντίστροφη σχέση με περισσότερες STEM γυναίκες.
Το γιατί ομολογουμένως δεν το λέει αλλά για μένα είναι προφανές. Αφού στερεότυπα, έλλειψη ευκαιριών κλπ έχουν ήδη καταρριφθεί, μένει μόνο η ανθρώπινη φύση.
Δες τι λεει:
καιWhat’s more, the countries that minted the most female college graduates in fields like science, engineering, or math were also some of the least gender-equal countries. They posit that this is because the countries that empower women also empower them, indirectly, to pick whatever career they’d enjoy most and be best at.
Countries with the highest gender equality tend to be welfare states,” they write, “with a high level of social security.” Meanwhile, less gender-equal countries tend to also have less social support for people who, for example, find themselves unemployed. Thus, the authors suggest, girls in those countries might be more inclined to choose stem professions, since they offer a more certain financial future than, say, painting or writing.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Dwarven Blacksmith
Ε ναι. Αυτό το έγραψα και πιο πάνω στα Ελληνικά.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:30Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:29
Αποδεικνύει ότι πιο ίσες ευκαιρίες εχουν αντίστροφη σχέση με περισσότερες STEM γυναίκες.
Δες τι λεει:What’s more, the countries that minted the most female college graduates in fields like science, engineering, or math were also some of the least gender-equal countries. They posit that this is because the countries that empower women also empower them, indirectly, to pick whatever career they’d enjoy most and be best at.
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 21:46Συγκεκριμένα λέει ότι εφόσον ζουν σε χώρες που ότι και να διαλέξουν δεν θα πεινάσουν ούτε θα είναι εξαρτημένες, διαλέγουν κοινωνικά επαγγέλματα ακομα και αν αυτά πληρώνουν λιγότερο.

- Cecily Anne
ΔΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ. Σου λέει ότι η επιλογή γίνεται με βάση το οικονομικό κριτήριο και αν τα συγκρίνεις ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, στις λιγότερο εξελιγμένες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πανε στα ΣΤΕΜ που έχουν τα γκάφρα.
- Dwarven Blacksmith
Σωστά. Ενώ όταν υπάρχει κοινωνικό δίκτυ προστασίας, όταν ΔΕΝ καίγονται για γκαφρα, διαλέγουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει, δηλαδή μη-ΣΤΕΜ.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:35στις λιγότερο εξελιγμένες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πανε στα ΣΤΕΜ που έχουν τα γκάφρα.

- Cecily Anne
Καλό μου σύγκριση μεταξύ τους γίνεται, όχι έρευνα για το τι θα επέλεγαν. Δεν μπορείς να βγάλεις κριτήριο, γι'αυτό και οι ίδιοι δε βγάζουν κανένα. Πού το είδες γραμμένο;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:38Σωστά. Ενώ όταν υπάρχει κοινωνικό δίκτυ προστασίας, όταν ΔΕΝ καίγονται για γκαφρα, διαλέγουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει, δηλαδή μη-ΣΤΕΜ.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:35στις λιγότερο εξελιγμένες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πανε στα ΣΤΕΜ που έχουν τα γκάφρα.
- Dwarven Blacksmith
Οκ, διαφωνούμε ακόμα και για το το διαβάζουμε, οπότε δεν το συνεχίζω.

- Cecily Anne
Οκ, αλλά να προσθέσω κάτι ακόμα, το "γουστάρω" και το "έχω κλίση" είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. Διότι κι εγώ γούσταρα να γίνω πιανίστρια, αλλά δεν είχα ΚΑΜΙΑ κλίση σε αυτό.
- hellegennes
Μα, είναι προφανές. Πραγματικά προφανές αυτήν την φορά. Στις χώρες που παρακινούνται να διαλέξουν ό,τι επιθυμούν, δεν διαλέγουν STEM. Αν το κίνητρό τους είναι το χρήμα, τότε δεν έχουν βιολογικές τάσεις να ασχοληθούν με τις επιστήμες. Γιατί το χρήμα είναι ισότιμο κίνητρο. Δηλαδή θα έπρεπε να ισχύει και για τους άντρες, αν δεν υπάρχει κάποια βιολογική τάση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ούτε για πιανίστρια ούτε για επιστήμες χρειάζεσαι κλίση. Κλίση χρειάζεσαι για να γίνεις δημιουργός μουσικής.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:45Οκ, αλλά να προσθέσω κάτι ακόμα, το "γουστάρω" και το "έχω κλίση" είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. Διότι κι εγώ γούσταρα να γίνω πιανίστρια, αλλά δεν είχα ΚΑΜΙΑ κλίση σε αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Cecily Anne
Ναι, οκ, θα αποκτήσω μουσικό αυτί με την εξάσκηση 35 ετών.hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:48Ούτε για πιανίστρια ούτε για επιστήμες χρειάζεσαι κλίση. Κλίση χρειάζεσαι για να γίνεις δημιουργός μουσικής.Cecily Anne έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:45Οκ, αλλά να προσθέσω κάτι ακόμα, το "γουστάρω" και το "έχω κλίση" είναι τελείως άσχετα μεταξύ τους. Διότι κι εγώ γούσταρα να γίνω πιανίστρια, αλλά δεν είχα ΚΑΜΙΑ κλίση σε αυτό.
δεν είναι ισότιμο αν έχεις διαφορά στάτους για άλλους λόγους. + δεν υπάρχει μόνο χρήμα που κερδίζεις από τη δουλειά σου.hellegennes έγραψε: ↑08 Οκτ 2018, 22:46Μα, είναι προφανές. Πραγματικά προφανές αυτήν την φορά. Στις χώρες που παρακινούνται να διαλέξουν ό,τι επιθυμούν, δεν διαλέγουν STEM. Αν το κίνητρό τους είναι το χρήμα, τότε δεν έχουν βιολογικές τάσεις να ασχοληθούν με τις επιστήμες. Γιατί το χρήμα είναι ισότιμο κίνητρο.
Επίσης όπως είπα 25% δεν είναι "δεν διαλέγουν".
Βιολογική τάση είναι να μπορείς να βγάλεις έναν άνθρωπο από το μουνί σου. Αν το έκανε το 25% των ανδρών δε θα λέγαμε ότι είναι γυναικείο χαρακτηριστικό.
Σταματήστε να απλουστεύετε τόσο ελεεινά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η φυσική της γρηγορης κολύμβησης
από EKPLIKTIKOS » 23 Αύγ 2023, 15:25 » σε Θετικές Επιστήμες - 6 Απαντήσεις
- 708 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
23 Αύγ 2023, 16:29
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 939 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
- 8 Απαντήσεις
- 430 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
09 Σεπ 2024, 15:33
-
-
Νέα δημοσίευση LGBTQI+ - Πραγματικότητα οι μεταμοσχεύσεις μήτρας - Θα μπορέσουν να γίνουν σε τρανς γυναίκες;
από O I » 18 Νοέμ 2023, 00:23 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 16 Απαντήσεις
- 807 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
25 Ιαν 2024, 17:58
-