και οι 2 θα αλλαζαν απο σταλινικοι σε αντισταλινικοι και τουμπαλιν, αναλογα τι πιστευαν οτι θα μπορουσε να τους κρατησει στην εξουσια.
Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Δεν θα το τολμούσαν, θα υπήρχε προστασία από υπερδύναμη.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Η Βόρειος Ήπειρος έπρεπε να έχει προσαρτηθεί μετά τον β ΠΠ λόγω συμμετοχής της Αλβανίας στην εισβολή
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Το κείμενο αποτελεί επιστημονική φαντασία.southern έγραψε: ↑25 Νοέμ 2022, 14:57Ένα από τα πολλά σεναρια εναλλακτικής ιστορίας, η νίκη των Ελλήνων κομμουνιστών το 1944-45.
Κείμενο του Χαρίτου Αναστάσιου.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της ηπειρωτικής Ελλάδας από το ΚΚΕ, ως Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία(ΕΛΔ) και μέρος του Ανατολικού Μπλοκ. Η ΕΛΔ έχει παραχωρήσει εδάφη της: την Ανατολική Μακεδονία και Δυτική Θράκη στην Βουλγαρία (την δεύτερη την διεκδικούσαν κανονικά οι Σοβιετικοί την περίοδο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι το 1947, κίνηση που μεταξύ άλλων ανάγκασε την Ελλάδα να απεμπολήσει τις διεκδικήσεις της σε Βόρειο Ήπειρο και Βουλγαρία), αλλά και εδάφη της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στην τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία, συγκεκριμένα την Φλώρινα (το κύριο μήλον της έριδος μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας κι έπειτα Γιουγκοσλαβίας σε όλη την περίοδο 1912-49), την Καστοριά, την Έδεσσα και το Κιλκίς. Παρότι το ΚΚΕ στα τέλη του συμμοριτοπολέμου είχε εγκαταλείψει την φρασεολογία περί ανεξάρτητης Μακεδονίας και αλλαγής συνόρων κι έμενε μόνο στο κομμάτι της τοπικής αυτονομίας των Σλάβων της Μακεδονίας, ήταν πράγματι πολύ πιθανή η απόσπαση εδαφών υπέρ της Γιουγκοσλαβίας, ενώ κι η Βουλγαρία μέχρι το 1947 είχε υποσχεθεί παραχώρηση της περιοχής του Πιρίν στην γιουγκοσλαβική Λαϊκή Δημοκρατία της "Μακεδονίας", κάτι που δεν έγινε τελικά λόγω της σύγκρουσης Τίτο με Στάλιν. Μέσα στο χάος του πολέμου φαίνεται η Τουρκία να έχει καταλάβει την περιοχή του Έβρου και της Κομοτηνής.
Παράλληλα υποστηριζόμενο από ναυτικές Μεγάλες Δυνάμεις, όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ και διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο σε Βασιλικό Ναυτικό κι Αεροπορία, το νόμιμο Βασίλειο της Ελλάδας έχει πετύχει να διατηρήσει όλη σχεδόν την νησιωτική Ελλάδα, με επίκεντρο του πλέον την Κρήτη (θυμίζει πολύ σενάριο Κίνας με Ταϊβάν), έχοντας προσαρτήσει και ολόκληρα τα Δωδεκάνησα (παρότι σε περίπτωση κομμουνιστικού ελέγχου της χώρας πιθανό η Τουρκία να λάμβανε μερικά εξ αυτών, το πιθανότερο Σύμη και σύμπλεγμα Μεγίστης), ενώ οι Δυτικοί Σύμμαχοι μάλλον έχουν πετύχει να κρατήσουν υπό τον έλεγχο τους έναν θύλακα Αθήνας- Πειραιά αντίστοιχο του Δυτικού Βερολίνου.Από τα νησιά όλα είναι εντός, ακόμη κι η Θάσος, η Σαμοθράκη, οι Σποράδες και τα παραδοσιακά φιλοδυτικά νησιά Ύδρα και Σπέτσες, πλην της Λευκάδας (η οποία λόγω γειτνίασης με την Στερεά ήταν κι επί πάνω από αιώνα υπό τουρκικό έλεγχο) κι εννοείται τα νησιά του Σαρωνικού.
Ένα τέτοιο σενάριο, αν πράγματι συνέβαινε, θα ήταν εφιαλτικό: το σύνορο των δύο κόσμων θα μεταφέρονταν εντός του αιγιακού κι ελλαδικού χώρου, με ότι θα σήμαινε αυτό (συχνότερες κρίσεις κι απώλειες). Οι δύο Ελλάδες θα αποκτούσαν σταδιακά τεράστιες διαφορές σε επίπεδο ζωής, κοινωνικές διαφορές κλπ, με την Δύση να υποστηρίζει όσο γίνεται το νησιωτικό κράτος όπως έκανε αντίστοιχα με Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα την περίοδο του οικονομικού τους θαύματος. Η "Ελεύθερη Ελλάδα" πιθανόν να είχε κι αυτή αυταρχικό εθνικιστικό κι αντικομμουνιστικό καθεστώς (αντίστοιχο αυτών που είχαν λόγω κομμουνιστικού φόβου οι Νότια Κορέα, Ταϊβάν, Νότιο Βιετνάμ μέχρι πρόσφατα) πολύ χειρότερο της προβληματικής μεν αλλά υπαρκτής μετεμφυλιακής δημοκρατίας. Όσο δε για τις συνοριακές μεταβολές στην υπό κομμουνιστικό έλεγχο Ελλάδα θα έμεναν αμετάβλητες και μετά την πτώση του κομμουνισμού και την επανένωση(; ) των δύο ελληνικών κρατών, όπως έδειξε κι η ιστορική εμπειρία στις πρώην ανατολικής δημοκρατίες. Παρότι η Ελεύθερη Ελλάδα ουδέποτε θα αναγνώριζε τις παραχωρήσεις εδαφών, θα αναγκάζονταν να το πράξει στο τέλος, όπως συνέβη πχ με την Δυτική Γερμανία το 1990.
Άγνωστο δε τι κατεύθυνση θα αποκτούσε η κόκκινη Ελλάδα μετά το σχίσμα Τίτο με Στάλιν: αν έμενε σταλινική θα αποκτούσε άμεσα ψυχρές και σταδιακά κακές σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία και θα καταργούσε κάθε αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας- όπως συνέβη με την Βουλγαρία, πιθανών και να διεκδικούσε τα απωλεσθέντα εδάφη της Μακεδονίας. Αν πήγαινε προς Τίτο, η κατάσταση πιθανών να χειροτέρευε εις βάρος της Ελλάδας στην Μακεδονία, πιθανών το Βελιγράδι να αποκτούσε σταδιακά ακόμη και πρόσβαση στο Αιγαίο. Σίγουρα δεν θα ακολουθούσε αυτόνομη πορεία τύπου Ρουμανίας, όπως φάνηκε από την γραφικού επιπέδου σοβιετικολαγνεία του ΚΚΕ.
Η δε Τουρκία θα αποκτούσε τεράστια δυναμική, αφού θα αποτελούσε πρακτικά τον αποκλειστικό άξονα του ΝΑΤΟ στην περιοχή, με ότι θα σήμαινε αυτό για Κύπρο και νησιά Αιγαίου, καθώς και τον Ελληνισμό της Πόλης- ενώ πολύ πιθανό κι η Ελεύθερη Ελλάδα να γίνονταν όλο και πιο εξαρτημένη από την Τουρκία, λόγω και της απειλής από τα κόκκινα ηπειρωτικά. Στο γνωστό δυστοπικό βιβλίο "Πλατεία Λένιν- πρώην Συντάγματος", που πραγματεύεται το σενάριο ολοκληρωτικής επικράτησης των κομμουνιστών στην Ελλάδα, η Τουρκία συνιστούσε και την κύρια βάση δράσης των Ελλήνων αντικομμουνιστών στον ελλαδικό χώρο.
Όπως κι αν έχει είναι τρομακτικό σενάριο κι ευτυχώς που όχι μόνο ηττήθηκαν οι κομμουνιστές το 1944 και το 1949, αλλά δεν προκάλεσαν και εδαφικό ζήτημα (κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν έμεναν πιστοί στον Τίτο και διατηρούνταν ένα μόνιμο αντάρτικο στην βορειοδυτική Μακεδονία).
Πηγή: https://i.redd.it/sn2tt623ypi41.png
Προσπαθεί να δημιουργήσει μία παράλληλη πραγματικότητα στην οποία η Ελλάδα έχει γίνει κομμουνιστική και τα υπόλοιπα στον κόσμο παραμένουν ως έχουν.
Αν η Ελλάδα είχε γίνει κομμουνιστική, πολλά άλλα θα είχαν συμπαρασυρθεί και δεν θα υπήρχε αυτή η πραγματικότητα που ζούμε τώρα.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
ΟΝΖ δεν άλλαξε να το παίξει αντισταλινικος, παρόλο που η μοίρα του στην ΕΣΣΔ θα ήταν η ενορία και η εξόντωση.
Και ο γιος του ο Σήφης ήταν αντισταλινικός, ακόμα και επί Στάλιν και σε κόντρα με τον πατέρα του
Μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος
-
- Δημοσιεύσεις: 23439
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Αν στη μοιρασιά έλεγε ότι μπαίνουμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ κάποιοι που κατηγορούν το ΚΚΕ για τη Μακεδονία ονειρεύονταν ότι θα γινόταν απόσπαση των νησιών. Όχι δεν είναι ανθελληνική η θέση τους...nemo έγραψε: ↑25 Νοέμ 2022, 23:38ρε μην λετε παπαριες δεν θα αφηνανε ποτε οι ηπα να γινοταν αυτο -τα ειχαν μοιρασει προτου ληξει ο πολεμοςΕμπεδοκλής έγραψε: ↑25 Νοέμ 2022, 23:28Μπα. Θα απελευθερώνονταν ένα ένα. Ακόμη και τα επτάνησα. Μη σου πω και η Ίμβρος και η Τένεδος σε περίπτωση που η Τουρκία σκεφτόταν να μπει στο ΝΑΤΟ.
ουτε και η ρωσια θα διακινδύνευε ενα πολεμο για χατηρι των κεκεδων ελληνων

Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Κανονικά με τον συμμοριτοπολεμο θα έπρεπε κάποιος να ντρέπεται να αποκαλεί δημόσια τον εαυτό του αριστερό ή κομμουνιστη
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
-
- Δημοσιεύσεις: 40127
- Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 11:09Αν στη μοιρασιά έλεγε ότι μπαίνουμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ κάποιοι που κατηγορούν το ΚΚΕ για τη Μακεδονία ονειρεύονταν ότι θα γινόταν απόσπαση των νησιών. Όχι δεν είναι ανθελληνική η θέση τους...
"Αποσπάται" κάτι από τη νόμιμη κυβέρνηση.Εν προκειμένω η νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν των νησιών.Καμμία χώρα εκτός ανατολικού μπλοκ δεν θα αναγνώριζε τους άλλους που θα εξαφανίζονταν το 1989.
Εάν η μοιρασιά που λές έλεγε άλλα δεν θα γινόταν καν εμφύλιος.Ο σοβιετικός στρατός θα έμπαινε στην Ελλάδα από το 1944 και θα εγκαθιστούσε το ΚΚΕ κυβέρνηση.ΤΟΤΕ και μόνο τότε εάν κάποιοι επέμεναν να φτιάξουν κυβέρνηση στα νησιά θα μπορούσες να μιλήσεις για "απόσπαση".
Δεν έγινε έτσι όμως.Η μόνη αναγνωρισμένη ελληνική κυβέρνηση και από τους τρεις συμμάχους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου ήταν του Καίρου.Δεν υπήρξε ποτέ καμμιά άλλη και μάλλον δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει.
Τα έχω γράψει πολλές φορές αλλά πολύ απλά ο κόσμος είναι δέσμιος της προπαγάνδας που γίνεται μέσα και δεν έχει καμμιά απήχηση έξω.Ο βασιλιάς και η Κυβέρνηση του Καίρου κυκλοφορούσαν με το φωτοστέφανο του πολέμου της Αλβανίας και ουδείς μπορούσε να τους αμφισβητήσει από τους συμμάχους.
Τα λεγόμενα στο εσωτερικό ότι δεν ήταν δικό τους επίτευγμα ο πόλεμος της Αλβανίας αλλά του "λαού" είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τις συμμαχικές κυβερνήσεις διότι υπονόμευαν και τις ίδιες.Εάν γίνονταν δεκτές οι θεωρίες ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός και όχι ο Μεταξάς ή ότι νίκησε στην Κορυτσά ο λαός και όχι ο Παπάγος τότε και οι νίκες της Αγγλίας δεν οφείλονταν στον Τσώρτσιλ αλλά σε κάποιον λαό .της Αμερικής όχι στον Ρούζβελτ αλλά στον λαό και - last but not least - της ΕΣΣΔ όχι στον Στάλιν αλλά στον λαό.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
-
- Δημοσιεύσεις: 23439
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 13:13
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα κατείχε τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα. Αυτή που θα είχε την έδρα του ΟΗΕ και θα αναγνώριζαν οι πολλοί. Ε, αν η Ελλάδα είχε δωθεί στη σοβιετική επιρροή ο βασιλιάς και οι κολαούζοι του θα ήταν κάτι σαν τον Ζογκού, τον βασιλιά Πέτρο και τους άλλους χαμένους...πατησιωτης έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:24Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 11:09Αν στη μοιρασιά έλεγε ότι μπαίνουμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ κάποιοι που κατηγορούν το ΚΚΕ για τη Μακεδονία ονειρεύονταν ότι θα γινόταν απόσπαση των νησιών. Όχι δεν είναι ανθελληνική η θέση τους...
"Αποσπάται" κάτι από τη νόμιμη κυβέρνηση.Εν προκειμένω η νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν των νησιών.Καμμία χώρα εκτός ανατολικού μπλοκ δεν θα αναγνώριζε τους άλλους που θα εξαφανίζονταν το 1989.
Εάν η μοιρασιά που λές έλεγε άλλα δεν θα γινόταν καν εμφύλιος.Ο σοβιετικός στρατός θα έμπαινε στην Ελλάδα από το 1944 και θα εγκαθιστούσε το ΚΚΕ κυβέρνηση.ΤΟΤΕ και μόνο τότε εάν κάποιοι επέμεναν να φτιάξουν κυβέρνηση στα νησιά θα μπορούσες να μιλήσεις για "απόσπαση".
Δεν έγινε έτσι όμως.Η μόνη αναγνωρισμένη ελληνική κυβέρνηση και από τους τρεις συμμάχους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου ήταν του Καίρου.Δεν υπήρξε ποτέ καμμιά άλλη και μάλλον δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει.
Τα έχω γράψει πολλές φορές αλλά πολύ απλά ο κόσμος είναι δέσμιος της προπαγάνδας που γίνεται μέσα και δεν έχει καμμιά απήχηση έξω.Ο βασιλιάς και η Κυβέρνηση του Καίρου κυκλοφορούσαν με το φωτοστέφανο του πολέμου της Αλβανίας και ουδείς μπορούσε να τους αμφισβητήσει από τους συμμάχους.
Τα λεγόμενα στο εσωτερικό ότι δεν ήταν δικό τους επίτευγμα ο πόλεμος της Αλβανίας αλλά του "λαού" είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τις συμμαχικές κυβερνήσεις διότι υπονόμευαν και τις ίδιες.Εάν γίνονταν δεκτές οι θεωρίες ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός και όχι ο Μεταξάς ή ότι νίκησε στην Κορυτσά ο λαός και όχι ο Παπάγος τότε και οι νίκες της Αγγλίας δεν οφείλονταν στον Τσώρτσιλ αλλά σε κάποιον λαό .της Αμερικής όχι στον Ρούζβελτ αλλά στον λαό και - last but not least - της ΕΣΣΔ όχι στον Στάλιν αλλά στον λαό.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Τότε νόμιμη κυβέρνηση ήταν και εκείνη επί Ναζί 1941-44, αφού κατείχε τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Μιλάς τώρα με τους τύπους, που θεωρούν νόμιμη την κυβέρνηση που καλοπερνούσε στη Βηρυτό και παράνομη την ΠΕΕΑ. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:43Νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα κατείχε τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα. Αυτή που θα είχε την έδρα του ΟΗΕ και θα αναγνώριζαν οι πολλοί. Ε, αν η Ελλάδα είχε δωθεί στη σοβιετική επιρροή ο βασιλιάς και οι κολαούζοι του θα ήταν κάτι σαν τον Ζογκού, τον βασιλιά Πέτρο και τους άλλους χαμένους...πατησιωτης έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:24Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 11:09Αν στη μοιρασιά έλεγε ότι μπαίνουμε στη σφαίρα επιρροής της ΕΣΣΔ κάποιοι που κατηγορούν το ΚΚΕ για τη Μακεδονία ονειρεύονταν ότι θα γινόταν απόσπαση των νησιών. Όχι δεν είναι ανθελληνική η θέση τους...
"Αποσπάται" κάτι από τη νόμιμη κυβέρνηση.Εν προκειμένω η νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν των νησιών.Καμμία χώρα εκτός ανατολικού μπλοκ δεν θα αναγνώριζε τους άλλους που θα εξαφανίζονταν το 1989.
Εάν η μοιρασιά που λές έλεγε άλλα δεν θα γινόταν καν εμφύλιος.Ο σοβιετικός στρατός θα έμπαινε στην Ελλάδα από το 1944 και θα εγκαθιστούσε το ΚΚΕ κυβέρνηση.ΤΟΤΕ και μόνο τότε εάν κάποιοι επέμεναν να φτιάξουν κυβέρνηση στα νησιά θα μπορούσες να μιλήσεις για "απόσπαση".
Δεν έγινε έτσι όμως.Η μόνη αναγνωρισμένη ελληνική κυβέρνηση και από τους τρεις συμμάχους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου ήταν του Καίρου.Δεν υπήρξε ποτέ καμμιά άλλη και μάλλον δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει.
Τα έχω γράψει πολλές φορές αλλά πολύ απλά ο κόσμος είναι δέσμιος της προπαγάνδας που γίνεται μέσα και δεν έχει καμμιά απήχηση έξω.Ο βασιλιάς και η Κυβέρνηση του Καίρου κυκλοφορούσαν με το φωτοστέφανο του πολέμου της Αλβανίας και ουδείς μπορούσε να τους αμφισβητήσει από τους συμμάχους.
Τα λεγόμενα στο εσωτερικό ότι δεν ήταν δικό τους επίτευγμα ο πόλεμος της Αλβανίας αλλά του "λαού" είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τις συμμαχικές κυβερνήσεις διότι υπονόμευαν και τις ίδιες.Εάν γίνονταν δεκτές οι θεωρίες ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός και όχι ο Μεταξάς ή ότι νίκησε στην Κορυτσά ο λαός και όχι ο Παπάγος τότε και οι νίκες της Αγγλίας δεν οφείλονταν στον Τσώρτσιλ αλλά σε κάποιον λαό .της Αμερικής όχι στον Ρούζβελτ αλλά στον λαό και - last but not least - της ΕΣΣΔ όχι στον Στάλιν αλλά στον λαό.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Δεν ήταν νόμιμη. Δοτή και δοσιλογική ήταν.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 35974
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Η κυβέρνηση του Καΐρου ήταν η ίδια κυβέρνηση της Ελλάδος που αντιμετώπισε τη γερμανική εισβολή και οι μετεξελίξεις αυτής. Η ΠΕΕΑ ήταν ένα εφεύρημα του ΕΑΜ.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 14:01Μιλάς τώρα με τους τύπους, που θεωρούν νόμιμη την κυβέρνηση που καλοπερνούσε στη Βηρυτό και παράνομη την ΠΕΕΑ. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:43Νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα κατείχε τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα. Αυτή που θα είχε την έδρα του ΟΗΕ και θα αναγνώριζαν οι πολλοί. Ε, αν η Ελλάδα είχε δωθεί στη σοβιετική επιρροή ο βασιλιάς και οι κολαούζοι του θα ήταν κάτι σαν τον Ζογκού, τον βασιλιά Πέτρο και τους άλλους χαμένους...πατησιωτης έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:24
"Αποσπάται" κάτι από τη νόμιμη κυβέρνηση.Εν προκειμένω η νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν των νησιών.Καμμία χώρα εκτός ανατολικού μπλοκ δεν θα αναγνώριζε τους άλλους που θα εξαφανίζονταν το 1989.
Εάν η μοιρασιά που λές έλεγε άλλα δεν θα γινόταν καν εμφύλιος.Ο σοβιετικός στρατός θα έμπαινε στην Ελλάδα από το 1944 και θα εγκαθιστούσε το ΚΚΕ κυβέρνηση.ΤΟΤΕ και μόνο τότε εάν κάποιοι επέμεναν να φτιάξουν κυβέρνηση στα νησιά θα μπορούσες να μιλήσεις για "απόσπαση".
Δεν έγινε έτσι όμως.Η μόνη αναγνωρισμένη ελληνική κυβέρνηση και από τους τρεις συμμάχους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου ήταν του Καίρου.Δεν υπήρξε ποτέ καμμιά άλλη και μάλλον δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει.
Τα έχω γράψει πολλές φορές αλλά πολύ απλά ο κόσμος είναι δέσμιος της προπαγάνδας που γίνεται μέσα και δεν έχει καμμιά απήχηση έξω.Ο βασιλιάς και η Κυβέρνηση του Καίρου κυκλοφορούσαν με το φωτοστέφανο του πολέμου της Αλβανίας και ουδείς μπορούσε να τους αμφισβητήσει από τους συμμάχους.
Τα λεγόμενα στο εσωτερικό ότι δεν ήταν δικό τους επίτευγμα ο πόλεμος της Αλβανίας αλλά του "λαού" είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τις συμμαχικές κυβερνήσεις διότι υπονόμευαν και τις ίδιες.Εάν γίνονταν δεκτές οι θεωρίες ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός και όχι ο Μεταξάς ή ότι νίκησε στην Κορυτσά ο λαός και όχι ο Παπάγος τότε και οι νίκες της Αγγλίας δεν οφείλονταν στον Τσώρτσιλ αλλά σε κάποιον λαό .της Αμερικής όχι στον Ρούζβελτ αλλά στον λαό και - last but not least - της ΕΣΣΔ όχι στον Στάλιν αλλά στον λαό.
Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Golden Age την 26 Νοέμ 2022, 14:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Πήρα το "επιχείρημα" του από πάνω. Αν και εσύ μάλλον μιλάς για την κυβέρνηση του Καΐρου.
Re: Ποια θα ήταν η μοίρα της Ελλάδας αν η αριστερά είχε νικήσει στο συμμοριτοπολεμο
Οι κυβερνήσεις είναι εκεί που είναι και ο μαχόμενος λαός. Εκεί ήταν η ΠΕΕΑ.Golden Age έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 14:03Η κυβέρνηση του Καΐρου ήταν η ίδια κυβέρνηση της Ελλάδος που αντιμετώπισε τη γερμανική εισβολή και οι μετεξελίξεις αυτής. Η ΠΕΕΑ ήταν ένα εφεύρημα του ΕΑΜ.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 14:01Μιλάς τώρα με τους τύπους, που θεωρούν νόμιμη την κυβέρνηση που καλοπερνούσε στη Βηρυτό και παράνομη την ΠΕΕΑ. Χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω;Εμπεδοκλής έγραψε: ↑26 Νοέμ 2022, 13:43
Νόμιμη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα κατείχε τις μεγάλες πόλεις και την πρωτεύουσα. Αυτή που θα είχε την έδρα του ΟΗΕ και θα αναγνώριζαν οι πολλοί. Ε, αν η Ελλάδα είχε δωθεί στη σοβιετική επιρροή ο βασιλιάς και οι κολαούζοι του θα ήταν κάτι σαν τον Ζογκού, τον βασιλιά Πέτρο και τους άλλους χαμένους...
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 93 Απαντήσεις
- 3288 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
31 Οκτ 2023, 15:35
-
-
Νέα δημοσίευση Η Γαλλία δε θα έχει τη μοίρα που είχε η Ελλάδα στην κρίση χρέους
από Ίακχος » 23 Ιουν 2024, 20:53 » σε Διεθνής πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 336 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
23 Ιουν 2024, 22:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ορισμένα αριστερά ψώνια ζητάνε την αποαποικιοποιηση της Ελλαδας
από southern » 12 Απρ 2024, 15:58 » σε Κοινωνικά θέματα - 66 Απαντήσεις
- 1786 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
13 Απρ 2024, 12:16
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πως θα ήταν η Ελλάδα σήμερα αν δεν είχε κυβερνήσει ο Α. Παπανδρέου
από Unique » 11 Δεκ 2024, 13:12 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 458 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγχίαλος
11 Δεκ 2024, 15:47
-