Άντρες και αθλήματα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Άντρες και αθλήματα
Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- kongrosian
σίγουρα πιο απαιτητική από το να αράζεις στην παραλία. μην αλλάζεις θέμα. παραδέξου ότι είχες άδικο μια φορά.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
και σιγουρα πιο απαιτητική από τους αγώνες ράλλυ, με την διαφορά ραλλυ - φορμουλα, πολύ μεγαλύτερη από φόρμουλα - πολεμικού αεροσκάφουςkongrosian έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:31σίγουρα πιο απαιτητική από το να αράζεις στην παραλία. μην αλλάζεις θέμα. παραδέξου ότι είχες άδικο μια φορά.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Σίγουρα δεν είναι άθλημα οι αερομαχίες αλλά επίσης σίγουρα είναι πιο εύκολο για έναν οδηγό φόρμουλας να πιλοτάρει πολεμικό αεροσκάφος. Αναφέρομαι στη σωματική και νοητική εγρήγορση και όχι σε μηχανικές γνώσεις.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Rocco Siffredi
Moto3 πούναι η χαμηλότερη κατηγορία ειχε γυναίκα που κατεβαίνε σε αγώνες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία
https://en.wikipedia.org/wiki/Mar%C3%ADa_Herrera
Ειχε και η Γουλιαμς στην φ1 οδηγο δοκιμων γυναικα και ηταν 3 δευτερολεπτα πιο αργη στο γυρο απο τους αλλουςRocco Siffredi έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:48Moto3 πούναι η χαμηλότερη κατηγορία ειχε γυναίκα που κατεβαίνε σε αγώνες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- EKPLIKTIKOS
Το λάθος που κάνεις είναι ότι διαχωρίζεις τον αγώνα από την προετοιμασία για αγώνα, που είναι αθλητική διαδικασία. Σαφώς πιο παλιά ήταν πιο χύμα τα πράγματα. Αλλά πού δεν ηταν; Μήπως το ποδόσφαιρο ήταν ίδιο τη δεκαετία του 1960; Είμαι σίγουρος ότι η προπόνηση και για τη φ1 θα περιλαμβάνει προγράμματα ενδυνάμωσης κάποιου είδους σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Αυτή η συνταγή παίζει σχεδον σε όλα τα αθλήματα. Και τον γιο μου που πάω κολυμβητήριο θα δεις ότι οι ομάδες πόλο κάνουν κανονικά και βάρη κτλ.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας δεν ξέρω, έχουμε όμως έναν φορουμιτη που είναι πιλότος, μπορεί να μας πει
- kongrosian
Στύγιος για πες μας.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 19:25Το λάθος που κάνεις είναι ότι διαχωρίζεις τον αγώνα από την προετοιμασία για αγώνα, που είναι αθλητική διαδικασία. Σαφώς πιο παλιά ήταν πιο χύμα τα πράγματα. Αλλά πού δεν ηταν; Μήπως το ποδόσφαιρο ήταν ίδιο τη δεκαετία του 1960; Είμαι σίγουρος ότι η προπόνηση και για τη φ1 θα περιλαμβάνει προγράμματα ενδυνάμωσης κάποιου είδους σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Αυτή η συνταγή παίζει σχεδον σε όλα τα αθλήματα. Και τον γιο μου που πάω κολυμβητήριο θα δεις ότι οι ομάδες πόλο κάνουν κανονικά και βάρη κτλ.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας δεν ξέρω, έχουμε όμως έναν φορουμιτη που είναι πιλότος, μπορεί να μας πει

kongrosian έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 19:30Στύγιος για πες μας.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 19:25Το λάθος που κάνεις είναι ότι διαχωρίζεις τον αγώνα από την προετοιμασία για αγώνα, που είναι αθλητική διαδικασία. Σαφώς πιο παλιά ήταν πιο χύμα τα πράγματα. Αλλά πού δεν ηταν; Μήπως το ποδόσφαιρο ήταν ίδιο τη δεκαετία του 1960; Είμαι σίγουρος ότι η προπόνηση και για τη φ1 θα περιλαμβάνει προγράμματα ενδυνάμωσης κάποιου είδους σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Αυτή η συνταγή παίζει σχεδον σε όλα τα αθλήματα. Και τον γιο μου που πάω κολυμβητήριο θα δεις ότι οι ομάδες πόλο κάνουν κανονικά και βάρη κτλ.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.

ε το μλκ.
καλο.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
χμ, δεν ξερω. γινονται dogfights διαρκειας ωρων; αν ναι, σιγουρα πιο απαιτητικη, αν οχι, συζητησιμο.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
παντως πριν λιγο συγκρινες με αραγμα σε παραλια. ε, εγω αυτο που ειπα ειναι πως ειναι σωματικα απαιτητικη. και θα ειναι δυσκολο να ανταπεξελθει γυναικα στα ισια με αντρες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- hellegennes
Μα ξεκάθαρα τα διαχωρίζω γιατί είναι διαφορετικές διαδικασίες. Έναν αθλητή δεν τον λέμε αθλητή επειδή πηγαίνει στο γυμναστήριο και προπονείται, αλλιώς θα λέγαμε αθλητές και τους ηθοποιούς ταινιών δράσης, που μπορεί η προετοιμασία τους να είναι 10 μήνες γυμναστήριο, εσώκλειστοι με τον προπονητή πάνω από το κεφάλι τους, για 5 εβδομάδες γυρίσματα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 19:25Το λάθος που κάνεις είναι ότι διαχωρίζεις τον αγώνα από την προετοιμασία για αγώνα, που είναι αθλητική διαδικασία. Σαφώς πιο παλιά ήταν πιο χύμα τα πράγματα. Αλλά πού δεν ηταν; Μήπως το ποδόσφαιρο ήταν ίδιο τη δεκαετία του 1960; Είμαι σίγουρος ότι η προπόνηση και για τη φ1 θα περιλαμβάνει προγράμματα ενδυνάμωσης κάποιου είδους σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Αυτή η συνταγή παίζει σχεδον σε όλα τα αθλήματα. Και τον γιο μου που πάω κολυμβητήριο θα δεις ότι οι ομάδες πόλο κάνουν κανονικά και βάρη κτλ.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.

Απαιτητικό είναι και το κομπρεσέρ ή η αμμοβολή.
Φυσικά δεν ακούσαμε ακόμη για "κομπρεσερίζοντα αθλητισμό".
Δεν είναι απαιτητικό το άραγμα στην παραλία; Είσαι σοβαρός;Ασέβαστος έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 19:45χμ, δεν ξερω. γινονται dogfights διαρκειας ωρων; αν ναι, σιγουρα πιο απαιτητικη, αν οχι, συζητησιμο.hellegennes έγραψε: ↑01 Δεκ 2022, 18:26Κανείς δεν λέει ότι δεν είναι απαιτητική η οδήγηση φόρμουλα, αν και φαντάζομαι όχι πιο απαιτητική από την πλοηγήση πολεμικού αεροσκάφους. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Σίγουρα πάντως δεν θεωρούμε άθλημα τις αερομαχίες.
παντως πριν λιγο συγκρινες με αραγμα σε παραλια. ε, εγω αυτο που ειπα ειναι πως ειναι σωματικα απαιτητικη. και θα ειναι δυσκολο να ανταπεξελθει γυναικα στα ισια με αντρες.
Και μόνο για να αλείψεις ένα κορμί 160 κιλών με αντηλιακό χρειάζεσαι γερά μπράτσα. Αντοχή.
Διότι τα σύγχρονα αθλήματα και σπορ έγιναν από άνδρες για άνδρες. Προωθούσαν την αρρενωπότητα, την πειθαρχία, την ομαδικότητα. Όλα αυτά είχαν ως στόχο τη διευθέτηση του ελεύθερου χρόνου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σπαταλιέται. Δηλαδή, με τρόπο που να βελτιώνει την παραγωγικότητα της εργατικής τάξης ή την αποτελεσματικότητα της ηγετικής τάξης.Καραμελίτσα έγραψε: ↑29 Νοέμ 2022, 14:02Με αφορμή το παγκόσμιο ποδοσφαίρου, μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί οι άντρες παρακολουθούν αθλήματα τόσο φανατικά.
Στις ΗΠΑ, περίπου 40% δηλώνουν φανατικοί ακόλουθοι κάποιου αθλήματος ενώ μόνο 12% των γυναικών.
Γιατί; Γονιδιακό; Κοινωνικό; Και μάλιστα το παράλογο είναι ότι παρακολουθούν αθλήματα όπου παίζουν άντρες όχι γυναίκες; Λανθάνουσα ομοφυλοφυλία;
Οι άνδρες που δεν συμμετέχουν ενεργά ως αθλητές, αλλά ως φίλαθλοι ή και οπαδοί, το κάνουν διότι ταυτίζονται με τις αξίες που προωθούν αυτά τα σπορ. Συνήθως, το αγαπημένο μας σπορ αποκαλύπτει και την κοινωνική μας καταγωγή. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Bourdieu.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Οι περισσότεροι δεν παρακολουθούν ποδόσφαιρο σκέτο. Παρακολουθούν την ομάδα τους να παίζει ποδόσφαιρο. Η ταύτιση με μια συγκεκριμένη ομάδα οφείλεται σε διάφορους λόγους, ξεκινώντας από την κοινωνική προέλευση και φτάνοντας μέχρι την τοπικότητα. Επίσης, υποστηρίζουν κάποια ομάδα για αυτό που συμβολίζει μια ομάδα ή για τον συμβολισμό που αποδίδουν οι ίδιοι στην ομάδα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑29 Νοέμ 2022, 17:21Μα ο ανταγωνισμός είναι ωραίος όταν εσύ ανταγωνίζεσαι και τρεμεις από αδρεναλίνη. Το να τον βλέπεις ειναι σαν το πορνό σε σχέση με το σεξ. Μπορεί, ίσως το ποδόσφαιρο να είναι πορνογραφία αδρεναλίνης, αντί για τεστοστερόνης.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι άντρες...
από Καραμελίτσα » 13 Μάιος 2024, 20:06 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 8 Απαντήσεις
- 758 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
27 Μάιος 2024, 18:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χρειάζονται οι άντρες τις γυναίκες;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 18 Φεβ 2025, 11:23 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 12 Απαντήσεις
- 323 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
18 Φεβ 2025, 17:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γιατί οι άντρες δεν διαβάζουν;
από Καραμελίτσα » 01 Μάιος 2024, 13:18 » σε Λογοτεχνία - 174 Απαντήσεις
- 5377 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
04 Μάιος 2024, 15:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χρειάζονται οι γυναίκες τους άντρες;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 18 Φεβ 2025, 11:23 » σε Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα - 23 Απαντήσεις
- 522 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πρετεντέρης
18 Φεβ 2025, 15:36
-