ΓΑΛΗ έγραψε: ↑09 Οκτ 2018, 14:06

Καλώς τον.
Πρώτον, να σου δώσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εμβριθή ανάγνωση των ευαγγελίων.
Ξέρεις πολύ περισσότερα από εμένα.
Δεύτερον, μου προκαλεί εντύπωση το ότι τα έχεις στηλώσει στην παρθενία της Παναγίας χωρίς να αποδέχεσαι την έννοια του συμβολισμού ενώ αποδέχεσαι πλήρως το παραμυθάκι του επίγειου παράδεισου των αναρχοαυτόνομων κοινοτήτων, όχι ως συμβολισμό αλλά μία λειτουργική πραγματικότητα.
Καλώς σας ξαναβρήκα.
Ας αφήσουμε ομως τα καλά λόγια, χαλάνε το προφιλ του σκληρου αγέλαστου αντίφα που προσπαθώ να περάσω.
Δεν διαβάζω πλεον τα ευαγγέλια, περισσότερο μου αρέσει να διαβάζω αναλύσεις για τα ευαγγέλια και τον χριστιανισμό.
Δεύτερο, το οτι η παρθενιά της Παναγίας αποτελεί συμβολισμό είναι μια δική σου τακτικίστικη στροφή. Η Α Οικουμενική Σύνοδος το θεωρεί δεδομένο, γεγονός. Το οτι αποτελεί συμβολισμό, όπως και όλες οι άλλες αντιφάσεις που προκύπτουν, είναι ο τρόπος σου να ξεφύγεις στον διάλογο μας, όμως με αυτό υποβαθμίζεις περεταίρω την αξιοπιστία της Βίβλου. Διοτι αν το κάθε τι μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις και συμβολισμούς, ποια η αξία της Βίβλου τελικά;
Οσο για τις αναρχοαυτόνομες κοινότητες, (

) αυτές είναι άλλο θέμα. Τι να πω; Νομίζω πως αν χρησιμοποιούμε την λογική μας, μπορουμε να βελτιώσουμε τους όρους της ζωής μας σιγα σιγα ή γρηγορα γρήγορα. Ας το συζητήσουμε ομως καπου αλλου.
sharp έγραψε: ↑09 Οκτ 2018, 14:20
μίστερ μαξ έγραψε: ↑09 Οκτ 2018, 13:49
Μπίστης έγραψε: ↑09 Οκτ 2018, 13:48
Εγώ απλώς απορώ, εσύ γύριξες ορεξάτος γιά γουρουνιές.
Δεν είναι γουρουνιες φιλαράκο, εγώ θελω να επιχειρηματολογήσω πως το παραμύθι που μας ταϊζουν δεν στέκει στην λογική.
Ούτε ο Θάνατος έχει λογική. Υπάρχει όμως.
Ο θανατος εχει λογική, γιατι αν υπήρχαν αθάνατο οντα, δεν θα υπήρχε εξέλιξη. Επίσης, αντικρίζεις τον θανατο οντολογικά, πράγμα αστείο.