Η Φυσική δεν είναι για γυναίκες

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Η Φυσική δεν είναι για γυναίκες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2018, 09:57

Dwarven Blacksmith έγραψε:
08 Οκτ 2018, 21:46
Εγώ αυτό έλεγα, δεν είπα ποτέ ότι "δεν μπορούν". Δεν θέλουν όμως, αυτό ισχύει, και δεν θα ξεπεραστεί με "περισσότερη ισότητα".
αυτο.

οπως και οι αντρες μια χαρα ελευθεροι ειναι να πανε να γινουν νηπιαγωγοι. δεν πανε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 09 Οκτ 2018, 10:01

hellegennes έγραψε:
09 Οκτ 2018, 02:17
Μου είναι δύσκολο να αρθρώσω με λέξεις το δέος μου για τον βαθμό της ευφυΐας σου. Γι' αυτό αντ' αυτού θα ανεβάσω δύο ακόμα φωτογραφίες μου:

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2018, 10:10

Αγις έγραψε:
09 Οκτ 2018, 00:03
Περιμένω πότε θα απαιτήσουν ποσόστωση σαν οδηγοί και στα μηχανοκίνητα σπόρ.
Πάντα μου άρεσαν τα συγκρουόμενα.
εχω υπαρξει κριτης σε αγωνες μοτο, που ειχαν και κατηγορια γυναικων. πολυ γελιο.

παγκοσμιως ελαχιστες αυτες που ειχαν αληθινα τα κοτσια να παιξουν στα ισια, σε οποιοδηποτε μηχανοκινητο (και μη) αθλημα, χωρις να κρυβονται πισω απο την "αδυναμια" του φυλου τους, και να παιζουν μονο μεταξυ τους.

τιμη και δοξα στη μισελ μουτον.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 09 Οκτ 2018, 10:12

Cecily Anne έγραψε:
09 Οκτ 2018, 01:16
εεεεε το μλκ πνίγηκα

ο Δίσκος της Φαιστού είναι; Και disinfectant?
Toν έπαιζε, θα τρελαθω.
τον επαιζε κοιτωντας το δισκο. new level of kinky.

στηριζω.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 09 Οκτ 2018, 11:10

hellegennes έγραψε:
08 Οκτ 2018, 20:46
Διότι μπαλέτο και καλλιτεχνικό πατινάζ παρακολουθούν πολλοί άντρες, αλλά οι γυναίκες που παρακολουθούν σπορ είναι αναλογικά πολύ λιγότερες.
Λεω απλώς πως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν μεγαλώνοντας τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν ελεύθερα με όλα τα παιχνίδια αντί να δέχονται και οδηγίες τύπου "εσύ είσαι κοριτσάκι δεν κάνει να παίζεις μ αυτά" ή "εσύ είσαι αγόραρος άσε κατω την κούκλα"

Όντως οι γυναίκες ενδιαφέρονται λιγότερο για τον αθλητισμό. Εγώ ας πούμε παρακολουθώ αρκετά τα υπόλοιπα σπορ που μ ενδιαφέρουν περισσότερο, κι όχι ποδόσφαιρο ή μπάσκετ.

Πιστεύεις όμως πως δεν έχει να κάνει με το μεγάλωμα των κοριτσιών; Όταν π.χ. για τα αγοράκια ο αθλητισμός είναι κάτι λογικό που θα δοκιμάσουν στην παιδική τους ηλικία, ενώ τα περισσότερα κοριτσάκια (που επειδή είναι κοριτσάκια δεν μπορούν ή δεν κάνει να κουράζονται, να ιδρώνουν, θα χτυπήσουν, κάνουν κινήσεις που δεν "πρέπει") θα οδηγηθούν προς καποιο μουσικό όργανο ή ξένη γλώσσα, δεν παίζει αυτό ρόλο στις προτιμήσεις κάθε φύλου;

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 09 Οκτ 2018, 11:19

Το κορίτσι πρέπει από γεννησιμιού του να είναι χαριτωμένο. Όποτε δεν θα πάει να μάθει μπάσκετ, θα πάει μπαλέτο. Γιατί πρέπει να μάθει στο παπούτσι που θα κάνει το πόδι πιο κομψό, γόβα. Για να αρέσει στ' αγόρια. Αλλιώς πώς θα γίνει; Θα μπαίνει στο πχορουμ και θα το βρίζουν οι άντριδες που από τη μια σιχαίνονται τις γατούλες, από την άλλη τ' αγοροκόριτσα και στην τελική τα σκώτια τους.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Οκτ 2018, 11:21

Gherschaagk έγραψε:
09 Οκτ 2018, 11:19
Το κορίτσι πρέπει από γεννησιμιού του να είναι χαριτωμένο. Όποτε δεν θα πάει να μάθει μπάσκετ, θα πάει μπαλέτο. Γιατί πρέπει να μάθει στο παπούτσι που θα κάνει το πόδι πιο κομψό, γόβα. Για να αρέσει στ' αγόρια. Αλλιώς πώς θα γίνει; Θα μπαίνει στο πχορουμ και θα το βρίζουν οι άντριδες που από τη μια σιχαίνονται τις γατούλες, από την άλλη τ' αγοροκόριτσα και στην τελική τα σκώτια τους.
ναι και μετά στα 18 που διαλέγει σπουδές θεατρολογίας είναι όλα βιολογικά.

Αλλά δε φταίνε αυτοί, φταίτε εσείς που δεν οργανώνεστε σαν τάξη.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 09 Οκτ 2018, 11:23

foscilis έγραψε:
09 Οκτ 2018, 11:21
Gherschaagk έγραψε:
09 Οκτ 2018, 11:19
ναι και μετά στα 18 που διαλέγει σπουδές θεατρολογίας είναι όλα βιολογικά.

Αλλά δε φταίνε αυτοί, φταίτε εσείς που δεν οργανώνεστε σαν τάξη.

Θα κάνω συνδικάτο και θα οργανώνω πορείες κάθε δεύτερη Παρασκευή.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 09 Οκτ 2018, 11:44

χαχαχούχα ως τότε πάντως περίμενε να γίνεις η πρώτη τάξη καταπιεσμένων στην ανθρώπινη ιστορία που χειραφετήθηκε από το έλεος των επικυρίαρχων, άλλωστε τα προηγούμενα 50.000 χρόνια έχουν δείξει ότι δουλεύει τρομερά καλά αυτή η προσέγγιση για τις όμοιές σου.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 09 Οκτ 2018, 11:48

Μάθε στην κόρη σου να σέβεται τον εαυτό της. Μάθε της και τον Τέσλα. Άσε με εμένα και κοίτα τους ομοίους σου πόση χολή βγάζουν και πόση αγαμισιά ζέχνουν.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 09 Οκτ 2018, 11:57

Ένα νομίζω καλό παράδειγμα είναι αυτό των ομοφυλόφιλων όπου πολλές φορές ήδη από μικρά παιδιά δείχνουν να διαφοροποιούν τις προτιμήσεις ως προς τα ενδιαφέροντα τους. Κόντρα σε όλα τα στερεότυπα και ακόμα και πιέσεις που δέχονται από την οικογένεια και το περιβάλλον προκειμένου να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το φύλο τους.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Οκτ 2018, 14:32

Ίφιδα έγραψε:
09 Οκτ 2018, 11:10
Πιστεύεις όμως πως δεν έχει να κάνει με το μεγάλωμα των κοριτσιών; Όταν π.χ. για τα αγοράκια ο αθλητισμός είναι κάτι λογικό που θα δοκιμάσουν στην παιδική τους ηλικία, ενώ τα περισσότερα κοριτσάκια (που επειδή είναι κοριτσάκια δεν μπορούν ή δεν κάνει να κουράζονται, να ιδρώνουν, θα χτυπήσουν, κάνουν κινήσεις που δεν "πρέπει") θα οδηγηθούν προς καποιο μουσικό όργανο ή ξένη γλώσσα, δεν παίζει αυτό ρόλο στις προτιμήσεις κάθε φύλου;
Όχι, δεν το νομίζω ιδιαίτερα και το λέω αυτό γιατί μεγάλωσα σε οικογένεια με δύο αδερφούς και μια αδερφή και έχουμε πολύ κοντινές ηλικίες (είμαστε ανά 2 χρόνια). Ως εκ τούτου παίζαμε πάντα μαζί και πότε παίζαμε αγορίστικα παιχνίδια, πότε κοριτσίστικα και πότε unisex (επιτραπέζια). Δηλαδή η αδερφή μου είχε 100 κούκλες και εμείς παίζαμε τους αντρικούς ρόλους. Όταν λέμε ότι παίζαμε, δεν εννοώ ότι βάζαμε τις κούκλες να πίνουν καφέ, η αδερφή μου έκανε κανονικότατα σενάρια με ταξίδια σε ζούγκλες, στο διάστημα, ίντριγκες και διάφορα κουλά. Είχε τρελή φαντασία.

Αντίστοιχα, όταν βγαίναμε έξω, στην εξοχή, πράγμα που κάναμε κάθε ΣΚ, τρέχαμε και κυνηγιόμασταν στις λάσπες, ανεβαίναμε σε δέντρα, παίζαμε τους μικρούς εξερευνητές, κτλ.

Παρόλα αυτά, η αδερφή μου έχει τυπικές γυναικείες προτιμήσεις, βαριέται τα σπορ μέχρι θανάτου και είναι 100% στερεοτυπικά θηλυκή. Αντίστοιχα σε εμάς αρέσουν τα σπορ (προσωπικά μού αρέσει περισσότερο το ξύλο από το ποδόσφαιρο). Εγώ σπούδασα μηχανικός, ο αδερφός μου αρχιτέκτονας. Η αδερφή μου σπούδασε βρεφονηπιοκόμος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 09 Οκτ 2018, 14:34

Belisarius έγραψε:
09 Οκτ 2018, 11:57
Ένα νομίζω καλό παράδειγμα είναι αυτό των ομοφυλόφιλων όπου πολλές φορές ήδη από μικρά παιδιά δείχνουν να διαφοροποιούν τις προτιμήσεις ως προς τα ενδιαφέροντα τους. Κόντρα σε όλα τα στερεότυπα και ακόμα και πιέσεις που δέχονται από την οικογένεια και το περιβάλλον προκειμένου να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το φύλο τους.
Ναι, ακριβώς. Οι ομοφυλόφιλοι δείχνει να έχουν τις ίδιες κατευθύνσεις με τις γυναίκες ως προς τις σπουδές, τα σπορ, κτλ. Κάπου εδώ ψοφάει η θεωρία της κοινωνικής γαλούχησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under » 09 Οκτ 2018, 14:38

Δεν βρισκω σε τι αλλο μπορουν να ειναι καλες οι γυναικες περα απο μαγειρεμα,λαντζα και φασινα.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 09 Οκτ 2018, 14:46

under έγραψε:
09 Οκτ 2018, 14:38
Δεν βρισκω σε τι αλλο μπορουν να ειναι καλες οι γυναικες περα απο μαγειρεμα,λαντζα και φασινα.
:smt018
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Κλειδωμένο

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών