ε εντάξει...μην το διαβάσεις τότε δεν είναι για όλους τα μυστήριαksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:17Α ενταξει τότε...αφού τα λέει αυτός κάτι θα ξέρει καλύτερα από αυτούς που τα τελούσαν...και μάλιστα με πολύ μυστικοτητα
Καπου δλδ έλεος.
ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΆΣ;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΑΤΑΝΆΣ;
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Δεν μιλάμε εδώ για την Ελληνική θεολογία- τι όρος- αλλά τι λέει ο Χριστιανισμός...tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:21ο Σατανάς δεν είναι ο Εωσφόρος αλλά ο Κακοδαίμονας, έχετε μπλέξει τα ονόματα και διαβάλετε την Ελληνική Θεολογίαlonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:15Ο Εωσφόρος, εξόσον γνωρίζω ήτο η ανώτερη αγγελική δημιουργία που δημιούργησε ο Θεός. Και τον έθεσε να προστατεύει το περίγειο, δηλαδή όλη την γη στην οποία θα εκατοικούσε ο άνθρωπος.
Ο Εωσφόρος είναι ο αυγερινός αυτός που φέρνει το πρωτο φως στη γη.
Μετά την πτώση του λογω της υπερηφάνειας του ονομάζεται πλέον σατανας και διαβολος αλλα και αλλα ονοματα του προσδίδονται. Σατανας ειναι απο το εβραϊκό σαταν που σημαινει τον κατηγορο στο δικαστήριο. Ο σατανας κατηγορησε τον Θεο στους πρωτοπλαστους μεσω του φιδιου με το οποιο τους μιλησε, οτι Ο Θεός τους ειπε ψεμματα οτι αν φανε απο το απαγορευμενο δεντρο θα πεθανουν αλλα αντιθετως θα γινουν θεοι. Κι ετσι βγηκε ο ανθρωπος απο τον μακαριο παραδεισο κι απο αθανατο που τον εφτιαξε ο Θεος εγινε θνητος τελικα.
Διαβολος επισης λεγεται γιατι διαβαλλει, συκοφαντει δηλαδη τα παντα , Θεο και ανθρωπους.
Κατανοητό;
Τι λέει ο Χριστιανισμός και μόνο...όχι αν τα λέει σωστά.
Παρατηρητής...
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:20Πολυ καλή ερώτηση.
Αλήθεια, εγκρίνει ο Θεός την δια Χριατόν σαλότητα? Αφου προκειται περί ψευδούς κατάστασης.
Ειλικρινα δεν γνωρίζω την απαντηση σ αυτο το θεμα.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- ksk
Είσαι απίστευτος...tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:25ε εντάξει...μην το διαβάσεις τότε δεν είναι για όλους τα μυστήρια
Μέσα από βιβλία θα μυηθείς;
Σοβαρέψου.
Παρατηρητής...
Πιθανώς.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:24Δε πειραζει που εισαι ανιδεος απο Θεολογια. Κι εγω μπορει να ειμαι ανιδεος σ ενα αλλο θεμα που ξερεις εσυ αριστα.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:21Φυσικά είμαι νυχτωμένος. Από Θεολογία είμαι ανίδεος, και από Πατέρες κλπ. Γράφω αυτόματα, όπως θα μιλούσα σε μια παρέα.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:16
Εισαι βαθια νυχτωμενος φίλε.
Πες στον συναθρωπο κατι αλλο που δεν ειναι ψεμμα προκειμενου να μην το πληγωσεις.
Ηξερες ομως να γραψεις οτι μια αληθεια που πληγωνει ειναι χειροτερη απο ενα ψεμμα. Κρατα και μια πισινη γιατι δεν ξερεις ποιο ειναι το θελημα του Θεού οτι πρεπει παντα να λεει αληθεια ο ανθρωπος.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- tanipteros
απλά κατανοώ τι είδα όταν βρέθηκα στο αστρικό και είδα τον Νοητό Ήλιο και ψυχές να ενώνονται σε Αυτόν...ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:27Είσαι απίστευτος...tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:25ε εντάξει...μην το διαβάσεις τότε δεν είναι για όλους τα μυστήρια
Σοβαρέψου.
μέσα από αυτό το κείμενο βλέπω την Πυθαγόρεια οπτική για το τι είδα
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...

- ksk
Άλλο εννοεί...ως μόνη αυθεντική η διδασκαλία του.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:20
Πολυ καλή ερώτηση.
Αλήθεια, εγκρίνει ο Θεός την δια Χριατόν σαλότητα? Αφου προκειται περί ψευδούς κατάστασης.
Παρατηρητής...
Ωραία, οι διά Χριστόν σαλοί ζουν με τη χάρη του Θεού; Να δούμε ιστορίες από Γεροντικό, όπου ο ηγούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια για να μη θεατρίσει τον αμαρτωλό έστειλε την μπάλ στην εξέδρα; Αυτό που λες είναι νομικίστικο, όχι ορθόδοξο.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:20
Πολυ καλή ερώτηση.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
- lonelyrider
Εννοεί ΚΑΙ αυτό.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:32Άλλο εννοεί...ως μόνη αυθεντική η διδασκαλία του.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Όχι μόνο.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:32Άλλο εννοεί...ως μόνη αυθεντική η διδασκαλία του.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.
- lonelyrider
Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:33Ωραία, οι διά Χριστόν σαλοί ζουν με τη χάρη του Θεού; Να δούμε ιστορίες από Γεροντικό, όπου ο ηγούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια για να μη θεατρίσει τον αμαρτωλό έστειλε την μπάλ στην εξέδρα; Αυτό που λες είναι νομικίστικο, όχι ορθόδοξο.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:22Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα τολμήσω να πω ότι το ψεύδος που υποβιβάζει, ταπεινώνει εαυτόν, είναι ευλογημένο, αφού δεν αποσκοπεί σε κέρδος, αλλά σε θυσία. Εαυτόν όμως, όχι άλλον.
Έχουν γραφτει και πολλες τρέλες εκεί μεσα.
- ksk
Μήπως παλιότερα είχες διαβάσει κάποιο μύθο πχ ηρος, θεσπέσιος και μετά τα είδες όλα αυτά;tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:30απλά κατανοώ τι είδα όταν βρέθηκα στο αστρικό και είδα τον Νοητό Ήλιο και ψυχές να ενώνονται σε Αυτόν...ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:27Είσαι απίστευτος...tanipteros έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:25
ε εντάξει...μην το διαβάσεις τότε δεν είναι για όλους τα μυστήρια
Σοβαρέψου.
μέσα από αυτό το κείμενο βλέπω την Πυθαγόρεια οπτική για το τι είδα
Πυθαγόρειο οπτική...αναφέρεσαι σε ποια οπτική Πυθαγορείων; Ποίου αιώνα;
Παρατηρητής...
Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:35Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:33Ωραία, οι διά Χριστόν σαλοί ζουν με τη χάρη του Θεού; Να δούμε ιστορίες από Γεροντικό, όπου ο ηγούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια για να μη θεατρίσει τον αμαρτωλό έστειλε την μπάλ στην εξέδρα; Αυτό που λες είναι νομικίστικο, όχι ορθόδοξο.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26
Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"
- ksk
Ο δρόμος η αλήθεια και η ζωή εκεί πάνω...που δεν υπάρχει δλδ όπως την εννοείτε...lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:33Εννοεί ΚΑΙ αυτό.ksk έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:32Άλλο εννοεί...ως μόνη αυθεντική η διδασκαλία του.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:26
Φίλε δεν υφισταται "ευλογημενο ψευδος" ξεχασε το αυτο ουτε καν. Ο Χριστος ητο ξεκαθαρος, " εγω ειμι η οδος η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ζωη"
Παρατηρητής...
- ksk
Υπαρχει και η άγνοια...εννοώ απλά δεν μιλάμε.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:39Μπορεί. Αλλά μας διδάσκει πως η αγάπη προς τον πλησίον καθορίζει τις πράξεις, και όχι η νομική τους ανάλυση.lonelyrider έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:35Μην φέρνεις το Γερόντικο ως πηγή αξιόπιστων πληροφοριων.Karambabas έγραψε: ↑04 Δεκ 2022, 21:33Ωραία, οι διά Χριστόν σαλοί ζουν με τη χάρη του Θεού; Να δούμε ιστορίες από Γεροντικό, όπου ο ηγούμενος γνωρίζοντας την αλήθεια για να μη θεατρίσει τον αμαρτωλό έστειλε την μπάλ στην εξέδρα; Αυτό που λες είναι νομικίστικο, όχι ορθόδοξο.
Παρατηρητής...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση super sexy σατανάς σε εκκλησία του Βελγίου
από Σενέκας » 13 Δεκ 2023, 11:29 » σε Θρησκειολογία - 40 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
13 Δεκ 2023, 14:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση "Αν ήσουν ο σατανάς και ήθελες να καταστρέψεις την Ελλάδα, πως θα το έκανες"
από Unique » 22 Οκτ 2024, 12:14 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 232 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
22 Οκτ 2024, 13:10
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12203 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2668 Απαντήσεις
- 40890 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Polaris3
27 Απρ 2025, 17:09
-