Υπό κατάληψη η Σχολή Εθνικού Θεάτρου / Εξισώνουν τα πτυχία των δραματικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Υπό κατάληψη η Σχολή Εθνικού Θεάτρου / Εξισώνουν τα πτυχία των δραματικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 00:19

Frappezitis έγραψε:
24 Δεκ 2022, 06:51
Το παραπάνω ισχύει και δεν είναι υπερβολικό. Άτομα με 3-4 πτυχία και δίπλωμα (συνολικά πάνω από 10 χρόνια σπουδών για τους καλούς που πήδηξαν και μερικές τάξεις), είναι σαν να μην έχουν τίποτα.

Είναι συζητήσιμο αν και ποιοι εξ αυτών θα έπρεπε να αντιστοιχίζονται σε ποια βαθμίδα, αλλά το να καθιστά κάποιος τα πτυχία τους ανύπαρκτα, ουσιαστικά θα οδηγήσει και εκτός αγοράς τις σχολές που τα δίνουν.

Αντί να μπει κάποιος στην διαδικασία να θέσει σωστές βάσεις στις εξετάσεις, σωστά κριτήρια ώστε να ξεχωρίζουν οι ικανοί από τους απατεώνες, τα εξισώνει όλα με το τίποτα. Δεν είναι λογικό. Είναι απαράδεκτη προχειρότητα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Υπό κατάληψη η Σχολή Εθνικού Θεάτρου / Εξισώνουν τα πτυχία των δραματικών σχολών με απολυτήρια Λυκείου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 00:22

Parrot έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:41
Lord Brum έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:01
επειδή όλοι μας έχουμε λίγο πολύ στον κύκλο μας άτομα και από κολλέγια ιεκ και από πανεπιστήμια ξέρουμε ότι μιλάμε για χαώδεις διαφορές όχι απλά γνώσεων αλλά ευφυίας. Για να καταντήσεις να "σπουδάσεις" ΙΕΚ ή κολλέγιο πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος
Ισχύει το ίδιο και για όσους σπούδασαν σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό..; :smt047
Υπάρχουν άτομα που πατώντας στα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών εδώ, συνέχισαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, στο ανώτατο επίπεδο, ωστόσο δεν αναγνωρίζεται τίποτα εδώ. Είναι σαν να μην τις έχουν κάνει.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 28 Δεκ 2022, 00:26

Lord Brum έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:17
ethereal έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:14
georgebi έγραψε:
27 Δεκ 2022, 22:47

Προτείνεις να δουμε μισή ώρα Μουτιδου; :o:o
Εγώ ξέρω ότι αν κάποιον τον ενδιαφέρει ο διάλογος με επιχειρήματα οφείλει να δει/διαβάσει/ακούσει απόψεις ανθρώπων που είναι περισσότερο μέσα στο θέμα, αν μη τι άλλο.
Αν λες ότι θα μπορούσες να διαβάσεις το κείμενό της χωρίς να την βλέπεις/ακούς, το δέχομαι ως "ιδιοτροπία" σου και το σέβομαι.
Αν λες ότι είναι μαλακίες, επειδή τα λέει η συγκεκριμένη ΧΩΡΙΣ να τα ακούσεις, καταλαβαίνεις...

Στο προκείμενο, θα εκπλήξει πολλούς η προσέγγισή της στο θέμα.
αν δεν μπορείς να συνοψίσεις σε 2-3 λεπτά αυτά που θέλεις να παεις αλλά φλυαρείς για 30 λεπτά δεν το κατέχεις το θέμα σου ούτε θα σε ακούσει κανείς
Εδώ δεν μιλάμε για 2-3 δικά μου λεπτά, αλλά την άρνηση πολλών να ακούσουν έστω και ένα από κάποιον "που δεν γουστάρουν" και, ταυτόχρονα, σπαταλούν 100 δικά τους για να πουν την αποψάρα τους.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 00:29

hellegennes έγραψε:
27 Δεκ 2022, 21:17
Αυτό δεν είναι συζήτηση για αυτό το τόπικ. Κι εγώ δεν συμφωνώ με την μισθολογική κλίμακα του δημοσίου βάσει σπουδών, αλλά εφόσον υπάρχει κλίμακα, δεν βλέπω γιατί οι καλλιτέχνες θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αν δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Ας μπουν κριτήρια. Όποιος έχει κάνει αυτό και εκείνο στην τάδε κατηγορία, όποιο έχει επίσης το παρακάτω στην επόμενη κοκ. Ας γίνουν 10 κατηγορίες αντί για 3.

Δεν μπορείς να λες στον άλλο που είναι σε προχωρημένη ηλικία ότι ξαφνικά απαξιώνω σήμερα τις σπουδές που έκανες πριν 20 χρόνια και μένεις με το απολυτήριο λυκείου.
Ούτε είναι δυνατό άνθρωποι με οικογένεια και υποχρεώσεις να ξανακαθήσουν στα θρανία, να πάρουν ένα νέο πτυχίο, για να μη βρεθούν μισθολογικά σε πολύ πιο δεινή κατάσταση σε σχέση με πριν.

Ξαναλέω. Υπάρχει ίσως η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες ζουν από την τέχνη τους. Στην πράξη αυτό αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό (για μουσικούς που ξέρω κάπως καλύτερα το χώρο). Η πλειοψηφία ζει από την διδασκαλία. Απαξιώνοντας το πτυχίο του άλλου δεν τον μειώνεις μόνο μισθολογικά αν εργαστεί με κάποιο τρόπο στο δημόσιο. Μπορεί να του κλείνεις πόρτες κι από τον ιδιωτικό τομέα. Αν είναι δάσκαλος μουσικής πχ, δεν θα τον πάρει ένα ιδιωτικό σχολείο να διδάξει με ένα πτυχίο αντίστοιχο του απολυτηρίου Λυκείου. Κι ας είναι 10 φορές καλύτερος μουσικός από κάποιον με πανεπιστημιακό χαρτί.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 28 Δεκ 2022, 00:37

georgebi έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:52
ethereal έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:14
georgebi έγραψε:
27 Δεκ 2022, 22:47

Προτείνεις να δουμε μισή ώρα Μουτιδου; :o:o
Εγώ ξέρω ότι αν κάποιον τον ενδιαφέρει ο διάλογος με επιχειρήματα οφείλει να δει/διαβάσει/ακούσει απόψεις ανθρώπων που είναι περισσότερο μέσα στο θέμα, αν μη τι άλλο.
Αν λες ότι θα μπορούσες να διαβάσεις το κείμενό της χωρίς να την βλέπεις/ακούς, το δέχομαι ως "ιδιοτροπία" σου και το σέβομαι.
Αν λες ότι είναι μαλακίες, επειδή τα λέει η συγκεκριμένη ΧΩΡΙΣ να τα ακούσεις, καταλαβαίνεις...

Στο προκείμενο, θα εκπλήξει πολλούς η προσέγγισή της στο θέμα.
Η θέση μου ειναι πως όποιος προτείνει ένα μισάωρο βίντεο για παρακολούθηση

(πόσω μάλλον αν προέρχεται από μια ......αμφιλεγόμενη περσονα σαν τη Μουτιδου)

καλό ειναι να μπει στο κόπο να γράψει και μια επιγραμματική έστω σύνοψη γι αυτό...

Επιγραμματικά και λιτά.....και με λιγότερα ίσως λόγια απ αυτά που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις...

Παρ όλα αυτά αναγνωρίζω πως το σχόλιο μου (με το gif που το συνόδευε) ήταν κάπως αγενές .....απέναντι σ ένα χρήστη όπως εσύ, με τον οποίο δεν έχω προηγούμενα

και λυπάμαι γι αυτό
Έχω δει σεντόνια ξενόγλωσσα.
Έχω δει "διάλογο" με gifάκια.
Έχω δει άκριτα copy paste και με τις διαφημίσεις μέσα.
Και συνεχίζω να βλέπω από τους πανεπιστήμονες του χώρου άποψη επί παντός και απαίτηση να γίνει ακουστή ως υπέρτατη αλήθεια.

Και θες από μένα επιγραμματικά και λιτά...
Για να συνεχίσεις να βάζεις τον αγαπημένο σου σε κάθε λογής πόζα,
για να συνεχίσετε να αλληλομαδιόσαστε με κάθε φορουμική ευκαιρία,
για να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τις κομματικοκοινωνικές εμμονές σας.

Μα η τεκμηρίωση από ένα βιντεάκι δεν έχει σκοπό να κάνει κανέναν σας να συμφωνήσει.
Ένα πείραμα για να δούμε αν μπορείτε να μείνετε σιωπηλοί λιγάκι είναι και να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε κάτι που υποτίθεται σας ενδιαφέρει (αλλιώς γιατί να ποστάρετε;).

Για όσους πραγματικά τους ενδιαφέρει και το δουν θα αντιληφθούν ότι τα προβλήματα του χώρου δεν είναι καθόλου το "πτυχίο". Και, μάλλον, η "επανάσταση" από αλλού θα έπρεπε να αρχίσει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Δεκ 2022, 00:40

ST48410 έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:29
hellegennes έγραψε:
27 Δεκ 2022, 21:17
Αυτό δεν είναι συζήτηση για αυτό το τόπικ. Κι εγώ δεν συμφωνώ με την μισθολογική κλίμακα του δημοσίου βάσει σπουδών, αλλά εφόσον υπάρχει κλίμακα, δεν βλέπω γιατί οι καλλιτέχνες θα πρέπει να θεωρείται ότι έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αν δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Ας μπουν κριτήρια. Όποιος έχει κάνει αυτό και εκείνο στην τάδε κατηγορία, όποιο έχει επίσης το παρακάτω στην επόμενη κοκ. Ας γίνουν 10 κατηγορίες αντί για 3.

Δεν μπορείς να λες στον άλλο που είναι σε προχωρημένη ηλικία ότι ξαφνικά απαξιώνω σήμερα τις σπουδές που έκανες πριν 20 χρόνια και μένεις με το απολυτήριο λυκείου.
Ούτε είναι δυνατό άνθρωποι με οικογένεια και υποχρεώσεις να ξανακαθήσουν στα θρανία, να πάρουν ένα νέο πτυχίο, για να μη βρεθούν μισθολογικά σε πολύ πιο δεινή κατάσταση σε σχέση με πριν.

Ξαναλέω. Υπάρχει ίσως η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες ζουν από την τέχνη τους. Στην πράξη αυτό αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό (για μουσικούς που ξέρω κάπως καλύτερα το χώρο). Η πλειοψηφία ζει από την διδασκαλία. Απαξιώνοντας το πτυχίο του άλλου δεν τον μειώνεις μόνο μισθολογικά αν εργαστεί με κάποιο τρόπο στο δημόσιο. Μπορεί να του κλείνεις πόρτες κι από τον ιδιωτικό τομέα. Αν είναι δάσκαλος μουσικής πχ, δεν θα τον πάρει ένα ιδιωτικό σχολείο να διδάξει με ένα πτυχίο αντίστοιχο του απολυτηρίου Λυκείου. Κι ας είναι 10 φορές καλύτερος μουσικός από κάποιον με πανεπιστημιακό χαρτί.
Δεν απαξιώνεται τίποτα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι για το δημόσιο πλέον μισθολογικά θα κατέβει κατηγορία. Απολύτως τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Σωστό είναι να κατέβει κατηγορία εφόσον υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, γιατί ΔΕΝ είναι ΠΕ.

Το ότι θα βρεθούν σε δεινότερη θέση μισθολογικά κάποιοι άνθρωποι φυσικά είναι πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα είχαν το προνόμιο να έχουν μεγαλύτερες απολαβές εναντίον άλλων απόφοιτων λυκείου που εργάζονται στο δημόσιο. Κι εγώ φέτος έχω βγάλει λιγότερα από ό,τι πέρυσι. Ας μην μιλήσουμε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι.

Για να το πω κι αλλιώς, ακούγεται λογικό αυτό που λες για την μισθολογική μείωση ατόμων που είναι χρόνια στην δουλειά, αλλά ο λόγος που είχαν μεγαλύτερο μισθό ήταν άδικος. Είναι σαν να λες ότι πρέπει να διαιωνιστεί μια αδικία επειδή είναι άδικο να μην συνεχίζει να είναι άδικο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 00:50

ethereal έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:37
Για όσους πραγματικά τους ενδιαφέρει και το δουν θα αντιληφθούν ότι τα προβλήματα του χώρου δεν είναι καθόλου το "πτυχίο". Και, μάλλον, η "επανάσταση" από αλλού θα έπρεπε να αρχίσει.
Έριξα μια ματιά. Δεν ξέρω τα του χώρου τους. Προφανώς υπάρχουν πολλά θέματα πέρα από το πτυχίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία δικαιούται να τα κάνει μαντάρα στο θέμα του πτυχίου.

Ας προσθέσω 2-3 στοιχεία από το χώρο των Ωδείων. Μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες και με τις δραματικές σχολές.

Οι εξετάσεις έχουν προκαθορισμένα απαιτούμενα (δηλαδή στο τάδε πτυχίο εξετάζεσαι σε αυτό, εκείνο και το παρακάτω), αλλά ο βαθμός του πτυχίου μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Εξηγώ. Μπορεί να πάρεις με άριστα 10 και διάκριση ένα πτυχίο εσύ για το οποίο θα έφτυσες αίμα, θα ήσουν πολύ επιμελής και ταλαντούχος ίσως, σε μια σχολή με καλό και αυστηρό δάσκαλο και μπορεί να έχει πτυχίο με τον ίδιο βαθμό κάποιος που χρημάτισε σε μια σχολή της πλάκας και το πήρε.

Και μετά με βάση το βαθμό αυτό μπορεί να κέρδιζες ή να έχανες μόρια και μια θέση εργασίας σε μια λίστα αναπληρωτών, ας πούμε.

Αφού λοιπόν υπάρχει όντως θέμα με την αξία των πτυχίων, ας δοθεί μια λύση να εξασφαλιστεί αυτή. Να τελειώνει κάποιος μια καλή ή μια παρακατιανή σχολή αλλά να δίνει εξετάσεις κεντρικά μαζί με όλους τους άλλους, με κοινά θέματα και δικλείδες τύπου πανελλαδικών, ώστε τον όποιο βαθμό του να τον αξίζει πραγματικά και να κατοχυρώνει και κάτι με αυτόν.

Το να πει κάποιος δεν μπορώ να ελέγξω την αξία των πτυχίων και τα εξισώνω όλα με σκουπίδια, είναι παράλογο και απαράδεκτο. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι περισσότερο ζήτημα ευθυνοφοβίας από πλευράς πολιτικής ηγεσίας.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 28 Δεκ 2022, 00:54

Ο κουλης ξεκινησε μια προσπαθεια να αλωσει το θεατρο με τον λιγναδη. Κατεληξε σε σκανδαλωδη αποφυλακιση.
Για αυτο εκδικειται το χωρο του θεατρου.
Ο κουλης ειναι πολυ κακος

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 28 Δεκ 2022, 00:59

ST48410 έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:50
ethereal έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:37
Έριξα μια ματιά. Δεν ξέρω τα του χώρου τους. Προφανώς υπάρχουν πολλά θέματα πέρα από το πτυχίο. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία δικαιούται να τα κάνει μαντάρα στο θέμα του πτυχίου.

Ας προσθέσω 2-3 στοιχεία από το χώρο των Ωδείων. Μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες και με τις δραματικές σχολές.

Οι εξετάσεις έχουν προκαθορισμένα απαιτούμενα (δηλαδή στο τάδε πτυχίο εξετάζεσαι σε αυτό, εκείνο και το παρακάτω), αλλά ο βαθμός του πτυχίου μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Εξηγώ. Μπορεί να πάρεις με άριστα 10 και διάκριση ένα πτυχίο εσύ για το οποίο θα έφτυσες αίμα, θα ήσουν πολύ επιμελής και ταλαντούχος ίσως, σε μια σχολή με καλό και αυστηρό δάσκαλο και μπορεί να έχει πτυχίο με τον ίδιο βαθμό κάποιος που χρημάτισε σε μια σχολή της πλάκας και το πήρε.

Και μετά με βάση το βαθμό αυτό μπορεί να κέρδιζες ή να έχανες μόρια και μια θέση εργασίας σε μια λίστα αναπληρωτών, ας πούμε.

Αφού λοιπόν υπάρχει όντως θέμα με την αξία των πτυχίων, ας δοθεί μια λύση να εξασφαλιστεί αυτή. Να τελειώνει κάποιος μια καλή ή μια παρακατιανή σχολή αλλά να δίνει εξετάσεις κεντρικά μαζί με όλους τους άλλους, με κοινά θέματα και δικλείδες τύπου πανελλαδικών, ώστε τον όποιο βαθμό του να τον αξίζει πραγματικά και να κατοχυρώνει και κάτι με αυτόν.

Το να πει κάποιος δεν μπορώ να ελέγξω την αξία των πτυχίων και τα εξισώνω όλα με σκουπίδια, είναι παράλογο και απαράδεκτο. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι περισσότερο ζήτημα ευθυνοφοβίας από πλευράς πολιτικής ηγεσίας.
Αμφισβητεί κανείς ότι ο κλάδος των καλλιτεχνών (εντός ή εκτός εισαγωγικών) δεν θεωρείται φίλα προσκείμενος προς την κυβέρνηση;
Ακόμα και ότι δεν χαίρει εκτίμησης από πάρα πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας;
Ακόμα και ότι είναι ο κατ' εξοχήν εργασιακός κλάδος όπου οι γνωριμίες παίζουν μακράν τον μεγαλύτερο ρόλο;

Σε αυτόν τον κλάδο, λοιπόν, όπου όλες του οι ειδικότητες αδυνατούν να βιοπορίζονται μέσω της τέχνης τους, πρέπει να δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει ώστε να υπάρξει εργασιακή δικαιοσύνη και ισονομία.
Αλλιώς, πάλι καλά να λέμε που δεν εξομοιώνεται το αποδεικτικό επάρκειάς τους με απολυτήριο νηπιαγωγείου.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 01:01

hellegennes έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:40
Δεν απαξιώνεται τίποτα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι για το δημόσιο πλέον μισθολογικά θα κατέβει κατηγορία. Απολύτως τίποτα άλλο δεν αλλάζει. Σωστό είναι να κατέβει κατηγορία εφόσον υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, γιατί ΔΕΝ είναι ΠΕ.

Το ότι θα βρεθούν σε δεινότερη θέση μισθολογικά κάποιοι άνθρωποι φυσικά είναι πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον μέχρι τώρα είχαν το προνόμιο να έχουν μεγαλύτερες απολαβές εναντίον άλλων απόφοιτων λυκείου που εργάζονται στο δημόσιο. Κι εγώ φέτος έχω βγάλει λιγότερα από ό,τι πέρυσι. Ας μην μιλήσουμε για το τι είναι δίκαιο και τι όχι.

Για να το πω κι αλλιώς, ακούγεται λογικό αυτό που λες για την μισθολογική μείωση ατόμων που είναι χρόνια στην δουλειά, αλλά ο λόγος που είχαν μεγαλύτερο μισθό ήταν άδικος. Είναι σαν να λες ότι πρέπει να διαιωνιστεί μια αδικία επειδή είναι άδικο να μην συνεχίζει να είναι άδικο.
Δεν είπα εγώ ότι είναι ΠΕ (που και αυτό είναι συζητήσιμο όταν υπάρχουν σπουδές που διαρκούν πολλά πολλά χρόνια ή πτυχία ανωτάτων ιδρυμάτων εξωτερικού αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη για να μη μπλέξει η συζήτηση).

Άλλο όμως το δεν είναι ΠΕ και άλλο το να εξισώνονται με αυτόν που έχει απολυτήριο Λυκείου.

Ιστορικά ο λόγος που κάποιοι από αυτούς είχαν μεγαλύτερο μισθό (τέλος πάντων) είναι γιατί παλαιότερα δεν υπήρχαν καν πανεπιστημιακές σχολές για να βγάλουν αποφοίτους. Μουσική δίδασκαν στα σχολεία οι απόφοιτοι ωδείων πχ. Ωστόσο πρόσεξε. Στο έγραψα και πιο πριν. Δεν είναι μόνο ότι υποβαθμίζεις κάποιον μισθολογικά. Ακυρώνοντας τα πτυχία του (αφού είναι σαν απόφοιτος Λυκείου), τον αποκλείεις εντελώς από αρκετές εργασίες.
Επίσης δεν μπορεί να συγκριθεί αυτό με μία δική σου κακή χρονιά. Μιλάμε για μια κατάσταση μόνιμης επαγγελματικής περιθωριοποίησης.

Δεν πρόσεξες τι έγραψα παραπάνω. Ας γίνουν οι 3 κατηγορίες 5 ή 7 ή 10 ή όσες χρειάζεται. Εννοείται ότι θα βρίσκεται υψηλότερα αυτός με πανεπιστημιακό πτυχίο. Και ακόμα υψηλότερα αυτός με μεταπτυχιακό ή και με διδακτορικό. Δεν μπορείς όμως σε κάποιον που πλήρωσε και σπούδασε 10-15 χρόνια, σε ιδρύματα αναγνωρισμένα από το κράτος, να λες ότι έχει τα ίδια δικαιώματα (δηλαδή τίποτα) με αυτόν που σπούδασε 1 χρόνο ή και καθόλου.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 28 Δεκ 2022, 01:02

Υδράργυρος έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:54
Ο κουλης ξεκινησε μια προσπαθεια να αλωσει το θεατρο με τον λιγναδη. Κατεληξε σε σκανδαλωδη αποφυλακιση.
Υπερβολές. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν θέμα κακίας και αντεκδίκησης.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 28 Δεκ 2022, 01:12

ST48410 έγραψε:
28 Δεκ 2022, 01:02
Υδράργυρος έγραψε:
28 Δεκ 2022, 00:54
Υπερβολές. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν θέμα κακίας και αντεκδίκησης.
Ναι ειναι. Μην υποτιμας τη μικροψυχια του λουδοβικουλη

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 28 Δεκ 2022, 01:16

Ολοι οι τεμπεληδες τροβαδουροι θελουν να μπουν στη ΛΑΡΚΟ
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 28 Δεκ 2022, 05:51

Parrot έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:41
Lord Brum έγραψε:
27 Δεκ 2022, 23:01
επειδή όλοι μας έχουμε λίγο πολύ στον κύκλο μας άτομα και από κολλέγια ιεκ και από πανεπιστήμια ξέρουμε ότι μιλάμε για χαώδεις διαφορές όχι απλά γνώσεων αλλά ευφυίας. Για να καταντήσεις να "σπουδάσεις" ΙΕΚ ή κολλέγιο πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος
Ισχύει το ίδιο και για όσους σπούδασαν σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό..; :smt047
Αναλόγως το Πανεπιστήμιο αλλά εν πολλοίς και ισχυει
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 28 Δεκ 2022, 07:43

Frappezitis έγραψε:
24 Δεκ 2022, 06:51
νομίζεις πως είναι υπέρ των ηθοποιών αυτό έτσι? :smt005:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών