Μιλάω πολύ σοβαρά, ειδικά σε αυτό το βίντεο σου μυρίζει το φτηνοτσιπουρο και ο μπαφος απο την οθόνη.Cecily Anne έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:28Θα αστειεύεσαι.
Μπουζούκια
Re: Μπουζούκια
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Cecily Anne
Αχ άσε με να χαρείς.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πόσο Σαρακατσάνα με θες για να έχω άποψη; Χασανδρινή, Πολίτισσα ή Μωραΐτισσα;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
μα έχω ηδη σύζυγο ΣαρακατσάναGherschaagk έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:32Πόσο Σαρακατσάνα με θες για να έχω άποψη; Χασανδρινή, Πολίτισσα ή Μωραΐτισσα;

- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μωραΐτισσα;Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:35μα έχω ηδη σύζυγο ΣαρακατσάναGherschaagk έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:32Πόσο Σαρακατσάνα με θες για να έχω άποψη; Χασανδρινή, Πολίτισσα ή Μωραΐτισσα;και εκει εχω γυρισει σχεδόν τα πάντα.
Λαμία.Gherschaagk έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:37Μωραΐτισσα;Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:35μα έχω ηδη σύζυγο ΣαρακατσάναGherschaagk έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:32
Πόσο Σαρακατσάνα με θες για να έχω άποψη; Χασανδρινή, Πολίτισσα ή Μωραΐτισσα;και εκει εχω γυρισει σχεδόν τα πάντα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ο μπαμπάς μου είναι φίλος με τον Σερμπέζη, για αυτό και η προτίμηση. Ο οποίος είναι Σαρακατσάνος τραγουδιστής και καθηγητής πανεπιστημίου στο τμήμα λαογραφίας κάπου. Δεν τα θυμάμαι όλα. Οι Σαρακατσάνοι χωρίζονται σε 3 μεγάλες ομάδες. Η μεγαλύτερη είναι οι Μωραΐτες, και λογικά, Λαμία, κι η δική σου Μωραΐτισσα είναι. Οι άλλες δύο είναι οι Χασανδρινοί και οι Πολίτες.
Ε μα.Cecily Anne έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:31Αχ άσε με να χαρείς.
1ον) Αν υπάρχει σήμερα ελληνική μουσική παράδοση, ειδικά στον κυρίως χερσαίο χώρο της χώρας, αυτή υπάρχει κυρίως χάρη στους γύφτους. Και μιλώ για τον σκληρό πυρήνα της μουσικής μας παράδοσης, δεν μιλώ για τα δημοτικοφανή, γι' αυτά που μάλλον τα αποκαλείς γυφτοτράγουδα. Έχει ξαναγραφτεί, αυτό που σήμερα θεωρούμε παράδοση, κάποτε μπορεί να ήταν καινοτομία. Και κάποιοι μπορεί να αισθάνονταν τότε παρόμοια φρίκη με αυτή που νιώθεις εσύ σήμερα για κάποιες εξελίξεις.stergiosbik έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:23Κανονικός βιασμός είναι.
Αν θέλω γυφτοδημοτικα θα πάω σε γύφτους.
2ον) Πολλοί, για να μην πω οι περισσότεροι, που παίζουν τα δημοτικοφανή, ξέρουν και παίζουν ικανοποιητικά τα "παλαιά". Αν τους ρωτήσεις γιατί τότε δεν παίζουν "όπως παλιά" θα σου πουν το γνωστό "αυτό ζητάει ο κόσμος". Προφανώς το ζήτημα είναι λίγο πιο σύνθετο αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό αλήθειας στον ισχυρισμό τους. Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ ότι κάνοντας με κάποιον τρόπο που μπορεί να μην είναι του γούστου σου (ή του δικού μου) πέντε-δέκα-είκοσι ανθρώπους να πιαστούν χέρι-χέρι να χορέψουν μαζί είναι κάτι που δικαιούται σεβασμού και προσφέρει στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας. Στη "Δύση" αυτά έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες (ούτε καν δυο-δυο δεν πιάνονται πια εκεί οι άνθρωποι να χορέψουν). Το χειρότερο πανηγύρι είναι δέκα φορές πιο ουσιαστικό από την κάθε "δυτική" χλαπάτσα. Και αισθητικά ανώτερο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πλήρης ταύτιση.stergiosbik έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:23Κανονικός βιασμός είναι.
ποτίζουμε τις ωτοασπίδες σε λευκό ξύδι και οινόπνευμα.
- Cecily Anne
Nα χαρείς, παραδοσιακή μουσική είναι και τα νησιώτικα, έχουμε παραδοσιακά τραγούδια αιώνων πριν και κανένα γύφτο. Πραγματικά λυπήσου μας. Και δεν ξέρω τί θα ακούσεις αν πεταχτεί κάνας Πόντιος, Πελοποννήσιος κλπ.Maspoli έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 15:551ον) Αν υπάρχει σήμερα ελληνική μουσική παράδοση, ειδικά στον κυρίως χερσαίο χώρο της χώρας, αυτή υπάρχει κυρίως χάρη στους γύφτους. Και μιλώ για τον σκληρό πυρήνα της μουσικής μας παράδοσης, δεν μιλώ για τα δημοτικοφανή, γι' αυτά που μάλλον τα αποκαλείς γυφτοτράγουδα. Έχει ξαναγραφτεί, αυτό που σήμερα θεωρούμε παράδοση, κάποτε μπορεί να ήταν καινοτομία. Και κάποιοι μπορεί να αισθάνονταν τότε παρόμοια φρίκη με αυτή που νιώθεις εσύ σήμερα για κάποιες εξελίξεις.stergiosbik έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:23Κανονικός βιασμός είναι.
2ον) Πολλοί, για να μην πω οι περισσότεροι, που παίζουν τα δημοτικοφανή, ξέρουν και παίζουν ικανοποιητικά τα "παλαιά". Αν τους ρωτήσεις γιατί τότε δεν παίζουν "όπως παλιά" θα σου πουν το γνωστό "αυτό ζητάει ο κόσμος". Προφανώς το ζήτημα είναι λίγο πιο σύνθετο αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό αλήθειας στον ισχυρισμό τους. Όπως και να έχει πάντως, θεωρώ ότι κάνοντας με κάποιον τρόπο που μπορεί να μην είναι του γούστου σου (ή του δικού μου) πέντε-δέκα-είκοσι ανθρώπους να πιαστούν χέρι-χέρι να χορέψουν μαζί είναι κάτι που δικαιούται σεβασμού και προσφέρει στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας. Στη "Δύση" αυτά έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες (ούτε καν δυο-δυο δεν πιάνονται πια εκεί οι άνθρωποι να χορέψουν). Το χειρότερο πανηγύρι είναι δέκα φορές πιο ουσιαστικό από την κάθε "δυτική" χλαπάτσα. Και αισθητικά ανώτερο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Που να μην είχα γράψειCecily Anne έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 16:03Nα χαρείς, παραδοσιακή μουσική είναι και τα νησιώτικα, έχουμε παραδοσιακά τραγούδια αιώνων πριν και κανένα γύφτο. Πραγματικά λυπήσου μας. Και δεν ξέρω τί θα ακούσεις αν πεταχτεί κάνας Πόντιος.
ειδικά στον κυρίως χερσαίο χώρο της χώρας
Με πρόλαβε η Αξιώτισσα.
Μη το πεις παραέξω αυτο με τους γύφτους.
Μη το πεις παραέξω αυτο με τους γύφτους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Οι γύφτοι έχουν καταστρέψει την παραδοσιακή μουσική. Ειδάλλως θα τους καλούσαμε και στις επίσημες παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.Maspoli έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 16:06Που να μην είχα γράψειCecily Anne έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 16:03Nα χαρείς, παραδοσιακή μουσική είναι και τα νησιώτικα, έχουμε παραδοσιακά τραγούδια αιώνων πριν και κανένα γύφτο. Πραγματικά λυπήσου μας. Και δεν ξέρω τί θα ακούσεις αν πεταχτεί κάνας Πόντιος.ειδικά στον κυρίως χερσαίο χώρο της χώρας