Πάντα σε μία κοινωνία θα έχεις άτομα με προβληματική νοοτροπία. Θεωρώ καλό να μην δίνεται από την αρχή η όποια πρόσβαση έτσι απλά.
Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα
Re: Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα
Το αυτοκίνητο έχει χρηστικη αξία στην καθημερινότητα του ανθρώπου το όπλο όχι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:28Mα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Η νοοτροπία αυτού που έχει το όπλο (νόμιμο ή παράνομο). Το ερώτημα είναι ποια πρόσβαση μπορεί να έχει ένα 6χρονο ή μεγαλύτερο παιδί στο όπλο.
Γιατί και τα αυτοκίνητα είναι νόμιμα αλλά αν πάρει τα κλειδιά ένα 10χρονο, μπορεί να σκοτώσει έναν ή περισσότερους ή να σκοτωθεί αυτό.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Μπορεις να κανεις αναζητηση - αλλα μην παθεις τπτ με αυτα που θα μαθεις
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Να μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Μπορεί κάτι να του είπε και να τον εξαγρίωσε.
αν εισαι προβατο οντως δεν εχει καμια αξιαzteo έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:51Το αυτοκίνητο έχει χρηστικη αξία στην καθημερινότητα του ανθρώπου το όπλο όχι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:28Mα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Η νοοτροπία αυτού που έχει το όπλο (νόμιμο ή παράνομο). Το ερώτημα είναι ποια πρόσβαση μπορεί να έχει ένα 6χρονο ή μεγαλύτερο παιδί στο όπλο.
Γιατί και τα αυτοκίνητα είναι νόμιμα αλλά αν πάρει τα κλειδιά ένα 10χρονο, μπορεί να σκοτώσει έναν ή περισσότερους ή να σκοτωθεί αυτό.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- Dwarven Blacksmith
Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.

-
δεν ορίζει το κρατος την τιμή των όπλων φίλος, δεν έχουν κομμουνισμοDwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:56Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.
-
κατά τα άλλα λέει το μικρό πήγε με το όπλο στο σχολείο και της την μπουμπουνησε επίτηδες
πως στο καλό ήξερε το 6χρονο πως να χρησιμοποιεί όπλο;
ναι - ειναι πανακριβα τα οπλα στις ΗΠΑDwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:56Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Πως αλλιώς; Από τους γονείς του προφανώς. Θα το πέρνανε μαζί για εξάσκηση σε κάποιο βουνό. Και τι να ήξερε δηλαδή. Να βγάλει την ασφάλεια και να τραβήξει σκανδάλη; Αν το βρήκε και γεμάτο στο σπίτι...Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:01κατά τα άλλα λέει το μικρό πήγε με το όπλο στο σχολείο και της την μπουμπουνησε επίτηδες
- Dwarven Blacksmith
Δεν ορίζει το κράτος το ποσό που θα ζητήσει ο πωλητής. Μια χαρά ορίζει όμως το τελικό ποσό που εξαρτάται από τους φόρους.Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:00δεν ορίζει το κρατος την τιμή των όπλων φίλος, δεν έχουν κομμουνισμοDwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:56Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.
Επίσης έχουν γίνει και άλλες προτάσεις, π.χ. οι κατασκευαστές να είναι liable για φόνους, ατυχήματα, κλπ και να πρέπει να δώσουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων πολύ παραπάνω από την τιμή του όπλου. Με αυτό τον τρόπο θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές από μόνοι τους.
Δεν χρειάζεται να συμφωνείς για να παραδεχτείς ότι τρόποι υπάρχουν.

-
πρέπει να το γεμίσεις, πρέπει να έχεις αρκετή δυναμη για την ανάκρουση, δνε είναι τόσο απλόST48410 έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:04Πως αλλιώς; Από τους γονείς του προφανώς. Θα το πέρνανε μαζί για εξάσκηση σε κάποιο βουνό. Και τι να ήξερε δηλαδή. Να βγάλει την ασφάλεια και να τραβήξει σκανδάλη; Αν το βρήκε και γεμάτο στο σπίτι...Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:01κατά τα άλλα λέει το μικρό πήγε με το όπλο στο σχολείο και της την μπουμπουνησε επίτηδες
Πέρα από το να σκοτώνεις που αλλού χρησιμεύουν τα όπλα?Αγις έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:54αν εισαι προβατο οντως δεν εχει καμια αξιαzteo έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:51Το αυτοκίνητο έχει χρηστικη αξία στην καθημερινότητα του ανθρώπου το όπλο όχι.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:28
Mα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Η νοοτροπία αυτού που έχει το όπλο (νόμιμο ή παράνομο). Το ερώτημα είναι ποια πρόσβαση μπορεί να έχει ένα 6χρονο ή μεγαλύτερο παιδί στο όπλο.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
καταλαβαίνω ότι το γράφεις ειρωνικά, αλλά φαίνεται να είχαν τσακωθεί.
Η αστυνομία δήλωσε ότι το αγόρι, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, είχε πριν πυροβολήσει τη δασκάλα του «διαπληκτιστεί» μαζί της.
https://www.protothema.gr/world/article ... ite-video/
Το δε σχολείο έχει ανιχνευτή μετάλλων και πραγματοποιεί σποραδικούς ελέγχους. Τρέχα γύρευε...
«Όταν έχουμε μια αντιληπτή απειλή, κάνουμε τυχαία ανίχνευση μετάλλων εκείνες τις ημέρες».
Μπορεί να την ορίσει έμμεσα μέσω της φορολογίας.Δημοκράτης έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 16:00δεν ορίζει το κρατος την τιμή των όπλων φίλος, δεν έχουν κομμουνισμοDwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιαν 2023, 15:56Οι ΗΠΑ ξέρουν μια χαρά πως μπορούν να "απαγορεύσουν" κάτι χωρίς να το απαγορεύσουν. Απλά το κάνεις ταξικό. Ακριβαίνεις τα όπλα, τα αφήνεις ως μέρος του Αμέρικαν ντρημ, αλλά αν θες να τα αποκτήσεις πρέπει να δουλέψεις σκληρά, να αρπάζεις τις ευκαιρίες, να ξυπνάς νωρίς το πρωί κλπ. Στο τέλος λίγοι θα τα έχουν, αλλά όλοι θα νιώθουν ότι είναι στο χέρι τους. Το κλασσικό.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι