Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Εξάχρονος πυροβόλησε δασκάλα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 16:42

Το πρόβλημα δεν είναι η οπλοκατοχή. Το θέμα είναι πως το παιδί αυτό κατείχε το όπλο παράνομα, και αυτό θα γινόταν ακόμα και αν απαγορευτόταν η οπλοκατοχή. Μην κοροϊδευόμαστε. Το δικαίωμα να έχεις όπλο είναι από τα σημαντικά των US Αμερικάνων, και δεν φταίει αυτό αν οι πιτσιρικάδες πηγαίνουν στα σχολεία και πυροβολούν. Στη Γερμανία έχει γίνει επίσης, και εκεί δεν επιτρέπεται η οπλοματοχή. Άσε που η λεγόμενη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ έχει κάποιες προϋποθέσεις.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 07 Ιαν 2023, 16:46

Karambabas έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:42
Το πρόβλημα δεν είναι η οπλοκατοχή. Το θέμα είναι πως το παιδί αυτό κατείχε το όπλο παράνομα, και αυτό θα γινόταν ακόμα και αν απαγορευτόταν η οπλοκατοχή. Μην κοροϊδευόμαστε.
Ναι εννοείται. Το εξάχρονο θα συννενοούταν με την άκρη του στην MS-13 και θα του έβρισκαν ένα όπλο από Λιβύη ή Ουκρανία. Θα κόστιζε κάτι παραπάνω από το χαρτζιλίκι του, αλλά ζεις και χωρίς Μίλκο-τυρόπιτα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 07 Ιαν 2023, 16:46

Karambabas έγραψε:
Το πρόβλημα δεν είναι η οπλοκατοχή. Το θέμα είναι πως το παιδί αυτό κατείχε το όπλο παράνομα, και αυτό θα γινόταν ακόμα και αν απαγορευτόταν η οπλοκατοχή. Μην κοροϊδευόμαστε. Το δικαίωμα να έχεις όπλο είναι από τα σημαντικά των US Αμερικάνων, και δεν φταίει αυτό αν οι πιτσιρικάδες πηγαίνουν στα σχολεία και πυροβολούν. Στη Γερμανία έχει γίνει επίσης, και εκεί δεν επιτρέπεται η οπλοματοχή. Άσε που η λεγόμενη οπλοκατοχή στις ΗΠΑ έχει κάποιες προϋποθέσεις.
Έστω και πλαγίως το θέμα είναι και η οπλοκατοχή. Όταν έχει πανεύκολα όπλα ο καθένας, θα βρεθούν και αφηρημένοι και αδιάφοροι και προβληματικοί γονείς που θα τα αφήνουν ξεκλείδωτα και κάποιοι θα έχουν παιδιά που θα τα βουτήξουν από περιέργεια ή για να κάνουν φιγούρα στους φίλους τους. Δεν θα αργήσεις να έχεις περιστατικά όταν κυκλοφορούν τόσο πολλά όπλα παντού.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 07 Ιαν 2023, 16:49

ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:37
Αγις έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:32
ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:27

Προφανώς. Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Απλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται και αφού δεν μπορούν να απαγορεύσουν τα όπλα θα καταφύγουν σε φορολογικές ή άλλες λύσεις.

Εντάξει. Μην το κάνουμε να φαίνεται σαν να είναι κάτι απλό. Ας κοιτάμε και την δική μας καμπούρα (Κρήτη κυρίως).
επειδη πολυ γουσταρω να σου κατστρεφω τα ντισνεοονειρα - τα οπλα στις ΗΠΑ γινονται με τα χρονια ολο κ πιο φτηνα (παμφθηνα εως ξεφτιλα ) κ ολο κ πιο ποιοτικα
Για ποια όνειρα μιλάς; Από που κι ως που φαίνεται να πιστεύω ότι τώρα που συζητάμε γίνεται προσπάθεια να περιορίσουν με οποιονδήποτε τρόπο τα όπλα; Αν είχε υπάρξει τέτοια προσπάθεια το πιθανότερο είναι να μην είχε συμβεί αυτό και τα παρόμοια περιστατικά.

Αυτό που λέμε παραπάνω είναι ότι αν θελήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι το νομικό εμπόδιο είναι ισχυρό, θα πρέπει να καταφύγουν σε πλάγιες λύσεις σαν αυτές που περιέγραψε ο Dwarven Blacksmith.
μην ελπιζετε κ σας πιανει πικρα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis » 07 Ιαν 2023, 16:50

Space_Passenger έγραψε:
07 Ιαν 2023, 14:59
Βέβαια τα οπλα του 1776 με τα οπλα του 2023 δεν συγκρινονται.
Τώρα θυμήθηκα την ακόλουθη διαφήμιση:

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 16:54

ST48410 έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:46
Karambabas έγραψε:
Έστω και πλαγίως το θέμα είναι και η οπλοκατοχή. Όταν έχει πανεύκολα όπλα ο καθένας, θα βρεθούν και αφηρημένοι και αδιάφοροι και προβληματικοί γονείς που θα τα αφήνουν ξεκλείδωτα και κάποιοι θα έχουν παιδιά που θα τα βουτήξουν από περιέργεια ή για να κάνουν φιγούρα στους φίλους τους. Δεν θα αργήσεις να έχεις περιστατικά όταν κυκλοφορούν τόσο πολλά όπλα παντού.
Σα να μου λες πως τα παιδιά των κυνηγών στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν φόνο. Όχι, δεν είναι έτσι. Η κατοχή ενός όπλου σε διδάσκει να είσαι υπεύθυνος, προσεκτικός, και να ξέρεις πως αν δεν τηρείς τον Νόμο και αν δεν τηρείς τα μέτρα ασφαλείας θα πας φυλακή. Τελείωσε. Ένα άρρωστο ψυχικά άτομο, δεν έχει το δικαίωμα στην κατοχή όπλου, και το να βρει παράνομα ένα, είναι κάτι που θα συμβεί παντού.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 16:55

Dwarven Blacksmith έγραψε:
Ναι εννοείται. Το εξάχρονο θα συννενοούταν με την άκρη του στην MS-13 και θα του έβρισκαν ένα όπλο από Λιβύη ή Ουκρανία. Θα κόστιζε κάτι παραπάνω από το χαρτζιλίκι του, αλλά ζεις και χωρίς Μίλκο-τυρόπιτα.
Ναι, ένα παιδί που έχει αποφασίσει να σκοτώσει τη δασκάλα του, θα βρει άκρη. Δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής, επειδή μάλωσε στο φανάρι και είχε ο μπαμπάς του το όπλο στο πορτ μπαγκάζ.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 07 Ιαν 2023, 16:57

Karambabas έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:55
Dwarven Blacksmith έγραψε:
Ναι, ένα παιδί που έχει αποφασίσει να σκοτώσει τη δασκάλα του, θα βρει άκρη. Δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής, επειδή μάλωσε στο φανάρι και είχε ο μπαμπάς του το όπλο στο πορτ μπαγκάζ.
Θέλω να πιστεύω ότι μας τρολάρεις. Και δεν θέλω να μάθω αν ισχύει, άσε με να το πιστεύω, καλύτερα για όλους. :wave:
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 07 Ιαν 2023, 17:08

Karambabas έγραψε:
07 Ιαν 2023, 16:54
Σα να μου λες πως τα παιδιά των κυνηγών στην Ελλάδα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν φόνο.
Φόνο με όπλο, σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους; Ναι, οι πιθανότητες είναι σαφώς αυξημένες όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι.

Δηλαδή τις ιστορίες με παιδιά που παίζουν με το όπλο του πατέρα τους και σκοτώνουν τα αδέρφια τους, δεν τις έχεις ακούσει;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 17:11

Λεγεών έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:08
Φόνο με όπλο, σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους; Ναι, οι πιθανότητες είναι σαφώς αυξημένες όταν υπάρχει όπλο στο σπίτι.

Δηλαδή τις ιστορίες για ατυχήματα με παιδιά που παίζουν με το όπλο του πατέρα τους ή σκοτώνουν θείους τους και διάφορα άλλα, δεν τις έχεις ακούσει;
Δεν έχω ακούσει και τόσες πολλές. Στο χωριό μου όταν ήμασταν παιδιά, σχεδόν όλοι οι θείοι μου είχαν όπλο, κυνηγούσαν. Μόνο ο πατέρας μου δεν είχε, επειδή ζούσαμε σε αστικό κέντρο και δεν είχε σχέση με τα της εξοχής. Σε πληροφορώ πως δεν έγινε ποτέ τίποτα, ούτε κανένα άλλο παιδί άλλης οικογενείας σκοτώθηκε. Τα όπλα κλειδώνονται, τα κλειδιά φυλάσσονται, και τα φυσσίγια δεν μένουν στο όπλο. Οτιδήποτε εκτός αυτού, τιμωρείται.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 07 Ιαν 2023, 17:14

Karambabas έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:11
Λεγεών έγραψε:

Δηλαδή τις ιστορίες για ατυχήματα με παιδιά που παίζουν με το όπλο του πατέρα τους ή σκοτώνουν θείους τους και διάφορα άλλα, δεν τις έχεις ακούσει;
Δεν έχω ακούσει και τόσες πολλές. Στο χωριό μου όταν ήμασταν παιδιά, σχεδόν όλοι οι θείοι μου είχαν όπλο, κυνηγούσαν. Μόνο ο πατέρας μου δεν είχε, επειδή ζούσαμε σε αστικό κέντρο και δεν είχε σχέση με τα της εξοχής. Σε πληροφορώ πως δεν έγινε ποτέ τίποτα, ούτε κανένα άλλο παιδί άλλης οικογενείας σκοτώθηκε. Τα όπλα κλειδώνονται, τα κλειδιά φυλάσσονται, και τα φυσσίγια δεν μένουν στο όπλο. Οτιδήποτε εκτός αυτού, τιμωρείται.
Ανέκδοτη προσωπική ιστορία από το χωριό σου. Σε άλλα χωριά αλλά και πόλεις συμβαίνουν αυτά:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο 15χρονος που πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον φίλο του

Μάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος πως σκότωσε τον αδερφό του

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 17:18

Λεγεών έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:14
Karambabas έγραψε:
Λεγεών έγραψε:

Ανέκδοτη προσωπική ιστορία από το χωριό σου. Σε άλλα χωριά αλλά και πόλεις συμβαίνουν αυτά:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα ο 15χρονος που πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον φίλο του

Ξανακοίτα το bold.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 07 Ιαν 2023, 17:23

Karambabas έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:18
Λεγεών έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:14
Karambabas έγραψε:

Ξανακοίτα το bold.
Μία χαρά το είδα την πρώτη φορά, και το αγνόησα επειδή 1. αντιβαίνει κάθε συμπεριφορά και νοοτροπία που έχει η πλειψηφία των οπλοκατόχων ακόμα και σε χώρες με τεράστια κουλτούρα οπλοκατοχής όπως οι ΗΠΑ, και 2. έχει την ίδια αξία με το να λες "στο αυτοκίνητο οι οδηγοί πρέπει να φοράνε ζώνη αλλιώς πρόστιμο" ενώ γνωρίζουμε πως μία μεγάλη πλειοψηφία οδηγών απλά δεν το κάνει.

GoBack έγραψε:
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 07 Ιαν 2023, 17:27

Λεγεών έγραψε:
07 Ιαν 2023, 17:23
Μία χαρά το είδα την πρώτη φορά, και το αγνόησα επειδή 1. αντιβαίνει κάθε συμπεριφορά και νοοτροπία που έχει η πλειψηφία των οπλοκατόχων ακόμα και σε χώρες με τεράστια κουλτούρα οπλοκατοχής όπως οι ΗΠΑ, και 2. έχει την ίδια αξία με το να λες "στο αυτοκίνητο οι οδηγοί πρέπει να φοράνε ζώνη αλλιώς πρόστιμο" ενώ γνωρίζουμε πως μία μεγάλη πλειοψηφία οδηγών απλά δεν το κάνει.
Νομίζω πως πια όλοι φοράνε ζώνη, πολύ λίγοι απέμειναν απροσάρμοστοι. Φυσικά έχουν σκοτωθεί πολλοί μέχρι να μάθουμε. Αλλά δεν γίνεται να απαγορέψεις τ΄αυτοκίνητα επειδή κάποιοι είναι ηλίθιοι. Μπορείς να τους πάρεις την άδεια οδήγησης όμως, όπως μπορείς να μη δίνεις όπλα σε ούγκανα. Οτιδήποτε εκτός από κλείδωμα όπλου με λουκέτο και απομάκρυνση των φυσιγγίων είναι αξιοτιμώρητο με φυλάκιση.

Άβαταρ μέλους
John Dear

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Dear » 07 Ιαν 2023, 17:33

Karambabas έγραψε:
Πώς θα γινόταν αν απαγορευόταν η οπλοκατοχή; Τι αυθαίρετα συμπεράσματα είναι αυτά;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών