Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 11 Ιαν 2023, 18:09

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:03
Parrot έγραψε:
11 Ιαν 2023, 17:56
stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 17:32

Το πολίτευμα δούλευε μέχρι που ο κος Γλύξμπουργκ αποφάσισε να το υπονομεύσει.
Το πολίτευμα δούλευε(;) και πρόλαβε και το "χάλασε" ο νέος και άπειρος Κωνσταντίνος μέσα σε μόλις 2 χρόνια..;;
Απλά, δες πως ο ίδιος αντιλαμβάνονταν την κατάσταση:
"Σε ερώτηση για το αν γύριζε τον χρόνο πίσω, αν θα επέλεγε να μην οδηγηθεί σε σύγκρουση με τον Παπανδρέου, είχε απαντήσει ότι «εάν είχα ευκαιρία πολλά πράγματα που έκανα τότε θα τα έκανα σήμερα αλλά θα τα έκανα με μεγαλύτερη προσοχή» ενώ σε ερώτηση για το αν θα όρκιζε και πάλι την κυβέρνηση της χούντας είπε: «Οπωσδήποτε θα την όρκιζα, οπωσδήποτε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, διότι μη ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε στο άγνωστο και όταν λέω άγνωστο εννοώ ότι κανένας δεν είχε εξουσία εκείνη τη στιγμή, ο μόνος που είχε εξουσία εάν ήθελε να την ασκήσει ήμουν εγώ, αλλά και ποιος με άκουγε εκείνη τη στιγμή, ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση, αλλά θα την όρκιζα την κυβέρνηση»."
https://www.newsit.gr/ellada/teos-vasil ... s/3676864/

Επομένως, αναγνωρίζει ότι ο μόνος που είχε δύναμη εκείνη την περίοδο ήταν ο ίδιος κι όχι οι πολιτικοί.
Εσύ πάλι με ρωτάς αν αυτός που αναγνωρίζει ότι είχε δύναμη εκείνη την περίοδο έναντι των πολιτικών πρόλαβε και χάλασε τη δημοκρατία.
Σαφώς και ναι. Όρκισε την χούντα στην Ελλάδα και θα το ξαναέκανε αν ξανατύχαινε ίδια κατάσταση.
Απ' το απόσπασμα αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι ο άνθρωπος δεν είχε μεγάλο μέρος του στρατεύματος με το μέρος του, και κάποιοι πολιτικοί είχαν φροντίσει γι' αυτό μερικο καιρό πριν(ίσως και οι δικοί του σύμβουλοι να μην ήταν και οι πλέον κατάλληλοι)..

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2023, 18:10

Αιώνια η μνήμη του βασιλέως μας, σκατα στους πολιτικούς της μεταασοκευσης
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 11 Ιαν 2023, 18:12

Επομένως, όταν τα Ανάκτορα είχαν συγκρουστεί με τον Γ. Παπανδρέου με αφορμή το Υπουργείο Άμυνας, ο Κωνσταντίνος είχε δίκιο καταρχήν..

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 11 Ιαν 2023, 18:12

Εικόνα

Εικόνα

Ας αφησω αυτο εδω....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2023, 18:13

Parrot έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:12
Επομένως, όταν τα Ανάκτορα είχαν συγκρουστεί με τον Γ. Παπανδρέου με αφορμή το Υπουργείο Άμυνας, ο Κωνσταντίνος είχε δίκιο καταρχήν..
Στο δικό του μυαλό μπορεί να ήταν και ο σούπερμαν.

Για εμένα, άνθρωπος που αρνείται να εγκαταλείψει τα (κληρονομικά!) αξιώματά του και να γίνει ένας πολίτης, σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του, είναι απλά απαράδεκτος ναρκισσιστής.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 11 Ιαν 2023, 18:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 11 Ιαν 2023, 18:14

Εικόνα

Ας αφησω και αυτο εδω....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 11 Ιαν 2023, 18:19

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:13
Parrot έγραψε:
Βεβαίως, γιατί ενώ είχε συνταχθεί το σχέδιο για επιβολή στρατιωτικού νόμου, κάτι το οποίο ο Βασιλεύς το είχε στον πάγο γιατί είχε την υπομονή να περιμένει, και όταν αυτό είχε συνταχθεί (αν ισχύουν οι υπόνοιες) με συστάσεις του Καραμανλή απ' το εξωτερικό, βρέθηκε ένας Παπαδόπουλος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα και έθεσε το σχέδιο, ένα απλό μπακαπ πλαν δηλαδή για την κακιά ώρα, σε εφαρμογή..
Ο Κωνσταντίνος βρέθηκε την 21η Απριλίου στις 3 τα ξημερώματα με περικυκλωμένο το παλάτι με τανκς, εγώ ειλικρινά δεν ξέρω τί θα έκανα στη θέση του ή ο οποιοδήποτε άλλος, η κατάσταση εκείνη την στιγμή ήταν εντελώς έκρυθμη και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ελιγμών..

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2023, 18:23

Parrot έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:19
stavmanr έγραψε:
Parrot έγραψε:
Βεβαίως, γιατί ενώ είχε συνταχθεί το σχέδιο για επιβολή στρατιωτικού νόμου, κάτι το οποίο ο Βασιλεύς το είχε στον πάγο γιατί είχε την υπομονή να περιμένει, και όταν αυτό είχε συνταχθεί (αν ισχύουν οι υπόνοιες) με συστάσεις του Καραμανλή απ' το εξωτερικό, βρέθηκε ένας Παπαδόπουλος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα και έθεσε το σχέδιο, ένα απλό μπακαπ πλαν δηλαδή για την κακιά ώρα, σε εφαρμογή..
Ο Κωνσταντίνος βρέθηκε την 21η Απριλίου στις 3 τα ξημερώματα με περικυκλωμένο το παλάτι με τανκς, εγώ ειλικρινά δεν ξέρω τί θα έκανα στη θέση του ή ο οποιοδήποτε άλλος, η κατάσταση εκείνη την στιγμή ήταν εντελώς έκρυθμη και δεν υπήρχε καμία δυνατότητα ελιγμών..
Ο Κωνσταντίνος προκάλεσε αστάθεια, κατάρρευση στο δημοκρατικό σύστημα, την οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Παπαδόπουλος.
Και οι δύο τους μεγάλοι αρχηγοί του κράτους και θα έπρεπε να τιμηθούν με βραβείο ανοιχτής παλάμης. Ο ένας έθεσε τις προϋποθέσεις να καταλυθεί η δημοκρατία κι ο άλλος πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2023, 18:24

να τονίσουμε εδώ ότι η πολυτελής διαβίωση της βασιλικής οικογένειας μας στόιχιζε πολύ λιγότερο από τα δανεικά και αγύριστα των δημοκρατικών μας κομμάτων και την περήφανη διαπραγμάτευση του μπαρουφάκη

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2023, 18:26

Lord Brum έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:24
να τονίσουμε εδώ ότι η πολυτελής διαβίωση της βασιλικής οικογένειας μας στόιχιζε πολύ λιγότερο από τα δανεικά και αγύριστα των δημοκρατικών μας κομμάτων και την περήφανη διαπραγμάτευση του μπαρουφάκη
Σας το γράφω καιρό: κάντε με βασιλιά σας.
Θα είμαι λιτός μέσα στα παλάτια μου. :102:

Συμφέρω.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 11 Ιαν 2023, 18:26

southern έγραψε:
11 Ιαν 2023, 17:27
Aυτή η ανάρτηση μπλέκει δύο διαφορετικά πράγματα.Δεν είχε σχέση ο Φλωράκης με την πολιτική ορθότητα,με άλλα είχε σχέση.Ούτε εάν έμενε βασιλιάς ο Κωνσταντίνος δεν θα υπήρχαν σήμερα ανάλογοι νόμοι,δεν ξέρω καμμιά ευρωπαική δυναστεία που να φρέναρε τους νόμους για τους τρανς ή τους ομοφυλόφιλους εκτός εάν τον συγκρίνεις με τους εμίρηδες της αραβικής χερσονήσου που όμως είναι φουλ ισλαμιστές.
Στην πραγματικότητα είναι ένας αχταρμάς που ανακατεύει τους παρελθόντες και παρόντες αντιπάλους μιας μερίδας ατόμων προσπαθώντας να τους βάλει σε ένα τσουβάλι.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2023, 18:27

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:26
Lord Brum έγραψε:

Συμφέρω.
θα κάνουμε τον βασιλιά των γύφτων καλύτερα που έχει το know-how

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2023, 18:27

Εύγε Πατ.

Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot » 11 Ιαν 2023, 18:28

stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:23
Parrot έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:19
stavmanr έγραψε:

Ο Κωνσταντίνος προκάλεσε αστάθεια, κατάρρευση στο δημοκρατικό σύστημα(...)
Δεν μας λες πώς όμως.. :102:

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 11 Ιαν 2023, 18:28

Lord Brum έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:27
stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:26
Lord Brum έγραψε:

Συμφέρω.
θα κάνουμε τον βασιλιά των γύφτων καλύτερα που έχει το know-how
Αυτό λέω. Κάντε με βασιλιά σας.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών