Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
zteo

Re: Aπεβιωσε ο τεως Βασιλευς Κωνσταντίνος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 11 Ιαν 2023, 21:34

Beria έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:28
Golden Age έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:19
Beria έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:09

Το 1965 με την πολιτική ανωμαλία που δημιούργησε δεν είδα να έχει την ίδια επιφύλαξη.

Άστο Γκόλντεν δεν σωνεται
Τότε το ΚΚΕ είχε ακόμη το σύνθημα "το όπλο παρα πόδα" και ο επικείμενος διάδοχος της Ένωσης Κέντρου, Ανδρέας, φλέρταρε μαζί του. Η εποχή ήταν πιο έκρυθμη απ ότι φαίνεται σήμερα απο τη σκοπιά της Μεταπολίτευσης.
Έχεις μπερδέψει την Ιστορία με το νεφέλωμα που έχεις φτιάξει που ανακατεύει δεκαετίες, γεγονότα και κατασκευάσματα.

Ασχολησου καλύτερα με την σκληρή πραγματικότητα ότι οι αγαπημένοι σου χουντικοί έστειλαν τη βασιλεία στον κάλαθο της Ιστορίας
Ο λαός την έστειλε οι χουντικοί απλά την χρησιμοποιησαν σαν νομιμοποιητική φερετζέ και μετά την βάλανε στην άκρη γιατί δεν την χρειαζόταν αλλο
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 11 Ιαν 2023, 21:35

Golden Age έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:31
Beria έγραψε:
Golden Age έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:19

Τότε το ΚΚΕ είχε ακόμη το σύνθημα "το όπλο παρα πόδα" και ο επικείμενος διάδοχος της Ένωσης Κέντρου, Ανδρέας, φλέρταρε μαζί του. Η εποχή ήταν πιο έκρυθμη απ ότι φαίνεται σήμερα απο τη σκοπιά της Μεταπολίτευσης.
Έχεις μπερδέψει την Ιστορία με το νεφέλωμα που έχεις φτιάξει που ανακατεύει δεκαετίες, γεγονότα και κατασκευάσματα.

Ασχολησου καλύτερα με την σκληρή πραγματικότητα ότι οι αγαπημένοι σου χουντικοί έστειλαν τη βασιλεία στον κάλαθο της Ιστορίας
Ο βασιλιάς προσπάθησε να τους ανατρέψει. Αν δεν το επεδίωκε, θα ήταν βασιλιάς μέχρι χθες.
Ο Παττακός είχε γράψει ότι αν το βράδυ της 21ης Απριλίου ο βασιλιάς χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι οι πραξικοπηματίες θα πήγαιναν σπίτι τους.

Δεν το έκανε και τελείωσε ο θεσμός.

Τέλος της συζήτησης
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age » 11 Ιαν 2023, 21:37

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο θάνατος του Βασιλέως Κωνσταντίνου, μία μικρόψυχη δημοκρατία και οι “εθνικόφρονες” της Ν.Δ.

Ο θάνατος του Βασιλέως Κωνσταντίνου, μία μικρόψυχη δημοκρατία και οι “εθνικόφρονες” της Ν.Δ.

Δεν έχει σκοπό το κείμενο αυτό να ανατρέξει στον βίο και την πολιτεία του αποβιώσαντος Βασιλέως, ο οποίος αναμφισβήτητα αγάπησε βαθιά την Ελλάδα, αλλά να εκφράσει κατ’ αρχάς τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τους προσφιλείς του και επιπλέον να επισημάνει τα πολιτικά παρεπόμενα αυτού του θανάτου και αυτής της κηδείας.

Κατ’ αρχάς, ας μάθουν όλοι, ότι δεν υπάρχουν τέως ή πρώην βασιλείς και το Βασιλεύς παραμένει ως τίτλος ακόμη και εάν δεν έχει τον θρόνο.

Κανιβαλισμός και πράξη βέβηλη να αφαιρούν το δικαίωμα της ταφής του Κωνσταντίνου δίπλα στους τάφους των γονέων του στο Τατόι.

Θρασύτατη η αριστερά επιβάλλει τον νόμο της και έναν σκληρό ρεβανσισμό και η ψευτοδεξιά της Ν.Δ. ακολουθεί.

Αλήθεια πως θα χειριστούν το ζήτημα διπλωματικά εάν θελήσει να παραστεί στην κηδεία ο Βασιλεύς της Αγγλίας Κάρολος ή ο αναδεξιμιός του Κωνσταντίνου Πρίγκιπας της Αγγλίας Ουίλιαμ; Την ΣΙΓΟΥΡΗ προσέλευση για την νεκρώσιμη ακολουθία της Βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας και όλων σχεδόν των εστεμμένων της Ευρώπης;

Δεν δικαιούται τιμές ο Βασιλεύς και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος όταν κυμάτισαν μεσίστιες σημαίες στα στρατόπεδα για τον Χαρίλαο Φλωράκη; Ποιος νίκησε τελικά στον Γράμμο και το Βίτσι οι κομμουνιστές ή ο Εθνικός Στρατός; 

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος χωρίς να ερωτήσει τον Καραμανλή έπρεπε το 1974 να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν το έκανε και έπεσε στην παγίδα της Ν.Δ., που ακολουθεί πολιτική Κουτσούμπα.

Το αίσχος με την κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου σίγουρα θα το πληρώσει ο Μητσοτάκης. Τίποτε πιο δυνατό στην προπαγάνδα από έναν θάνατο.

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει την λύπη της για τον θάνατο του εγγονού του Στρατηλάτη Βασιλέα Κωνσταντίνου του ΙΓ’.

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΠΕΘΑΝΕΝ – ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ!

Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γραφείο Τύπου

https://xrisiavgi.com/2023/01/11/14/155665/

katinasalamaki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από katinasalamaki » 11 Ιαν 2023, 21:37

πατησιωτης έγραψε:
11 Ιαν 2023, 18:50
Parrot έγραψε:
11 Ιαν 2023, 16:33
stavmanr έγραψε:
11 Ιαν 2023, 15:34
Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, που ορίστηκε ως βασιλιάς της κυβέρνησης εκείνης δημιούργησε το περιβάλλον της πολιτικής αστάθειας εκείνη την εποχή, στασιάζοντας εναντίον του πρωθυπουργού του ελληνικού κράτους.
Η κατάσταση ήταν "μπαρούτι" αρκετό καιρό πριν ανέβει ο Κωνσταντίνος στον θρόνο..
Ο Κωνσταντίνος δεν είχε πολιτικές ικανότητες για να αντιληφθεί ότι δεν έπρεπε να βγει αυτός μπροστά εάν ήθελε να διατηρήσει τον θρόνο του και να αφήσει τους πολιτικούς να βγάζουν τα μάτια τους περιοριζόμενος στο ρόλο άλλων ευρωπαικών μοναρχιών.
Το 1965 έπρεπε αφού ζήτησε την παραίτηση Παπανδρέου να διαλύσει τη βουλή και να προκηρύξει εκλογές.
Τις εκλογές θα τις κέρδιζε πάλι ο Παπανδρέου που αυτή τη φορά θα έπαιρνε και το Υπουργείο Αμύνης (το αστείο εδώ είναι ότι ο Παπανδρέου θεωρούσε τον Παπαδόπουλο δικό του επειδή ήταν και αυτός από την Αχαία :lol: αλλά ας το αφήσουμε αυτό).Το στρατοδικείο που θα δίκαζε τον Ανδρέα για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ με τις οδηγίες του πατέρα του φυσικά θα τον αθώωνε πανηγυρικά και επίσης φυσικά η ΕΡΕ του τώρα εμφανιζόμενου ως "συνετού" Κανελλόπουλου που τότε κατηγορούσε τους Παπανδρέου ότι ετοιμάζουν "δικτατορία ελεεινής μορφής" θα κατήγγειλε ότι η απόφαση ήταν μιλημένη και κωμωδία όπου στρατοδίκες αθώωναν κάποιον ενώ είχαν προιστάμενο τον πατέρα του.
Μείνε εσύ απέξω και άσε την Ενωση Κέντρου και την ΕΡΕ να πλακώνονται και αν σου έλεγε κάποιος τι έκανες η απάντηση θα ήταν εγώ έδιωξα τον Παπανδρέου αλλά ο λαός τον επανέφερε και αφού ο "κυρίαρχος λαός" δεν έχει πρόβλημα να δικάζουν δικαστές υπό τις διαταγές του πατέρα τον γιο και να τον αθωώνουν δεν έχω ούτε εγώ.Δηλαδή η πασοκική καφρίλα θα είχε εκδηλωθεί από τότε και όπως τώρα έχει γίνει κοινή συνείδηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά είναι πάνω απ όλα δημιούργημα του "έλληνα λαού" θα ήταν γνωστό από τότε.
Αυτός πάντως θα ήταν απέξω από όλα αυτά και δύσκολα θα του προσήπτε κάποιος κάτι.Ούτε ήταν πιθανόν εφ όσον δεν έβαζε εμπόδια να βρει αφορμή ο Παπανδρέου να τον διώξει.
Πως θα τέλειωναν όλα αυτά;όπως τέλειωσαν και τώρα αλλά πολύ πιο γρήγορα χωρίς τα ταμεία της ΕΟΚ.
Το ΔΝΤ θα εμφανιζόταν τη δεκαετία του 70 όπως σε τόσες άλλες χώρες με την κρίση του πετρελαίου και οι πολιτικοί θα έβαζαν τα κεφάλια μέσα και θα ακολουθούσαν μνημόνια με δραχμή.Αυτός πάντως θα ήταν στο θρόνο του.
Εδώ λέει παραιτήθηκε
https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%91% ... CF%85_1965
Τελικά ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Κωνσταντίνος αρνήθηκε, είτε επειδή επιθυμούσε να τοποθετηθεί πρόσωπο της δικής του εμπιστοσύνης είτε επειδή ο Γ. Παπανδρέου ήταν πατέρας του Α. Παπανδρέου και συνεπώς θα είχε προφανές διαπλεκόμενο συμφέρον με την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Τότε ο Παπανδρέου θεώρησε ότι είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να μην μπορεί να αναλάβει όποιο υπουργείο επιθυμεί («πρωθυπουργός υπό απαγόρευσιν») και παραιτήθηκε.
Για το παιδί του λέει ότι παραιτήθηκε.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 11 Ιαν 2023, 21:38

Beria έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:35
Golden Age έγραψε:
Beria έγραψε:

Ο βασιλιάς προσπάθησε να τους ανατρέψει. Αν δεν το επεδίωκε, θα ήταν βασιλιάς μέχρι χθες.
Ο Παττακός είχε γράψει ότι αν το βράδυ της 21ης Απριλίου ο βασιλιάς χτυπούσε το χέρι του στο τραπέζι οι πραξικοπηματίες θα πήγαιναν σπίτι τους.

Τέλος της συζήτησης
ακριβως κ ευτυχως - τους ξεφορτωθηκαμε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 11 Ιαν 2023, 21:44

Golden Age έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:37
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο θάνατος του Βασιλέως Κωνσταντίνου, μία μικρόψυχη δημοκρατία και οι “εθνικόφρονες” της Ν.Δ.

Ο θάνατος του Βασιλέως Κωνσταντίνου, μία μικρόψυχη δημοκρατία και οι “εθνικόφρονες” της Ν.Δ.

Δεν έχει σκοπό το κείμενο αυτό να ανατρέξει στον βίο και την πολιτεία του αποβιώσαντος Βασιλέως, ο οποίος αναμφισβήτητα αγάπησε βαθιά την Ελλάδα, αλλά να εκφράσει κατ’ αρχάς τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τους προσφιλείς του και επιπλέον να επισημάνει τα πολιτικά παρεπόμενα αυτού του θανάτου και αυτής της κηδείας.

Κατ’ αρχάς, ας μάθουν όλοι, ότι δεν υπάρχουν τέως ή πρώην βασιλείς και το Βασιλεύς παραμένει ως τίτλος ακόμη και εάν δεν έχει τον θρόνο.

Κανιβαλισμός και πράξη βέβηλη να αφαιρούν το δικαίωμα της ταφής του Κωνσταντίνου δίπλα στους τάφους των γονέων του στο Τατόι.

Θρασύτατη η αριστερά επιβάλλει τον νόμο της και έναν σκληρό ρεβανσισμό και η ψευτοδεξιά της Ν.Δ. ακολουθεί.

Αλήθεια πως θα χειριστούν το ζήτημα διπλωματικά εάν θελήσει να παραστεί στην κηδεία ο Βασιλεύς της Αγγλίας Κάρολος ή ο αναδεξιμιός του Κωνσταντίνου Πρίγκιπας της Αγγλίας Ουίλιαμ; Την ΣΙΓΟΥΡΗ προσέλευση για την νεκρώσιμη ακολουθία της Βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας και όλων σχεδόν των εστεμμένων της Ευρώπης;

Δεν δικαιούται τιμές ο Βασιλεύς και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος όταν κυμάτισαν μεσίστιες σημαίες στα στρατόπεδα για τον Χαρίλαο Φλωράκη; Ποιος νίκησε τελικά στον Γράμμο και το Βίτσι οι κομμουνιστές ή ο Εθνικός Στρατός; 

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος χωρίς να ερωτήσει τον Καραμανλή έπρεπε το 1974 να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν το έκανε και έπεσε στην παγίδα της Ν.Δ., που ακολουθεί πολιτική Κουτσούμπα.

Το αίσχος με την κηδεία του Βασιλέως Κωνσταντίνου σίγουρα θα το πληρώσει ο Μητσοτάκης. Τίποτε πιο δυνατό στην προπαγάνδα από έναν θάνατο.

Η Χρυσή Αυγή εκφράζει την λύπη της για τον θάνατο του εγγονού του Στρατηλάτη Βασιλέα Κωνσταντίνου του ΙΓ’.

Γραφείο Τύπου

Πονάν τα παληκάρια;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Ιαν 2023, 21:47

vatraxos έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:44
Golden Age έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:37

Γραφείο Τύπου

Πονάν τα παληκάρια;
κι αλλοι με Διπολική Διαταραχή... και με τον κλεφτη και με τον αστυνομο... που ζουμε κουλα; πολυ κωλοπαιδο ο Κυριάκος!
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 11 Ιαν 2023, 21:54

Αμάν, κακό που μάς ήβρε! Πώς θα πορευτούμε τώρα μέσα στο έρεβος; :cry
(btw ποιος είναι "ο βασιλιάς" που ζητωκραυγάζουμε οι χαροκαμένοι; Ο Παυλάρας;)

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Ιαν 2023, 21:58

Ναύτης έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:54

Εικόνα
μην μου ζητησεις να αναλαβω... δεν ειμαι διαθεσιμος... εγω με διπολικα διαταραγμενους προλεταριους χωριάτες δεν ασχολούμαι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 11 Ιαν 2023, 21:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 11 Ιαν 2023, 21:59

taxalata xalasa έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:58
Ναύτης έγραψε:

Εικόνα
μην μου ζητησεις να αναλαβω... δεν ειμαι διαθεσιμος... εγω με προλεταριους χωριάτες δεν ασχολούμαι...
Έλα ρε, σε παρακαλώ, ψυχικό θα κάνεις.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Ιαν 2023, 22:00

Ναύτης έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:59
taxalata xalasa έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Εικόνα
μην μου ζητησεις να αναλαβω... δεν ειμαι διαθεσιμος... εγω με προλεταριους χωριάτες δεν ασχολούμαι...
Έλα ρε, σε παρακαλώ, ψυχικό θα κάνεις.
ειπα και δεν ξελεω

εγω, με διπολικα διαταραγμενους προλεταριους ιχωριάτες, δεν ασχολούμαι...

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 11 Ιαν 2023, 22:01

taxalata xalasa έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Εικόνα
μην μου ζητησεις να αναλαβω... δεν ειμαι διαθεσιμος... εγω με διπολικα διαταραγμενους προλεταριους χωριάτες δεν ασχολούμαι...
Καλά μόλις αδειάσει ο θρόνος του Παλπατιν θα σε καλέσουμε.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 11 Ιαν 2023, 22:04

εγώ θυμάμαι πάντως ο παππούς μου ήταν βασιλικός και αντιχουντικος. ο πατέρας ήταν χουντικός και αντιβασιλικος. βέβαια και οι δυο ήταν νεοδημοκράτες, και τη χρυσή αυγή δεν τη γούσταραν. τώρα αυτό το ναζοχουντοβασιλονεοδημοκρατικο στυλ, τι να πω. είπε μάλλον να μαζέψει όλη τη μαλακια από όλο το δεξιό φάσμα, χωρίς αγκυλωσεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

katinasalamaki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από katinasalamaki » 11 Ιαν 2023, 22:04

Αγις έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:38
Beria έγραψε:
11 Ιαν 2023, 21:35
Golden Age έγραψε:

Τέλος της συζήτησης
ακριβως κ ευτυχως - τους ξεφορτωθηκαμε
Εγώ το λέω καιρό τώρα. Ξέρεις τι δύναμη έχει ένα χέρι που χτυπάει ένα τραπέζι; αλλάζει το ρου της ιστορίας.
Ο, τι λέει ο πατακος είναι νόμος

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 11 Ιαν 2023, 22:07

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
11 Ιαν 2023, 22:04
εγώ θυμάμαι πάντως ο παππούς μου ήταν βασιλικός και αντιχουντικος. ο πατέρας ήταν χουντικός και αντιβασιλικος. βέβαια και οι δυο ήταν νεοδημοκράτες, και τη χρυσή αυγή δεν τη γούσταραν. τώρα αυτό το ναζοχουντοβασιλονεοδημοκρατικο στυλ, τι να πω. είπε μάλλον να μαζέψει όλη τη μαλακια από όλο το δεξιό φάσμα, χωρίς αγκυλωσεις.
εσύ πώς βγήκες έτσι?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών