η απάτη της ηλεκτροκίνησης
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης
Όλες αυτές οι προσπάθειες με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά αξιόλογες, μπράβο στα παιδιά, 10 με τόνο.
Αλλα η σημαντικότερη εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να παραμένει μία:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

.
Τιμή στήν Απλότητα ο Μινώταυρος.....
.
Τιμή στήν Απλότητα ο Μινώταυρος.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Bill Hicks
ναι, δηλαδή η υφιστάμενη τεχνολογία έχει πιάσει ψιλοταβάνι και οι πειραματικές είναι κυρίως θεωρητικές πίπες (π.χ. ηλεκτρόδια από χρυσό) που δεν πρόκειται να μπουν ποτέ σε παραγωγή.OANNHSEA έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 17:55Bill Hicks έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 14:17το energy density έχει πιάσει ψιλοταβάνι διότι παραπάνω κάνει μπουμ.SpoilerShowdna replication έγραψε: ↑11 Ιαν 2023, 00:10η αληθεια είναι οτι εδώ και μια 20ετία έχει κολλήσει το πραγμα
μέχρι το 1980 κυριαρχούσαν οι μολύβδου και για ειδικές εφαρμοφές οι νικελιου καδμίου
απο το 90 εμφανιστηκαν αξιόλογες Νικελιου υδριδίου
απο το 2000 που άρχισαν να εμφανιζονται οι λιθιου ως σημερα υπήρξε μια σχετικά αξιόλογη μεταβολή στο energy density αλλά οχι καποια νέα τεχνολογία που θα διπλασ'ίαζε π.χ. την ενεργειακή πυκνότητα
Μπα...
Υπάρχουν πειραματικές μπαταρίες που έχουν πιάσει μέχρι και 10 φορές την ενεργειακή πυκνότητα των λιθίου - το πρόβλημα είναι ότι ή είναι τοξικές ή στην αρχή ή είναι ακραίες...
Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι υπεραγωγοί που ουσιαστικά φτάνουν την ενεργειακή πυκνότητα στο 1000 φορές αυτή του λιθίου...
Απλά χρόνος χρειάζεται για να εξελιχτούν...
.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

φυσικα και υπαρχει. εδω και πανω απο 5ετια, δεν νομιζω να εχω μπριζωσει τηλεφωνο.ST48410 έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 22:46Άσε τις ικανότητες. Δεν μιλάω για αυτό. Επίσης βάζεις μια άλλη παράμετρο. Την ένωση με την πλακέτα. Οκ. Εκεί δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν ξέρω δηλαδή αν το πρόβλημα κακής εφαρμογής που έχω, ανάγεται σε ζημιά στην ένωση του ακροδέκτη με την πλακέτα.enaon έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 22:04και τα δυο βυσματα εχουν σαν πρόβλημα οτι επιτρέπουν τόσο καλή εφαρμογή που μεταφέρουν το αδύναμο σημείο στην ενωση με την πλακέτα, οπότε αν δεν ειναι καλα σχεδιασμένο θα σπασουν οι ενώσεις, το εχω δει και εγώ. Γενικά όμως, το μικρο ηταν αθλιο και σαν βυσμα και σαν ικανότητες, το c ειναι αρκετά καλύτερο σίγουρα.
Να το πω απλά. Μου φαίνεται ότι το βύσμα με την διατομή σχεδόν τραπεζίου σα να είχε πιο πολλές τριβές και να κούμπωνε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πιο εφαρμοστά από αυτό το C.
Αλλά δεν θα σκάσουμε. Σε βάθος χρόνου ή αν κάπου απαιτούνται εκατοντάδες ή χιλιάδες συνδέσεις/αποσυνδέσεις και τα δύο είναι προβληματικά. Σίγουρα θα υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά μπορεί να μην είναι πρακτικό από άλλες απόψεις (χώρου, κόστους κλπ)
ασυρματη φορτιση ftw.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
Άντε και συμφωνούμε.Chilloutbuddy έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 14:37Έχετε φαγωθεί με το μπαταριάδικο
Αφού είπαμε δεν έχει σχέση, όπου γίνονται τέτοιοι σταθμοί τους φτιάχνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, όχι ο κυρ θωμάς.
Και δεν τους φτιάχνει για να κάνει κέρδος απ'το σταθμό αλλά για να αγοράσεις το αυτοκίνητο. Οι σταθμοί δε χρειάζεται να είναι κερδοφόροι.
Είμαι απολύτως βέβαιος όμως πως καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να υπάρξουν μπαταριαδικα σε αναλογία 1:1 με τα βενζινάδικα.
Κάθε δηλαδή βενζινάδικο όταν θα κλείνει θα πρέπει να παίρνει την θέση του ενα μπαταριαδικο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες.
Και ρωτάω.
Πώς βλέπεις να γίνεται αυτό στις πόλεις που έχει βενζινάδικα κάθε λίγα μέτρα;
Πώς θα χωρέσει στους ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ χώρους ο εξοπλισμός ενός μπαταριαδικου;
Θα γκρεμίσουμε τις πόλεις για να τους δημιουργήσουμε;
Έπειτα με το ρεύμα το θα γίνει;
Πώς θα τροφοδοτηθούν όλα αυτά μπαταριαδικα;
Θα σκαψουμε όλες τις πολεις για να περαστούν καλώδια;
Δεν βλέπεις το ανέφικτο του πράγματος;
ΥΓ
Αφήνω έξω το πρόβλημα της μη επάρκειας του ρεύματος και το ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να μπορέσουμε να παράξουμε τόση ενέργεια έτσι ώστε να τροφοδοτήσουμε επαρκώς κάποια δις αυτοκινήτων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stergiosbik την 14 Ιαν 2023, 09:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
OANNHSEA έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 17:42Για πρόσθεσε λίγο στον συλλογισμό σου, δίτροχα, φορτηγά και νταλίκες και θα σου βγει ένα κοστούμι...stergiosbik έγραψε: ↑13 Ιαν 2023, 11:21Αντε και κατεληξαν οι κατασκευαστες και ολα τα αμαξια θα φορανε εναλλαξιμες μπαταριες.
Εχετε αντιληφθει,περαν του αστρονομικου κοστους που θα απαιτηθει για τις υποδομες,ποσος χωρος χρειαζεται για να μπορει ενα μπαταριαδικο να εξυπηρετει αντιστοιχα αυτοκινητα με οσα εξυπηρετει σημερα ενα βενζιναδικο;
Το βενζιναδικο μεσα σε λιγα τετραγωνικα μπορει να ανεφοδιασει ταυτοχρονα 3-5 αυτοκινητα και εχει επαρκεια καποιων δεκαδων χιλιαδων λιτρων καυσιμου για εκατονταδες αυτοκινητα.
Ολα αυτα ακομη και σε πυκνοκατοικημενες περιοχες με βενζιναδικα ανα λιγες εκατονταδες ή και δεκαδες μετρα.
Εσεις τωρα νομιζετε οτι με καποιον μαγικο τροπο θα βρεθει χωρος να χτιστουν με την αντιστοιχη πυκνοτητα αντιστοιχα μπαταριαδικα,προφανως εκατονταδων τ.μ.,που θα εχουν αποθηκευμενες καποιες εκατονταδες μπαταριες και μαλιστα θα φορτιζουν οσες εχουν αλλαξει και ειναι αδειες!
Ρε,σκεφτεστε καθολου ή αμολατε οτι σας κατεβει;
Επίσης θα προέκτεινε το λίγο: πόση ενέργεια θα θέλει ένα τέτοιο κατάστημα;
Πόση ενέργεια όλα τα οχήματα κάθε μέρα;;;
.

Ειναι λες και ζουν σε καποιον παραλληλο κοσμο οπου ολα λυνονται με καποιον μαγικο τροπο.
Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 02:24Όλες αυτές οι προσπάθειες με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά αξιόλογες, μπράβο στα παιδιά, 10 με τόνο.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Chilloutbuddy
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, πραγματικά.stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 09:12Άντε και συμφωνούμε.
Είμαι απολύτως βέβαιος όμως πως καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να υπάρξουν μπαταριαδικα σε αναλογία 1:1 με τα βενζινάδικα.
Κάθε δηλαδή βενζινάδικο όταν θα κλείνει θα πρέπει να παίρνει την θέση του ενα μπαταριαδικο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες.
Και ρωτάω.
ΥΓ
Αφήνω έξω το πρόβλημα της μη επάρκειας του ρεύματος και το ότι είναι σχεδόν ανέφικτο να μπορέσουμε να παράξουμε τόση ενέργεια έτσι ώστε να τροφοδοτήσουμε επαρκώς κάποια δις αυτοκινήτων.
Εννοείς αν βγει ο Μουσολίνι και πει λοιπόν, από αύριο καταργούνται όλα τα βενζινοκίνητα, θα πάρετε όλοι ηλεκτρικά μη σας γαμήσω; Και πρέπει ξαφνικά να αλλάξουμε όλα τα βενζινάδικα σε σταθμούς αλλαγής μπαταρίας και σταθμούς φόρτισης; Αυτό εννοείς; Ε δε θα γίνει έτσι.
Αν όντως αρχίσουν να αυξάνονται τα ηλεκτροκίνητα και να μειώνονται τα βενζινοκίνητα, κάποιοι βενζινάδες θα πούνε ντάξει δε βγαίνω, έπεσε η πελατεία και το κλείνω, και κάποιοι άλλοι θα πούνε κάτσε έχει ψωμί εδώ, δεν πέρασα που δεν πέρασα πανεπιστήμο, θα πάρω τα λεφτά που άφησε η γιαγιά και θα φτιάξω σταθμό φόρτισης ή σταθμό αλλαγής μπαταρίας. Μετά θα αρχίσει να μη φτάνει ή να ακριβαίνει το ρεύμα λόγω ζήτησης, και θα πει το κράτος λοιπόν θα βάλω το χέρι στην τσέπη να πριμοδοτήσω το ρεύμα γιατί ξέρω γω είναι της μόδας. Θα βάλω καλώδια, θα φτιάξω υποδομές, θα, θα. Μετά από τρεις μήνες θα πει το κράτος το παίρνω πίσω αυτό που είπα, μίλησα στο λογιστή και δεν υπάρχει μία. Εκεί θα πεταχτεί η ΕΕ και θα πει πάλι ρε μαλάκες είστε άφραγκοι; θα σας στείλω εγώ λεφτά. Θα πάρει τα λεφτά της ΕΕ το κράτος και θα τα δώσει στην κόρη του Υπουργού Ενέργειας, η οποία θα τα στείλει όλα στο λογαριασμό της στην Ελβετία, αλλά 10 χρόνια μετά θα γίνει συγκλονιστικό ρεπορτάζ και θα την πιάσουμε και θα τη βάλουμε φυλακή. Εν τω μεταξύ όπου υπάρχει ρεύμα και καλώδια και λεφτά θα γίνονται σταθμοί φόρτισης και αλλαγής μπαταρίας, και όπου δεν υπάρχει θα υπάρχουν βενζινάδικα. Αυτά. Κατάλαβες;

-
Προφανώς μένεις στην θεωρία και είσαι μόνο στο ΘΑ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:24Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, πραγματικά.stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 09:12Άντε και συμφωνούμε.
Και ρωτάω.
ΥΓ
Εννοείς αν βγει ο Μουσολίνι και πει λοιπόν, από αύριο καταργούνται όλα τα βενζινοκίνητα, θα πάρετε όλοι ηλεκτρικά μη σας γαμήσω; Και πρέπει ξαφνικά να αλλάξουμε όλα τα βενζινάδικα σε σταθμούς αλλαγής μπαταρίας και σταθμούς φόρτισης; Αυτό εννοείς; Ε δε θα γίνει έτσι.
Αν όντως αρχίσουν να αυξάνονται τα ηλεκτροκίνητα και να μειώνονται τα βενζινοκίνητα, κάποιοι βενζινάδες θα πούνε ντάξει δε βγαίνω, έπεσε η πελατεία και το κλείνω, και κάποιοι άλλοι θα πούνε κάτσε έχει ψωμί εδώ, δεν πέρασα που δεν πέρασα πανεπιστήμο, θα πάρω τα λεφτά που άφησε η γιαγιά και θα φτιάξω σταθμό φόρτισης ή σταθμό αλλαγής μπαταρίας. Μετά θα αρχίσει να μη φτάνει ή να ακριβαίνει το ρεύμα λόγω ζήτησης, και θα πει το κράτος λοιπόν θα βάλω το χέρι στην τσέπη να πριμοδοτήσω το ρεύμα γιατί ξέρω γω είναι της μόδας. Θα βάλω καλώδια, θα φτιάξω υποδομές, θα, θα. Μετά από τρεις μήνες θα πει το κράτος το παίρνω πίσω αυτό που είπα, μίλησα στο λογιστή και δεν υπάρχει μία. Εκεί θα πεταχτεί η ΕΕ και θα πει πάλι ρε μαλάκες είστε άφραγκοι; θα σας στείλω εγώ λεφτά. Θα πάρει τα λεφτά της ΕΕ το κράτος και θα τα δώσει στην κόρη του Υπουργού Ενέργειας, η οποία θα τα στείλει όλα στο λογαριασμό της στην Ελβετία, αλλά 10 χρόνια μετά θα γίνει συγκλονιστικό ρεπορτάζ και θα την πιάσουμε και θα τη βάλουμε φυλακή. Εν τω μεταξύ όπου υπάρχει ρεύμα και καλώδια και λεφτά θα γίνονται σταθμοί φόρτισης και αλλαγής μπαταρίας, και όπου δεν υπάρχει θα υπάρχουν βενζινάδικα. Αυτά. Κατάλαβες;
Τα πρακτικά προβλήματα όμως δείχνεις να μην θέλεις να τα δεις και απορίας άξιο μιας και είσαι πολύ ξύπνιο άτομο
Ενιγουέι που λένε κι στο χωριό μου.
Ο χρόνος θα δείξει αν δημιουργηθούν τελικά μπαταριαδικα και ποιος θα δικαιωθεί.
- Chilloutbuddy
Σου λέω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κατ'αρχάς "μπαταριάδικα" εννοείς σταθμούς φόρτισης μπαταρίας ή σταθμούς αλλαγής μπαταρίας;stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:32Προφανώς μένεις στην θεωρία και είσαι μόνο στο ΘΑ.
Τα πρακτικά προβλήματα όμως δείχνεις να μην θέλεις να τα δεις και απορίας άξιο μιας και είσαι πολύ ξύπνιο άτομο
Και δεύτερον εννοείς να αντικαταστήσουν όλα τα βενζινάδικα παντού και να μην υπάρχει βενζινάδικο πουθενά;
Την πιθανότητα να γίνει ένα μίγμα ηλεκτρικά και βενζινάδικα την έχεις σκεφτεί καθόλου;

-
Εκανα παραθεση στο ποστ που εβαλες με τον σταθμο αλλαγης μπαταριων της ΝΙΟ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:39Σου λέω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κατ'αρχάς "μπαταριάδικα" εννοείς σταθμούς φόρτισης μπαταρίας ή σταθμούς αλλαγής μπαταρίας;stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:32Προφανώς μένεις στην θεωρία και είσαι μόνο στο ΘΑ.
Και δεύτερον εννοείς να αντικαταστήσουν όλα τα βενζινάδικα παντού και να μην υπάρχει βενζινάδικο πουθενά;
Την πιθανότητα να γίνει ένα μίγμα ηλεκτρικά και βενζινάδικα την έχεις σκεφτεί καθόλου;
Αρα ειμαι ξεκαθαρος νομιζω στο τι λεω οταν γραφω μπαταριαδικο.
- Dwarven Blacksmith
Τα ηλεκτρικά πουλιούνται σα ζεστά κουλούρια, οι πωλήσεις των ΜΕΚ μειώνονται, και οι πχορουμάδες αναρωτιούνται μήπως όλα είναι στη θεωρία. 

- Chilloutbuddy
Σταθμοί αλλαγής μπαταρίας θα υπάρχουν, αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις γιατί ήδη υπάρχουν.stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 11:03Εκανα παραθεση στο ποστ που εβαλες με τον σταθμο αλλαγης μπαταριων της ΝΙΟ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:39Σου λέω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κατ'αρχάς "μπαταριάδικα" εννοείς σταθμούς φόρτισης μπαταρίας ή σταθμούς αλλαγής μπαταρίας;stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:32Προφανώς μένεις στην θεωρία και είσαι μόνο στο ΘΑ.
Για τη δεύτερη ερώτησή μου. Την πιθανότητα να έχουμε μίγμα α) βενζινάδικα β) σταθμούς ηλεκτροφόρτισης και γ) σταθμούς αλλαγής μπαταρίας την έχεις σκεφτεί;
Γιατί αυτό θα γίνει.

-
Ενας αχταρμας δηλαδη.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 11:53Σταθμοί αλλαγής μπαταρίας θα υπάρχουν, αυτό δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις γιατί ήδη υπάρχουν.stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 11:03Εκανα παραθεση στο ποστ που εβαλες με τον σταθμο αλλαγης μπαταριων της ΝΙΟ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 10:39
Σου λέω, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Κατ'αρχάς "μπαταριάδικα" εννοείς σταθμούς φόρτισης μπαταρίας ή σταθμούς αλλαγής μπαταρίας;
Για τη δεύτερη ερώτησή μου. Την πιθανότητα να έχουμε μίγμα α) βενζινάδικα β) σταθμούς ηλεκτροφόρτισης και γ) σταθμούς αλλαγής μπαταρίας την έχεις σκεφτεί;
Γιατί αυτό θα γίνει.
Αν το θεωρεις πιθανο και-κυριως-βιωσιμο,παω πασο.
- Chilloutbuddy
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που κολλάς, αφού αυτό που το λες αχταρμά υπάρχει ήδη.stergiosbik έγραψε: ↑14 Ιαν 2023, 11:54Ενας αχταρμας δηλαδη.
Αν το θεωρεις πιθανο και-κυριως-βιωσιμο,παω πασο.
Τώρα αν στο τέλος θα είναι μίγμα 33%/33%/33% ή 10%/10/%/80% δεν ξέρω, θα δείξει στην πορεία

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
05 Μαρ 2025, 19:58
-
- 2 Απαντήσεις
- 408 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
15 Μαρ 2025, 01:07
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανώτατη απάτη του κατώτατου μισθού
από Unique » 28 Μαρ 2025, 13:10 » σε Εσωτερική Πολιτική - 35 Απαντήσεις
- 467 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
28 Μαρ 2025, 15:21
-
-
-
Νέα δημοσίευση Απάτη με το ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο τάκο ο Βοθρίδης.
από Kauldron » 05 Μαρ 2025, 22:58 » σε Εσωτερική Πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 444 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
07 Μαρ 2025, 17:52
-