η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: η απάτη της ηλεκτροκίνησης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 10:15

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 09:28
Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 09:10
plouf έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:47
πιεζουν τις κυβερνησεις για να σε αναγκαζουν να αλλαξεις αυτοκινητο η αν το διατηρεις να πληρωνεις της
μυριαλης σε φορους ειναι τοσο απλο. :102:
Δεν πα να πιέζουν όσο θέλουν, αν δεν υπάρχουν λεφτά δεν υπάρχουν λεφτά. Αν παραπιέσουν το πολύ να μειωθούν τα αυτοκίνητα γενικά (το οποίο δε με χαλάει)
δεν βλεπω καποιον να "πιεζει". δεν βλεπω θεωρια συνομωσιας.

αν ειναι να εχει δυναμη πιεσης καποιος, ειναι οι πετρελαιαδες και οι αυτοκινητοβιομηχανιες μεκ. οχι οι ηλεκτρικοι, που φυτρωσαν χθες.

ειναι απλως η εξελιξη. η τεχνολογια προχωρα μπροστα.
ποιά τεχνολογία προχώρησε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 17 Ιαν 2023, 10:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 10:22

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:15

οι μπαταριες εγιναν αρκετα αποδοτικες και ελαφριες ωστε να μπορουν να χρησιμοποιηθουν για την αυτοκινηση.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Ιαν 2023, 10:22

Gherschaagk έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:57
Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:53
Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 14:22

Θα τραβήξεις γραμμή δική σου και θα φτιάξεις wallbox. ενα διχίλιαρο στο νερό.
εκτος αν δε σε νοιαζει η ταχυτητα φορτισης, αφου θα το αφηνεις ολη νυχτα, οποτε απλα τραβας μια σουκο. 50 ευρω.
Και κάθε πρωί θα ανακαλύπτω πως μέσα στη νύχτα κάποιοι μλκες έβγαλαν τη σούκο από την υποδοχή με το που έσβησαν τα φώτα στο σπίτι.

Εκτός κι αν νομίζεις πως δεν υπάρχουν μλκες.
Όταν ξεκινάει η φόρτιση του αυτοκινήτου δε βγαίνει η "πρίζα" απο το αυτοκίνητο, κλειδωνει έτσι που δε παίζει να βγεί. Απο την άλλη αυτο εξυπηρετεί μόνο τους έχοντες γκαράζ.
Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 08:53
Ερμής έγραψε:
16 Ιαν 2023, 14:22
Gherschaagk έγραψε:
16 Ιαν 2023, 14:05

Έχω πυλωτή, δεν μπαίνει αυτοκίνητο, απαγορεύεται. Όπως απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσω πρίζα του κοινόχρηστου φυσικά. Μπορώ να κατεβάσω μπαλαντέζα από το μπαλκόνι την οποία θα πατάνε διάφοροι για ώρες. Επίσης δεν μου φτάνει μία μπαλαντέζα μέχρι το πάρκινγκ. Σε καθημερινή βάση είναι σκότωμα, εκτός του ότι θα την βγάζω στο μπαλκόνι γιατί θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να έρθει κανένας μλκας και να τη μαζέψει όσο εγώ θα είμαι σπίτι νομίζοντας πως φορτίζω.
Θα τραβήξεις γραμμή δική σου και θα φτιάξεις wallbox. ενα διχίλιαρο στο νερό.
εκτος αν δε σε νοιαζει η ταχυτητα φορτισης, αφου θα το αφηνεις ολη νυχτα, οποτε απλα τραβας μια σουκο. 50 ευρω.
Δε γίνεται αν δε μένεις στο ισόγειο, βαριά στον πρώτο, με γκαράζ και θέση κοντά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 10:26

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:22
Chilloutbuddy έγραψε:

οι μπαταριες εγιναν αρκετα αποδοτικες και ελαφριες ωστε να μπορουν να χρησιμοποιηθουν για την αυτοκινηση.
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπάρχει πάνω από αιώνα.
Από τότε βελτιώθηκε, αλλά και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα βελτιώθηκαν και μάλιστα πάρα πολύ. Η τεχνολογία δεν προχώρησε μόνο στα ηλεκτρικά.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 10:32

Ερμής έγραψε:

Δε γίνεται αν δε μένεις στο ισόγειο, βαριά στον πρώτο, με γκαράζ και θέση κοντά.
τραβας κατευθειαν απο το ρολοι σου. τα ρολογια στο ισογειο ειναι.

για ολα τα προβληματα, υπαρχουν λυσεις. μη μου πειτε τωρα οτι θα σου κλεβουν ρευμα οι αλλοι, κι αυτο εχει λυση, η πριζα σε κουτι που κλειδωνει, ασφαλειοδιακοπτης διπλα στο ρολοι, wi-fi..

γιατι ψαχνετε συνεχεια για προβληματα;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 10:36

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:26
Ασέβαστος έγραψε:
Chilloutbuddy έγραψε:

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπάρχει πάνω από αιώνα.
Από τότε βελτιώθηκε, αλλά και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα βελτιώθηκαν και μάλιστα πάρα πολύ. Η τεχνολογία δεν προχώρησε μόνο στα ηλεκτρικά.
σωστα, αλλα το λιθιο ηταν αλμα, που εκανε τα ηλεκτροκινητα ανταγωνιστικα. με τις μολυβδου επρεπε να ζυγιζει 5 τονους για να εχει αυτονομια 100 χλμ. και να κοστιζει απειρα.

και ψηφιακες φωτογραφικες υπηρξαν πριν πεθανει το φιλμ. και στην αρχη ηταν χειροτερες. ε, καποια στιγμη εγιναν καλυτερες. :102:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 17 Ιαν 2023, 10:42

MIT Study: Mitsubishi Mirage Tops TESLA and BMW as the Most Environment-Friendly Car

Τι λεει η έρευνα για οσους βαριουνται να τη διαβασουν; Ότι ένα μικρο ΜΕΚ όπως το Mitsubishi mirage (στην Ελλάδα το ξέρουμε ως space star) είναι πολύ πιο "πρασινο" από ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό. Βέβαια με ένα ταπεινό μιτσουμπισι δεν μπορείς να πουλήσεις μουρη ούτε να προσποιείσαι ότι θα σώσεις τον πλανήτη, περιμένοντας να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά. Ένα μικρό ηλεκτροκινητο, βεβαίως, κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ακόμα πιο οικολογικό. Παρ όλα αυτά τα νούμερο 1 και 2 σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ευρώπη είναι της Tesla. Οπότε ας τελειώνει κάπου το καλαμπουρι με τους οδηγούς τους με τις οικολογικές ευαισθησίες. Ας πούνε, κύριε, το γούσταρα κ το αγόρασα, τέλος. Το κλου πάντως είναι αυτο: θέλετε πραγματικά οικολογική νοοτροπία; Κ γω θέλω. Τότε θέλουμε με τα σημερινά δεδομένα downsizing. Τώρα. Όχι μόνο είναι η πράσινη επιλογή, αλλά είναι και η οικονομική επιλογή. Ποτέ ένα space star δε θα σου κοστίζει όσο το tesla, ακόμη και αν χρειαστεί κάνα rebuild μετά από 200 ή 300κ χλμ.

Για μένα, βέβαια, η εξίσωση "οικονομική μετακίνηση στην πόλη" έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες, από τότε που πήρα μηχανάκι :a108: . Περιμένω με ενδιαφέρον το ηλεκτρικό μέλλον των μικρών, πρακτικών δικύκλων

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Ιαν 2023, 10:51

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:32
Ερμής έγραψε:

τραβας κατευθειαν απο το ρολοι σου. τα ρολογια στο ισογειο ειναι.

για ολα τα προβληματα, υπαρχουν λυσεις. μη μου πειτε τωρα οτι θα σου κλεβουν ρευμα οι αλλοι, κι αυτο εχει λυση, η πριζα σε κουτι που κλειδωνει, ασφαλειοδιακοπτης διπλα στο ρολοι, wi-fi..

γιατι ψαχνετε συνεχεια για προβληματα;
O κουμπάρος μου έχει ηλεκτρικό καμια πενταετία(και άλλα 2 αμάξια βέβαια και γενικά πακετάκι). Όταν ήθελε να κάνει αυτό που λες του το μπλόκαρε η συνέλευση της πολυκατοικίας* και του είπε πως αν θέλει να φορτίζει να τραβήξει δική του γραμμή, όπως και έκανε με δικο του wallbox.
Δε ψαχνω προβλήματα, όταν ξεκίνησαν τα ηλεκτρικά ήμουν υπέρμαχος, μετά το ξανασκέφτηκα είδα τις παθογένειες και άρχιζα να αλλάζω άποψη, όμως δοκίμασα με ηλεκτρικό(γιατι αλλιώς είναι απόψεις μονο για καφενειακή κουβέντα) και μάλιστα 2 φορές με δυο διαφορετικές μάρκες ουτως ώστε είτε να επιβεβαιωθώ, είτε να διαψευσθώ. Επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά.

*με την αιτιολογία πως αν αρχίζεις και πειράζεις κάτω πράγματα, που ξέρω εγω οτι δε θα κλέβεις και απο αλλού;

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 12:04

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:36
και ψηφιακες φωτογραφικες υπηρξαν πριν πεθανει το φιλμ. και στην αρχη ηταν χειροτερες. ε, καποια στιγμη εγιναν καλυτερες. :102:
Ακόμα χειρότερες είναι σε 200 πράματα

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 17 Ιαν 2023, 12:17

Ακόμα και να είχα τριώροφο γκαράζ, 10 θέσεων ανά όροφο, πάλι δεν θα έπαιρνα ηλεκτρικό 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 13:56

Ερμής έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:51

O κουμπάρος μου έχει ηλεκτρικό καμια πενταετία(και άλλα 2 αμάξια βέβαια και γενικά πακετάκι). Όταν ήθελε να κάνει αυτό που λες του το μπλόκαρε η συνέλευση της πολυκατοικίας* και του είπε πως αν θέλει να φορτίζει να τραβήξει δική του γραμμή, όπως και έκανε με δικο του wallbox.
Δε ψαχνω προβλήματα, όταν ξεκίνησαν τα ηλεκτρικά ήμουν υπέρμαχος, μετά το ξανασκέφτηκα είδα τις παθογένειες και άρχιζα να αλλάζω άποψη, όμως δοκίμασα με ηλεκτρικό(γιατι αλλιώς είναι απόψεις μονο για καφενειακή κουβέντα) και μάλιστα 2 φορές με δυο διαφορετικές μάρκες ουτως ώστε είτε να επιβεβαιωθώ, είτε να διαψευσθώ. Επιβεβαιώθηκα πανηγυρικά.

*με την αιτιολογία πως αν αρχίζεις και πειράζεις κάτω πράγματα, που ξέρω εγω οτι δε θα κλέβεις και απο αλλού;
ευτυχως δεν εχω ζησει ποτε σε πολυκατοικια, καθε μερα τσακωμενος θα ημουν, ποτε δεν τα καταλαβα αυτα με τις συνελευσεις.

δεν μου φαινεται λογικο να εχει καποιος αλλος λογο στο τι θα κανω με το ρολοι ΜΟΥ, στην ιδιοκτησια ΜΟΥ.

Αυτη η δικαιολογια, ειναι για να παρεςι τηλ τον κιμ να το πατησει, σημαδευοντας την πολυκατοικια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 17 Ιαν 2023, 13:58

Chilloutbuddy έγραψε:
17 Ιαν 2023, 12:04
Ασέβαστος έγραψε:
συμφωνα με το αγοραστικο κοινο (που στην τελικη η δικη του αποψη μετραει) ειναι καλυτερες σε ολα. :102:

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 17 Ιαν 2023, 14:14

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 13:58
Chilloutbuddy έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
συμφωνα με το αγοραστικο κοινο (που στην τελικη η δικη του αποψη μετραει) ειναι καλυτερες σε ολα. :102:
Είναι η δύναμη της μάζας. Οι περισσότεροι χέστηκαν για ποιότητα, φωτόμετρα, σκιές, φακούς κλπ, το μόνο που θέλουν είναι "να τραβάνε". Δηλαδή δεν είναι ότι είναι καλύτερες. Πλέον ούτε οι ψηφιακές κάμερες πουλάνε, όλοι βγάζουν με το κινητό και μετά ίνστα κι ας είναι κατώτερη η ποιότητα. Υποθέτω κάποια στιγμή θα σταματήσουν να βγαίνουν κάμερες, εκτός από τις πολύ χάι και ακριβές. Κόμπακτ ελάχιστες βλέπω πια.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 17 Ιαν 2023, 14:28

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 13:56
Ερμής έγραψε:
17 Ιαν 2023, 10:51

ευτυχως δεν εχω ζησει ποτε σε πολυκατοικια, καθε μερα τσακωμενος θα ημουν, ποτε δεν τα καταλαβα αυτα με τις συνελευσεις.

δεν μου φαινεται λογικο να εχει καποιος αλλος λογο στο τι θα κανω με το ρολοι ΜΟΥ, στην ιδιοκτησια ΜΟΥ.

Αυτη η δικαιολογια, ειναι για να παρεςι τηλ τον κιμ να το πατησει, σημαδευοντας την πολυκατοικια.
Ειδες πως ξεδιαλύνονται όλα;
Αμέσως αμέσως ξέρεις τι ποσοστό των Ελλήνων έχεις αποκλείσει;
Και μιλάμε για ιδιοκτητο διαμέρισμα. Σε ενοίκιο απλά το ξεχνάς.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 17 Ιαν 2023, 16:37

Ασέβαστος έγραψε:
17 Ιαν 2023, 13:58
Chilloutbuddy έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
Όχι βέβαια, το αγοραστικό κοινό δήλωσε ξεκάθαρα ότι δε θέλει να έχει καν φωτογραφική μηχανή.
Φωτογραφικές μηχανές αγοράζουν πλέον λίγοι και περίεργοι, και οι πωλήσεις αναλογικών με φιλμ ανεβαίνουν κάθε χρόνο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών