Καλά πήγαινε εσύ σε συνέντευξη για μανατζερικη θέση και πες δούλευα 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία και αν σε πάρουν έλα να μας το πεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:16Συνήθως αυτό κάνουν εκτός κι αν τους αλλάξουν τα αφεντικά τους.
Hellinikon Complex
Re: Hellinikon Complex
Ποια είναι τα άλλα δύο ζητήματα ; Ότι δεν θα αγοράσει η eurobank οικόπεδο και ποιό άλλο ;Maspoli έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:19Να παίρνει περισσότερα εκεί που πάει είναι μάλλον δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Αν και δεν είναι το μόνο κριτήριο για το αν συνιστά επιλογή ανόδου στην καριέρα. Αλλά και να το φανταζόταν κανείς, και να ίσχυε, τότε μάλλον προβληματικό θα ήταν ένα στέλεχος σε έναν φορέα άνευ ουσιαστικό αντικειμένου πια, να αμοιβονταν καλύτερα από το αντίστοιχο στην εμβληματική επένδυση.
Τέλος πάντων. Το θέμα των στελεχών είναι δευτερεύον μπροστά στα άλλα δύο ζητήματα.
Μην παρουσιάζεις απλά ως αγορά οικοπέδου κάτι που υπολογίζονται να έχει κόστος κοντά 200 εκατομμύρια. Το άλλο ζήτημα είναι ότι το όλο επιχειρησιακο/χρηματοτικό πλάνο της Lamda βρίσκεται υπό αναμόρφωση. Ναι μεν η eurobank δεν έχει λάβει απόφαση να αποχωρήσει απο τη χρηματοδότηση, όταν όμως προκύψει η αναμόρφωση, θα επανεξεταστεί το όλο ζήτημα.gassim έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:22Ποια είναι τα άλλα δύο ζητήματα ; Ότι δεν θα αγοράσει η eurobank οικόπεδο και ποιό άλλο ;Maspoli έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:19Να παίρνει περισσότερα εκεί που πάει είναι μάλλον δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Αν και δεν είναι το μόνο κριτήριο για το αν συνιστά επιλογή ανόδου στην καριέρα. Αλλά και να το φανταζόταν κανείς, και να ίσχυε, τότε μάλλον προβληματικό θα ήταν ένα στέλεχος σε έναν φορέα άνευ ουσιαστικό αντικειμένου πια, να αμοιβονταν καλύτερα από το αντίστοιχο στην εμβληματική επένδυση.
Τέλος πάντων. Το θέμα των στελεχών είναι δευτερεύον μπροστά στα άλλα δύο ζητήματα.
Maspoli έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:28Μην παρουσιάζεις απλά ως αγορά οικοπέδου κάτι που υπολογίζονται να έχει κόστος κοντά 200 εκατομμύρια. Το άλλο ζήτημα είναι ότι το όλο επιχειρησιακο/χρηματοτικό πλάνο της Lamda βρίσκεται υπό αναμόρφωση. Ναι μεν η eurobank δεν έχει λάβει απόφαση να αποχωρήσει απο τη χρηματοδότηση, όταν όμως προκύψει η αναμόρφωση, θα επανεξεταστεί το όλο ζήτημα.gassim έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:22Ποια είναι τα άλλα δύο ζητήματα ; Ότι δεν θα αγοράσει η eurobank οικόπεδο και ποιό άλλο ;Maspoli έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:19
Να παίρνει περισσότερα εκεί που πάει είναι μάλλον δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Αν και δεν είναι το μόνο κριτήριο για το αν συνιστά επιλογή ανόδου στην καριέρα. Αλλά και να το φανταζόταν κανείς, και να ίσχυε, τότε μάλλον προβληματικό θα ήταν ένα στέλεχος σε έναν φορέα άνευ ουσιαστικό αντικειμένου πια, να αμοιβονταν καλύτερα από το αντίστοιχο στην εμβληματική επένδυση.
Δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω το γεγονός. Όντως είναι πιο σοβαρό ζήτημα από τις μετακινήσεις στελεχών και θα δούμε πως θα πάει
- hellegennes
Εξαρτάται σε ποια εταιρεία. Εσύ δηλαδή δεν θα προσλάμβανες τον Jeff Immelt που ήταν CEO της General Electric σχεδόν μια εικοσαετία. Ή τον Jeff Raikes που ήταν μάνατζερ στην Microsoft σχεδόν για 30 χρόνια.gassim έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:20Καλά πήγαινε εσύ σε συνέντευξη για μανατζερικη θέση και πες δούλευα 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία και αν σε πάρουν έλα να μας το πεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:16Συνήθως αυτό κάνουν εκτός κι αν τους αλλάξουν τα αφεντικά τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί όλοι οι νεοφιλελέδες δε ξέρουν τί τους γίνεται σχετικά με το πώς λειτουργούν οι εταιρίες που τόσο θαυμάζουν?
Εννοείται ότι εξαρτάται από την εταιρεία. Λεμε τι γίνεται συνήθωςhellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:39Εξαρτάται σε ποια εταιρεία. Εσύ δηλαδή δεν θα προσλάμβανες τον Jeff Immelt που ήταν CEO της General Electric σχεδόν μια εικοσαετία. Ή τον Jeff Raikes που ήταν μάνατζερ στην Microsoft σχεδόν για 30 χρόνια.gassim έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:20Καλά πήγαινε εσύ σε συνέντευξη για μανατζερικη θέση και πες δούλευα 20 χρόνια στην ίδια εταιρεία και αν σε πάρουν έλα να μας το πεις.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 18:16
Συνήθως αυτό κάνουν εκτός κι αν τους αλλάξουν τα αφεντικά τους.
- hellegennes
Ε, αυτό γίνεται συνήθως. Αν είσαι μανατζαραίος και δεν είσαι μικρότερος από 25, το πολύ 30, κάθεσαι σε μια εταιρεία μέχρι την συνταξιοδότηση.
Αν για οποιονδήποτε λόγο φύγεις από την εταιρεία -αν και συζητάμε ακριβώς αυτό, ότι συνήθως δεν έχεις λόγο να φύγεις-, δεν χρειάζεται να πεις σε κανέναν πού δούλευες πριν. Το ξέρουν ήδη. Και το αν θα σε προσλάβουν εξαρτάται από την πορεία της εταιρείας στην οποία δούλευες και φυσικά αν συνέβαινε να δουλεύεις εκεί για 20 χρόνια μάλλον κάτι πήγαινε καλά.
Οι μανατζαραίοι, μόνο στην αρχή της καριέρας τους αλλάζουν θέσεις, συνήθως. Συνηθέστερα όταν φεύγουν από μια εταιρεία είναι για να κάνουν κάτι δικό τους· καλλιτεχνικά, φιλανθρωπικά, venture investments, δικές τους εταιρείες και τα τοιαύτα. Ο άλλος κύριος λόγος είναι γιατί η εταιρεία τούς αντικατέστησε, δηλαδή απολύθηκαν.
Αν για οποιονδήποτε λόγο φύγεις από την εταιρεία -αν και συζητάμε ακριβώς αυτό, ότι συνήθως δεν έχεις λόγο να φύγεις-, δεν χρειάζεται να πεις σε κανέναν πού δούλευες πριν. Το ξέρουν ήδη. Και το αν θα σε προσλάβουν εξαρτάται από την πορεία της εταιρείας στην οποία δούλευες και φυσικά αν συνέβαινε να δουλεύεις εκεί για 20 χρόνια μάλλον κάτι πήγαινε καλά.
Οι μανατζαραίοι, μόνο στην αρχή της καριέρας τους αλλάζουν θέσεις, συνήθως. Συνηθέστερα όταν φεύγουν από μια εταιρεία είναι για να κάνουν κάτι δικό τους· καλλιτεχνικά, φιλανθρωπικά, venture investments, δικές τους εταιρείες και τα τοιαύτα. Ο άλλος κύριος λόγος είναι γιατί η εταιρεία τούς αντικατέστησε, δηλαδή απολύθηκαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Bill Hicks

I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

Πόσους μανατζαραιους κάτω από 25 έχεις γνωρίσει ; Στην Ελλάδα εννοώ, όχι στο google.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 19:54Ε, αυτό γίνεται συνήθως. Αν είσαι μανατζαραίος και δεν είσαι μικρότερος από 25, το πολύ 30, κάθεσαι σε μια εταιρεία μέχρι την συνταξιοδότηση.
Δες και τους πίνακες που έβαλε ο bill hicks από πάνω, αποτυπώνουν με ακρίβεια αυτό που ξέρουμε όλοι εμπειρικά.
- hellegennes
Δεν ξέρω τι ορίζεται στα διαγράμματά ως large cap αλλά έριξα μια ματιά στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες.
Apple: 14 χρόνια ο Τζομπς. Φαντάζομαι θα ήταν ακόμα αν ζούσε. Ο Κουκ είναι CEO εδώ και 12 χρόνια.
Microsoft: 25 χρόνια ο Γκέιτς, 14 ο Μπάλμερ, 9 χρόνια ο Ναντέλα (νυν)
Google: Σμιτ 10 χρόνια, Πιτσάι 8 χρόνια (νυν), Πέιτζ 15 χρόνια (νυν - Alphabet)
Amazon: Μπέζος 27 χρόνια (ο νυν CEO ήταν CEO της θυγατρικής AWS για 18 χρόνια)
Berkshire Hathaway: Γουόρεν Μπάφετ 53 χρόνια
Exxon mobil: 8-12 για τους τελευταίους 5
UnitedHealth: 11 χρόνια ο Χέμσλι, 17 ο Μαγκουάιρ
J&JQ: από 10 χρόνια οι τελευταίοι 4 CEO
Nvidia: Χουαν 30 χρόνια
Να συνεχίσω παρακάτω;
Και μιλάμε για CEO, που τυπικά γίνεται κανείς προς το τέλος της καριέρας του, όταν δεν έχει μπροστά του 20 χρόνια εργασίας.
Apple: 14 χρόνια ο Τζομπς. Φαντάζομαι θα ήταν ακόμα αν ζούσε. Ο Κουκ είναι CEO εδώ και 12 χρόνια.
Να συνεχίσω παρακάτω;
Και μιλάμε για CEO, που τυπικά γίνεται κανείς προς το τέλος της καριέρας του, όταν δεν έχει μπροστά του 20 χρόνια εργασίας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτοί που αναφέρεις είναι τα μεγάλα κεφάλια που δεν μετακινούνται επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πιο πάνω να πάνε. Κάτω από αυτούς υπάρχουν μερικές χιλιάδες εργαζομένων που φτιάχνουν την καριέρα τους μεταπηδώντας από εταιρεία σε εταιρεία.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 21:02Δεν ξέρω τι ορίζεται στα διαγράμματά ως large cap αλλά έριξα μια ματιά στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες.
Να συνεχίσω παρακάτω;
Δηλαδή τώρα που το ξανασκέφτομαι που ήθελες να πάνε να ζητήσουν δουλειά ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στηβ Τζομπ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gassim την 17 Ιαν 2023, 21:50, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
μονο εγώ μπερδεύομαι απο τον τίτλο και νομίζω οτι θα συζητάμε γιατί η κυβερνηση δεν εκανε τιμές στον βασιλιά;
- hellegennes
Μα γι' αυτούς έβαλε διαγράμματα και πίτες και μπουγάτσες ο άλλος. Και εσύ συμφώνησες κιόλας ότι δείχνουν αυτό που εμπειρικά "ξέρετε". Εγώ πάλι με μια μικρή αναζήτηση επισήμανα ότι δεν ξέρω από πού προκύπτουν τα διαγράμματα αλλά δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μεγάλων εταιρειών.gassim έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 21:34Αυτοί που αναφέρεις είναι τα μεγάλα κεφάλια που δεν μετακινούνται επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πιο πάνω να πάνε. Κάτω από αυτούς υπάρχουν μερικές χιλιάδες εργαζομένων που φτιάχνουν την καριέρα τους μεταπηδώντας από εταιρεία σε εταιρεία.hellegennes έγραψε: ↑17 Ιαν 2023, 21:02Δεν ξέρω τι ορίζεται στα διαγράμματά ως large cap αλλά έριξα μια ματιά στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες.
Να συνεχίσω παρακάτω;
Δηλαδή τώρα που το ξανασκέφτομαι που ήθελες να πάνε να ζητήσουν δουλειά ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στηβ Τζομπ;
Διαλέξτε τι θέλετε να πείτε, μην παίζετε μπάλα σε δυο στάδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Άλλο ο CEO που είναι και ιδιοκτήτης (όπως ο Μπέζος), αυτούς δεν τους κουνάει ούτε η Αποκάλυψη του Ιωάννη, και άλλο ο CEO που είναι υπάλληλος, αυτοί αλλάζουν πού και πού.
Οι μανατζαρέοι που είναι ένα επίπεδο παρακάτω όμως, οι γιες μίνιστερ, αυτοί που κινούν τα νήματα, αυτοί συνήθως κάθονται περισσότερο γιατί ξέρουν τα μέσα και τα έξω και χωρίς αυτούς δε δουλεύει τίποτα.
Οι μανατζαρέοι που είναι ένα επίπεδο παρακάτω όμως, οι γιες μίνιστερ, αυτοί που κινούν τα νήματα, αυτοί συνήθως κάθονται περισσότερο γιατί ξέρουν τα μέσα και τα έξω και χωρίς αυτούς δε δουλεύει τίποτα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba.