θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιάδη;

1. Ναι
51
85%
2 όχι
9
15%
 
Σύνολο ψήφων: 60

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35290
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 25 Ιαν 2023, 15:33

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2023, 15:09
Αν είσαι ατόφιος δεξιός με φιλελέ θέσεις στα οικονομικά δεν πρέπει να τα πάρεις κανονικά. Με βάση όσα έχεις γράψει στα τελευταία σχόλια
ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν ανήκει στους ατόφιους ιδεολόγους πολιτικούς. Τώρα αν είναι ρεαλιστής ή οπορτουνιστής μένει να αναλυθεί στην
παρούσα κουβέντα αλλά το αρχικό σου point ήταν πως "Οκ και αν έκανε ο Άδωνης καμιά κωλοτούμπα στα μη-οικονομικά ζητήματα δεν
πειράζει, παραμένει κανονικός δεξιός γιατί στήριξε τα Μνημόνια και ζήτησε περικοπές συντάξεων". Ε τα Μνημόνια τα στήριξε γιατί τα ζητούσε
η ΕΕ, αντίστοιχα το κευνσιανό ξόδεμα των κοινοτικών(άρα και κρατικών εν μέρει) χρημάτων το δέχτηκε και αυτό γιατί το ήθελε η ΕΕ.
Στην Ελλάδα συνηθίζεται σε όλους τους χώρους να πουλάνε ιδεολογικά φούμαρα αντιγραμμένα από άλλες χώρες και άλλες καταστάσεις αλλά η πολιτική που απαιτείται είναι συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση με όλα αυτά.
Εάν η Ελλάδα είχε δραχμή και ερχόταν το ΔΝΤ με παρόμοια ελλείμματα,το πρώτο πράγμα που θα ζήταγε θα ήταν να τραβήξει μια υποτίμηση 50%.Μόνο που τώρα δεν μπορούσε να γίνει υποτίμηση διότι είχαμε ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ με άλλους.Άσε που ποτέ δεν θα έφθαναν στο σημείο αυτό τα ελλείμματα με δραχμή - θα είχε γίνει η υποτίμηση στα μισά του ελλείμματος.
Οπότε τι θα πει κανονικός ή μη δεξιός και τα παρόμοια.Το μνημόνιο ένα μόνο πράγμα μπορούσε να κάνει αφού αποκλειόταν η έξοδος από το ευρώ και η Ευρώπη αρνείτο να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα - εσωτερική υποτίμηση και αυτό έκανε.
Μετά έξι χρόνια έρχεται ένας ιός από την Κίνα και η Ευρώπη πλέον μοιράζει λεφτά για να αντισταθμίσει τα λοκντάουν και τα κολλήματα του Σόιμπλε πάνε περίπατο.Τι θα πεις;δεν τα παίρνω γιατί θα μου πουν ότι έγινα "κευνσιανός";
Πρέπει να ζεις στο περιβάλλον σου και όχι με θεωρίες που εφαρμόσθηκαν σε άλλα περιβάλλοντα.

Άβαταρ μέλους
southern
Δημοσιεύσεις: 14128
Εγγραφή: 19 Απρ 2018, 15:23
Phorum.gr user: southern

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 25 Ιαν 2023, 16:12

συμφωνώ με Scouser, vatraxos, George_V και Dorian.
όποιος πιστεύει, πάει ιδιωτικά στην εκκλησία και χωρίς φωτογράφο. προφανώς ο συγκεκριμένος πολιτικαντης ένιωσε για κάποιο λόγο την ανάγκη να παίξει με ένα συντηρητικό κοινό. ποιος ξέρει αν το πολιτικό του αισθητήριο αισθάνεται απώλειες και κινητικότητα στα δεξιά που δεν αναφέρουν οι συστημικές δημοσκοπήσεις...
πρώτη φορά βλέπω τοσο μαζικό φούμο σε πχορουμικο πολ για πολιτικό
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Dorian
Δημοσιεύσεις: 2868
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 22:13

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 25 Ιαν 2023, 18:45

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 13:20
Dorian έγραψε:
25 Ιαν 2023, 12:34
Oι πολιτικές της ΝΔ ειναι αντιεθνικιστικές και στα οικονομικά και κοινωνικα. Ο Αδωνις αναδείχθηκε στο ΛΑΟΣ που πρέσβευε την αναγέννηση του εθνικισμού στην πολιτική. Τωρα είναι σε αντίθετο κόμμα που περα από τα στενά συμφέροντα ολιγαρχών και διαπλεκόμενων δεν εξυπηρετει το έθνος.
Ο Άδωνις αναδείχθηκε επί μνημονίου που το ψήφισε ο ΛΑΟΣ ενώ δεν το ψήφισε αρχικά η ΝΔ.Το μνημόνιο κατά τη γνώμη σου ήταν εθνικιστικό και για τον λόγο αυτό το ψήφισε ο ΛΑΟΣ; :lol:
Όλα αυτά λοιπόν περί εθνικισμού και κοινωνικοοικονομίας είναι εντελώς αόριστα.Να μας πεις εάν κατά τη γνώμη σου έπρεπε να αποφευχθεί η χρεωκοπία από εθνικιστικής σκοπιάς για να ξέρουμε εάν ο ΛΑΟΣ ήταν εθνικιστικός και η ΝΔ όχι.
Στον πραγματικό κόσμο ο Καρατζαφέρης αποφάσισε να ψηφίσει το μνημόνιο επειδή ο Σαμαράς δεν το ψήφισε.Έτσι περίμενε να πάρει τις ψήφους των δεξιών μνημονιακών.Αυτή είναι η πραγματικότητα.Επωφελούμενος από την ψήφο αυτή ο Άδωνις εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο εκλαικευτή και υποστηρικτή του μνημονίου και δημιούργησε ένα εντελώς άλλο κοινό οπαδών από το αρχικό αρχαιολατρικό ή και αρχαιοψεκασμένο.Αυτό κράτησε πάνω από δύο χρόνια όπου μετείχε σε δεκάδες εκπομπές με Καζάκηδες και άλλους μαιντανούς και εξηγούσε τι θα πει χρεωκοπία και τις συνέπειές της ερχόμενος σε αντιπαράθεση με όλους τους άλλους.Ο Καρα για να κοντράρει τον Σαμαρά του δημιούργησε το πεδίο για να διακριθεί.
Ο Καρατζαφέρης όμως αποφάσισε να πάρει απότομη στροφή προς το αντιμνημόνιο το 2012 μόνο και μόνο επειδή ο Σαμαράς πήρε την αντίστροφη :lol: νομίζοντας ότι θα πάρει πια αυτός τους αντιμνημονιακούς δεξιούς.Η κίνησή του ήταν βλακώδης και αυτοκτονική διότι ήδη ο ΛΑΟΣ είχε καταχωρηθεί στην κοινή συνείδηση ως μνημονιακό κόμμα και ήδη ανέτελλαν τα άλλα αντιμνημονιακά δεξιά κόμματα των ΑΝΕΛ και ΧΑ.Επί της ουσίας δεν αντέχει σε κριτική.Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο που δεν είχε διαγραφή χρέους και αρνήθηκε να ψηφίσει το δεύτερο που είχε. :smt005:
ο ¨Αδωνις αρνήθηκε να γίνει ρεζίλι και να αποκηρύξει όσα έλεγε για δύο χρόνια και αυτός τον διέγραψε.Αυτό είναι όλο.
Στις ΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογές κατέβηκε με τη ΝΔ.Σύμφωνα με τη λογική των αντιπάλων του όταν κάποιος διαγράφεται από ένα κόμμα στερείται τα ...πολιτικά του δικαιώματα :lol: και δεν δικαιούται να κατέβει σε άλλες εκλογές με άλλο κόμμα διότι λέει "'έφυγε".Μα δεν έφυγε,τον διέγραψαν.
Πρόβλημα των χύμα "εθνικιστών" που δεν ξέρουν τι θέλουν με τα μνημόνια,αν είναι υπέρ ή κατά και μπλέκουν άσχετα θέματα.
Το μνημόνιο θα έπρεπε να θεωρηθεί ως μία προσωρινή κατάσταση εκτακτης ανάγκης που οδηγηθήκαμε με τους αποτυχημένους χειρισμούς του liberal ΓΑΠ και να αποδοθούν σε αυτόν οι ευθύνες. Στην πράξη χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός για να περάσουν οι μη επιλεγμενες με εκλογές νεοφιλελευθερες πολιτικές σε όλο το πολιτικοκοινωνικό φάσμα της χώρας. Δεν προλαβαίνω να πω πολλα τώρα. Μόνο σε προσφατη αλλη συζητηση ο φιλελε που συμμετέχει και εδώ περιέγραψε τις συνθήκες ελαστικης προσωρινής κακοπληρωμένης εργασίας σε εταιρίες που εξυπηρετουν τράπεζες αντικαθιστώντας τους κλασικούς τραπεζικούς υπαλλήλους . Δηλαδή ταχύτατα φθάσαμε σε σημείο χειρότερο από την κατάσταση τραπεζικού υπαλληλάκου του 1960 στην ταινία με τον Χορν. Μετά φταίει η αστικοποίηση και η δολτσε βιτα που έχουμε δημογραφικό.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35290
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 25 Ιαν 2023, 18:49

Dorian έγραψε:
25 Ιαν 2023, 18:45
Δεν προλαβαίνω να πω πολλα τώρα
Καλά,εντάξει.Η πορεία προς το μνημόνιο άρχισε το 1981 και ήταν αναπόφευκτη.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 20516
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 25 Ιαν 2023, 20:04

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2023, 13:04
πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 08:27
Aπό τους καλύτερους πολιτικούς.Η δύναμή του δεν είναι τα διάφορα εθνοθρησκευτικά όπως νομίζουν οι επικριτές του που ψάχνουν να βρουν αντιφάσεις.Η δύναμή του είναι η ευφράδεια σε πολιτικοοικονομικά θέματα που κάνει πολύ δύσκολη την αντιμετώπισή του.
Ανέβηκε ως ο καλύτερος εκλαικευτής του μνημονίου.Οι αντίπαλοί του που συνεχίζουν να εστιάζουν σε κεράκια,εκκλησίες,αρχαιολογία και νανογιλέκα αδυνατούν να καταλάβουν ότι για τους τώρα ψηφοφόρους του όλα αυτά δεν είναι παρά ένα καθησυχαστικό συντηρητικό περιτύλιγμα,Τον ψηφίζουν για οικονομικά και πολιτικά θέματα και όχι για αυτά.
Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν μπορούν και να καταλάβουν αυτά τα θέματα οπότε δικαιολογούνται.
Εφόσον το πας στα οικονομικά θέματα είναι ένα ερώτημα ποιο μοντέλο πολιτικής υποστηρίζει τελικά ο Γεωργιάδης.
Γιατί πράγματι το 2010 την είχε δει Ρέιγκαν της οδού Σόλωνος και στήριζε τα Μνημόνια με τα ανάλογα επιχειρήματα,
σήμερα που κατά τη ρειγκανική άποψη ο Μητσοτάκης έχει πάθει σοσιαλμανία και μοιράζει επιδόματα ή λεφτά του
Ταμείου Ανάκαμψης ο Άδωνης τι κάνει? Εγώ τον βλέπω να επαίρεται για την όποια επεκτατική πολιτική μπορεί να
ακολουθεί η κυβέρνηση , δεν τον βλέπω πάντως να ζητάει μείωση των συντάξεων που θες εσύ.

Γενικά πάντως, ο Άδωνης είναι ο τύπος που θα πάει στα τηλεπαράθυρα να φωνάξει και να διακόψει τον πολιτικό του
αντίπαλο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει προωθηθεί από τη ΝΔ. Δεν το λες ικανότητα διαλόγου αυτό το πράγμα.
Αυτός ο καραγκιόζης έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα 'διαλόγου', ξεκινάει φουλ επίθεση με τον σκοπό να κολλήσει τον άλλον στον τοίχο και να τον βάλει σε πλήρη άμυνα λόγω της σφοδρότητας της επίθεσης και όχι της ποιότητας των επιχειρημάτων :lol: Στους περισσότερους λειτουργεί αλλά όταν το είχε δοκιμάσει στον Νικήτα Κακλαμάνη πριν από πολλά χρόνια τον έκοψε αμέσως λέγοντας 'αυτά όχι σε μένα' (προφανώς λόγω εμπειρίας - χρόνια στο κουρμπέτι - κατάλαβε αμέσως το κόλπο). Ο τύπος το βούλωσε και δεν ξαναδοκίμασε να επιτεθεί όχι μόνο στον Κακλαμάνη αλλά σε κανέναν του πάνελ την ημέρα εκείνη :smt005:

Αυτός είναι ο Γεωργιάδης που 'δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν'.

Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 26156
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 25 Ιαν 2023, 20:05

Σταλινικα ποσοστα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 20516
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 25 Ιαν 2023, 20:05

vatraxos έγραψε:
25 Ιαν 2023, 13:27
πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 08:27
Aπό τους καλύτερους πολιτικούς.Η δύναμή του δεν είναι τα διάφορα εθνοθρησκευτικά όπως νομίζουν οι επικριτές του που ψάχνουν να βρουν αντιφάσεις.Η δύναμή του είναι η ευφράδεια σε πολιτικοοικονομικά θέματα που κάνει πολύ δύσκολη την αντιμετώπισή του.
Ανέβηκε ως ο καλύτερος εκλαικευτής του μνημονίου.Οι αντίπαλοί του που συνεχίζουν να εστιάζουν σε κεράκια,εκκλησίες,αρχαιολογία και νανογιλέκα αδυνατούν να καταλάβουν ότι για τους τώρα ψηφοφόρους του όλα αυτά δεν είναι παρά ένα καθησυχαστικό συντηρητικό περιτύλιγμα,Τον ψηφίζουν για οικονομικά και πολιτικά θέματα και όχι για αυτά.
Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν μπορούν και να καταλάβουν αυτά τα θέματα οπότε δικαιολογούνται.
Σαφώς και είναι από τους καλύτερους πολιτικούς στο συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα με το συγκεκριμένο επίπεδο. Έχει αφομοιώσει εξαιρετικά τους κανόνες του παιχνιδιού και παίζει ουσιαστικά μόνος του μπάλα. Αν ήταν σοβαρός πολιτικός και τίμιος, δε θα είχε ούτε αυτή την απήχηση ούτε αυτή τη θέση στη ΝΔ.

Το αν τον ψηφίζει ο κόσμος για τα οικονομικά/πολιτικά θέματα στο δείχνει ο ίδιος με αυτή τη φωτογραφία. Δε θα την είχε ανάγκη αν πράγματι τον ψηφίζαν για αυτά τα ζητήματα και τέτοιες λαϊκίστικες τακτικές αποδεικνύουν ακριβώς σε ποιό κομματικό ακροατήριο απευθύνεται.
:+1:
nyxtovios έγραψε:
25 Ιαν 2023, 13:40
Σε εμένα θυμίζει ταξιτζή που προσπαθεί να σε κλέψει στα ρέστα ή να σε πάει κύκλους για να πληρώσεις πιο πολλά.
:smt005:

Όντως...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 25 Ιαν 2023, 20:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

talaipwros
Δημοσιεύσεις: 25691
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 25 Ιαν 2023, 20:07

Dorian έγραψε:
25 Ιαν 2023, 18:45

.. . Δηλαδή ταχύτατα φθάσαμε σε σημείο χειρότερο από την κατάσταση τραπεζικού υπαλληλάκου του 1960 στην ταινία με τον Χορν. Μετά φταίει η αστικοποίηση και η δολτσε βιτα που έχουμε δημογραφικό.
Την εποχη του υπαλληλακου του 1960 στην ταινια με τον Χορν, η μεση ελληνικη οικογένεια εκανε 4 παιδιά

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35290
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 25 Ιαν 2023, 20:10

talaipwros έγραψε:
25 Ιαν 2023, 20:07
Dorian έγραψε:
25 Ιαν 2023, 18:45

.. . Δηλαδή ταχύτατα φθάσαμε σε σημείο χειρότερο από την κατάσταση τραπεζικού υπαλληλάκου του 1960 στην ταινία με τον Χορν. Μετά φταίει η αστικοποίηση και η δολτσε βιτα που έχουμε δημογραφικό.
Την εποχη του υπαλληλακου του 1960 στην ταινια με τον Χορν, η μεση ελληνικη οικογένεια εκανε 4 παιδιά
Και δεν υπήρχε δημόσιο χρέος.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 25563
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 25 Ιαν 2023, 20:17

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2023, 15:09


Αν είσαι ατόφιος δεξιός με φιλελέ θέσεις στα οικονομικά δεν πρέπει να τα πάρεις κανονικά. Με βάση όσα έχεις γράψει στα τελευταία σχόλια
ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν ανήκει στους ατόφιους ιδεολόγους πολιτικούς. Τώρα αν είναι ρεαλιστής ή οπορτουνιστής μένει να αναλυθεί στην
παρούσα κουβέντα αλλά το αρχικό σου point ήταν πως "Οκ και αν έκανε ο Άδωνης καμιά κωλοτούμπα στα μη-οικονομικά ζητήματα δεν
πειράζει, παραμένει κανονικός δεξιός γιατί στήριξε τα Μνημόνια και ζήτησε περικοπές συντάξεων". Ε τα Μνημόνια τα στήριξε γιατί τα ζητούσε
η ΕΕ, αντίστοιχα το κευνσιανό ξόδεμα των κοινοτικών(άρα και κρατικών εν μέρει) χρημάτων το δέχτηκε και αυτό γιατί το ήθελε η ΕΕ.
Ο Άδωνης δεν είναι ιδεολόγος. Αν είχαμε κομμουνισμό θα είχε αναδειχθεί πουλώντας τα άπαντα του Λένιν, και ως υπουργός θα έκανε κολλεκτιβοποιήσεις. Ο Άδωνης είναι λαμόγιο.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος
Δημοσιεύσεις: 25563
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 17:47

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 25 Ιαν 2023, 20:18

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 20:10
talaipwros έγραψε:
25 Ιαν 2023, 20:07
Dorian έγραψε:
25 Ιαν 2023, 18:45

.. . Δηλαδή ταχύτατα φθάσαμε σε σημείο χειρότερο από την κατάσταση τραπεζικού υπαλληλάκου του 1960 στην ταινία με τον Χορν. Μετά φταίει η αστικοποίηση και η δολτσε βιτα που έχουμε δημογραφικό.
Την εποχη του υπαλληλακου του 1960 στην ταινια με τον Χορν, η μεση ελληνικη οικογένεια εκανε 4 παιδιά
Και δεν υπήρχε δημόσιο χρέος.
Την Ελλάδα του 60 ονειρεύεστε.

Άβαταρ μέλους
foscilis
Δημοσιεύσεις: 24720
Εγγραφή: 21 Ιουν 2018, 11:42

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Ιαν 2023, 20:22

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 08:27
Aπό τους καλύτερους πολιτικούς.Η δύναμή του δεν είναι τα διάφορα εθνοθρησκευτικά όπως νομίζουν οι επικριτές του που ψάχνουν να βρουν αντιφάσεις.Η δύναμή του είναι η ευφράδεια σε πολιτικοοικονομικά θέματα που κάνει πολύ δύσκολη την αντιμετώπισή του.
Ανέβηκε ως ο καλύτερος εκλαικευτής του μνημονίου.Οι αντίπαλοί του που συνεχίζουν να εστιάζουν σε κεράκια,εκκλησίες,αρχαιολογία και νανογιλέκα αδυνατούν να καταλάβουν ότι για τους τώρα ψηφοφόρους του όλα αυτά δεν είναι παρά ένα καθησυχαστικό συντηρητικό περιτύλιγμα,Τον ψηφίζουν για οικονομικά και πολιτικά θέματα και όχι για αυτά.
Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν μπορούν και να καταλάβουν αυτά τα θέματα οπότε δικαιολογούνται.
Συμφωνω για την τεραστια ικανοτητα του να κανει σκονη τους εθνολαϊκιστες εξηγωντας ζητηματα οικονομικης πολιτικης με απλο τροπο που κανει να φαινεται ποσο γελοιοι είναι, αν και προσωπικα δεν τη θεωρω ικανο λογο για να προσπερασω την ελ-γκαγκα τηλεπερσονα που επισης πουλαει. Δεν ειναι περιτυλιγμα το ενα και ουσια το αλλο, απλως εχει 2 κοινα. Νομιζω βασικα ειναι πολυ καλος πωλητης, αν του δωσεις να σπρωξει πχ καταληψεις υπερ Κουφοντινα θα το κανει καλυτερα απο τον Τσιπρα.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δημοσιεύσεις: 7077
Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 25 Ιαν 2023, 21:04

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 15:33
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2023, 15:09
Αν είσαι ατόφιος δεξιός με φιλελέ θέσεις στα οικονομικά δεν πρέπει να τα πάρεις κανονικά. Με βάση όσα έχεις γράψει στα τελευταία σχόλια
ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν ανήκει στους ατόφιους ιδεολόγους πολιτικούς. Τώρα αν είναι ρεαλιστής ή οπορτουνιστής μένει να αναλυθεί στην
παρούσα κουβέντα αλλά το αρχικό σου point ήταν πως "Οκ και αν έκανε ο Άδωνης καμιά κωλοτούμπα στα μη-οικονομικά ζητήματα δεν
πειράζει, παραμένει κανονικός δεξιός γιατί στήριξε τα Μνημόνια και ζήτησε περικοπές συντάξεων". Ε τα Μνημόνια τα στήριξε γιατί τα ζητούσε
η ΕΕ, αντίστοιχα το κευνσιανό ξόδεμα των κοινοτικών(άρα και κρατικών εν μέρει) χρημάτων το δέχτηκε και αυτό γιατί το ήθελε η ΕΕ.
Στην Ελλάδα συνηθίζεται σε όλους τους χώρους να πουλάνε ιδεολογικά φούμαρα αντιγραμμένα από άλλες χώρες και άλλες καταστάσεις αλλά η πολιτική που απαιτείται είναι συγκεκριμένη και δεν έχει σχέση με όλα αυτά.
Εάν η Ελλάδα είχε δραχμή και ερχόταν το ΔΝΤ με παρόμοια ελλείμματα,το πρώτο πράγμα που θα ζήταγε θα ήταν να τραβήξει μια υποτίμηση 50%.Μόνο που τώρα δεν μπορούσε να γίνει υποτίμηση διότι είχαμε ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ με άλλους.Άσε που ποτέ δεν θα έφθαναν στο σημείο αυτό τα ελλείμματα με δραχμή - θα είχε γίνει η υποτίμηση στα μισά του ελλείμματος.
Οπότε τι θα πει κανονικός ή μη δεξιός και τα παρόμοια.Το μνημόνιο ένα μόνο πράγμα μπορούσε να κάνει αφού αποκλειόταν η έξοδος από το ευρώ και η Ευρώπη αρνείτο να χρηματοδοτήσει τα ελλείμματα - εσωτερική υποτίμηση και αυτό έκανε.
Μετά έξι χρόνια έρχεται ένας ιός από την Κίνα και η Ευρώπη πλέον μοιράζει λεφτά για να αντισταθμίσει τα λοκντάουν και τα κολλήματα του Σόιμπλε πάνε περίπατο.Τι θα πεις;δεν τα παίρνω γιατί θα μου πουν ότι έγινα "κευνσιανός";
Πρέπει να ζεις στο περιβάλλον σου και όχι με θεωρίες που εφαρμόσθηκαν σε άλλα περιβάλλοντα.
Το θέμα είναι πως οι ατόφιοι δεξιοί είναι κατά των lockdowns, άσε που κατά τη γνώμη ορισμένων εξ'αυτών το μοίρασμα χρημάτων κατά τη διάρκεια
των καραντινών αποτελεί την αιτία της μετέπειτα πληθωριστικής κρίσης. Αν ο Γεωργιάδης είναι πράγματι κάποιος πολιτικός που στήριξε τα Μνημόνια
ενθυμούμενος το πρόγραμμα της γνήσιας φιλελέ Δεξιάς(άσχετως του κατά πόσον τα ίδια τα Μνημόνια είναι "ατόφια δεξιά") θα έπρεπε να έχει διαφορετική στάση, απέναντι στην πολιτική που εφάρμοσαν ο Μητσοτάκης και η ΕΕ. Δεν έχει σημασία σε ποιο περιβάλλον εφαρμόζεται η μία
ή η άλλη ιδεολογία, υποτίθεται πως οι περισσότερες εξ'αυτών αν όχι όλες έχουν διεθνή στόχευση.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δημοσιεύσεις: 7077
Εγγραφή: 11 Αύγ 2019, 16:23
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 25 Ιαν 2023, 21:06

Green Dragon έγραψε:
25 Ιαν 2023, 20:04
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε:
25 Ιαν 2023, 13:04
πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2023, 08:27
Aπό τους καλύτερους πολιτικούς.Η δύναμή του δεν είναι τα διάφορα εθνοθρησκευτικά όπως νομίζουν οι επικριτές του που ψάχνουν να βρουν αντιφάσεις.Η δύναμή του είναι η ευφράδεια σε πολιτικοοικονομικά θέματα που κάνει πολύ δύσκολη την αντιμετώπισή του.
Ανέβηκε ως ο καλύτερος εκλαικευτής του μνημονίου.Οι αντίπαλοί του που συνεχίζουν να εστιάζουν σε κεράκια,εκκλησίες,αρχαιολογία και νανογιλέκα αδυνατούν να καταλάβουν ότι για τους τώρα ψηφοφόρους του όλα αυτά δεν είναι παρά ένα καθησυχαστικό συντηρητικό περιτύλιγμα,Τον ψηφίζουν για οικονομικά και πολιτικά θέματα και όχι για αυτά.
Βέβαια πολλοί από αυτούς δεν μπορούν και να καταλάβουν αυτά τα θέματα οπότε δικαιολογούνται.
Εφόσον το πας στα οικονομικά θέματα είναι ένα ερώτημα ποιο μοντέλο πολιτικής υποστηρίζει τελικά ο Γεωργιάδης.
Γιατί πράγματι το 2010 την είχε δει Ρέιγκαν της οδού Σόλωνος και στήριζε τα Μνημόνια με τα ανάλογα επιχειρήματα,
σήμερα που κατά τη ρειγκανική άποψη ο Μητσοτάκης έχει πάθει σοσιαλμανία και μοιράζει επιδόματα ή λεφτά του
Ταμείου Ανάκαμψης ο Άδωνης τι κάνει? Εγώ τον βλέπω να επαίρεται για την όποια επεκτατική πολιτική μπορεί να
ακολουθεί η κυβέρνηση , δεν τον βλέπω πάντως να ζητάει μείωση των συντάξεων που θες εσύ.

Γενικά πάντως, ο Άδωνης είναι ο τύπος που θα πάει στα τηλεπαράθυρα να φωνάξει και να διακόψει τον πολιτικό του
αντίπαλο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει προωθηθεί από τη ΝΔ. Δεν το λες ικανότητα διαλόγου αυτό το πράγμα.
Αυτός ο καραγκιόζης έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα 'διαλόγου', ξεκινάει φουλ επίθεση με τον σκοπό να κολλήσει τον άλλον στον τοίχο και να τον βάλει σε πλήρη άμυνα λόγω της σφοδρότητας της επίθεσης και όχι της ποιότητας των επιχειρημάτων :lol: Στους περισσότερους λειτουργεί αλλά όταν το είχε δοκιμάσει στον Νικήτα Κακλαμάνη πριν από πολλά χρόνια τον έκοψε αμέσως λέγοντας 'αυτά όχι σε μένα' (προφανώς λόγω εμπειρίας - χρόνια στο κουρμπέτι - κατάλαβε αμέσως το κόλπο). Ο τύπος το βούλωσε και δεν ξαναδοκίμασε να επιτεθεί όχι μόνο στον Κακλαμάνη αλλά σε κανέναν του πάνελ την ημέρα εκείνη :smt005:

Αυτός είναι ο Γεωργιάδης που 'δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν'.
:+1:
Αυτό ακριβώς, απλώς το κακό είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν να συζητάνε και να επιχειηματολογούν για αυτό και ο ΑΓ μπορεί
να κάνει γκελ σε μία μερίδα ψηφοφόρων που εκ των πραγμάτων είναι ομοιδεάτες του. Αν ο ίδιος άνθρωπος με την ίδια συμπεριφορά έλεγε
άλλα πράγματα, θα τον κατέκριναν σαν "αγενή τραμπούκο"

Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 21319
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Re: θεωρείτε θεομπαιχτη και πολιτικαντη τον Αδωνι Γεωργιαδη;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 25 Ιαν 2023, 21:29

ΟΚ..... λίγο εκτός θέματος σήμερα ο Άδωνις στην συζήτηση για την πρόταση μομφής :roll:

Αλλά και παλι ....who gives a fuck :102:

Μια διαδικασία που προφανώς θα εξελιχτεί ξανα σε παρωδία :102:

την αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα που της αναλογεί :g030:

προφέροντας μας ένα ακόμα χάιλαϊτ :blm:

Και αυτό είναι μια πολύ σοβαρή προσέγγιση :g030:

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών