Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 01:06

don't speak έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:00
Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:57
enterprise-psi έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:52
Στηρίζουμε Ομοιοπαθητική, και παρόμοιες προσπάθειες , που θα επαναφέρουν την φυσική επιλογή στον άνθρωπο.

Να βγει νόμος που να γίνει ο εμβολιασμός προαιρετικός. Απλά τα παιδιά αυτά θα είναι σε διαφορετικά σχολεία, υπο αυστηρή καραντίνα.

Σε κάθε γονιό που το παιδί του θα πεθαίνει απο μαγουλάδες ,θα στειρώνεται όλη η γειτονιά.

Το πρόβλημα θα λυθεί σε μερικές γενιές.
Στηρίζω.
Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:10
Προς το παρόν πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των αρνητών εμβολιασμού. Διότι αυτοί είναι απειλή και για τους υπόλοιπους.
Τα ίδια λέμε. Αλλά ο psi ανέλυσε τα μέτρα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Σαρακατσανος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαρακατσανος » 15 Οκτ 2018, 01:10

Το συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι κάθονται τόσοι άνθρωποι και δαπανούν χρόνια ολόκληρα από τη ζωή τους στην έρευνα για να τεκμηριώσουν, ενώ με ένα ΦΕΚ θα καθάριζαν . Μά'στα.
Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 14 Οκτ 2018, 22:48
Καταρχας ο τιτλος ειναι παραπλανητικος και ψευδης
Αποτελει φαντασιωση του νηματοθετη και οχι πραγματικοτητα

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 01:11

Σαρακατσανος έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:10
Το συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι κάθονται τόσοι άνθρωποι και δαπανούν χρόνια ολόκληρα από τη ζωή τους στην έρευνα για να τεκμηριώσουν, ενώ με ένα ΦΕΚ θα καθάριζαν . Μά'στα.
:p2:

Μα τι τεκμηρίωσαν; :smt005: Δεν έχει ανέβει καμια ερευνα εδώ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 01:16

Σαρακατσανος έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:10

Ο νηματοθετης εστειλε στην πυρα τα ομοιοπαθητικα φαρμακα με βαση μια γνωμοδοτηση που δεν τα αφορα
Πηρε απαντηση με ΦΕΚ αλλα για καποιον περιεργο λογο εσυ πηζεις
Και επειδη πηζεις πας να συσχετισεις την αποτελεσματικοτητα των φαρμακων αυτων με την νομιμοτητα τους ενω εγω δεν εχω αναφερθει ποτε στο πρωτο σκελος
Ειναι συνηθες ομως να πηζεις οταν γραφω κατι.Το εχω συνηθισει'
Μια συνηθεια που εγινε λατρεια

Σχεδον ολο τον Νοεμβρη ο Σερμπεζης θα τραγουδαει σε γλεντια του σιναφιου μου μην προσπαθησετε να τον κλεισετε θα ατυχησετε
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 01:20

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:41

Ρε βάλε καμιά ταμπέλα να δούμε αν έχει τίτλο "φαρμακευτικό" σκεύασμα έστω. 3 φορές έχω ζητήσει να μου βάλετε να δούμε ένα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Γκούγκλισα και δεν βρίσκω.
Παραγγειλα για παρτυ σου Caulophyllum+Podophyllum αλλα πολλα ζητας
Θα στα κανω επιδηξη face to face αν θες
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi » 15 Οκτ 2018, 01:22

Σε πάει αίμα ; :lol:
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 01:23

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:20
Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:41

Ρε βάλε καμιά ταμπέλα να δούμε αν έχει τίτλο "φαρμακευτικό" σκεύασμα έστω. 3 φορές έχω ζητήσει να μου βάλετε να δούμε ένα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Γκούγκλισα και δεν βρίσκω.
Παραγγειλα για παρτυ σου Caulophyllum+Podophyllum αλλα πολλα ζητας
Θα στα κανω επιδηκξ face to face αν θες
Μου αρκεί να βγάλεις φωτογραφία το ταμπελάκι και να μας το δείξεις!!!

ΥΓ. Και καλούς απογόνους :wave:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 01:31

Δεν το διάβασα όλο αλλά μου κάνει εντύπωση η στάση σου Nandros πάνω στο θέμα. Η επιχειρηματολογία ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ιατρική και η φαρμακοβιομηχανία είναι η απόλυτη ειλικρινής αυθεντία, ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα απέκρυπτε στοιχεία ή θα δεχόταν εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας.

Από προσωπική τραυματική εμπειρία, όταν πήγα να ζητήσω το λόγο σε έναν από τους γιατρούς που δεν μου είπε τίποτα για το βότανο, ενώ δεν είχε λειτουργούσα εναλλακτική, μου απάντησε ότι αυτά δεν είναι ιατρικά προϊόντα. Λειτουργούν δηλαδή με παρόμοιο τρόπο όπως οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σου λένε πως υπάρχει κάπου αλλού εναλλακτικό προϊόν που θα κάνεις τη δουλειά σου, για να μη χαλάσουν το ίματζ τους ή για να μην παραδεχτούν ότι υστερούν ή έστω ότι αυτό το πράγμα δεν το έχουν ψάξει, δεν έχουν βρει λύση.
Ο γιατρός όμως δεν είναι υπάλληλος πολυεθνικής αν και αμφιβάλλω ότι αν έβλεπε μια τέτοια βασανιστική κατάσταση ο υπάλληλος της πολυεθνικής δεν θα έδινε λύση έστω στα κρυφά από τον προϊστάμενο ή απέξω απέξω.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 01:39

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:31
Δεν το διάβασα όλο αλλά μου κάνει εντύπωση η στάση σου Nandros πάνω στο θέμα. Η επιχειρηματολογία ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ιατρική και η φαρμακοβιομηχανία είναι η απόλυτη ειλικρινής αυθεντία, ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν θα απέκρυπτε στοιχεία ή θα δεχόταν εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας.

Από προσωπική τραυματική εμπειρία, όταν πήγα να ζητήσω το λόγο σε έναν από τους γιατρούς που δεν μου είπε τίποτα για το βότανο, ενώ δεν είχε λειτουργούσα εναλλακτική, μου απάντησε ότι αυτά δεν είναι ιατρικά προϊόντα. Λειτουργούν δηλαδή με παρόμοιο τρόπο όπως οι εμπορικές επιχειρήσεις που δεν σου λένε πως υπάρχει κάπου αλλού εναλλακτικό προϊόν που θα κάνεις τη δουλειά σου, για να μη χαλάσουν το ίματζ τους ή για να μην παραδεχτούν ότι υστερούν ή έστω ότι αυτό το πράγμα δεν το έχουν ψάξει, δεν έχουν βρει λύση.
Ο γιατρός όμως δεν είναι υπάλληλος πολυεθνικής αν και αμφιβάλλω ότι αν έβλεπε μια τέτοια βασανιστική κατάσταση ο υπάλληλος της πολυεθνικής δεν θα έδινε λύση έστω στα κρυφά από τον προϊστάμενο ή απέξω απέξω.
Η επιχειρηματολογία είναι ότι υπάρχει η φαρμακολογία και ότι υπάρχουν επιστημονικοί τρόποι να αποδείξεις αν ένα φάρμακο λειτουργεί. Η ομοιοπαθητική δεν το αποδεικνυει αυτό, άρα τέλος ιστορία. Συν του οτι γενικά μπάζει από παντού το όλο κονσεπτ.

Επίσης το ότι ένας γιατρός δεν έχει λειτουργούσα πρόταση βασισμένη στην επιστήμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σου προτείνει τον μάγο της φυλής Καλαχάρι ώστε να δοκιμάσεις και εκεί.

Τέλος να σου πω ότι επειδή μιλάς για βότανο, η βοτανολογια και η φυτοθεραπεια είναι επιστήμες. Χημεία, έρευνα, κλινικές δοκιμές, τοξικότητα, δοσολογία κλπ.
Καμία σχέση με ομοιοπαθητική.

Let them make the first mistake. We make the last move.

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 01:51

Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:20
Ρε Γιαννοπουλε είναι πολλά τα λεφτά γιατί να τα απαγορεύσουν; Όσο δεν βλάπτουν, τους υποχρεώνει να αναγράφουν ότι δεν λειτουργούν και ας πηγαίνουν οι χαζοί να τα παίρνουν.
Μόλις φανεί ότι μπορεί να επιδεινώσουν μια κατάσταση θα τα απαγορεύσουν.

Αντί να ψάχνεις χαζομάρες, ψάξε να μας φέρεις κάνα επιστημονικό άρθρο που να λέει ότι λειτουργούν.

Πλάκα κάνω, μην ψάξεις. Δεν υπάρχει.
Ευτυχώς που στα εμβόλια και στις στατινες δεν είναι πολλά τα λεφτά, όποτε είμαστε σίγουροι......

Μονά ζυγά, μονοζυγα

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 15 Οκτ 2018, 01:52

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 00:23
Που λες έχω μια γνωστή που δεν γκαστρωνόταν με τίποτα καμιά 5ετία και γκαστρώθηκε με το που πήγε σε ομοιοπαθητικό. :smt047
Και εγώ έχω μια συνάδελφο που είχε συχνοουρία, χρόνια δεν μπορούσε να βρει λύση και έγινε σχεδόν καλά με την ομοιοπαθητική.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 01:55

Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 01:39
Η επιχειρηματολογία είναι ότι υπάρχει η φαρμακολογία και ότι υπάρχουν επιστημονικοί τρόποι να αποδείξεις αν ένα φάρμακο λειτουργεί. Η ομοιοπαθητική δεν το αποδεικνυει αυτό, άρα τέλος ιστορία. Συν του οτι γενικά μπάζει από παντού το όλο κονσεπτ.
Φίλε Otto δεν θα συμφωνήσω σε αυτό. Η φαρμακολογία χρησιμοποιεί και επιστημονικούς και αντιεπιστημονικούς τρόπους για να διαπιστώσει αν λειτουργεί το φάρμακο. 60% επιτυχία του placebo δεν είναι επιστημονική πρακτική. Είναι ακόμα μεταφυσική.
Otto Weininger έγραψε:
Επίσης το ότι ένας γιατρός δεν έχει λειτουργούσα πρόταση βασισμένη στην επιστήμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σου προτείνει τον μάγο της φυλής Καλαχάρι ώστε να δοκιμάσεις και εκεί.
Διαφωνώ και σε αυτό. Ο γιατρός δεν (θα έπρεπε να) είναι εκεί για να στηρίξει τα συμφέροντα (με την καλή έννοια και με την κακή έννοια) της ιατρικής και της φαρμακοβιομηχανίας. Αν ο μάγος έχει αιώνες τώρα κάποια επιτυχημένη συνταγή και ο γιατρός το γνωρίζει, ενώ δεν έχει αντίστοιχη λύση, και δεν το προτείνει, είναι σαδιστής. Επαναλαμβάνω, δεν (πρέπει να) είναι στέλεχος πολυεθνικής. Δεν (έπρεπε να) είναι εμπόριο. Αναγνωρίζω ωστόσο ότι θα μπορούσε να βρει το μπελά του για τους παραπάνω λόγους αν κάτι πήγαινε στραβά, για να είμαι και δίκαιος.
Otto Weininger έγραψε:
Τέλος να σου πω ότι επειδή μιλάς για βότανο, η βοτανολογια και η φυτοθεραπεια είναι επιστήμες. Χημεία, έρευνα, κλινικές δοκιμές, τοξικότητα, δοσολογία κλπ.
Καμία σχέση με ομοιοπαθητική.
Τότε έπρεπε να υπάρχει και βοτανολόγος στα νοσοκομεία να δίνει λύσεις.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 02:03

Σπύρο, όλες οι δραστικές οι γνωστές υπάρχουν στη φαρμακοποιια. Κανένας βοτανολόγος δεν επρεπε να υπάρχει σε κανενα νοσοκομείο. Οι νέες ουσίες περνανε μια 20ετια ελέγχου, δε θα ακυρώσουμε τωρα όλη την φαρμακευτικη επειδη μαζεύτηκαν πέντε μπακάληδες και λενε τα δικα τους.

Σου εξηγεί οτι αρκετές δραστικές τις πήραν απο φυτά, το ποιο κομμάτι του φυτού πήραν, τι ποσοστό χρησιμοποίησαν τι μέθοδο για να απελευθερώσουν τη δραστική, με τι αλλά έκδοχα την έβαλαν, την τοξικότητα κλπ ολα αυτα Οχι δε θα στα πει ο βοτανολόγος σε ενα νοσκοκομειο.

Μετα απο ενα σημείο αυτα που γράφετε ειναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 15 Οκτ 2018, 02:05

Δεν πιστεύω να λέτε τα ίδια και για τον βελονισμό;

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 02:13

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:03
Σπύρο, όλες οι δραστικές οι γνωστές υπάρχουν στη φαρμακοποιια. Κανένας βοτανολόγος δεν επρεπε να υπάρχει σε κανενα νοσοκομείο. Οι νέες ουσίες περνανε μια 20ετια ελέγχου, δε θα ακυρώσουμε τωρα όλη την φαρμακευτικη επειδη μαζεύτηκαν πέντε μπακάληδες και λενε τα δικα τους.

Σου εξηγεί οτι αρκετές δραστικές τις πήραν απο φυτά, το ποιο κομμάτι του φυτού πήραν, τι ποσοστό χρησιμοποίησαν τι μέθοδο για να απελευθερώσουν τη δραστική, με τι αλλά έκδοχα την έβαλαν, την τοξικότητα κλπ ολα αυτα Οχι δε θα στα πει ο βοτανολόγος σε ενα νοσκοκομειο.

Μετα απο ενα σημείο αυτα που γράφετε ειναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία.
Αφού λέει είναι επιστήμη, δεν είναι; Δεν θα ήταν επιστήμων ο βοτανολόγος εκεί και γιατί να μην προτείνει λύσεις; :smt017
Και στην προκειμένη περίπτωση, προφανώς, δεν είχαν φτάσει σε αυτό το στάδιο, κάπου δεν το πέτυχαν δεν ξέρω. Υπάρχουν για όλα λύσεις;
.
Stephen Hawking

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών