Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 02:40

Ποιος είπε ότι δεν καταλαβαίνω; Λες να μην έχω ιδέα πώς γίνεται;

Έστω λοιπόν με την trial μέθοδο έκαναν δουλειά τα βότανα μέχρι να φτάσουμε στα φάρμακα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν εννοείς πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις χρήση βοτάνου με την παραδοσιακή πρακτική.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 15 Οκτ 2018, 02:41

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:35
Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:31

Τί τρίτη φορά βρε συ; Έθεσα ένα ερώτημα. Λέω τα βότανα συνέβαλαν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέχρι να φτάσουμε στα φάρμακα;
Σπύρο, στην αρχαιότητα που χρησιμοποιούσαν τα βότανα οπως τα εχεις στο μυαλο σου, ηταν τραιαλ εντ ερρορ η φάση. Πέθαιναν 200 γλίτωνε ενας , το πετυχαιναμε.
από ένα σημείο και μετά υπήρχε συστηματοποίηση (π.χ από Έλληνες που τυχαίνει να ξέρω: Γαληνός, Ιπποκράτης, ακόμη και Αριστοτέλης)

απλώς δεν ήταν εφικτή η διάδοση της γνώσης σε όλο τον γνωστό κόσμο και κάθε λαός και σε κάθε χρονική περίοδο έπρεπε να ανακαλύψει από το μηδέν
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 02:42

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:40
Ποιος είπε ότι δεν καταλαβαίνω; Λες να μην έχω ιδέα πώς γίνεται;

Έστω λοιπόν με την trial μέθοδο έκαναν δουλειά τα βότανα μέχρι να φτάσουμε στα φάρμακα.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν εννοείς πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνεις χρήση βοτάνου με την παραδοσιακή πρακτική.

Λοιπον γενική κουβεντα έλαβε τελος, διότι δε θα συνεννοηθούμε. Πες το πρόβλημα και την θεραπεία. Να δούμε τι ομοιοπαθητική θεραπεία εκανες συγκεκριμένα .
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 15 Οκτ 2018, 02:46

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:39
Επισης γιατι μπερδεύετε την φυτοθεραπεία με την ομοιοπαθητική θα μου πει καποιος !;
κανείς δεν τα μπερδεύει, απλά επειδή ο Σπύρος κατέθεσε την εμπειρία του και επειδή ο Σπύρος παίζει εντός έδρας και επειδή ο Σπύρος έχει πιάσει τους διαιτητές... καταλαβαίνεις τώρα :lol:
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 02:49

Tarkovsky έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:46
Cecily Anne έγραψε:
Επισης γιατι μπερδεύετε την φυτοθεραπεία με την ομοιοπαθητική θα μου πει καποιος !;
κανείς δεν τα μπερδεύει, απλά επειδή ο Σπύρος κατέθεσε την εμπειρία του και επειδή ο Σπύρος παίζει εντός έδρας και επειδή ο Σπύρος έχει πιάσει τους διαιτητές... καταλαβαίνεις τώρα :lol:
Εγω καταλαβαινω αυτο που λεω στον Οττο εξ αρχης! Κανει μαλακια που δεν τα βάζει στα ράφια κι ας μην τα πιστευει, διότι θα φύγουν και θα πανε στον παρακάτω που θα τα εχει κ απλα χάνει πελάτες.

Απο εκει και πέρα θα βρω να λεω κατι παρόμοιο που λεμε και στις ευσωμες. Παρτο, αλλά χωρις διατροφή, δεν παιζει να δεις αποτέλεσμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 15 Οκτ 2018, 02:49

Παιδια μην τσακωνεστε.Ας συμφωνησουμε ολοι στο οτι η ομοιοπαθητικη ειναι κατι σαν τον χριστιανισμο.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 02:51

Δεν είπα εγώ ρε παιδιά ότι έκανα ομοιοπαθητική. Για το έρημο το βότανο έλεγα..

Εντάξει δεν είναι ομοιπαθητική, αλλά δεν πήγα και Γράμμο - Βίτσι.. :lol:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

ritzeri

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ritzeri » 15 Οκτ 2018, 02:52

Tarkovsky έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Ο Σπύρος θέλει, υποθέτω, να πει πως όπως δεν συστήνεται από ένα γιατρό πχ το γαιδουραγκαθο για τον έλεγχο της χοληστερόλης για τους Χ λόγους, για τους ίδιους Χ λόγους οι γιατροί πιθανον να αρνούνται και την ομοιοπαθητική.

Κοινώς, δεν ενδιαφέρονται για το αν και τι θεραπεύει τόσο, όσο ενδιαφέρονται για το καλό της κάστας τους.

Εγώ αυτό καταλαβα

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 02:53

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:51
Δεν είπα εγώ ρε παιδιά ότι έκανα ομοιοπαθητική. Για το έρημο το βότανο έλεγα..

Εντάξει δεν είναι ομοιπαθητική, αλλά δεν πήγα και Γράμμο - Βίτσι.. :lol:
Κι εγω τωρα μια βαλεριάνα θα την έπινα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 02:53

Spiros252 έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:40
Σπύρο όλοι για παράδειγμα έχουμε χρησιμοποιήσει χαμομήλι, συχνά με την παρότρυνση γιατρού. Αυτό δεν είναι ομοιοπαθητική.

Όπως το βλέπω χρησιμοποιούμε κάποια βότανα ή κάποια βοηθήματα (πχ ζεστά για τον λαιμό, τσάγια, μπουκώματα με ούζο για τον πονόδοντο) όταν οι ενέργεια είναι γνωστή και οι παρενέργειες γνωστές και περιορισμένες. Τα δε φάρμακα έχουν και αυτά δραστικές ουσίες που μπορεί να προέρχονται από βότανα αλλά με κατεργασία και σε συγκεκριμένες δοσολογίες.
Τι σχέση έχουν αυτά με την ομοιοπαθητική;

edit: απάντησες πριν το ποστάρω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 15 Οκτ 2018, 02:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 15 Οκτ 2018, 02:55

Ποιο χαμομήλι! Εδω ο νοσταλγίας μας ειχε πει οτι του γινεται τρομπέτα με το κριταμο!
Εχει μαδησει τη λακωνική μανη σου λεει.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 02:58

ritzeri έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:52
Tarkovsky έγραψε:
Cecily Anne έγραψε:
Ο Σπύρος θέλει, υποθέτω, να πει πως όπως δεν συστήνεται από ένα γιατρό πχ το γαιδουραγκαθο για τον έλεγχο της χοληστερόλης για τους Χ λόγους, για τους ίδιους Χ λόγους οι γιατροί πιθανον να αρνούνται και την ομοιοπαθητική.

Κοινώς, δεν ενδιαφέρονται για το αν και τι θεραπεύει τόσο, όσο ενδιαφέρονται για το καλό της κάστας τους.

Εγώ αυτό καταλαβα
Προφανώς εγώ σε προσωπικό επίπεδο το συσχετίζω, αλλά δεν θα δηλώσω έτσι πως ισχύει η ομοιοπαθητική για αυτούς τους λόγους.
Επίσης δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το σφράγισμα σε στεγανά, άβατα, όπου κανείς άλλος δεν έχει λόγο και καμία εναλλακτική δεν επιτρέπεται να ακούγεται. Γενικώς και όχι μόνο στην ιατρική.

Φυσικά το ερώτημα του Tarkovsky "γιατί να μην την εκμεταλλεύεται ο καπιταλισμός αν δουλεύει;" είναι ένα ισχυρό ερώτημα και χρήζει απάντησης.
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 15 Οκτ 2018, 02:59

ritzeri έγραψε:

Εγώ αυτό καταλαβα
Αν εννοεί αυτό μπορεί κατά περίπτωση να έχει και δίκιο. Όλοι έχουμε πέσει σε δραχμοφονιάδες γιατρούς πάνω από μία φορά στην ζωή μας. Ωστόσο αν ήμουν γιατρός και είχα να επιλέξω μεταξύ του να θεραπεύσω έναν ασθενή με ένα φάρμακο με συγκεκριμένη δοσολογία και χαρακτηριστικά ή ένα βότανο που θα το πάρει όπως το πάρει και την δραστικότητα του οποίου δεν μπορώ να ελέγξω δεν θα αισθανόμουν τόσο σίγουρος να προτείνω το βότανο εκτός και αν ήταν γνωστό ότι έχει μηδενικές παρενέργειες και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην συγκεκριμένη πάθηση.

Spiros252
Διαχειριστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 15 Οκτ 2018, 03:04

Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:55
Ποιο χαμομήλι! Εδω ο νοσταλγίας μας ειχε πει οτι του γινεται τρομπέτα με το κριταμο!
Εχει μαδησει τη λακωνική μανη σου λεει.
Θυμάμαι στο παλιό phorum, νομίζω η Medtech (?) ήταν που είχε γράψει πως το χαμομήλι ή το βαλσαμόλαδο ή και τα δύο δεν θυμάμαι είναι ιδιαιτέρως τοξικά.
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 15 Οκτ 2018, 03:05

ritzeri έγραψε:

Εγώ αυτό καταλαβα
ναι, είναι συναφή τα θέματα, τουλάχιστον σύμφωνα με το καταγγελτικό ύφος που άνοιξε τον νήμα ο NANDROS

η μεγάλη πλάκα είναι να βάλει όντως ομοιοπαθητικά ο Όττο, να τον ρωτάνε οι παλιοί πελάτες πώς και γιατί και να τους απαντά το διάβασα στο PHORUM, τι γυρεύεις τώρα; τα διαόλια μου μέσα :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tarkovsky την 15 Οκτ 2018, 03:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών