Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Uppercut

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut » 15 Οκτ 2018, 14:31

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:23
Με λιγα λογια η γνωματευση του αρχικου post επιοτρεπει σε γιατρους και οδοντιατρους να κανουν απατεωνιες και τσαρλατανιες
Καλα τα λεω;
Eπιτρέπει στους γιατρούς να κάνουν κάτι που δεν θέτει τους ασθενείς σε κίνδυνο, όπως μπορούν να τους χτυπήσουν στοργικά στην πλάτη. Όσοι εξ αυτών ισχυρίζονται πως το στοργικό χτύπημα ή η ομοιοπαθητική έχει θεραπευτική επίδραση, είναι τσαρλατάνοι γιατί αποδεδειγμένα δε δουλεύουν.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 15 Οκτ 2018, 14:36

15 Οκτ 2018, 14:18
O OP δεν καταλαβαινει καν τι ποσταρει
Το αρχικο post του νηματος αφορα μια γνωματευση η οποια επιτρεπει στους γιατρους και τους οδοντιατρους να ασκουν ομοιοπαθητικη
ΠΡΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:
Μην δίνετε σημασία και μην παρασύρεστε από τον εμμονικό. Κάνει κακό στην υγεία! :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 15 Οκτ 2018, 14:42

Nandros έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:36
15 Οκτ 2018, 14:18
O OP δεν καταλαβαινει καν τι ποσταρει
Το αρχικο post του νηματος αφορα μια γνωματευση η οποια επιτρεπει στους γιατρους και τους οδοντιατρους να ασκουν ομοιοπαθητικη
ΠΡΟΣ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ:
Μην δίνετε σημασία και μην παρασύρεστε από τον εμμονικό. Κάνει κακό στην υγεία! :g030:
.

Ας υποθεσουμε τωρα οτι εχουμε Γαλλους επισκεπτες
France
A total of 6,705,420 patients received at least one reimbursement for a homeopathic preparation during the 12-month period, i.e. 10.2% of the overall population, with a predominance in females (68%) and a peak frequency observed in children aged 0–4 years (18%
https://academic.oup.com/fampra/article/32/4/442/681852

To πιο πιθανο ειναι να μας επισκεφτηκαν γιατι τους αποκαλεις τ θυματα τσαρλατανων
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 14:45

ιστορίες δικές μας ή ανθρώπων δικών μας που δοκίμασαν την ομοιοπαθητική και έγιαναν, έχουμε ή κουβέντα να γίνεται;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 15 Οκτ 2018, 14:46

Naranjita έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:45
ιστορίες δικές μας ή ανθρώπων δικών μας που δοκίμασαν την ομοιοπαθητική και έγιαναν, έχουμε ή κουβέντα να γίνεται;
Μόλις το έγραψα
Beria @ Ομοιοπαθητική = Απάτη
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 14:50

Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:46
Naranjita έγραψε:
Μόλις το έγραψα
για την περιπτωση του ασθματος το χω ακουσει και εγώ, ότι βοηθάει.

στην δική μου περίπτωση βέβαια, πήγα να φυγω αδιάβαστη...

ισως να ειναι και θεμα γιατρου, οπως στην κλασικη ιατρικη. αμα πεσεις σε σκιτζη μπορει να σε ξετινάξει.

το βασικο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι οι γιατροι εκπαιδευονται μονο στην ειδικοτητα τους και σπανια εχουν ευρεία γνωση της ιατρικης.

πχ εμενα βρεθηκε τελικα, οτι η αναιμια οφειλεται σε ενα συνδρομο ταδε, που δεν απορροφα τα συστατικα των τροφων το εντερο, αρα οσο και να τρωω δεν ανεβαινει ο αιματοκριτης.

η ενδοκρινολογος - διαβητολογος που πηγαινω, αποφοιτος χαρβαρντ παρακαλω, μου ειπε οτι αμα αντιμετωπισω την γαστριτιδα, θα μπορεσω να αφομιωσω το ποσιμο σιδηρο που παιρνω και σιγα σιγα οι αλλεργιες θα εξαφανιστουν.

πραγματι, μπορω να πιω μια φορα στο τοσο ενα ποτηρι γαλα ή να φαω ενα γιαουρτι, χωρις να με πιασει τρελο κοψιμο και πονοι στο εντερο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 15 Οκτ 2018, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 14:52

Nandros έγραψε:
15 Οκτ 2018, 13:59
Cecily Anne έγραψε:
15 Οκτ 2018, 02:39
Επισης γιατι μπερδεύετε την φυτοθεραπεία με την ομοιοπαθητική θα μου πει καποιος !;
Παρακαλώ διευκρίνιση από σένα Cecily Anne και τον Otto Weininger σε αυτό το λήμμα από την Βίκι:

Paraherbalism or phytotherapy is the pseudoscientific use of extracts of plant or animal origin as supposed medicines or health-promoting agents.[1][2][3] Phytotherapy differs from plant-derived medicines in standard pharmacology because it does not isolate and standardize the compounds from a given plant believed to be biologically active. It relies on the false belief that preserving the complexity of substances from a given plant with less processing is safer and potentially more effective, for which there is no evidence either condition applies.

Έχει σχέση με αυτό που εσείς αναφέρετε σαν φυτοθεραπεία;
Κάτι άλλο;
.
Ναι όταν λέω φυτοθεραπεια εννοώ αυτό που λέει plant-derived medicines.
Παίρνεις δραστική ουσία από το φυτό με διάφορες επεξεργασίες.
Βέβαια υπάρχει και ένα (και μοναδικό) φάρμακο που είναι από φυτό καθαρά και έχει και κουπόνι. Το digoxin.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 14:54

Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:28
Αυτή η συζήτηση επανέρχεται στο φόρουμ ανά τακτά διαστήματα

Από τη μια οι επαγγελματίες της υγείας (γιατροί και φαρμακοποιοί) του φόρουμ βρίσκουν ευκαιρία να ξεσπαθώσουν κάθε φορά που δημοσιεύεται κάποια μελέτη που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής, γράφοντας Ομοιοπαθητική = Απάτη
και από την άλλη η πλειοψηφία των χρηστών που μιλούν για ομοιοπαθητική εννοώντας όλες τις εναλλακτικές θεραπείες (φυτοθεραπεία, ανθοϊάματα, new age θεραπείες, Αγιουρβέδα και δε συμμαζεύεται)

Το καταλαβαίνω ότι το δυτικό μυαλό είναι αδύνατον να πειστεί ότι ένα φάρμακο με συγκέντρωση 0,000000001% διατηρεί τη μνήμη της ουσίας και ως εκ τούτου όσο μικρότερη η συγκέντρωση, τόσο ισχυρότερη η δράση(!!) και ομολογώ ότι παρά την επαφή μου με την ομοιοπαθητική θεραπεία η θεωρητική τεκμηρίωση μου φαίνεται ότι κινείται στα όρια της μαγείας.

Από την άλλη και οι δυο γιατροί τους οποίους επισκέφθηκα (θα σας πω αμέσως μετά τον λόγο), ήταν γιατροί με γερές σπουδές και εξειδίκευση· μια κυτταρολόγος με ερευνητική δουλειά κι ένας ενδοκρινολόγος με πολλά χρόνια κλινική εμπειρία.

Ο λόγος λοιπόν που βρέθηκα σε ομοιοπαθητικό ιατρείο: Όταν ο γιός μου ήταν 4 ετών αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα το οποίο έκανε συνεχώς τον εξής κύκλο: Συνάχι, ιγμορίτιδα, ωτίτιδα, ρήξη τυμπάνου, χορήγηση αντιβιοτικών, κορτιζόνες και μετά από λίγους μήνες πάλι από την αρχή
Ο ΩΡΙΛΑ που τον παρακολουθούσε το μόνο που έκανε ήταν να κάνει διάγνωση, να δίνει αντιβίωση κοκ.
Και κάποια στιγμή μου ανακοίνωσε ότι αυτός ο κύκλος λοιμώξεων και οι ρήξεις τυμπάνου έχουν επιφέρει μείωση της ακουστικής ικανότητας στο ένα αυτί και πιθανή κώφωση σταδιακά
Άσε που η χορήγηση κορτιζόνης (χωρίς αποτελέσματα ουσιαστικά) μου είχε φανεί τρομακτική
Οπότε βλέποντας το μάταιο των προσπαθειών με ΩΡΙΛΑ (γιατί προφανώς γύρισα 5-6 από αυτούς, ψάχνοντας λύση) κάποιος πρότεινε ομοιοπαθητική. Δεν ήξερα τίποτα και ήμουν εντελώς αντίθετος σε τέτοιες προσεγγίσεις, αλλά η γυναίκα μου επέμεινε λέγοντας ότι η προοπτική κώφωσης και η αδυναμία των γιατρών να δώσουν λύση δεν άφηνε περιθώρια. Αποτέλεσμα:
Μετά από 3 μήνες δεν ξαναπέρασε τον κύκλο των λοιμώξεων και η ακοή του δεν έχει κανένα πρόβλημα
Placebo effect δεν υφίσταται διότι δεν ήξερε ότι παίρνει θεραπεία (έπινε το φάρμακο διαλυμμένο σε νερό, χωρίς να το ξέρει)
Η εξήγηση που έδωσα είναι ότι πιθανότατα μεγαλώνοντας άλλαξε η ικανότητα του οργανισμού του να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις, αλλά η διαφορά ήταν εντυπωσιακή

Περίπτωση β: Στα 30 μου απέκτησα αλλεργικό άσθμα!! Ναι, δεν το είχα ως παιδί, όπως συνηθίζεται και το εμφάνισα σε αυτήν την ηλικία. Οπότε ξεκίνησα τον κλασικό κύκλο: Πνευμονολόγοι, μετρήσεις, ήπια εισπνεόμενα, βελτίωση, επιστροφή συμπτωμάτων σε βαρύτερη μορφή, δυνατότερα εισπνεόμενα, κορτιζόνη
Και πάλι από την αρχή
Επειδή δεν έβλεπα καμία βελτίωση, μετά από 5 χρόνια προσπαθειών και αλλαγών πνευμονολόγων, ένας από αυτούς (Υφηγητής) μου εκμυστηρεύτηκε ότι η Ιατρική στο θέμα των Αλλεργιών δεν ξέρει τίποτα (ούτε γιατί, ούτε θεραπεία). Και όταν τον ρώτησα: Και τι ξέρει, μου απάντησε "Να μην πεθάνεις από την κρίση, τίποτε άλλο"
Οπότε επισκέφτηκα την ομοιοπαθητικό που είχε δει το γιο μου παλιότερα.
Αποτέλεσμα: Δεν έχω κρίσεις άσθματος, παρά ελαφριές κρίσεις όταν βρεθώ σε ισχυρό αλλεργιογόνα παράγοντα και κουβαλάω εισπνεόμενα μαζί μου μόνο από τον φόβο μου μην με ξαναπιάσει.

Η ισχυρή επιφύλαξη μου για το μαγικό υπόβαθρο της Ομοιοπαθητικής παραμένει, αλλά σε επίπεδο αποτελεσμάτων δεν μπορώ να πω τίποτα.
Πιθανόν να υπάρχουν άλλες εξηγήσεις· δεν τις έχω βρει
Τι εννοείς κάθε φορά που έρχεται μια μελέτη που αποδεικνύει ότι τα ομοιοπαθητικά δε λειτουργούν; Μόνο τέτοιες έρχονται γιατί μόνο τέτοιες υπάρχουν.

Σε κάποιους περνάει και ο πονοκέφαλος με το ξεμάτιασμα. Μήπως να το συνταγογραφουμε κιόλας να πέσει και η δαπάνη;

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 14:58

μπορει να εχει να κανει με το σκευασμα και τον γιατρο.

πχ εμενα να εδινε νερακι σκετο και του μπερια να ηταν καποιο βοτανο.

τα βοτανα ειναι φαρμακα, για αυτο δεν πρεπει να παιρνονται ασυστολα και για μεγαλο διαστημα. και φυσικα κατοπιν οδηγιων.

οταν ημουν μικρη, σιγα μην βαζαμε αντιβιωση στα αυτια μας.

λιωμενο καρυδι στο γουδι, με μπαμπακι το ελαιο και μετα στο αυτι.

και περναγε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naranjita την 15 Οκτ 2018, 14:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 14:59

Naranjita έγραψε:
Και να υπάρχουν έχουν μηδενική αξία. Δεν λειτουργεί η επιστήμη με προσωπικές μαρτυρίες.
Άλλωστε προσωπικές μαρτυρίες υπάρχουν για τα πάντα. Ακόμα και για την μαγεία. Και σίγουρα με πιο αληθοφανή πειράματα από την ομοιοπαθητική :smt005:

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 15 Οκτ 2018, 15:00

Naranjita έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:50
Beria έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:46
Naranjita έγραψε:
Μόλις το έγραψα
για την περιπτωση του ασθματος το χω ακουσει και εγώ, ότι βοηθάει.

στην δική μου περίπτωση βέβαια, πήγα να φυγω αδιάβαστη...

ισως να ειναι και θεμα γιατρου, οπως στην κλασικη ιατρικη. αμα πεσεις σε σκιτζη μπορει να σε ξετινάξει.
Μα κι εγώ μετά από φάση που λίγο έλειψε να πάω αδιάβαστος πήγα σε Ομοιοπαθητικό
Σε μια από τις πολλές επισκέψεις μου σε φιρμες Πνευμονολόγους, μου ανακοίνωσε ότι έχει ένα νέο φάρμακο, θαυματουργό
Και μάλιστα επέμεινε να πάρω το πρώτο χάπι εκείνη στη στιγμή, στο ιατρείο.
Το πήρα, πήρα το κράνος μου, βγήκα, καβάλησα τη μοτοσικλέτα, πήρα την Αλεξάνδρας προς Κηφισιας και μόλις έφτασα στη διακλάδωση που πάει δεξιά για Μεσογείων και έπρεπε να στρίψω... το μυαλό μου έλεγε στρίψε, αλλά τα χέρια μου δεν υπάκουαν! Πήγα ευθεία, μπήκα στο παρκάκι και έπεσα...

Όταν με τα πολλά συνήλθα και τον πήρα τηλέφωνο να του πω 'τι σκατά ρε φίλε;' μου απάντησε:
"Α ναι, ρε συ! Φέρνει σοβαρή μείωση κινητικών αντιδράσεων" !!!!!!!
Είδε ο καραγκιόζης ότι κουβαλάω κράνος μοτοσικλέτας και δεν είπε τίποτα
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 15 Οκτ 2018, 15:01

Επιβεβαιωνω για το ξεματιασμα.Πανω απο 90% επιτυχια
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 15 Οκτ 2018, 15:01

Και ναι για εμένα, κάθε ομοιοπαθητικός = τσαρλατάνος.
Μέχρι να μου φέρει επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα.

zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo » 15 Οκτ 2018, 15:02

Πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση.Φυσικα και υπαρχουν αρκετοι τσαρλατανοι στον χωρο της ομοιπαθητικης και οι ομοιοπαθητικες θεραπειες δεν ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενες.Αλλα και η αποψη ομοιπαθητικη=απατη ειναι τελειως δογματικη και λαθος.Καλο θα ηταν να γινοταν ερευνα πανω στις ομοιοπαθητικες θεραπειες για να δουμε τι πραγματικα ισχυει αλλα δυστυχως η μονη ερευνα που γινεται στην ιατρικη ειναι για το κερδος των φαρμακοβιομηχανιων.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι

Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 15 Οκτ 2018, 15:02

Otto Weininger έγραψε:
15 Οκτ 2018, 14:59
Naranjita έγραψε:
Και να υπάρχουν έχουν μηδενική αξία. Δεν λειτουργεί η επιστήμη με προσωπικές μαρτυρίες.
Άλλωστε προσωπικές μαρτυρίες υπάρχουν για τα πάντα. Ακόμα και για την μαγεία. Και σίγουρα με πιο αληθοφανή πειράματα από την ομοιοπαθητική :smt005:
η επιστημη, λειτουργουσε με προσωπικες εμπειριες και μαρτυριες. μετα απαγορευτηκε και χρησιμοποιουν πειραματοζωα.

προχθες διαβαζα για εναν γιατρο που ασκει το επαγγελμα, και μεχρι που απαγορευτηκε τις ερευνες που εκανε τις εφαρμοζε στον εαυτο του.

https://www.cnn.gr/news/prosopa/story/1 ... akathektos
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών