Αυτός που σε εμποδίζει να φας, είναι στο δωμάτιο μαζί μας αυτή τη στιγμή; Σου μιλάει;
Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Dwarven Blacksmith
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

που να περιμένεις δυό αιώνες !!
Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- hellegennes
Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Πάντως υπάρχει και το καρπάτσιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Καραμελίτσα
Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
Z
- hellegennes
Γιατί, εμείς δεν τρώγαμε μαριναρισμένα ψάρια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Σε πολλές χώρες ήταν. Δες το βίντεο που βάζω στην πρώτη σελίδα προς το τέλος. Αλλά και την ιστορία διάδοσης του σούσι αν διαβάσεις θα βρεις την ίδια πληροφορία.hellegennes έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 19:33Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Π.χ.
https://www.forbes.com/sites/johnmarian ... b1fd185edd
Not very long ago the only raw items any American menu dared list were caviar, clams, oysters, and steak tartare with a raw egg on top, once a requisite excess at high-end restaurants where martinis outnumbered wineglasses on a table...[...]...Sushi—which in Japan originally referred to any food kept fresh in vinegared rice but came to refer most specifically to seafood—did not make an appearance in American restaurants until 1957, when Moto Saito opened Saito restaurant in Manhattan and gave lessons to queasy customers on how to eat it. There wasn’t much appetite for it until well into the 1970s, when sushi bars began to proliferate in the U.S. at a time when many more Asian immigrants arrived here.
https://uk.news.yahoo.com/how-sushi-spr ... 20524.html
Once people saw that sushi wasn’t just about raw fish, but could also make use of ingredients such as smoked salmon, avocado, chicken and carrot it soon became a more exciting way to eat.
- hellegennes
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κι'όμως το πιό ωμό ψάρι το έφαγα στην Δουνκέρκη το 1992 και όχι σε τίποτα γιαπωνέζικο. Παραδοσιακό φιλεταρισμένο ψάρι μόνο με λίγο λεμόνι. Ούτε μαρινάρισμα, ούτε μπαχαρικά, ούτε τίποτα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.hellegennes έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 19:58Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μπορεί να γελάνε και με τους καραγκιόζηδες που πήγαν να το επιβάλλουν.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Πάψε κατσικοπόδαρη!Καραμελίτσα έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 19:40Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
- hellegennes
Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.Jimmy81 έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 20:12Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.hellegennes έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 19:58Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μα γι' αυτο θελουν να μειωσουν τον παγκοσμιο πληθυσμο.
Το 50% των εργαζομενων οταν θα ενταχθει η τεχνητη νοημοσυνη στην παραγωγη θα ειναι εντελως αχρηστοι.
Το ειπανε και στο Νταβος οτι η μιση εργατικη ταξη θα ειναι εντελως αχρειαστη στο μελλον.
50% μειωση, στους υπολοιπους υποδουλωση με ψηφιακο ελεγχο στις ζωες τους ακομη και για ποσο ανθρακα καταναλωνουν και να ειναι οι προνομιουχοι ενα 10% σε κοινωνιες καθαρα νεοφεουδαρχικες.
Η καθολικη νομιμοποιηση των ναρκωτικων που ερχεται σε συνδυασμο με την εικονικη πραγματικοτητα θα ειναι οι παρηγοριες των δουλων.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Φεβ 2023, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
hellegennes έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 20:21Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.Jimmy81 έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 20:12Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.hellegennes έγραψε: ↑07 Φεβ 2023, 19:58Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.
Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.
Ειναι αλλο να χρησιμοποιεις πεταλιδες και σαλιγγαρια στο 1% της διατροφης σου και αλλο να τρεφεσαι αποκλειστικα με αυτα εγκαταλειποντας το φυσικο κρεας και τα φυσικα γαλακτοκομικα. Το να γινουν τα εντομα και το συνθετικο κρεας η βαση της διατροφης προκειται για εναν πειραματισμο στον οποιο δεν ξερουμε πως θα αντιδρασουν βραχυπροθεσμα η μακροπροθεσμα οι οργανισμοι. Υπαρχει και γαλα κατσαριδας στις προτασεις για τις μελλοντικες τροφες, ε δεν ξερουμε αυτο τι θα προκαλεσει σε εναν οργανισμο που βασιζοταν σε γαλα θηλαστικων.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Φεβ 2023, 21:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 44 Απαντήσεις
- 1076 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Urzaring13
05 Μάιος 2025, 12:46
-
- 7 Απαντήσεις
- 783 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας
15 Μάιος 2024, 16:09
-
-
Νέα δημοσίευση Ζω στη Χώρα που ετοιμάζονται να μας τον φορέσουν κι αυτόν.
από Μαδουραίος » 17 Σεπ 2024, 21:05 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 136 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Υδράργυρος
17 Σεπ 2024, 21:22
-