Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 49881
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 07 Φεβ 2023, 19:25

Μπίστης έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:23
Dwarven Blacksmith έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:16
Θα ξεσηκωθούν όλοι οι ψέκες.
:102:
στενόμυαλοι αλλά δεν σε εμποδίζουν να φας το πιάτο σου ούτε στο επιβάλλουν όπως οι αντιψεκ
Αυτός που σε εμποδίζει να φας, είναι στο δωμάτιο μαζί μας αυτή τη στιγμή; Σου μιλάει;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 17452
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 07 Φεβ 2023, 19:29

Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:17
Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
:p2:
που να περιμένεις δυό αιώνες !!


Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45162
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Φεβ 2023, 19:33

Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 07 Φεβ 2023, 19:37

Πάντως υπάρχει και το καρπάτσιο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 11077
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 07 Φεβ 2023, 19:40

Μπίστης έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:29
Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:17
Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
:p2:
που να περιμένεις δυό αιώνες !!


Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
Z

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45162
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Φεβ 2023, 19:41

Gherschaagk έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:37
Πάντως υπάρχει και το καρπάτσιο.
Γιατί, εμείς δεν τρώγαμε μαριναρισμένα ψάρια;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 7923
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 07 Φεβ 2023, 19:47

hellegennes έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:33
Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Τα χοντρολές, λίγο. Ήταν αδιανόητο το 1970 το ωμό ψάρι για τους Δυτικούς;
Σε πολλές χώρες ήταν. Δες το βίντεο που βάζω στην πρώτη σελίδα προς το τέλος. Αλλά και την ιστορία διάδοσης του σούσι αν διαβάσεις θα βρεις την ίδια πληροφορία.
Π.χ.
https://www.forbes.com/sites/johnmarian ... b1fd185edd
Not very long ago the only raw items any American menu dared list were caviar, clams, oysters, and steak tartare with a raw egg on top, once a requisite excess at high-end restaurants where martinis outnumbered wineglasses on a table...[...]...Sushi—which in Japan originally referred to any food kept fresh in vinegared rice but came to refer most specifically to seafood—did not make an appearance in American restaurants until 1957, when Moto Saito opened Saito restaurant in Manhattan and gave lessons to queasy customers on how to eat it. There wasn’t much appetite for it until well into the 1970s, when sushi bars began to proliferate in the U.S. at a time when many more Asian immigrants arrived here.

https://uk.news.yahoo.com/how-sushi-spr ... 20524.html
Once people saw that sushi wasn’t just about raw fish, but could also make use of ingredients such as smoked salmon, avocado, chicken and carrot it soon became a more exciting way to eat.

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45162
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Φεβ 2023, 19:58

Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.

Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14665
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 07 Φεβ 2023, 20:09

Κι'όμως το πιό ωμό ψάρι το έφαγα στην Δουνκέρκη το 1992 και όχι σε τίποτα γιαπωνέζικο. Παραδοσιακό φιλεταρισμένο ψάρι μόνο με λίγο λεμόνι. Ούτε μαρινάρισμα, ούτε μπαχαρικά, ούτε τίποτα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 7923
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 07 Φεβ 2023, 20:12

hellegennes έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.

Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 25009
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Φεβ 2023, 20:12

Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:17
Οι συνήθειες αλλάζουν. Μέχρι τα 70s ήταν αδιανόητο να τρώει ο μέσος δυτικός πολίτης ωμό ψάρι. Αργότερα το σούσι έγινε της μόδας πρώτα στις ΗΠΑ και μετά στην Ευρώπη. Σε 100-200 χρόνια ενδέχεται να γελάνε με τον σημερινό πανικό ορισμένων για την εντομοφαγία.
Μπορεί να γελάνε και με τους καραγκιόζηδες που πήγαν να το επιβάλλουν.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Δημοσιεύσεις: 25009
Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Φεβ 2023, 20:14

Καραμελίτσα έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:40
Μπίστης έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:29
:p2:
που να περιμένεις δυό αιώνες !!


Πάντως εσύ άραξέ την έξω απο μηρμυγκοφωλιά να ρουφήξεις γκουρμεδιά με καλαμάκι χάρτινο και άσε εμάς τα βλαχαντερά να τρώμε κοκορέτσι
Μην μπερδεύεσαι. Κανείς δε συγκρίνει το κοκορέτσι με τα έντομα. Απλά νομοτελειακά το κοκορέτσι θα είναι είδος για πλουσίους, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προϊόντων όπως το χαβιάρι και το αβγοτάραχο. Για τα βλαχαντερά, ακριδούλα ή συνθετικό κρέας, μέχρι εκεί θα φτάνει το πορτοφόλι.
Πάψε κατσικοπόδαρη!

Άβαταρ μέλους
hellegennes
Δημοσιεύσεις: 45162
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 00:17

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 07 Φεβ 2023, 20:21

Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 20:12
hellegennes έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.

Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.
Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50874
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Φεβ 2023, 21:08

OANNHSEA έγραψε:
07 Φεβ 2023, 18:19
Αρίστος έγραψε:
07 Φεβ 2023, 16:27
Χωρις κρεας και γαλακτοκομικα προιοντα παιζει να μειωθει τοσο ο μεσος ορος ζωης οσο και η ευφυια.

Και τελικα αυτο ειναι ισως το ζητουμενο, υποβαθμισμενες τροφες για λαους που προοριζονται για δουλοι.

.

Μην γράφεις ότι θέλεις!!!
Τα ρομπότ είναι πολύ φθηνότερα, πολύ πιο παραγωγικά και με λιγότερες απαιτήσεις συντήρησης από έναν δούλο!!!

.


Μα γι' αυτο θελουν να μειωσουν τον παγκοσμιο πληθυσμο.

Το 50% των εργαζομενων οταν θα ενταχθει η τεχνητη νοημοσυνη στην παραγωγη θα ειναι εντελως αχρηστοι.

Το ειπανε και στο Νταβος οτι η μιση εργατικη ταξη θα ειναι εντελως αχρειαστη στο μελλον.

50% μειωση, στους υπολοιπους υποδουλωση με ψηφιακο ελεγχο στις ζωες τους ακομη και για ποσο ανθρακα καταναλωνουν και να ειναι οι προνομιουχοι ενα 10% σε κοινωνιες καθαρα νεοφεουδαρχικες.

Η καθολικη νομιμοποιηση των ναρκωτικων που ερχεται σε συνδυασμο με την εικονικη πραγματικοτητα θα ειναι οι παρηγοριες των δουλων.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Φεβ 2023, 21:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 50874
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 07 Φεβ 2023, 21:14

hellegennes έγραψε:
07 Φεβ 2023, 20:21
Jimmy81 έγραψε:
07 Φεβ 2023, 20:12
hellegennes έγραψε:
07 Φεβ 2023, 19:58
Ναι, αλλά αυτά είναι άρθρα από δημοσιογράφους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν δεις καλύτερες πηγές θα δεις ότι ήδη από την δεκαετία του '40 το σούσι είχε εισβάλει για τα καλά στην Αμερική.

Ωστόσο εδώ δεν μιλάω μόνο για την γιαπωνέζικη εκδοχή. Τι είναι ο μαριναρισμένος γαύρος; Δεν είναι ωμό ψάρι;
Η καχυποψία των δυτικών σε αυτό το πιάτο υπήρχε όμως και ξεπεράστηκε σταδιακά. Αυτό είναι το κύριο point. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε άνθρωπος που δεν έτρωγε ωμές εκδοχές κάποιων ψαριών, αλλά υπήρχε γενικότερη καχυποψία στο ωμό ψάρι. Κι εμείς, στον κύκλο μου τηγανητό τον τρώγαμε συνήθως τον γαύρο.
Η "καχυποψία κάποιων Δυτικών" και "αδιανόητο για τους Δυτικούς" δεν είναι πολύ κοντινές έννοιες. Εγώ πρώτη φορά που δοκίμασα μαριναρισμένο γαύρο ήμουν γύρω στα 6. Όταν λέμε μαριναρισμένο, εννοούμε για 1-2 ώρες. Ωμές πεταλίδες έτρωγα από πιο μικρός. Δεν είναι κάτι τόσο τραγικά παράξενο. Προφανώς για λαούς της Ευρώπης που δεν έχουν θάλασσα ή στην μέση των ΗΠΑ είναι κάτι περίεργο, αλλά γενικά το ψάρι ήταν κάτι περίεργο γι' αυτούς, όχι απλώς το ωμό.

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σ' αυτό, που έχει να κάνει με προσβασιμότητα σε ένα φαγητό, και αυτό που συζητάμε. Η απέχθειά μας για τα έντομα δεν οφείλεται σε έλλειψη οικειότητας, γιατί τα έντομα είναι παντού, οφείλεται μάλλον σε εξελικτικούς παράγοντες. Άλλο δηλαδή να σου πάρει καιρό να συνηθίσεις να τρως ψάρι ή σαλιγκάρια γιατί δεν ήταν στην κουλτούρα σου, πρωτίστως λόγω πρόσβασης, και άλλο να σε αηδιάζει η ιδέα.


Ειναι αλλο να χρησιμοποιεις πεταλιδες και σαλιγγαρια στο 1% της διατροφης σου και αλλο να τρεφεσαι αποκλειστικα με αυτα εγκαταλειποντας το φυσικο κρεας και τα φυσικα γαλακτοκομικα. Το να γινουν τα εντομα και το συνθετικο κρεας η βαση της διατροφης προκειται για εναν πειραματισμο στον οποιο δεν ξερουμε πως θα αντιδρασουν βραχυπροθεσμα η μακροπροθεσμα οι οργανισμοι. Υπαρχει και γαλα κατσαριδας στις προτασεις για τις μελλοντικες τροφες, ε δεν ξερουμε αυτο τι θα προκαλεσει σε εναν οργανισμο που βασιζοταν σε γαλα θηλαστικων.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 07 Φεβ 2023, 21:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών