α δλδ το μνημονιο δεν ειναι ευλογια τελικα?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:34Αυτό δεν είναι καπιταλιστική πραγματικότητα αλλά παράσταση του "ο Καραγκιόζης καπιταλιστής".

α δλδ το μνημονιο δεν ειναι ευλογια τελικα?ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:34Αυτό δεν είναι καπιταλιστική πραγματικότητα αλλά παράσταση του "ο Καραγκιόζης καπιταλιστής".
φυσιολογικοτατο ειναι να μην συζητουνται σε μια χωρα (sic) ορισμου του παρασιτου με οικονομικους καπιταλιστικους η μη καπιταλιστικους ορουςmetarrythmistis έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:43Το θέμα αυτό θα έπρεπε να είναι το μοναδικό ζήτημα προς συζήτηση για τις εκλογές.
Το εκπληκτικό είναι ότι κανείς δεν το συζητάει αυτό. Αντ' αυτού συζητάνε τελείως ασήμαντα ζητήματα όπως οι υποκλοπές και την υπόθεση Καλογρίτσα-Παππάς.
Δεν ασχολούνται ούτε οι εργαζόμενοι που πλήττονται με αυτό το θέμα. Είναι εντυπωσιακό.
Θα πρέπει να γράψει βιβλίο κάποιος για την αίτια αυτού το φαινομένου.
Το θέμα είναι ότι δεν ασχολούνται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Εσύ καλά μπορεί να τα αναλύεις με βάση ένα πλαίσιο που γνωρίζεις.metarrythmistis έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:53
Πραγματικά, υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ακραία ανταγωνιστικούς κλάδους και έχουν αποδεχτεί το απίθανο τσιτάτο "Κάντε απεργία". Αυτή είναι μια σπασμωδική στάση χωρίς αποτέλεσμα (εξηγώ στο tweet γιατί (η απειλή των εργοδοτών ότι θα κλείσουν είναι credible)).
Μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει η αριστερά που διακινεί αυτόν τον παράλογο ισχυρισμό.
Κατ' αρχήν δεν έχω ολοκληρώσει τα νήματα που θέλω στο twitter (με κεντρικό το ζήτημα αυτού του νήματος (η μετανάστευση ως κόφτης του εισοδήματος της εργατικής τάξης)). Εκεί θα αναπτύξω όλη την στρατηγική.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 20:18Εσύ καλά μπορεί να τα αναλύεις με βάση ένα πλαίσιο που γνωρίζεις.metarrythmistis έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:53
Πραγματικά, υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ακραία ανταγωνιστικούς κλάδους και έχουν αποδεχτεί το απίθανο τσιτάτο "Κάντε απεργία". Αυτή είναι μια σπασμωδική στάση χωρίς αποτέλεσμα (εξηγώ στο tweet γιατί (η απειλή των εργοδοτών ότι θα κλείσουν είναι credible)).
Μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει η αριστερά που διακινεί αυτόν τον παράλογο ισχυρισμό.
Αλλά άσε την επίρριψη ευθυνών, μέχρι να μας πεις πραγματικά ιστορικά παραδείγματα όπου δούλεψε η "Εκλογική Στρατηγική". Γιατί απ' όσο ξέρω τρόπος οργάνωσης των ψηφοφόρων να κάνουν αυτό που λες δεν υπάρχει. Θα πρέπει να τον σκεφτείς και αυτόν.
Η Σαντορίνη έχει 1-2 ιδιαιτερότητες που κάνει το πρόβλημα που υπάρχει σε άλλα νησιά να φαίνεται ακόμα πιο πολύ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 10:44Πάνε διάφοροι και μετά βρίζουνε. Ένα γκαρσόνι από Καστοριά μου έλεγε πήγε για ένα χιλιάρικο, πρώτο μήνα καλά, το δεύτερο μήνα του ζήταγε ο ιδιοκτήτης 8 κατοστάρικα νοίκι LOLΕρμής έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 10:37¨Εχει λεφτά να πληρώσει, τα δίνει;Chilloutbuddy έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 10:26Πήγα Σαντορίνη το καλοκαίρι και όσοι δουλεύανε εκεί και μιλάγαν ελληνικά βρίζανε και δε βλέπαν την ώρα να φύγουνε.
Κάθε δεύτερο-τρίτο μαγαζί είχε ταμπέλα ζητείται προσωπικό.
Πες μου τώρα ότι δεν είχε λεφτά η Σαντορίνη να πληρώσει.
Γιατί κανείς δε θα πάει να δουλεύει 24/7 για οχτω κατοστάρικα
Ούτε εγώ ξέρω ποιά είναι η λύση, ούτε και πρόκειται να τη βρώ χωρίς να δώ στοιχεία. Αλλά δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν η σωστή λύση για το συγκεκριμένο νησί είναι απόβαση με τανκς και στρατιωτική αστυνομία παντού μέχρι να μάθουν να φέρονται σαν άνθρωποι. Από που κι ως πού επιτρέπεται να στελεχώνεις ολόκληρες επιχειρήσεις με ξένους όταν έχεις εσωτερική ανεργία και χαμηλούς μισθούς σε επιχειρήσεις που κάνουν προφανώς τέτοια κέρδη;ST48410 έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 21:35Η Σαντορίνη έχει 1-2 ιδιαιτερότητες που κάνει το πρόβλημα που υπάρχει σε άλλα νησιά να φαίνεται ακόμα πιο πολύ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 10:44Πάνε διάφοροι και μετά βρίζουνε. Ένα γκαρσόνι από Καστοριά μου έλεγε πήγε για ένα χιλιάρικο, πρώτο μήνα καλά, το δεύτερο μήνα του ζήταγε ο ιδιοκτήτης 8 κατοστάρικα νοίκι LOL
Τα οικόπεδα τα καλά είναι αυτά που βρίσκονται στην πλαγιά της καλντέρας με θέα στο ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα. Εκεί όχι μόνο δεν μπορείς να χτίσεις πολυόροφες κατασκευές αλλά σε αρκετές περιπτώσεις τα δωμάτια ή τμήμα τους είναι υπόσκαφα (δηλαδή μέσα στο βράχο).
Αυτή η έλλειψη χώρου σε συνδυασμό με την πολύ προνομιακή θέα σημαίνει ότι κανένας ξενοδόχος δεν διαθέτει ούτε τετραγωνικό χώρου για να δώσει στο προσωπικό. Όταν ένα μέτριο ξενοδοχειάκι μπορεί να χρεώσει 500 ή πάνω από 100 την βραδιά το δωμάτιο (top season), κι εμείς να το 'χαμε δεν θα παραχωρούσαμε δωμάτια στο προσωπικό. Και σπανίζουν εκεί τα συγκροτήματα τριψήφιου αριθμού κλινών. Μικρά είναι ως επί το πλείστον. Και γεμίζουν φουλ.
Άρα; Όποιος ξενοδόχος έχει κάποιο οίκημα σε κάνα χωριό παραμέσα χωρίς θέα, νοικιάζει στο προσωπικό εκεί. Αλλά η Σαντορίνη δέχεται τόσο πολύ τουρισμό που ακόμα κι εκεί θα μπορούσε να βάλει τουρίστες. Έτσι στοιβάζει σε τίποτα αποθήκες και βοηθητικούς χώρους 3-4 άτομα με κοινή τουαλέτα.
Λύση δεν ξέρω ποια θα ήταν. Να υποχρέωνε το κράτος να παρέχουν στέγη στους εργαζόμενους; Θα επιβίωναν οι μεγάλες αλυσίδες σε βάρος της "κα Μαρίκα rooms to let". Δίκοπο μαχαίρι. Να συνέδεε την κατηγορία του καταλύματος με τέτοια παροχή; Ίσως. Να μην επέτρεπε να χρεώνουν υψηλά τα δωμάτιά τους αν δεν εξασφαλίζουν στέγη στο προσωπικό τους; Επανάσταση. Και να ξέρεις ότι και λεφτά έχουν και άκρες
Από όσο θυμάμαι ένα φεγγάρι που είχα πάρε δώσε, δεν ήταν οι μισθοί μικροί. Ήταν μικροί για το εκεί κόστος ζωής και ατέλειωτες ώρες σκληρής εργασίας.
Δεν βλέπω πολιτικό που θα μπορούσε να βάλει τάξη σε αυτό το χάλι. Ούτε καν πολιτικό που να το θέλει πολύ κι ας μη μπορεί. Και τώρα που θεωρούνται ατμομηχανή της οικονομίας, είναι κάπως πιο δύσκολο να μαζευτούν.Chilloutbuddy έγραψε: ↑14 Φεβ 2023, 00:19Ούτε εγώ ξέρω ποιά είναι η λύση, ούτε και πρόκειται να τη βρώ χωρίς να δώ στοιχεία. Αλλά δε θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν η σωστή λύση για το συγκεκριμένο νησί είναι απόβαση με τανκς και στρατιωτική αστυνομία παντού μέχρι να μάθουν να φέρονται σαν άνθρωποι. Από που κι ως πού επιτρέπεται να στελεχώνεις ολόκληρες επιχειρήσεις με ξένους όταν έχεις εσωτερική ανεργία και χαμηλούς μισθούς σε επιχειρήσεις που κάνουν προφανώς τέτοια κέρδη;
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαChilloutbuddy έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 12:49Mα εμένα μου είπαν ότι όσο πιό πολλά βγάζει το αφεντικό τόσο πιό πολλά δίνει στους παραγιούςaxilmar έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 11:55Γιατι η πλειοψηφια των επιχειρησεων ειναι οικογενειακες με στοχο τον αμεσο πλουτισμο και την κοινωνικη επιδειξη της οικογενειας και οχι την δημιουργια μιας επιχειρησης με στερεα βαση που θα μακροημερευσει οικονομικα.
Οποτε τα κερδη των "επιχειρησεων" ειναι τετοια που ειτε θα δωσουν μεγαλους μισθους ειτε θα τα παρει το αφεντικο για να αγορασει καγιεν, να πηγαινει πολυτελεις διακοπες, να παρει κανα σπιτι κλπ.
τρικλντάουν εφέκτ κι έτσι
Αυτό που λες υπαινίσσεται μια μεγάλη αλήθεια.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 19:34Αυτό δεν είναι καπιταλιστική πραγματικότητα αλλά παράσταση του "ο Καραγκιόζης καπιταλιστής".
1+1=2Esperos έγραψε: ↑13 Φεβ 2023, 21:07Γιατί δεν ανεβαίνουν οι μισθοί;
Αυτό το ερώτημα είναι λάθος "στημένο" και απευθύνεται σε άτομα αγράμματα σε οικονομικά θέματα
Ας θέσουμε το ερώτημα αλλιώς.
Γιατί δεν είναι διαθετιμένοι κάποιοι να ξοδέψουν περισσότερα για να αγοράσουν τις υπηρεσίες μας;
Γιατί δεν σταματάμε εμείς πρώτοι να τις πουλάμε την εργασία μας στους κακοπληρωτές και δεν πάμε αλλού όπου θα μας έδιναν περισσότερα;