Τζήμερος: Γιατί να απαγορεύεται εργασία έναντι προσφοράς στέγης και τροφής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Unique

Re: Τζήμερος: Γιατί να απαγορεύεται εργασία έναντι προσφοράς στέγης και τροφής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 16 Φεβ 2023, 13:24

Ναύτης έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:20
Unique έγραψε:
16 Φεβ 2023, 12:57
Εδω να υπενθυμισουμε οτι οι περισσοτεροι που κλαιγονται και σχιζουν τα ρουχα τους για αυτα που λεει ο Τζημερος, ειναι αεριτζηδες γαλαζοαιματοι Αθηναιοι που αν δεν πληρωθουν 2χιλιαρο και πανω δεν πανε για δουλεια.

Οι Αλβανοι εχτισαν αυτοκρατοριες στην επαρχια με αυτον ακριβως τον τροπο.

Συνεχιστε με αυτα τα μυαλα και ολα θα πανε καλα.
Ααα, ώστε στους Αλβανούς απευθύνεται ο Τζήμερος, πες το ντε, έτσι εξηγείται.
Είπα κι εγώ, εντάξει, είναι ηλίθιος, αλλά τόσο ηλίθιος πια;
Ο Τζημερος ειναι μονο υπευθυνος για αυτα που λεει, οχι αυτα που καταλαβαινεις :smt005::smt005:

Για πες τωρα? Και εσυ γαλαζοαιματος αεριτζης Αθηναιος?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 16 Φεβ 2023, 13:27

Unique έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:24
Ναύτης έγραψε:
Unique έγραψε:
16 Φεβ 2023, 12:57
Εδω να υπενθυμισουμε οτι οι περισσοτεροι που κλαιγονται και σχιζουν τα ρουχα τους για αυτα που λεει ο Τζημερος, ειναι αεριτζηδες γαλαζοαιματοι Αθηναιοι που αν δεν πληρωθουν 2χιλιαρο και πανω δεν πανε για δουλεια.

Οι Αλβανοι εχτισαν αυτοκρατοριες στην επαρχια με αυτον ακριβως τον τροπο.

Συνεχιστε με αυτα τα μυαλα και ολα θα πανε καλα.
Ο Τζημερος ειναι μονο υπευθυνος για αυτα που λεει, οχι αυτα που καταλαβαινεις :smt005::smt005:

Αυτό που σίγουρα δεν είμαι πάντως, είναι μυγοχάφτης οπαδός του άεργου πολιτευτή.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 16 Φεβ 2023, 13:31

foscilis έγραψε:
16 Φεβ 2023, 09:29
Scouser έγραψε:
15 Φεβ 2023, 23:15

Τύπε, ως συνήθως, δεν έχεις πιάσει ούτε το λήγοντα (Χέλι σόρυ για το quote, στον άλλο απευθύνομαι). Δεν μιλάμε εδώ για άτομα που απλά ζορίζονται οικονομικά, μιλάμε για άστεγους. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει άστεγος στην Ελλάδα του 2023; Σημαίνει ότι είσαι στο προτελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας που μπορεί να πάρει η ζωή (πιο κάτω έχει μόνο τους άστεγους και τοξικομανείς). Εγώ γιατί να κοιμηθώ στο στρατόπεδο; Έχω δικό μου σπίτι. Αν ζούσα στο δρόμο και ερχόταν ο στρατός και μου έλεγε έλα δούλεψε για εμένα και θα έχεις εξασφαλισμένο φαγητό και στέγη, μάλλον δεν θα έλεγα όχι, έστω σαν προσωρινή λύση μέχρι να σταθώ κάπως στα πόδια μου. Για την ακρίβεια, ακριβώς έτσι ζει αρκετός κόσμος στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ: δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν έξω, οπότε ζουν και τρώνε μέσα στις σχολές, βγάζουν δε τα υπόλοιπα έξοδα του μήνα που έχουν με τα 120 ή κάπου εκεί ευρώ που τους δίνει το κράτος κάθε μήνα. Και αυτών, επιλογή τους είναι, δεν τους υποχρέωσε κανείς να μπουν στο στρατό.
Παρ' όλα αυτά άμα πρόσεξες παίρνουν έστω 120. Αν σου δίνουν μόνο τροφή και σπίτι δεν υπάρχει τρόπος να σταθείς στα πόδια σου γιατί δε μπορείς να αποταμιεύσεις, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Ούτε καν να πάρεις εισιτήριο για το λεωφορείο που θα σε πάει στη συνέντευξη για την άλλη δουλειά, πώς θα το πληρώσεις, θα αφήσεις τον οδηγό να κοιμηθεί στη θέση σου για 2 ώρες; :)

Εκεί έγκειται λοιπόν το "σκλαβένιο" του πράγματος: δικά σου λεφτά = ανεξαρτησία <=> 0 δικά σου λεφτά = εξάρτηση.
Ξαναλέω ότι θα συμφωνούσα, αν συζητάγαμε για ένα ''κανονικό'' εργαζόμενο που έχει δικό του σπίτι και λοιπές ''κανονικές'' ανάγκες να τρέχουν. Αλλά εδώ δεν συζητάμε για αυτό. Εδώ συζητάμε για ανθρώπους για τους οποίους η εναλλακτική είναι να μένουν στο δρόμο και των οποίων οι μοναδικοί πόροι προέρχονται από την επετεία. Δηλαδή συζητάμε για μια ήδη τραγική κατάσταση, ένα βήμα πριν τον απόλυτο πάτο (=άστεγος τοξικομανής) και το τι μπορεί να γίνει για να απαλυνθεί κάπως. Ο ξενοδόχος πχ σου λέει εγώ δεν έχω να δώσω μετρητά και ασφάλεια because reasons, μπορώ όμως να σου δώσω ένα δωμάτιο και τρία ζεστά γεύματα τη μέρα, με αντάλλαγμα ας πούμε να δουλεύεις καθαριότητα ή παρκαδόρος 7-3. Μετά τις 3, αφού θα έχεις φάει, θα έχεις ρίξει ένα μεσημεριανό ύπνο σε κανονικό κρεβάτι και θα έχεις κάνει ένα μπάνιο (όλα αυτά ακραίες πολυτέλειες για τους άστεγους), πήγαινε να κάνεις ό,τι θα έκανες και πριν. Γιατί αυτή η πρόταση είναι κακή για τον άστεγο; Και εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην μπορεί να ερωτηθεί ο ίδιος;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 16 Φεβ 2023, 13:35

Ναύτης έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:27
Unique έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Αυτό που σίγουρα δεν είμαι πάντως, είναι μυγοχάφτης οπαδός του άεργου πολιτευτή.
Παρατηρώ ότι πάντοτε, όταν σε ρωτάνε εσύ τι είσαι, η αντανακλαστική σου απάντηση είναι ''σίγουρα πάντως όχι...''. Εντάξει, το καταλάβαμε ότι είσαι κάτι ανώτερο από την υπόλοιπη πλέμπα την οποία κατακεραυνώνεις εδώ πέρα, αλλά γιατί δεν μας λες τι ακριβώς; Σε τρώει η πολλή μετριοφροσύνη;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 16 Φεβ 2023, 13:39

Ναύτης έγραψε:
Unique έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Οχι ρε συ. Εσυ εισαι εξυπνος και φαινεται αππο μακρια! :smt005::smt005::smt005::smt005:
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 16 Φεβ 2023, 14:04

Δρακουμελ έγραψε:
16 Φεβ 2023, 09:24
Κάποιος εδώ έγραψε ότι η Γερμανία δεν έχει κατώτερο μισθό και δεν σχολίασε κανένας ότι λέει μαλακίες. Η μπορεί να είδε ότι το έγραψε ο πατησιωτης.
Όταν έκανε αυτή τη δήλωση ο Τζήμερος (2013),τότε περίπου που έγραψε και την ανοιχτή επιστολή στην Εξοχωτάτη κυρία Μέρκελ από την οποία εμπνεόταν,δεν είχε.

https://en.wikipedia.org/wiki/Minimum_wage_in_Germany

Germany's minimum wage is €12 per hour, pre-tax since 1 October 2022. The legislation (German: Gesetz zur Regelung eines allgemeinen Mindestlohns) was introduced on January 1, 2015, by Angela Merkel's third government, a coalition between the SPD and the CDU. The implementation of a minimum wage was the SPD's main request during the coalition's negotiations as its central electoral promise during the 2013 federal election campaign. Previously, Germany had minimum wages only in specific sectors, negotiated by trade unions, and some were below the minimum wage level introduced in 2015.[1]

Το θυμόμουν επειδή βασικό επιχείρημα των αντιμνημονιακών τις καυτές περιόδους ήταν ότι οι Γερμανοί σκοπεύουν να μας πάνε σε βουλγάρικο κατώτερο μισθό και η απάντηση των μνημονιακών ήταν μπορούμε αν δεν σας αρέσει να μην έχουμε καθόλου κατώτερο μισθό όπως οι Γερμανοί.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 16 Φεβ 2023, 14:14

Scouser έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:31
foscilis έγραψε:
Scouser έγραψε:
Τύπε, ως συνήθως, δεν έχεις πιάσει ούτε το λήγοντα (Χέλι σόρυ για το quote, στον άλλο απευθύνομαι). Δεν μιλάμε εδώ για άτομα που απλά ζορίζονται οικονομικά, μιλάμε για άστεγους. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει άστεγος στην Ελλάδα του 2023; Σημαίνει ότι είσαι στο προτελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας που μπορεί να πάρει η ζωή (πιο κάτω έχει μόνο τους άστεγους και τοξικομανείς). Εγώ γιατί να κοιμηθώ στο στρατόπεδο; Έχω δικό μου σπίτι. Αν ζούσα στο δρόμο και ερχόταν ο στρατός και μου έλεγε έλα δούλεψε για εμένα και θα έχεις εξασφαλισμένο φαγητό και στέγη, μάλλον δεν θα έλεγα όχι, έστω σαν προσωρινή λύση μέχρι να σταθώ κάπως στα πόδια μου. Για την ακρίβεια, ακριβώς έτσι ζει αρκετός κόσμος στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ: δεν έχουν χρήματα για να νοικιάσουν έξω, οπότε ζουν και τρώνε μέσα στις σχολές, βγάζουν δε τα υπόλοιπα έξοδα του μήνα που έχουν με τα 120 ή κάπου εκεί ευρώ που τους δίνει το κράτος κάθε μήνα. Και αυτών, επιλογή τους είναι, δεν τους υποχρέωσε κανείς να μπουν στο στρατό.
Παρ' όλα αυτά άμα πρόσεξες παίρνουν έστω 120. Αν σου δίνουν μόνο τροφή και σπίτι δεν υπάρχει τρόπος να σταθείς στα πόδια σου γιατί δε μπορείς να αποταμιεύσεις, δε μπορείς να κάνεις τίποτα. Ούτε καν να πάρεις εισιτήριο για το λεωφορείο που θα σε πάει στη συνέντευξη για την άλλη δουλειά, πώς θα το πληρώσεις, θα αφήσεις τον οδηγό να κοιμηθεί στη θέση σου για 2 ώρες; :)

Εκεί έγκειται λοιπόν το "σκλαβένιο" του πράγματος: δικά σου λεφτά = ανεξαρτησία <=> 0 δικά σου λεφτά = εξάρτηση.
Ξαναλέω ότι θα συμφωνούσα, αν συζητάγαμε για ένα ''κανονικό'' εργαζόμενο που έχει δικό του σπίτι και λοιπές ''κανονικές'' ανάγκες να τρέχουν. Αλλά εδώ δεν συζητάμε για αυτό. Εδώ συζητάμε για ανθρώπους για τους οποίους η εναλλακτική είναι να μένουν στο δρόμο και των οποίων οι μοναδικοί πόροι προέρχονται από την επετεία. Δηλαδή συζητάμε για μια ήδη τραγική κατάσταση, ένα βήμα πριν τον απόλυτο πάτο (=άστεγος τοξικομανής) και το τι μπορεί να γίνει για να απαλυνθεί κάπως. Ο ξενοδόχος πχ σου λέει εγώ δεν έχω να δώσω μετρητά και ασφάλεια because reasons, μπορώ όμως να σου δώσω ένα δωμάτιο και τρία ζεστά γεύματα τη μέρα, με αντάλλαγμα ας πούμε να δουλεύεις καθαριότητα ή παρκαδόρος 7-3. Μετά τις 3, αφού θα έχεις φάει, θα έχεις ρίξει ένα μεσημεριανό ύπνο σε κανονικό κρεβάτι και θα έχεις κάνει ένα μπάνιο (όλα αυτά ακραίες πολυτέλειες για τους άστεγους), πήγαινε να κάνεις ό,τι θα έκανες και πριν. Γιατί αυτή η πρόταση είναι κακή για τον άστεγο; Και εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην μπορεί να ερωτηθεί ο ίδιος;
Ενας απελπισμένος θα δεχόταν το ο,τιδήποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας εργοδότης θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να προσφέρει αυτό το ελάχιστο. Κατ'αρχήν, ο πολυεύσπαχνος εργοδότης καλύπτει μία ανάγκη του. Ε, χωρίς ασφάλιση, χωρίς εργασιακά δικαιώματα δεν μπορεί να του επιτραπεί να την καλύψει. Γιατί αν του δινόταν, θα επέλεγε μόνο αυτό τον τρόπο γιά να καλύπτει τις ανάγκες του. Και μη μου πείς ότι οι άστεγοι είναι λίγοι. Αν αυτό το πράγμα γενικευθεί, θα γίνουν περισσότεροι.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 16 Φεβ 2023, 14:18

Scouser έγραψε:
foscilis έγραψε:
Scouser έγραψε:

Κάποιοι κακοπροαίρετοι από τους έχοντες τεράστια οικονομική εξουσία, θα δελεαστούν από το δικαίωμα να παρέχουν άμισθη αμοιβή και μπορεί να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις ώστε να κατασκευάζονται τεχνητά οι άστεγοι και να αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Για να έχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 16 Φεβ 2023, 14:24

AlienWay έγραψε:
16 Φεβ 2023, 14:18
Κάποιοι κακοπροαίρετοι από τους έχοντες τεράστια οικονομική εξουσία, θα δελεαστούν από το δικαίωμα να παρέχουν άμισθη αμοιβή και μπορεί να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις ώστε να κατασκευάζονται τεχνητά οι άστεγοι και να αυξάνεται ο πληθυσμός τους. Για να έχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό.
700.000 πλειστηριασμοί έρχονται. Κάπως πρέπει να απαλυνθεί η κατάσταση.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 16 Φεβ 2023, 14:46

Scouser έγραψε:
Εδώ συζητάμε για ανθρώπους για τους οποίους η εναλλακτική είναι να μένουν στο δρόμο και των οποίων οι μοναδικοί πόροι προέρχονται από την επετεία. Δηλαδή συζητάμε για μια ήδη τραγική κατάσταση, ένα βήμα πριν τον απόλυτο πάτο (=άστεγος τοξικομανής) και το τι μπορεί να γίνει για να απαλυνθεί κάπως. Ο ξενοδόχος πχ σου λέει εγώ δεν έχω να δώσω μετρητά και ασφάλεια because reasons, μπορώ όμως να σου δώσω ένα δωμάτιο και τρία ζεστά γεύματα τη μέρα, με αντάλλαγμα ας πούμε να δουλεύεις καθαριότητα ή παρκαδόρος 7-3. Μετά τις 3, αφού θα έχεις φάει, θα έχεις ρίξει ένα μεσημεριανό ύπνο σε κανονικό κρεβάτι και θα έχεις κάνει ένα μπάνιο (όλα αυτά ακραίες πολυτέλειες για τους άστεγους), πήγαινε να κάνεις ό,τι θα έκανες και πριν. Γιατί αυτή η πρόταση είναι κακή για τον άστεγο; Και εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην μπορεί να ερωτηθεί ο ίδιος;
Η δική μου διαφωνία δεν βρίσκεται στο θεωρητικό σκέλος αλλά ότι στην πράξη η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα δούλευε έτσι.

Άκου ζητήματα:

Ποιος θα υποχρέωνε τον ξενοδόχο να σε απασχολεί μόνο 8ωρο με αυτό το μοντέλο; Εδώ βάζουν τους δηλωμένους και ασφαλισμένους εργαζόμενους και βαράνε παράνομα υπερωρίες. Φαντάζεσαι ότι ο εργοδότης θα σεβόταν περισσότερο την εργασία του αστέγου που θα θεωρούσε ότι του κάνει και χάρη που τον έχει στη δουλειά;

Σιγά μην του έδινε 3 ζεστά γεύματα. Στον τουριστικό κλάδο, στα πολύ ακριβά νησιά μας (κυρίως Μύκονο και Σαντορίνη) οι εργαζόμενοι πολλές φορές ζητούν και συμφωνούν να τρώνε από την κουζίνα του ξενοδοχείου ώστε με τα λεπτά που πληρώνονται να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην διαμονή μιας τόσο ακριβής περιοχής. Έλα όμως που κάποια μικρά ξενοδοχεία έχουν κουζίνα που μαγειρεύει μόνο κατά παραγγελία. Στην πράξη λοιπόν ενώ οι εργαζόμενοι συμφώνησαν για γεύματα, παίρνουν σάντουιτς και ό,τι περισσεύει από τα πρωινά.

Άκου όμως το βασικό πρόβλημα. Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες χωρίς να εμφανίζουν κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ο εργοδότης θα ερχόταν σε συμφωνία με κάποιους που θα έμεναν ευχαρίστως στοιβαγμένοι σε ένα δωμάτιο, θα τους παρείχε φαγητό και κάποια λίγα χρήματα μαύρα, δηλώνοντάς τους ως αστέγους που πήρε στη δουλειά. Και θα μπορούσε νομίμως να απασχολεί προσωπικό χωρίς ασφάλιση και λοιπές υποχρεώσεις αντικαθιστώντας έτσι τους μετανάστες που έχει τώρα δηλωμένους και ασφαλισμένους. Ιδίως στον τουριστικό τομέα σε εργασίες καθαριότητας και λοιπές βοηθητικές, θα γινόταν πάρτι.

ΥΓ. Σε μία χώρα με υψηλή ανεργία εργοδότης και εργαζόμενος δεν έχουν ισότιμη σχέση. Εκεί χρειάζεται έλεγχος και βούρδουλας από το κράτος. Όπου αφήνονται ετεροβαρείς σχέσεις να λειτουργήσουν μόνες τους δεν επέρχεται ισορροπία. Άγρια εκμετάλλευση και μόνο.

ΥΓ2. Ο Τζήμερος λέει και πράγματα που είναι σωστά και λογικά. Αυτό δεν είναι ένα από αυτά.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 16 Φεβ 2023, 15:37

Scouser έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:35
Ναύτης έγραψε:
Unique έγραψε:

Παρατηρώ ότι πάντοτε, όταν σε ρωτάνε εσύ τι είσαι, η αντανακλαστική σου απάντηση είναι ''σίγουρα πάντως όχι...''. Εντάξει, το καταλάβαμε ότι είσαι κάτι ανώτερο από την υπόλοιπη πλέμπα την οποία κατακεραυνώνεις εδώ πέρα, αλλά γιατί δεν μας λες τι ακριβώς; Σε τρώει η πολλή μετριοφροσύνη;
Ρε φίλε, μην τσιτώνεις μαζί μου επειδή ο τύπος που υποστηρίζεις είναι ένας ψυχαναγκαστικός γκιόζης. Το καταλαβαίνω ότι πικραίνεσαι που κάνει συνεχώς κέντα στη μαλακία, αλλά βάλ' τα μαζί του, εγώ τι φταίω;

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Φεβ 2023, 15:38

Green Dragon έγραψε:
16 Φεβ 2023, 09:01
hellegennes έγραψε:
15 Φεβ 2023, 21:29
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Φεβ 2023, 18:54
Κολλάει στις παπαριές που λένε οι ευαισθητοποιημένοι, που θεωρούν λογικό να αναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς τα ρίσκα. Γιατί ξεκινούν από την "παράλογη" οπτική, ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν μεγάλο κέρδος που τσεπώνουν, απο την πρώτη μέρα λειτουργίας τους.
Αν δεν έχουν κέρδος από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τότε δεν χρειάζονται υπαλλήλους. Εγώ π.χ. έχω 2 υπαλλήλους. Ξεκίνησα με 0. Τους υπαλλήλους τους προσέλαβα γιατί είχα αρκετά μεγαλύτερη κίνηση. Αν οι υπάλληλοι δεν έβγαζαν τον μισθό τους, δεν θα τους χρειαζόμουν.
Ισχύει για νέες μικρές επιχειρήσεις αλλά αν ανοίξεις εργοστάσιο ούτε κέρδος με το καλημέρα μπορείς να έχεις ούτε να το τρέξεις χωρίς προσωπικό.
Obviously, αλλά αν ανοίγεις εργοστάσιο χωρίς κεφάλαια, τι ακριβώς είσαι; Πάλι κέρδος έχεις απλά στην αρχή πρέπει να καλύψεις το κόστος της επένδυσης. Δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά αν μετά μισθοδοσίας δεν βγάζεις κέρδος μετά από ας πούμε 1 χρόνο, μαξ 2, κάτι πάει στραβά και η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 16 Φεβ 2023, 15:44

Ναύτης έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:37
Scouser έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:35
Ναύτης έγραψε:

Ρε φίλε, μην τσιτώνεις μαζί μου επειδή ο τύπος που υποστηρίζεις είναι ένας ψυχαναγκαστικός γκιόζης. Το καταλαβαίνω ότι πικραίνεσαι που κάνει συνεχώς κέντα στη μαλακία, αλλά βάλ' τα μαζί του, εγώ τι φταίω;
Μα δεν τσιτώνω, μια απλή παρατήρηση/ερώτηση έκανα. Δεν θες να απαντήσεις, μην απαντάς, αλλά μην νομίζεις ότι η συριζίλα δεν μυρίζει (άσχημα) ακόμα και πίσω από τις οθόνες. :102:
JD Vance

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Φεβ 2023, 16:08

hellegennes έγραψε:
16 Φεβ 2023, 15:38
Green Dragon έγραψε:
16 Φεβ 2023, 09:01
hellegennes έγραψε:
15 Φεβ 2023, 21:29

Αν δεν έχουν κέρδος από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τότε δεν χρειάζονται υπαλλήλους. Εγώ π.χ. έχω 2 υπαλλήλους. Ξεκίνησα με 0. Τους υπαλλήλους τους προσέλαβα γιατί είχα αρκετά μεγαλύτερη κίνηση. Αν οι υπάλληλοι δεν έβγαζαν τον μισθό τους, δεν θα τους χρειαζόμουν.
Ισχύει για νέες μικρές επιχειρήσεις αλλά αν ανοίξεις εργοστάσιο ούτε κέρδος με το καλημέρα μπορείς να έχεις ούτε να το τρέξεις χωρίς προσωπικό.
Obviously, αλλά αν ανοίγεις εργοστάσιο χωρίς κεφάλαια, τι ακριβώς είσαι; Πάλι κέρδος έχεις απλά στην αρχή πρέπει να καλύψεις το κόστος της επένδυσης. Δεν είναι καθαρό κέρδος, αλλά αν μετά μισθοδοσίας δεν βγάζεις κέρδος μετά από ας πούμε 1 χρόνο, μαξ 2, κάτι πάει στραβά και η επιχείρησή σου δεν είναι βιώσιμη.
Συγκρίνεις διαφορετικά επαγγέλματα και μεγέθη. Είναι άλλο πράγμα ένα μίνι μάρκετ, που συνήθως ξεκινά ως οικογενειακή επιχείρηση και έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τις προμήθειες του ανάλογα με τον τζίρο στα προϊόντα, ένα συνοικιακό μαγαζί ρούχων, δώρων, βιβλίων κλπ και άλλο μια επιχείρηση επίσης μικρού μεγέθους, που το αντικείμενο της δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα πρόσωπο για καθαρά πρακτικούς λόγους.

Είναι άλλο πράγμα το καφενείο του χωριού, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να φτιάξει τον καφέ και να τον σερβίρει ο ίδιος και άλλο το καφέ που κάνει ντελίβερυ με σνακς. Άλλο το να σου φέρουν 10 ή 20 τυρόπιτες και ψωμιά το πρωί και άλλο το να έχεις φούρνο.

Ουδείς ανοίγει εργοστάσιο, έτσι στο χαλαρό. Υπάρχουν και κάποια ενδιάμεσα στάδια. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Φεβ 2023, 17:22

Unique έγραψε:
16 Φεβ 2023, 13:04
Οι Αλβανοι οταν ηρθαν κοιμονταν κατω απο πλαστικα που ειχαν δεμενα σε ελιες φιλε μου. Ενα πιατο φαι ζητουσαν. Σιγα σιγα τους επαιρνε ο κοσμος ολο και περισσοτερο μεχρι που τωρα εφτασαν να ζητουν 50-80 ευρω μεροκαμματο σε οτι δουλεια τους παρεις.
Σε ποια ταινία συνέβαιναν αυτά, καλέ μου βολεμένε αστέ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών