Ομοιοπαθητική = Απάτη

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Re: Ομοιοπαθητική = Απάτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 16 Οκτ 2018, 09:20

Ασέβαστος έγραψε:
16 Οκτ 2018, 09:18
zteo έγραψε:
15 Οκτ 2018, 15:40
Αγαπητε ΝΑΝΔΡΟΣ η απατη ειναι οτι παρουσιαζονται τα ομοιπαθητικα σκευασματα ως θεραπεια.Κανεις δεν ξερει εαν αυτα τα σκευασματα μπορουν να λειτουργησουν υποβοηθητικα μιας θεραπειας.
Ενα παραδειγμα να σου δωσω.Εαν γριπωθεις και σου πω οτι για να θεραπευτεις στυψε το πρωι χυμο απο πορτοκαλια να πινεις.αυτο ειναι απατη.Εαν σου πω ομως στυψε το πρωι χυμο απο πορτοκαλια να πιεις για να βελτιωσουμε την φυσικη κατασταση του οργανισμου για να ανταποκριθει καλλυτερα στην θεραπεια,αυτο δεν ειναι απατη ειναι πραγματικοτητα.
τα "ομοιοπαθητικα σκευασματα", ειναι νερο.

σκετο.

σκετο νερο λεμε.

το καταλαβατε η να το ξαναγραψω;
εγώ το κατάλαβα αφού εφτασα να κατουράω αιμα, να βηχω σαν γαιδουρι και να ειμαι φτωχοτερη κατα 1500 ευρώ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Οκτ 2018, 09:27

Ποιος αμφισβητει το ματιασμα ? Να κου στειλει φωτο να τον τακτοποιησω...

Εγω εχω μια ιστορια με γιατροσοφι,μικρος ημουν πολυ καλο παιδι και εριξα ενα μπρικι με γαλα στο στηθοςκαι καηκα μευα απο λιγο καιρο το επανελαβα με φακες η κατασταση ηταν τοσο ασχημη που οι γιατροι στο νοσοκομειο ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτα περισσοτερο ,φευγοντας η μαμα μου να παει σπιτι (προισταμενη του νοσοκομειου)εκλαιγε την βλεπει ενας περιπτερας την ρωταει τι εγινε και της λεει για αυτό στεναχωριεσαι? Το απογευμα της έφερε ενα φλυτζανακι του καφε με μια αλοιφή την οποια μου την έβαλε και μετα απο ημερες καλυτερευσα και δεν εμεινε ουτε σημαδι,την ειχαμε μεχρι τελος του 70 -αρχες 80 δυστυχως ο ανθρωπος πεθανε κανα χρονο μετα και η συνταγη χαθηκε

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 16 Οκτ 2018, 10:11

hellegennes έγραψε:
16 Οκτ 2018, 02:34
Παρότι συμφωνώ με ό,τι λες, υπάρχουν πολύ ελαφρύτερες παθήσεις και ενοχλήσεις που κατευνάζονται μόνο με βότανα. Δεν είναι ανάγκη να μεταφέρεις το μισό εργαστήριο στο στομάχι σου για να γίνεις καλύτερα. Π.χ. η βουλωμένη μύτη μπορεί να αποσυμφορηθεί και με απλό αλατόνερο. Θυμάμαι ότι κάποτε έπαιρνα ένα από τα γνωστά σκευάσματα (νομίζω otrivin) όταν βούλωνε η μύτη μου. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι όταν βουλώνει η μύτη μου ξεραίνεται απότομα το στόμα μου. Μετά από μια αναλαμπή, κάθισα και διάβασα τις αντενδείξεις και σαν από θαύμα βρήκα το σύμπτωμά μου στις γνωστές παρενέργειες. Δεν το χρησιμοποίησα ποτέ ξανά. Μιλάμε ότι ξεραινόταν το λαρύγγι μου σε βαθμό ματώματος.
Συμφωνώ σε αυτό. Τα έχω κόψει αυτά και χρησιμοποιώ αυτό το θαλασσινό νερό σε σπρέι
. Πουλιέται χρυσό στα φαρμακεία βέβαια αλλά δεν ξηραίνει και είναι πολύ αποτελεσματικό.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 16 Οκτ 2018, 10:53

Είναι άλλο πράγμα η βιομηχανία της ομοιοπαθητικής και άλλο πράγμα η χρήση των βοτάνων.
Τα βότανα σαφώς και έχουν θεραπευτικές, καταπραϋντικές και προληπτικές ιδιότητες αλλά η όποια δράση τους βασίζεται επίσης σε χημικές διεργασίες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσουν διαφορετικά στο χ ή ψ οργανισμό.
Δεν ξέρω τι παίζει στις άλλες χώρες αλλά στην Ελλάδα βιώνουμε μία υπερβολή τόσο στο θέμα της πολυφαρμακίας (αυτό πήρε ο κουμπάρος άρα κάνει και για μένα) όσο και στη δαιμονοποίηση του φάρμακου (δεν χρειαζόμαστε φάρμακα/εμβόλια κλπ και όλα είναι μια παγκόσμια συνωμοσία του κεφάλαιου, των ιλλουμινάτων, των οξαποδώ γενικότερα).

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ένα "ομοιοπαθητικό" προϊόν του εμπορίου, είναι πολύ πιο φτηνό στην παραγωγή και χρειάζεται ελάχιστο ή μηδαμινό έλεγχο για να κυκλοφορήσει στην αγορά σε σχέση με το οποιοδήποτε φάρμακο. Αυτό συνεπάγεται ένα εμπορικό Ελντοράντο, που ο κάθε ξύπνιος μπορεί να εκμεταλλευτεί.
Οπότε, αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη προσοχή ή ενημέρωση γιατί πολλές φορές η έντονη τάση προς την ομοιοπαθητική δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ελπίδα ότι δεν έχουμε κάτι σοβαρό και ότι η φύση θα δώσει τη λύση. Ναι, όταν το πρόβλημα είναι ψυχολογικό η φύση ή μόνον η καλύτερη διάθεση μπορούν να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα. Αλλά μερικές φορές δεν είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
μίστερ μαξ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από μίστερ μαξ » 16 Οκτ 2018, 10:59

Οποιος θελει να ξερει τι παιζει με την ομοιπαθητική: https://www.nhs.uk/conditions/homeopathy/

Απατη απο τις λίγες, όπως οι καφετζουδες, αστρολόγοι, παϊσιοπροσκυνητές κτλ κτλ
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Οκτ 2018, 11:16

perseus έγραψε:
16 Οκτ 2018, 09:27
εγω.

πως θα πιστοποιησουμε πειραματικα το αποτελεσμα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Οκτ 2018, 11:23

Ασέβαστος έγραψε:
16 Οκτ 2018, 11:16
perseus έγραψε:
εγω.

Θα σε κοιτάξει και στο επόμενο δίωρο θα έχεις ημικρανία και ανακάτεμα στο στομάχι.

Θα το επαναλάβουμε 3-4 φορές.
Μετά άλλες 4 φορές οπου τις μισές δεν θα σε κοιταει αλλά δε θα το ξέρεις.

Θα καταγράψουμε τα αποτελέσματα και πάει η πρώτη φάση.
Ήδη θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις αποδείξεις που έχουν φέρει οι ομοιοπαθητικοι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Οκτ 2018, 11:36

Otto Weininger έγραψε:
16 Οκτ 2018, 11:23
Θα σε κοιτάξει και στο επόμενο δίωρο θα έχεις ημικρανία και ανακάτεμα στο στομάχι.

Θα το επαναλάβουμε 3-4 φορές.
Μετά άλλες 4 φορές οπου τις μισές δεν θα σε κοιταει αλλά δε θα το ξέρεις.

Θα καταγράψουμε τα αποτελέσματα και πάει η πρώτη φάση.
Ήδη θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις αποδείξεις που έχουν φέρει οι ομοιοπαθητικοι.
ημικρανια δεν ειχα ποτε. ανακατεμα στο στομαχι παρα πολυ σπανια. οποτε το κανω πιο απλο, να με κοιταξει, και αν μεσα στις επομενες 2-3 μερες εχω οτιδηποτε απο αυτα, εχουμε μια πρωτη σημαντικη αποδειξη.

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Οκτ 2018, 11:43

Ασέβαστος έγραψε:
perseus έγραψε:
εγω.

Στις 3 -4 φορες θα τα εχεις τιναξει

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Οκτ 2018, 11:47

perseus έγραψε:
16 Οκτ 2018, 11:43
Ασέβαστος έγραψε:
perseus έγραψε:
εγω.

Σιγά ρε Κρόουλι :lol:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Οκτ 2018, 12:09

perseus έγραψε:
16 Οκτ 2018, 11:43
Ασέβαστος έγραψε:
perseus έγραψε:
εγω.

εννοεις θα εχω πεθανειαπο τα γελια;

εντωμεταξυ, ρε μλκ, εχεις τετοιο οπλο στα χερια σου και καθεσαι; να σου στειλω μια φωτο του τσιπρα η μπορεις να βρεις και μονος σου;

Άβαταρ μέλους
perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 16 Οκτ 2018, 12:17

Αν με αμφισβητησει ο τσιπρας θα το κανω και αυτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος perseus την 16 Οκτ 2018, 12:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 16 Οκτ 2018, 12:18

Εμένα μου έκοψαν το δάχτυλο και πήγα για αρωματοθεραπεία αντί νοσοκομείου.
Και ω! εκ τους θαύματος...φύτρωσαν δυο στην θέση του.

Άβαταρ μέλους
Northern Spirit

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Northern Spirit » 16 Οκτ 2018, 12:37

H δικη μου αποψη ειναι καπως μεικτη...

Υπαρχει κοσμος που παει και λεει οτι βοηθιεται απο την ομοιοπαθητικη...εχω γνωρισει τετοιους στο παρελθον..

Το αν εχουνε οντως βοηθηθει η απλα ειναι στο μυαλ οτυς δεν με απασχολει ιδιαιτερα...Εαν ο αλλος πιστευει και νιωθει καλυτερα, εστω κι αν αυτο που πηρε ειναι απλο placebo, let be it. Ακομη κι αν επιστημονικα δεν αποδεικνυεται αυτο που λεει ο εν λογω.

Πολλες ασθενειες ουτως η αλλως ειναι στο μυαλο..

Πχ τον αλλον τον ποναει η μεση και ο γιατρος, ο κανονικος, του γραφει αντικαταθλιπτικα..

Αλλα και στην ιατρικη εχω δει διαφορα και μερικες φορες εσκασα στα γελια..
Πχ οταν πηγα και ειδα αυτο το φιλο μου που ειχε προβλημα με τη μεση του τον ρωτησα για τα φαρμακα που επαιρνε γιατι ειχα κι εγω κατα καιρους καποιες ενοχλησεις στη μεση..

Μου τα εδειξε και ενα απο αυτα ειχε ενδειξεις καταθλιψη, σχοζοφρενεια και κατι αλλες νοητικες παθησεις.
Τι ειναι αυτο ρε συ: του λεω. Δεν ξερω μου λεει...Ο γιατρος μου το εγραψε για τη μεση μαζι με παυσιπνα..

Τεσπα το ποιντ μου ειναι οτι αν κατι βοηθαει εναν ανθρωπο να νιωσει καλυτερα, χωρις αλλες παρενεργειες, δεν θα το κατεκρινα..
Τωρα αν θα ακολουθουσα εγω τον ιδιο δρομο, αυτο εξαρταται..

παντως ενα προβλημα σπαστικης κολιτιδας που ειχα πριν μια δεκαετια και μου ειχανε φορτωσει ενα καρο φαρμακα οι γιατροι, το ελυσα (απο τυχη) με απλες καψουλες Ομεγα 3 που βρηκα σε καταστημα με βιταμινες..Ολα ειναι σχετικα επομενως..Το θεμα ειναι τι δουλευει για τον καθενα..
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης » 16 Οκτ 2018, 18:32

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ξέρω δυο άτομα με σοβαρές αλλεργίες, εποχικό άσθμα, που θεραπεύτηκαν μέσω της ομοιοπαθητικής,αφού είχαν δοκιμάσει τα πάντα όλα, συμβατικά και εναλλακτικά. Ψυχοσωματική αλλεργία; Μπορεί.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών