Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Αρίστος
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Αρίστος » 21 Φεβ 2023, 15:35
Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 00:11
Δε μπορεί να είναι μέρος μηχανής γιατί με οποιαδήποτε δύναμη θα σπάσει, ή διακοσμητικός ή τελετουργικός θα είναι.
Αλλά, όποιος λέει ότι αυτό το πράγμα φτιάχτηκε χωρίς τόρνο δεν έχει φτιάξει ποτέ στη ζωή του τίποτα.
Η πλάκα είναι ότι ακόμα και σήμερα με τόρνο και C&C αν καταφέρεις να φτιάξεις τέτοιο πράμα (μεγάλο αν) χωρίς να σπάσει και το ανεβάσεις στο youtube θα σε προσκυνάνε και θα σε λένε μάστορα και καλλιτέχνη.
Ο Άγγλος αιγυπτιολόγος Σίριλ Άλντρεντ μετά από επισταμένη μελέτη του αντικειμένου κατέληξε πως πρέπει να αποτελούσε κάποτε τμήμα ενός παλιότερου πιο σύνθετου μεταλλικού μηχανισμού και πως διασώθηκε επειδή ένας άγνωστος καλλιτέχνης θέλησε για άγνωστους λόγους να το αντιγράψει και σε πέτρα.
.
-
Αρίστος
από Αρίστος » 21 Φεβ 2023, 15:44
Καραμελίτσα έγραψε: ↑20 Φεβ 2023, 23:29
Αρίστος έγραψε: ↑20 Φεβ 2023, 17:09
Ντρέπονται να τον ονομάσουν τροχό γιατί ανακαλύφθηκε στον τάφο του πρίγκηπα Σαμπού, κυβερνήτη της πρώτης δυναστείας (3.000 π.Χ.) και υποτίθεται πως τον τροχό έμαθαν στους Αιγύπτιους, οι Υκσώς, 1400 χρόνια αργότερα.
Γιατί ντρέπονται; Προφανώς και δεν είναι τροχός. Από σχιστόλιθο είναι, στην πρώτη λακούβα θα σπάσει. Δεν είναι όλοι οι δίσκοι τροχοι, αλλιώς θα βάζαμε δίσκο σερβιρίσματος στα ποδήλατα αντί για ρόδα.
Αντιγραφη ειναι σε σχιστολιθο απο παλιοτερη μηχανικη συσκευη της οποιας αποτελουσε εξαρτημα συμφωνα με τον Άγγλο αιγυπτιολόγο Σίριλ Άλντρεντ.
Και το ερωτημα ειναι, τι ακριβως μηχανικη συσκευη ηταν αυτη που περιειχε τριλοβο τροχο προχωρημενου ντιζαιν ΠΡΙΝ τη δυναστικη Αιγυπτο.
.
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 21 Φεβ 2023, 16:46
Chilloutbuddy έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 00:11
Δε μπορεί να είναι μέρος μηχανής γιατί με οποιαδήποτε δύναμη θα σπάσει, ή διακοσμητικός ή τελετουργικός θα είναι.
Αλλά, όποιος λέει ότι αυτό το πράγμα φτιάχτηκε χωρίς τόρνο δεν έχει φτιάξει ποτέ στη ζωή του τίποτα.
Η πλάκα είναι ότι ακόμα και σήμερα με τόρνο και C&C αν καταφέρεις να φτιάξεις τέτοιο πράμα (μεγάλο αν) χωρίς να σπάσει και το ανεβάσεις στο youtube θα σε προσκυνάνε και θα σε λένε μάστορα και καλλιτέχνη.

Βάζω αυτή την φώτο με την παλάμη, για σύγκριση μεγέθους.
Δεν ξέρω τί είναι το αντικείμενο και ούτε θα εικάσω, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι τροχός άρματος.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Nandros
από Nandros » 21 Φεβ 2023, 16:56
Bic έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 12:36
Αυτό δεν το 'χα ξανακούσει, μοιάζει ενδιαφέρον.

Μην εντυπωσιάζεσαι με τις χαζομάρες του αρχιψέκα.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
Thor
- Phorum.gr user: Thor
από Thor » 21 Φεβ 2023, 17:48
Καβαλάρης έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 12:05
Green Dragon έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 11:56
Edit: Βλέπω το έκαναν ήδη στο βίντεο.
Πρόσεξε τώρα. Τόσα χρόνια οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί έβλεπαν τις τεράστιες πέτρες και σκέφτονταν:
Πώς τις μετέφεραν;
Δεν μπορούσαν όμως να βρουν την απάντηση διότι το σκεπτικό τους ήταν εξ αρχής λάθος!!! Επειδή βασιζόταν στην δική τους περιορισμένη γνώση! Το ίδιο λάθος κάνουν και όσοι δυσπιστούν για την ύπαρξη προηγμένων πολιτισμών στο παρελθόν.
Ασέβαστος έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 12:03
100 διαφορετικοι πολιτισμοι υπηρξαν ανα τον πλανητη, την ιδια πορεια ειχαν ολοι. πολιτισμος μπορει να κατασκευαστει μονο με τις πρωτες υλες που εχουμε, και με συγκεκριμμενη σειρα. δεν γινεται να φτιαχτουν αυτοκινητα πριν ανακαλυφθει ο τροχος.
Εσύ τράβα να μασήσεις τις μπανάνες σου.
Αν ισχυε αυτο με τις καλουπωμενες πετρες,τοτε ολες θα ειχαν το ιδιο μεγεθος πραγμα που δεν συμβαινει.
Οι ογκολιθοι για παραδειγμα στη μεγαλη πυραμιδα της Γκιζας ειναι διαφορετικου μεγεθους.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
από Isildur » 21 Φεβ 2023, 18:08
Nandros έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 16:56

Α, όλα κι όλα. Αυτό μου φάνηκε όντως ενδιαφέρον. Το αν ισχύει ή όχι σαφώς και δεν το ξέρω, ούτε έχω τρόπο να το μάθω (αν και σκοπεύω να το ψάξω λίγο επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον), αλλά ό,τι ανεβάζει ο Αρίστος δεν είναι αναγκαστικά μούφα. Ξες τι λένε για τα χαλασμένα ρολόγια...

Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
Nandros
από Nandros » 21 Φεβ 2023, 18:12
Bic έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 18:08

Α, όλα κι όλα. Αυτό μου φάνηκε όντως ενδιαφέρον. Το αν ισχύει ή όχι σαφώς και δεν το ξέρω, ούτε έχω τρόπο να το μάθω (αν και σκοπεύω να το ψάξω λίγο επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον), αλλά ό,τι ανεβάζει ο Αρίστος δεν είναι αναγκαστικά μούφα. Ξες τι λένε για τα χαλασμένα ρολόγια...

Λόγω επαγγέλματος γνωρίζω από εξάντες και αστρολάβους.
Καμία σχέση με αυτά που γράφει ο "καθηγητής".
-
Isildur
από Isildur » 21 Φεβ 2023, 18:15
Nandros έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 18:12

Κι εμένα το μυαλό μου σε τέτοιες συσκευές πήγε πριν κλικάρω στο link. Απλά εκεί λέει ότι χρησιμοποιούσαν 3 εργαλεία, εξάντα, αστρολάβο και αυτόν τον μηχανισμό/υπολογιστή τι διάλο είναι. Γι' αυτό λέω ότι δεν το απορρίπτω άμεσα αλλά ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον να το δει κανείς λίγο παρακάτω. Κι αν είναι μούφα, τότε οκ... άλλη μια μούφα, τι έγινε;

-
Nandros
από Nandros » 21 Φεβ 2023, 18:19
Bic έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 18:15

Κι εμένα το μυαλό μου σε τέτοιες συσκευές πήγε πριν κλικάρω στο link. Απλά εκεί λέει ότι χρησιμοποιούσαν 3 εργαλεία, εξάντα, αστρολάβο και αυτόν τον μηχανισμό/υπολογιστή τι διάλο είναι. Γι' αυτό λέω ότι δεν το απορρίπτω άμεσα αλλά ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον να το δει κανείς λίγο παρακάτω. Κι αν είναι μούφα, τότε οκ... άλλη μια μούφα, τι έγινε;
Ο αστρολάβος είναι ένας πρωτόγονος εξάντας. Και τα δύο μετρούν την γωνία ορίζοντας, οφθαλμός παρατηρητή, ουράνιο αντικείμενο.
Τί είχαν οι Μινωίτες τελικά; Αστρολάβο ή τον ανύπαρκτο στην αρχαιότητα εξάντα; Ή και τα δύο;
-
Isildur
από Isildur » 21 Φεβ 2023, 18:23
Nandros έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 18:19
Bic έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 18:15
Ο αστρολάβος είναι ένας πρωτόγονος εξάντας. Και τα δύο μετρούν την γωνία ορίζοντας, οφθαλμός παρατηρητή, ουράνιο αντικείμενο.
Τί είχαν οι Μινωίτες τελικά; Αστρολάβο ή τον ανύπαρκτο στην αρχαιότητα εξάντα; Ή και τα δύο;
Ναι, δικό μου λάθος. Όχι εξάντας και αστρολάβος, ρολόι και αστρολάβος ήθελα να πω. Από το link:
Οι Μινωίτες ναυτικοί είχαν στη διάθεσή τους ένα τριπλό όργανο – ρολόι, αστρολάβο και υπολογιστή εκλείψεων το οποίο και χρησιμοποιούσαν για τον προσανατολισμό τους´.

-
Leporello
- Phorum.gr user: Leporello
από Leporello » 21 Φεβ 2023, 21:26
Thor έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 17:48
Καβαλάρης έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 12:05
Green Dragon έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 11:56
Edit: Βλέπω το έκαναν ήδη στο βίντεο.
Πρόσεξε τώρα. Τόσα χρόνια οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί έβλεπαν τις τεράστιες πέτρες και σκέφτονταν:
Πώς τις μετέφεραν;
Δεν μπορούσαν όμως να βρουν την απάντηση διότι το σκεπτικό τους ήταν εξ αρχής λάθος!!! Επειδή βασιζόταν στην δική τους περιορισμένη γνώση! Το ίδιο λάθος κάνουν και όσοι δυσπιστούν για την ύπαρξη προηγμένων πολιτισμών στο παρελθόν.
Ασέβαστος έγραψε: ↑18 Φεβ 2023, 12:03
100 διαφορετικοι πολιτισμοι υπηρξαν ανα τον πλανητη, την ιδια πορεια ειχαν ολοι. πολιτισμος μπορει να κατασκευαστει μονο με τις πρωτες υλες που εχουμε, και με συγκεκριμμενη σειρα. δεν γινεται να φτιαχτουν αυτοκινητα πριν ανακαλυφθει ο τροχος.
Εσύ τράβα να μασήσεις τις μπανάνες σου.
Αν ισχυε αυτο με τις καλουπωμενες πετρες,τοτε ολες θα ειχαν το ιδιο μεγεθος πραγμα που δεν συμβαινει.
Οι ογκολιθοι για παραδειγμα στη μεγαλη πυραμιδα της Γκιζας ειναι διαφορετικου μεγεθους.
Τα έχουμε πεί αυτά. Ενας έμπειρος γεωλόγος μπορεί να ξεχωρίσει ένα μπλοκ ασβεστολίθου από έναν τσιμεντόλιθο με ασβεστική σύσταση. Ο λόγος είναι πως ο ασβεστόλιθος σχηματίζεται σε συνθήκες μεγάλης πίεσης από τα υπερκείμενα, ενώ ο τσιμεντόλιθος πήζει στην επιφάνεια. Αν μιλήσουμε γιά ηφαιστειακά πετρώματα (βασάλτης, γρανίτης) την διαφορά τους με τσιμεντόλιθους ίδιας σύστασης με αυτά, μπορεί να την εντοπίσει και ένας πρωτοετής τής Γεωλογίας.
1.
hellegennes έγραψε: ↑13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το
ύδωρ που σήμαινε νερό και το
φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
από Καβαλάρης » 22 Φεβ 2023, 10:16
Thor έγραψε: ↑21 Φεβ 2023, 17:48

Σκέφτηκες πολύ να γράψεις τέτοια κοτσάνα; Με αυτή την μέθοδο μπορείς να φτιάξεις
όποιο μέγεθος και σχήμα πέτρας θέλεις.
Οι αναλύσεις έχουν γίνει:
https://beta.nsf.gov/news/surprising-tr ... tion-great
Η θεωρία λοιπόν επιβεβαιώνεται
ΚΑΙ από τις αναλύσεις
ΚΑΙ από το αποτέλεσμα:

Οι άλλες θεωρίες υπάρχουν μόνο σε ζωγραφιές. Καθίστε όμως να τρώτε κουτόχορτο αφού σας αρέσουν.
-
Isildur
από Isildur » 22 Φεβ 2023, 10:56
Καλά, δεν το λες και χαμό ένα άρθρο του 2013, ένα του 2017 κι ένα του 2019. Αλλά μοιάζει όντως ενδιαφέρον το αντικείμενο.

-
Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
-
Επικοινωνία:
από Ζενίθεδρος » 22 Φεβ 2023, 11:02
nyxtovios έγραψε: ↑20 Φεβ 2023, 23:57
Αρίστος έγραψε: ↑20 Φεβ 2023, 17:09
Δεστε κι αυτο.
Και θελω την αποψη των μηχανικων του πχορουμ.
Ειχα γραψει στο Strange γι' αυτο το αρχαιολογικο ευρημα που ουδεις γνωριζει τι αναπαριστα.

Ζάντα premium έκδοσης από κάρο εποχής
Και εγώ αυτό σκέφτηκα, ότι είναι ζάντα-βάση για να μπαίνουν επάνω τα μαχαίρια του δρεπανηφόρου άρματος.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 274 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
29 Σεπ 2024, 12:19
-
-
- 25 Απαντήσεις
- 1198 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
07 Ιαν 2024, 14:50
-
-
- 86 Απαντήσεις
- 1555 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σικελιώτης1
26 Φεβ 2025, 14:54
-
-
- 478 Απαντήσεις
- 10536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
11 Φεβ 2024, 20:37
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.