Κραχ στα ακίνητα!
Re: Κραχ στα ακίνητα!
Την προσεχή Τρίτη, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο και εκτός συνταρακτικού απροόπτου αυτά θα αποτυπώσουν πολύ μεγάλη μείωση.
Η θετική πορεία από το 2019 και μετά έχει πλέον αντιστραφεί και το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που θα κλείσει με μείωση. Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται ότι θα είναι η μείωση μέσα στο 2023 καθώς οι κατασκευαστές φοβούνται ότι θα επιστρέψουν και πάλι οι εφιάλτες του μακρινού 2008-2009.
https://news.b2green.gr/29778/%ce%b3%ce ... e%b9%ce%ba
Η θετική πορεία από το 2019 και μετά έχει πλέον αντιστραφεί και το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια που θα κλείσει με μείωση. Ακόμη μεγαλύτερη αναμένεται ότι θα είναι η μείωση μέσα στο 2023 καθώς οι κατασκευαστές φοβούνται ότι θα επιστρέψουν και πάλι οι εφιάλτες του μακρινού 2008-2009.
Το καρτέλ που πήγαν να στήσουν 10-15 εργολάβοι (πουλώντας ο ένας στον άλλο με τιμές στο θεό για να ανεβεί η αξία) θα τους μπει στον κώλο, τώρα που βλέπουν πως οι ξένοι ξεπουλάνε και ο έλ δεν αγοράζει(επειδή δεν έχει να αγοράσει). Πόσοι πια θα ξεπλύνουν.Ίακχος έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 11:30Την προσεχή Τρίτη, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο και εκτός συνταρακτικού απροόπτου αυτά θα αποτυπώσουν πολύ μεγάλη μείωση.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Θελω να αγορασω δυο οροφοδιαμερισματα κατω απο το πατρικό μου ( ειναι 3 οροφοι ολη η πολυκατοικία, τριτος το δικο μου και 2 οροφοι κατω) για να παρω ολο το ακινητο ωστε αμα ερθω να μην εχω κανενα γυρω μου να με εκνευριζει, αλλα τα εχουν άδεια, δεν τα πουλανε και αμα τα ζητησω εγω θα τα πανε στο Θεό.
Περιμενουν να πανε στα υψη οι τιμές για να τα βαλουν στο μαρκετ.
Αντε να πεσουν λίγο να κινηθεί η αγορα
Απο 2025 περιπου και μετά. Αλλά αν και οι άλλοι δεν έχουν ανάγκη μη περιμένεις να τα πάρεις κοψοχρονιάtalaipwros έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 12:01Θελω να αγορασω δυο οροφοδιαμερισματα κατω απο το πατρικό μου ( ειναι 3 οροφοι ολη η πολυκατοικία, τριτος το δικο μου και 2 οροφοι κατω) για να παρω ολο το ακινητο ωστε αμα ερθω να μην εχω κανενα γυρω μου να με εκνευριζει, αλλα τα εχουν άδεια, δεν τα πουλανε και αμα τα ζητησω εγω θα τα πανε στο Θεό.
Περιοχη;
-
ΥμηττόςΕρμής έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 19:57Απο 2025 περιπου και μετά. Αλλά αν και οι άλλοι δεν έχουν ανάγκη μη περιμένεις να τα πάρεις κοψοχρονιάtalaipwros έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 12:01Θελω να αγορασω δυο οροφοδιαμερισματα κατω απο το πατρικό μου ( ειναι 3 οροφοι ολη η πολυκατοικία, τριτος το δικο μου και 2 οροφοι κατω) για να παρω ολο το ακινητο ωστε αμα ερθω να μην εχω κανενα γυρω μου να με εκνευριζει, αλλα τα εχουν άδεια, δεν τα πουλανε και αμα τα ζητησω εγω θα τα πανε στο Θεό.
Περιοχη;
Δεν τα θελω κοψοχρονια, απλως δεν τα θελω υπερκοστολογημενα
Έχει ανέβει πολύ η περιοχή εκείtalaipwros έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 19:58ΥμηττόςΕρμής έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 19:57Απο 2025 περιπου και μετά. Αλλά αν και οι άλλοι δεν έχουν ανάγκη μη περιμένεις να τα πάρεις κοψοχρονιάtalaipwros έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 12:01Θελω να αγορασω δυο οροφοδιαμερισματα κατω απο το πατρικό μου ( ειναι 3 οροφοι ολη η πολυκατοικία, τριτος το δικο μου και 2 οροφοι κατω) για να παρω ολο το ακινητο ωστε αμα ερθω να μην εχω κανενα γυρω μου να με εκνευριζει, αλλα τα εχουν άδεια, δεν τα πουλανε και αμα τα ζητησω εγω θα τα πανε στο Θεό.
Περιοχη;
Όπως σου είπα. Εκτιμώ από το 2025 και μετά. Αλλά το θέμα είναι να έχουν και οι άλλοι ανάγκη να πουλήσουν
- Eθνικοκοινωνιστης
Ίακχος έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 11:30Την προσεχή Τρίτη, η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα στοιχεία για την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας κατά τον μήνα Νοέμβριο και εκτός συνταρακτικού απροόπτου αυτά θα αποτυπώσουν πολύ μεγάλη μείωση.

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
Η μια εχει σιγουρα αναγκη αλλα θελει να το νοικιάσει. Ολο το φτιαχνει και καλα,ολο τιποτα δεν κανειΕρμής έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 20:00Έχει ανέβει πολύ η περιοχή εκεί
Όπως σου είπα. Εκτιμώ από το 2025 και μετά. Αλλά το θέμα είναι να έχουν και οι άλλοι ανάγκη να πουλήσουν
Η αλλη δεν εχει ανάγκη, το εχει αδειο, πληρωνει κανα κοινόχρηστο, γενικα δεν ειναι πρόβλημα αλλα δεν εχει νοημα να αγορασω μονο τον ενα οροφο.ή και τα δυο ή τίποτα
-
Απο την αποκαλυψη του παυλιτο
Και τα 850 χιλιαρικα φαινονται πολυ λιγα επειδη;;
τρισημιση χιλιαρικα το τετραγωνικο
μιλαμε δηλαδη για περιπου 110 τετραγωνικα ο οροφος και 20 τα μπαλκονια και 90 το υπογειο.ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Άσχετο με το πούλημα αλλά σχετικό με το αντικείμενο, το διαμέρισμα από κάτω μου νοικιάζεται και είναι με 40€ μείωση σε σχέση με την προηγούμενη φορά που νοικιαζόταν (λίγο καιρό μετά που μετακόμισα εκεί). Νομίζω είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που βλέπω μείωση σε ενοίκιο. Με το καλό να έρθουν στα φυσιολογικά
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
- Winston Smith
Πως ακριβώς μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο των τιμών από τη στιγμή που στο λινκ δεν έχεις χαρακτηριστικά όπως περιοχή/κατάσταση ακινήτου/ανακαινισμένο ή μη/όροφος κοκ. Τα τετραγωνικά και ο δήμος δεν λένε και τίποτα για να βγάλεις συμπέρασμα. Δηλαδή 70τμ του 1980 στο δήμο Αθηναίων μπορεί να είναι ρετιρέ κάτω από την ακρόπολη φουλ ανακαινισμένο 400κ ή υπόγειο στα σεπόλια χωρίς πόρτες 20κ.mao mao έγραψε: ↑19 Φεβ 2023, 21:36Πάντως οι πραγματικές τιμές πώλησης δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που βλέπω στα σάιτ τύπου "Σπιτόγατος".
https://www1.gsis.gr/dsae2/trxregistry/ ... edit.xhtml
Εγώ κοιτούσα Θεσσαλονίκη και γράφει σε ποιο δημοτικό διαμέρισμα ανήκει το ακίνητο. Επίσης σου λέει την αντικειμενική τιμή ζώνης στην οποία ανήκει καθώς και τον όροφο. Οπότε έχεις αρκετά στοιχεία για να βγάλεις συμπεράσματα. Αυτό που δεν ξέρεις είναι την κατάσταση μέσα. Εγώ παίρνω δεδομένο οτι είναι χρέπια, και πάλι οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από το Σπιτόγατο.Winston Smith έγραψε: ↑27 Φεβ 2023, 21:00Πως ακριβώς μπορείς να καταλάβεις το επίπεδο των τιμών από τη στιγμή που στο λινκ δεν έχεις χαρακτηριστικά όπως περιοχή/κατάσταση ακινήτου/ανακαινισμένο ή μη/όροφος κοκ. Τα τετραγωνικά και ο δήμος δεν λένε και τίποτα για να βγάλεις συμπέρασμα. Δηλαδή 70τμ του 1980 στο δήμο Αθηναίων μπορεί να είναι ρετιρέ κάτω από την ακρόπολη φουλ ανακαινισμένο 400κ ή υπόγειο στα σεπόλια χωρίς πόρτες 20κ.mao mao έγραψε: ↑19 Φεβ 2023, 21:36Πάντως οι πραγματικές τιμές πώλησης δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που βλέπω στα σάιτ τύπου "Σπιτόγατος".
https://www1.gsis.gr/dsae2/trxregistry/ ... edit.xhtml
Είμαι περίεργος να δω πώς θα σού φανεί μετά από τόσα χρόνια παραμονής στο εξωτερικό.talaipwros έγραψε: ↑23 Φεβ 2023, 19:58Θελω να αγορασω δυο οροφοδιαμερισματα κατω απο το πατρικό μου ( ειναι 3 οροφοι ολη η πολυκατοικία, τριτος το δικο μου και 2 οροφοι κατω) για να παρω ολο το ακινητο ωστε αμα ερθω να μην εχω κανενα γυρω μου να με εκνευριζει, αλλα τα εχουν άδεια, δεν τα πουλανε και αμα τα ζητησω εγω θα τα πανε στο Θεό.
Μόνο τη μονοκατοικία αγόρασε ή και το οικόπεδο;talaipwros έγραψε: ↑27 Φεβ 2023, 18:12Απο την αποκαλυψη του παυλιτομιλαμε δηλαδη για περιπου 110 τετραγωνικα ο οροφος και 20 τα μπαλκονια και 90 το υπογειο.ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€
-
Ολο προφανώς, οπως κανεις οταν αγοράζεις και διαμέρισμα, αγοραζεις και μερος του οικοπέδουstella έγραψε: ↑28 Φεβ 2023, 02:20Μόνο τη μονοκατοικία αγόρασε ή και το οικόπεδο;talaipwros έγραψε: ↑27 Φεβ 2023, 18:12Απο την αποκαλυψη του παυλιτομιλαμε δηλαδη για περιπου 110 τετραγωνικα ο οροφος και 20 τα μπαλκονια και 90 το υπογειο.ΑΓΟΡΑΣΕ οικόπεδο 551τ.μ με ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 355,15 τ.μ (!!!) στο Παλαιό Ψυχικό, με αναγραφόμενο τίμημα συμβολαίου 850.000€
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 860 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
06 Σεπ 2023, 18:28
-
- 0 Απαντήσεις
- 414 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
31 Ιούλ 2024, 19:09
-
-
Νέα δημοσίευση 2025 : Υποχρεωτική ασφάλιση σε Ι.Χ. (και ακίνητα; ) από φυσικές καταστροφές
από georgebi » 31 Οκτ 2024, 15:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
31 Οκτ 2024, 15:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τούρκοι αγοράζουν μαζικά ακίνητα στην Θράκη και τα νησιά του Β. Αιγαίου
από Vardos » 30 Μαρ 2025, 08:46 » σε Εθνικά Θέματα - 33 Απαντήσεις
- 673 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
31 Μαρ 2025, 13:38
-