Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Δημόσιο ή Ιδιωτικό

Δημόσιο
37
61%
Ιδιωτικό
24
39%

Σύνολο ψήφων: 61

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Δημόσιο ή Ιδιωτικό σχολείο (και γιατί);

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 08:47

Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι κοινή λογική, ότι, κατά μέσο όρο, είναι καλύτερο το ιδιωτικό από το δημόσιο για την παράμετρο που μετράει, την συνολική εκπαιδευτική εμπειρία του παιδιού. Ξοδεύονται περισσότερα λεφτά ανά μαθητή, πολύ απλά, και συνήθως πιο στοχευμένα. Και είναι κάτιπου θα το πει οποιοσδήποτε έχει εμπειρία και από τα δύο.

Δε θα συγκρίνουμε το καλύτερο δημόσιο με το χειρότερο ιδιωτικό, αλλά αυτά αντίστοιχου επιπέδου.
Z

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 25 Φεβ 2023, 08:51

βοθρατζης έγραψε:
25 Φεβ 2023, 06:06
Δεν συζητάμε για τους καθηγητές, αυτοί είναι χαμένοι απο χέρι, δεν θα αργήσει η ώρα που κάποιος θα μιμηθεί το παιδάκι στην αμερική και θα πάρει ένα κουμπούρι να καθαρίσει κάποιον.
τα υπολοιπα δεν τα λες ασχημα, εδω εισαι λαθος.

ακομη και στο ποιο τελειωμενο επαλ, θα βρεις 1-2 καθηγητες που κανουν μαθημα,και εχουν το σεβασμο των μαθητων. οι υπολοιποι, απλως δεν ξερουν να κανουν τη δουλεια τους.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 08:54

Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2023, 08:47
Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι κοινή λογική, ότι, κατά μέσο όρο, είναι καλύτερο το ιδιωτικό από το δημόσιο για την παράμετρο που μετράει, την συνολική εκπαιδευτική εμπειρία του παιδιού. Ξοδεύονται περισσότερα λεφτά ανά μαθητή, πολύ απλά, και συνήθως πιο στοχευμένα. Και είναι κάτιπου θα το πει οποιοσδήποτε έχει εμπειρία και από τα δύο.

Δε θα συγκρίνουμε το καλύτερο δημόσιο με το χειρότερο ιδιωτικό, αλλά αυτά αντίστοιχου επιπέδου.
Εφόσον το ιδιωτικό ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του ελληνικού κράτους. Όχι π.χ. αυτά που κάνουν μπακαλορεά στο λύκειο και απλά μαθαίνουν πώς να τα ξύνουν ενώ οι γονείς τους αγοράζουν τα πτυχία τους.
Z

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Φεβ 2023, 08:55

Σαφέστατα ιδιωτικό, αν υπάρχει η δυνατότητα.

Από παιδικό σταθμό έως Λύκειο. Οι λόγοι άπειροι, οι συγκρίσεις ανευ λόγου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 25 Φεβ 2023, 08:58

katinasalamaki έγραψε:
25 Φεβ 2023, 06:40
Αν αλλάξουμε το "ευτυχισμένο" με τη λέξη "κερδισμένο" γίνεται πιο σωστή η θέση του σχολείου.
Αν από τα 10 που λέει ο τήτζερ πιάνεις τα μισά, την επόμενη χρονιά θα πιάνεις τα μισά των μισών, οπότε καλύτερα να πας σε άλλο σχολείο με πιο αργούς ρυθμούς.
Ναι ωραία όλα αυτά, εγώ όμως γιατί να θέλω να στείλω το παιδί μου σ'αυτό το σχολείο που δεν κάνει προσπάθεια να βελτιώσει ένα μαθητή;
Δε θέλω.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Φεβ 2023, 09:04

Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2023, 08:54
Καραμελίτσα έγραψε:

Εφόσον το ιδιωτικό ακολουθεί το πρόγραμμα σπουδών του ελληνικού κράτους. Όχι π.χ. αυτά που κάνουν μπακαλορεά στο λύκειο και απλά μαθαίνουν πώς να τα ξύνουν ενώ οι γονείς τους αγοράζουν τα πτυχία τους.
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 25 Φεβ 2023, 09:12

Ασέβαστος έγραψε:
25 Φεβ 2023, 08:43
εδω εχω μια ψιλοενσταση. αν εισαι μαζι με "καλους" εχεις καλυτερες πιθανοτητες να γινει ποιο ποιοτικο μαθημα καθως και στην εκτος μαθηματος συναναστροφη να μαθεις κατι διαφορετικο απο το ποιος κλωτσοσκουφης εκανε μεταγραφη.
αν "χωθεις" σε καποιο "ανωτερο" σχολειο, ειδικα αν για να χωθεις δινεις εξετασεις, σημαινει οτι εχεις μια παραπανω θεληση ισως και ικανοτητα. εκει δυσκολα θα βρεις μαθητες που απλως κοιτανε το ταβανι μεχρι να τελειωσει αυτο το μαρτυριο να βγουν να παιξουν μπαλα.

επισης, οσο κι αν δεν ακουγεται ωραιο, το να συναναστρεφεσαι με κονομισαριους, αν εχεις τα ψυχολογικα κοτσια να μην αισθανεσαι συνδρομο κατωτεροτητας, εχει καποιες πιθανοτητες να σου ανοιξει πορτες στο μελλον.
Τι εννοείς "καλούς"; Το ότι κάποιος είναι καλός για τον εαυτό του δεν πάει να πει ότι είναι καλός για σένα, ότι είναι καλός για συμμαθητής, για φίλος, για οτιδήποτε. Αν βρεις σχολείο με παιδιά που είναι καλά για όλα αυτά τότε πήγαινε οπωσδήποτε, γιατί όχι;

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 25 Φεβ 2023, 09:13

Τα παιδιά μου πήγαν σε σχολείο μπακαλορεά (δημόσιο), μια χαρά ήταν. Όντως εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα ξύνουνε, αλλά δεν τα ξύνουνε.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Φεβ 2023, 09:23

Chilloutbuddy έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:13
Τα παιδιά μου πήγαν σε σχολείο μπακαλορεά (δημόσιο), μια χαρά ήταν. Όντως εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα ξύνουνε, αλλά δεν τα ξύνουνε.
Αγοράζεις απολυτήριο μπακαλορεά από το Αμερικανικό Κολλέγιο ή από του Γείτονα ώστε μετά να αγοράσεις πτυχίο από το MIT, CalTech, το Yale, το Harvard, το Stanford, το Columbia κλπ, όπου μετά με αυτά τα αγορασμένα κωλόχαρτα να φας την θέση του άλλου στο δημοσιο που μάτωσε στο ΕΚΠΑ.

Τα ξέρουμε αυτά, γίνονται χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 09:27

Chilloutbuddy έγραψε:
Έχει δημόσιο μπακαλορεά στην Ελλάδα;
Z

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 09:30

Otto Weininger έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:23
Chilloutbuddy έγραψε:
Αγοράζεις απολυτήριο μπακαλορεά από το Αμερικανικό Κολλέγιο ή από του Γείτονα ώστε μετά να αγοράσεις πτυχίο από το MIT, CalTech, το Yale, το Harvard, το Stanford, το Columbia κλπ, όπου μετά με αυτά τα αγορασμένα κωλόχαρτα να φας την θέση του άλλου στο δημοσιο που μάτωσε στο ΕΚΠΑ.

Κυρίως ξέρουμε τους αριθμούς και δεν πετάμε ονόματα πανεπιστημίων για κράχτες. Δηλαδή ποιο ποσοστό από αυτούς των μπακαλορεά πάει σε MIT, Caltech, Yale κοκ. Πήγαν πέρσι 2 από όλα τα ιδιωτικά της ΕΛλάδας στο ΜΙΤ ή 3; (Εκτός από "αθλητικές υποτροφίες" βέβαια.)
Z

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 25 Φεβ 2023, 09:33

Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:30
Otto Weininger έγραψε:
Chilloutbuddy έγραψε:

Κυρίως ξέρουμε τους αριθμούς και δεν πετάμε ονόματα πανεπιστημίων για κράχτες. Δηλαδή ποιο ποσοστό από αυτούς των μπακαλορεά πάει σε MIT, Caltech, Yale κοκ. Πήγαν πέρσι 2 από όλα τα ιδιωτικά της ΕΛλάδας στο ΜΙΤ ή 3; (Εκτός από "αθλητικές υποτροφίες" βέβαια.)
Οκ, αν θες να μιλήσουμε σοβαρά διάλεξε ένα από τα πανεπιστήμια που μπήκαν με μπακαλορεά να το συγκρίνουμε με όποιο ελληνικό θες.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 09:36

Otto Weininger έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:33
Καραμελίτσα έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:30
Otto Weininger έγραψε:

Οκ, αν θες να μιλήσουμε σοβαρά διάλεξε ένα από τα πανεπιστήμια που μπήκαν με μπακαλορεά να το συγκρίνουμε με όποιο ελληνικό θες.
Επειδή το θέμα μας είναι σε ποια πανεπιστήμια θα πάνε επί πληρωμή και όχι αν τα ξύνουνστο λύκειο και το επίπεδο της εκπαίδευσης του μπακαλορεά.
Z

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 25 Φεβ 2023, 09:40

Καραμελίτσα έγραψε:
.
Εγω εχω εμπειρια και απο τα δυο και δεν ισχυει συτο. Το ιδιωτικο σχολειο (οπως και το νοσοκομειο) ξοδευει περισσοτερα λεφτα στο ξενοδοχειακο κομματι, οχι στο εκπαιδευτικο. Εχει καλυτερες τουαλετες και καλυτερο γήπεδο βόλεϋ και καλυτερα σχολικα γιατι αυτα φερνουν πελατες αλλα η διδασκαλια, η κυριως δουλεια δλδ οπως σε καθε ιδιωτικη επιχειρηση ειναι cost center που ιδανικά (σε εναν ουτοπικο κοσμο συμφωνο με τις επιθυμιες του μανατζμεντ) δεν πρεπει να γινεται καθολου ωστε η επιχειρηση να εισπραττει το 100% των διδακτρων σαν κερδος. Δεν υπαρχει ιδιωτικο σχολειο που να δινει δυο χιλιαδες το μηνα για να προσελκυσει τον καλυτερο πχ φυσικο. Ακομα και το κολλεγιο που το κανει αυτο σε καποιο βαθμο, δινει απλα 20-30% παραπανω απο τα νομιμα και τα τελευταια χρονια περικοπτει διαρκως τις παροχες σε ειδος οπως η δυνατοτητα φοιτησης των παιδιων σου με υποτροφια. Η συντριπτικη πλειοψηφια δινει απλα τα νομιμα (χωρις φυσικα υπερωριες για πραγματα οπως οι απογευματινες ενημερωσεις), κανει εικονικες απολυσεις καθε καλοκαιρι και πρασινιζει αν καποια δασκαλα μεινει εγκυος, που σημαινει τη βγαζει κυριως με αρχαριους. Που παρεμπιπτοντως δε θα εχουν τα μεταπτυχιακα των ΑΣΕΠ γιατι αυτα συνεπαγονται μεγαλυτερο μισθο (και γιατι αν τα εχουν τεινουν να φευγουν για Δημοσιο μολις μαζεψουν προϋπηρεσια και μεινουν εγκυες).

Στα ιδιωτικα νηπιαγωγεια και σε μικροτερο βαθμο στα δημοτικα, τελη Απριλιου σταματανε τα παντα και ξεκινουν ατελειωτες προβες για τη γιορτη η οποια συνηθως εχει εντελως τηλεοπτικη αισθητικη και βαραθρωδες επιπεδο (εχω δει γιορτη με κονσεπτ Ελληνικος Κινηματογραφος οπου τετραχρονα κοριτσακια ντυμενα με μπικινι και φτερα τραγουδουσαν Ο Αντρας Που θα Παντρευτω της Καραγιαννη κι απο κατω να βιντεοσκοπουν εξηντα κινητα).

Ειπαμε εχει το δημοσιο τις παθογενειες του, εχει ομως και η μεση ελληνικη οικογενεια των δυο ιδιωτικων υπαλληλων δευτερης γενιας εσωτερικων μεταναστων που διαβαζουν μονο ζωδια και αθλητικες εφημεριδες και μιλανε στα γκαρσονια στον ενικο τις δικες της, οπως τις εχει και η μικρη ιδιωτικη επιχειρηση. Ειναι ενας κοσμος σκατιλας, χαμηλου επιπεδου, μικροαπατης, καταπιεσμενης σεξουαλικοτητας και παντελως αδικαιολογητης ξιπασιας.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 25 Φεβ 2023, 09:48

foscilis έγραψε:
25 Φεβ 2023, 09:40
Καραμελίτσα έγραψε:
.
Εγω εχω εμπειρια και απο τα δυο και δεν ισχυει συτο. Το ιδιωτικο σχολειο (οπως και το νοσοκομειο) ξοδευει περισσοτερα λεφτα στο ξενοδοχειακο κομματι, οχι στο εκπαιδευτικο. Εχει καλυτερες τουαλετες και καλυτερο γήπεδο βόλεϋ και καλυτερα σχολικα γιατι αυτα φερνουν πελατες αλλα η διδασκαλια, η κυριως δουλεια δλδ οπως σε καθε ιδιωτικη επιχειρηση ειναι cost center που ιδανικά (σε εναν ουτοπικο κοσμο συμφωνο με τις επιθυμιες του μανατζμεντ) δεν πρεπει να γινεται καθολου ωστε η επιχειρηση να εισπραττει το 100% των διδακτρων σαν κερδος. Δεν υπαρχει ιδιωτικο σχολειο που να δινει δυο χιλιαδες το μηνα για να προσελκυσει τον καλυτερο πχ φυσικο. Ακομα και το κολλεγιο που το κανει αυτο σε καποιο βαθμο, δινει απλα 20-30% παραπανω απο τα νομιμα και τα τελευταια χρονια περικοπτει διαρκως τις παροχες σε ειδος οπως η δυνατοτητα φοιτησης των παιδιων σου με υποτροφια. Η συντριπτικη πλειοψηφια δινει απλα τα νομιμα (χωρις φυσικα υπερωριες για πραγματα οπως οι απογευματινες ενημερωσεις), κανει εικονικες απολυσεις καθε καλοκαιρι και πρασινιζει αν καποια δασκαλα μεινει εγκυος, που σημαινει τη βγαζει κυριως με αρχαριους.

Στα ιδιωτικα νηπιαγωγεια και σε μικροτερο βαθμο στα δημοτικα, τελη Απριλιου σταματανε τα παντα και ξεκινουν ατελειωτες προβες για τη γιορτη η οποια συνηθως εχει εντελως τηλεοπτικη αισθητικη και βαραθρωδες επιπεδο (εχω δει γιορτη με κονσεπτ Ελληνικος Κινηματογραφος οπου τετραχρονα κοριτσακια ντυμενα με μπικινι και φτερα τραγουδουσαν Ο Αντρας Που θα Παντρευτω της Καραγιαννη κι απο κατω να βιντεοσκοπουν εξηντα κινητα).

Ειπαμε εχει το δημοσιο τις παθογενειες του, εχει ομως και η μεση ελληνικη οικογενεια των δυο ιδιωτικων υπαλληλων δευτερης γενιας εσωτερικων μεταναστων που διαβαζουν μονο ζωδια και αθλητικες εφημεριδες και μιλανε στα γκαρσονια στον ενικο τις δικες της, οπως τις εχει και η μικρη ιδιωτικη επιχειρηση. Ειναι ενας κοσμος σκατιλας, χαμηλου επιπεδου, μικροαπατης, καταπιεσμενης σεξουαλικοτητας και παντελως αδικαιολογητης ξιπασιας.
Το θέμα όμως δεν είναι ούτε οι αισχρές εργασιακές πρακτικές των ιδιωτικών σχολείων, ούτε η ποιότητα των γονέων που στέλνουν τα παιδιά του σ' αυτά. Εϊναι τί προσφέρουν. Οι πρακτικές που περιγράφεις για τις γιορτές ή υπερβάλλεις ή μιλάμε για τον πάτο των σχολείων, είναι τελείως έξω από τη δική μου εμπειρία και από όσων γνωστών μου.
Z

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών