Οι αριθμοί 0-9 είναι ανακάλυψη των Ινδών και τους υιοθέτησαν οι Άραβες. Η Δύση τους πήρε από τους δεύτερους.
.
Οι αριθμοί 0-9 είναι ανακάλυψη των Ινδών και τους υιοθέτησαν οι Άραβες. Η Δύση τους πήρε από τους δεύτερους.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.Gherschaagk έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:08Συγκρίνεις τους δύο μοναδικούς λαούς των οποίων οι γλώσσές έχουν μια γραπτή συνέχεια που πάει γύρω στα 3000 πίσω.
Τα υπόλοιπα τα λένε τα βιβλία ιστορίας.
Ομιλούσα γλώσσα σου λέω, σανσκριτικά μου λες.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:52Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.Gherschaagk έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:08Συγκρίνεις τους δύο μοναδικούς λαούς των οποίων οι γλώσσές έχουν μια γραπτή συνέχεια που πάει γύρω στα 3000 χρόνια πίσω.
Τα υπόλοιπα τα λένε τα βιβλία ιστορίας.
Δεν υπάρχει πουθενά αρχαία γλώσσα που να ομιλείται σήμερα. Αυτό είναι εθνικιστική φαντασίωση. Υπάρχουν μονάχα αρχαίες μορφές σύγχρονων γλωσσών.Gherschaagk έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:55Ομιλούσα γλώσσα σου λέω, σανσκριτικά μου λες.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:52Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.Gherschaagk έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:08Συγκρίνεις τους δύο μοναδικούς λαούς των οποίων οι γλώσσές έχουν μια γραπτή συνέχεια που πάει γύρω στα 3000 χρόνια πίσω.
Τα υπόλοιπα τα λένε τα βιβλία ιστορίας.
Δεν θα συνεννοηθούμε.
Δεν υπάρχει αυτό που λες. Η χρονολόγηση τής Rg Veda στα 1500 π.Χ. γίνεται με βάση γλωσσολογική ανάλυση τής γλώσσας που χρησιμοποιεί και όχι βάσει αρχαιολογικών ευρημάτων. Γραπτά Σανσκριτικά κείμενα βρέθηκαν μόλις τον 1ο αιώνα π.Χ. ακόμη μετά από μεταγενέστερη μορφή Ινδικής γλώσσας που βρέθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Η Rg Veda μεταδόθηκε προφορικά και πιθανολογείται ότι καταγράφηκε περί το 500 π.Χ.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:52Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.Gherschaagk έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:08Συγκρίνεις τους δύο μοναδικούς λαούς των οποίων οι γλώσσές έχουν μια γραπτή συνέχεια που πάει γύρω στα 3000 πίσω.
Τα υπόλοιπα τα λένε τα βιβλία ιστορίας.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Μπαίνω να δω και βλέπω και έναν χαρταετό μέσα στις εφευρέσεις
Ε και; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πρόκειται για θρησκευτικές παπαριές που πρωτοδιατυπώθηκαν κάπου μια χιλιετία πριν τον Πλάτωνα και έκτοτε παραδίδονται αυτούσιες επειδή νομίζανε ότι οι λέξεις είναι μαγικές.Leporello έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:20Δεν υπάρχει αυτό που λες. Η χρονολόγηση τής Rg Veda στα 1500 π.Χ. γίνεται με βάση γλωσσολογική ανάλυση τής γλώσσας που χρησιμοποιεί και όχι βάσει αρχαιολογικών ευρημάτων. Γραπτά Σανσκριτικά κείμενα βρέθηκαν μόλις τον 1ο αιώνα π.Χ. ακόμη μετά από μεταγενέστερη μορφή Ινδικής γλώσσας που βρέθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Η Rg Veda μεταδόθηκε προφορικά και πιθανολογείται ότι καταγράφηκε περί το 500 π.Χ.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:52Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.Gherschaagk έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:08Συγκρίνεις τους δύο μοναδικούς λαούς των οποίων οι γλώσσές έχουν μια γραπτή συνέχεια που πάει γύρω στα 3000 πίσω.
Τα υπόλοιπα τα λένε τα βιβλία ιστορίας.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_l ... n_accounts
Πάντως δεν υπάρχουν "ολόκληρα κείμενα" σε αντιδιαστολή με "σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία" που υπάρχουν στην Ελλάδα.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:50Ε και; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πρόκειται για θρησκευτικές παπαριές που πρωτοδιατυπώθηκαν κάπου μια χιλιετία πριν τον Πλάτωνα και έκτοτε παραδίδονται αυτούσιες επειδή νομίζανε ότι οι λέξεις είναι μαγικές.Leporello έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:20Δεν υπάρχει αυτό που λες. Η χρονολόγηση τής Rg Veda στα 1500 π.Χ. γίνεται με βάση γλωσσολογική ανάλυση τής γλώσσας που χρησιμοποιεί και όχι βάσει αρχαιολογικών ευρημάτων. Γραπτά Σανσκριτικά κείμενα βρέθηκαν μόλις τον 1ο αιώνα π.Χ. ακόμη μετά από μεταγενέστερη μορφή Ινδικής γλώσσας που βρέθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Η Rg Veda μεταδόθηκε προφορικά και πιθανολογείται ότι καταγράφηκε περί το 500 π.Χ.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 11:52Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Που βάζεις τους Βόρειους Ινδούς και τους Πακιστανούς; Η αρχαία μορφή της γλώσσας τους (σανσκριτικά) μέχρι και σήμερα χρησιμοποιείται σε θρησκευτικές λειτουργίες. Έχουμε ολόκληρα κείμενα (όχι σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία) σε αυτή τη γλώσσα που τα παλαιότερα χρονολογούνται στα 1500 π. Χ δηλαδή μια ολόκληρη χιλιετία και βάλε πριν τον Πλάτωνα και πολύ πριν υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο από τους Φοίνικες.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_l ... n_accounts
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Η Rigveda με 1,028 ύμνους και περίπου 10,600 στίχους είναι πράγματι μεγάλος όγκος κειμένου και δεν συγκρίνεται με τα σκαλίσματα της μυκηναϊκής εποχής.Leporello έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 13:03Πάντως δεν υπάρχουν "ολόκληρα κείμενα" σε αντιδιαστολή με "σκαλίσματα σε πέτρες και αγγεία" που υπάρχουν στην Ελλάδα.Antipnevma έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:50Ε και; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Πρόκειται για θρησκευτικές παπαριές που πρωτοδιατυπώθηκαν κάπου μια χιλιετία πριν τον Πλάτωνα και έκτοτε παραδίδονται αυτούσιες επειδή νομίζανε ότι οι λέξεις είναι μαγικές.Leporello έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:20Δεν υπάρχει αυτό που λες. Η χρονολόγηση τής Rg Veda στα 1500 π.Χ. γίνεται με βάση γλωσσολογική ανάλυση τής γλώσσας που χρησιμοποιεί και όχι βάσει αρχαιολογικών ευρημάτων. Γραπτά Σανσκριτικά κείμενα βρέθηκαν μόλις τον 1ο αιώνα π.Χ. ακόμη μετά από μεταγενέστερη μορφή Ινδικής γλώσσας που βρέθηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Η Rg Veda μεταδόθηκε προφορικά και πιθανολογείται ότι καταγράφηκε περί το 500 π.Χ.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_l ... n_accounts
Juno έγραψε: ↑25 Φεβ 2023, 12:33Μπαίνω να δω και βλέπω και έναν χαρταετό μέσα στις εφευρέσεις
Το πιο εντυπωσιακό είναι αυτό μου μοιάζει με κάρο και κινείται χάρη σε γρανάζια, ε και; Άπαξ και ανακαλύψεις το γρανάζι, φτιάχνεις ακόμα και ολόκληρο κινούμενο κτίριο βάζοντας πολλά γρανάζια σε διαφορετικά μεγέθη, αρκεί να έχεις πολύ χρήματα, τους δούλους στα χωράφια για να έχεις να τρως και τους ευνούχους σου χαρέμι, μην σου φορτώσει νόθο διάδοχο καμία ανήλικη σύζυγος. Η εφεύρεση όμως θα παραμένει το γρανάζι που το έχουν εφεύρει σε όλα τα σημεία της γης.
Αλλά και το μπαρούτι που ανακάλυψαν πρώτοι, τι το έκαναν; Πυροτεχνήματα!
Οι ίδιοι πάντως λένε για το gong (κύμβαλο) ότι το πήραν από εμάς και για τον πήλινο στρατό ότι τον εμπνεύστηκαν από τα αγάλματά μας.
Γιά τατού όμορφα είναι, αλλά ένα σωστό πράγμα δεν έχουν φτιάξει οι κινέζοιAntipnevma έγραψε: ↑24 Φεβ 2023, 22:01
Οποίος δει αυτό το βίντεο δεν πρόκειται να ξανακοροϊδέψει το κινέζικο σύστημα γραφής ως υπερβολικά περίπλοκο και αχρείαστο.