Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου

Μηχανές, αυτοκίνητα, τραίνα, αεροπλάνα, πλοία. Απόλαυση και αδρεναλίνη στα όρια!
Άβαταρ μέλους
Orion22

Re: Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 26 Φεβ 2023, 16:23

Otto Weininger έγραψε:
26 Φεβ 2023, 09:10
SpoilerShow
Μπεκρής έγραψε:
25 Φεβ 2023, 23:24
Otto Weininger έγραψε:
25 Φεβ 2023, 20:53

Corolla Cross.
Παιδιά, σκυλιά, γατιά όλα μέσα και φοβερά άνετα καθίσματα.
Ακόμα και η βασική του έκδοση έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμο (ασφάλεια, τεχνολογία κλπ )
Το υβριδικό corolla cross αυτή τη στιγμή βγαίνει μόνο σε δίλιτρο, οπότε έχει φόρο πολυτελείας.

Επίσης έχει χώρο αποσκευών 380 λίτρα.

Αν πάει σε τέτοιο χώρο αποσκευών, γιατί όχι το chr ή το yaris cross, που είναι και 10000 πιο φθηνά;

Εγώ περιμένω να δω το corolla sedan το υβριδικό.
To Yaris Cross ναι, είναι πολύ καλή επιλογή με λίγο μικρότερους χώρους στα πίσω καθίσματα.
Το CHR είναι κλειστοφοβικο με απαράδεκτα μικρούς χώρους για τους πίσω επιβάτες (σε σχέση με το μέγεθος).
:+1:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 26 Φεβ 2023, 17:45

Ερμής έγραψε:
26 Φεβ 2023, 16:19
Nandros έγραψε:
26 Φεβ 2023, 16:17
Ερμής έγραψε:
26 Φεβ 2023, 16:06

Τι δια φορά βρήκες από το αυτόματο που οδηγούσες πριν;
To παλιό (civic 1500cc, 90HP) σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές, σε κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα, έδειχνε μιαν υστέρηση, σαν δισταγμό στην επιτάχυνση.
Το Πρίους, λόγω μεγάλης ροπής του ηλεκτρικού μοτέρ, δεν χαμπαριάζει.
Ναι συμφωνώ, αλλά ο τρόπος οδήγησης είναι ίδιος. Αν αυτή ήταν η μόνη διαφορά στην οδήγηση δε μπορώ να καταλάβω που σε βοήθησε το να διαβάσεις 500 σελίδες
Δεν ήταν όλες οι 500 σελίδες νέες πληροφορίες, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό τους.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Φεβ 2023, 18:31

Καλα εκανες, δε λεω πως εισαι λαθος.
Απλά πιστεύω ότι πρέπει να έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο για να κάνεις κάτι τέτοιο

Ανάμεσα σε αυτά που είναι να επιλέξω, όταν συμβεί αυτό, Δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά εκτός του ότι κάποια είναι hybrid
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 26 Φεβ 2023, 18:33

μηδεν διαφορα το hybrid στην οδηγηση, δεν καταλαβαινω τί εννοει ο αγαπητος νανδρος, αλλα ουτως ή αλλως καλο ειναι να το διαβαζει κανεις το μανιουαλ

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 26 Φεβ 2023, 18:39

Μπεκρής έγραψε:
25 Φεβ 2023, 23:24
Otto Weininger έγραψε:
25 Φεβ 2023, 20:53
foscilis έγραψε:
25 Φεβ 2023, 19:47
Τωρα εχουμε Πεζο 206 του '06 και δεν υπάρχει καποιο προβλημα. Απλως ειναι πλεον πολυ παλιο, καταχτυπημενο και με διαφορα δευτερευοντα πραγματα (πχ κλιματισμος) να μη δουλευουν καλα.

Δε γουσταρω τα μεγαλα αυτοκινητα και ακομα λιγοτερο τα πολλα μπαγκαζια.
Corolla Cross.
Παιδιά, σκυλιά, γατιά όλα μέσα και φοβερά άνετα καθίσματα.
Ακόμα και η βασική του έκδοση έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμο (ασφάλεια, τεχνολογία κλπ )
Το υβριδικό corolla cross αυτή τη στιγμή βγαίνει μόνο σε δίλιτρο, οπότε έχει φόρο πολυτελείας.

Επίσης έχει χώρο αποσκευών 380 λίτρα.

Αν πάει σε τέτοιο χώρο αποσκευών, γιατί όχι το chr ή το yaris cross, που είναι και 10000 πιο φθηνά;

Εγώ περιμένω να δω το corolla sedan το υβριδικό.
Δεν ισχύει αυτό. Είναι 1987 και δεν πληρώνουμε φόρο πολυτελείας. Στο λέω γιατί το έχουμε.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 26 Φεβ 2023, 19:49

talaipwros έγραψε:
26 Φεβ 2023, 18:33
μηδεν διαφορα το hybrid στην οδηγηση, δεν καταλαβαινω τί εννοει ο αγαπητος νανδρος, αλλα ουτως ή αλλως καλο ειναι να το διαβαζει κανεις το μανιουαλ
Εσύ αλλάζεις τα τουτού σαν τα πουκάμισα.
Εγώ αγόρασα το τελευταίο μετά από 19 χρόνια με το ίδιο αμάξι.
Μου έκανε την δουλειά μου και μου αρκούσε.
Μπορείς να καταλάβεις τί σημαίνει 19 χρόνια με πλήρη αδιαφορία για τις αυτοκινητιστικές εξελίξεις;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 26 Φεβ 2023, 19:49

Ερμής έγραψε:
05 Φεβ 2023, 11:13
Λένε πως το νέο ντιφεντερ είναι σουβ που έχει και οφ ροουντ δυνατότητες.
Παπαρια μαντολες. Το καβλαντιζει ο γαμπρός μου. Θα κόψω κάθε συγγενική επαφή μαζί του αν κάνει το απονενοημένο
Nandros έγραψε:
26 Φεβ 2023, 19:49
talaipwros έγραψε:
26 Φεβ 2023, 18:33
Εσύ αλλάζεις τα τουτού σαν τα πουκάμισα.
Εγώ αγόρασα το τελευταίο μετά από 19 χρόνια με το ίδιο αμάξι.
Μου έκανε την δουλειά μου και μου αρκούσε.
Μπορείς να καταλάβεις τί σημαίνει 19 χρόνια με πλήρη αδιαφορία για τις αυτοκινητιστικές εξελίξεις;
Καλά έκανες και διάβασες το μανιουαλ, Δε λέει κάνεις το αντίθετο. Απλά δεν υπάρχει καμία σοβαρή διαφορα μεταξύ συμβατικού αυτόματου με υβριδικό όσο αφορά την οδήγηση

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 27 Φεβ 2023, 03:22

Έχω πάθει ακριβώς το ίδιο που παθαίνω με ακρίβεια μετρονόμου κάθε 3 χρόνια.
Με πιάνει μια φαγούρα να αλλάξω το αμάξι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ντάξει όλο και παλιώνει αλλά έχει μηδέν προβλήματα και κάνει τη δουλειά του μια χαρά με το απολύτως μικρότερο κόστος που μπορείς να έχεις σε αμάξι (ξεπληρωμένο, ντίζελ, φτηνό σέρβις). Απλά θα ήθελα μια αλλαγή, ίσως κάτι λίγο μικρότερο να παρκάρεται πιό εύκολα, καλύτερη ηχομόνωση στην καμπίνα, και καλύτερο ήχο απ'τα ηχεία ειδικά με το τηλέφωνο γιατί το μπλουτούθ του είναι λίγο πρωτόγονο.

Και μετά κάθομαι και τα μελετάω όλα, βλέπω τις επιλογές μου, καταλήγω σε δύο-τρία, και τελικά συνειδητοποιώ ότι θα σκάσω κανα 30άρι (σε ευρώ) και θα έχω βασικά το ίδιο πράμα με πριν απλά με καλύτερο μπλουτούθ συν ένα σωρό ηλεκτρονικές παπαριές που θα προτιμούσα να μην τις έχω, συν κατά πάσα πιθανότητα το αναπόφευκτο μαύρο γυαλιστερό πλαστικό που βάζουν στις κονσόλες και είναι πάντα βρώμικο. Και ότι αν δε σκάσω 50-60+ για καμμιά φορτωμένη Τζούλια δεν παίρνω τίποτα που θα νιώσω ουσιαστική διαφορά, μετά από τη δεύτερη μέρα πάλι ένα αμάξι θα είναι (και δε σκάω τόσα για αμάξι, χέστε με, αν είναι προτιμάω να πάρω 3 μήνες άδεια και να γυρίσω όλο τον κόσμο με τα παιδιά μου). ΄Άσε που δεν πολυχωράω στη Τζούλια γιατί είμαι και δυό μέτρα, και τα μπάκετ καθίσματα μου τη δίνουν στα νεύρα ειδικά όταν είμαι κολλημένος στα φανάρια. Εκτός αν πάρω κανα Τζίμνι και το παίζω ημίτρελος ιντιάνα τζόουνς (και πάλι δεν πολυχωράω).

Τελικά νομίζω απλά δεν το'χω καύλα με τ'αμάξια. Ή γέρασα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 27 Φεβ 2023, 03:51

Chilloutbuddy έγραψε:
27 Φεβ 2023, 03:22
Με πιάνει μια φαγούρα να αλλάξω το αμάξι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ντάξει όλο και παλιώνει αλλά έχει μηδέν προβλήματα και κάνει τη δουλειά του μια χαρά με το απολύτως μικρότερο κόστος που μπορείς να έχεις σε αμάξι (ξεπληρωμένο, ντίζελ, φτηνό σέρβις). Απλά θα ήθελα μια αλλαγή, ίσως κάτι λίγο μικρότερο να παρκάρεται πιό εύκολα, καλύτερη ηχομόνωση στην καμπίνα, και καλύτερο ήχο απ'τα ηχεία ειδικά με το τηλέφωνο γιατί το μπλουτούθ του είναι λίγο πρωτόγονο.

Και μετά κάθομαι και τα μελετάω όλα, βλέπω τις επιλογές μου, καταλήγω σε δύο-τρία, και τελικά συνειδητοποιώ ότι θα σκάσω κανα 30άρι (σε ευρώ) και θα έχω βασικά το ίδιο πράμα με πριν απλά με καλύτερο μπλουτούθ συν ένα σωρό ηλεκτρονικές παπαριές που θα προτιμούσα να μην τις έχω, συν κατά πάσα πιθανότητα το αναπόφευκτο μαύρο γυαλιστερό πλαστικό που βάζουν στις κονσόλες και είναι πάντα βρώμικο. Και ότι αν δε σκάσω 50-60+ για καμμιά φορτωμένη Τζούλια δεν παίρνω τίποτα που θα νιώσω ουσιαστική διαφορά, μετά από τη δεύτερη μέρα πάλι ένα αμάξι θα είναι (και δε σκάω τόσα για αμάξι, χέστε με, αν είναι προτιμάω να πάρω 3 μήνες άδεια και να γυρίσω όλο τον κόσμο με τα παιδιά μου). ΄Άσε που δεν πολυχωράω στη Τζούλια γιατί είμαι και δυό μέτρα, και τα μπάκετ καθίσματα μου τη δίνουν στα νεύρα ειδικά όταν είμαι κολλημένος στα φανάρια. Εκτός αν πάρω κανα Τζίμνι και το παίζω ημίτρελος ιντιάνα τζόουνς (και πάλι δεν πολυχωράω).

Βάλε καλύτερα ηχεία και τα υπόλοιπα σε ταξίδια με την οικογένεια. Είναι φανερό από όσα έχεις γράψει ότι δεν τρελαίνεσαι για να έχεις κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο κι ότι τα νέα τεχνολογικά βοηθήματα θα σε εκνευρίσουν. Άμα πάλι πέσει στο δρόμο σου εκείνο το ονειρεμένο αυτοκίνητο που τα κάνει όλα σύμφωνα με τις προσδοκίες σου, αγοράζεις τότε.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Φεβ 2023, 11:10

Chilloutbuddy έγραψε:
27 Φεβ 2023, 03:22

παθαινω περιπου το ιδιο.

ψαχνομαι, ζυγιζω τι χρειαζομαι και τι θελω, και καταληγω.... σε αυτο που εχω. :102: αλλωστε γι αυτο το πηρα, γιατι με καλυπτει. απλα εχω πλακα, βαζω στο καρ.γρ τα χαρακτηριστικα που θελω, και σαν να ξαφνιαζομαι οταν μου βγαζει ακριβως αυτο που εχω.

η μονη πραγματικη εναλλακτικη που να με καλυπτει, ειναι 2 αυτοκινητα. εκει θα καταληξω, αν βρεθω με λεφτα περισσευμα, η λιωσει αυτο που εχω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Φεβ 2023, 11:16

count me in.
Δε μου έφυγε η κάβλα για τα αυτοκίνητα, απλά πλέον τα ζυγίζω αλλιώς.
Πιθανό το οτι εκπλήρωσα το εφηβικό όνειρο, πιθανό το οτι έκανα οικογένεια, πιθανό οτι σαρανταρίζω όπου νάναι, πιθανό όλα μαζί.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 28 Φεβ 2023, 11:20

Ερμής έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:16
count me in.
Πιθανό το οτι εκπλήρωσα το εφηβικό όνειρο, πιθανό το οτι έκανα οικογένεια, πιθανό οτι σαρανταρίζω όπου νάναι, πιθανό όλα μαζί.
Για την λαχαναγορά δεν μας έγραψες, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 28 Φεβ 2023, 11:24

Feindflug έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:20
Ερμής έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:16
count me in.
Για την λαχαναγορά δεν μας έγραψες, τύπε.
είπα να κάνω αποτοξίνωση

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Φεβ 2023, 11:45

Ασέβαστος έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:10
η μονη πραγματικη εναλλακτικη που να με καλυπτει, ειναι 2 αυτοκινητα. εκει θα καταληξω, αν βρεθω με λεφτα περισσευμα, η λιωσει αυτο που εχω.
Μαλακία δεν είναι όμως να πληρώνεις δύο τέλη δύο ασφάλειες;
Πάρε καλύτερα ένα τζετ σκι να καυλαντίσεις, ή ρίχτα στη βάρκα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 28 Φεβ 2023, 11:50

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:45
Ασέβαστος έγραψε:
28 Φεβ 2023, 11:10
Μαλακία δεν είναι όμως να πληρώνεις δύο τέλη δύο ασφάλειες;
Πάρε καλύτερα ένα τζετ σκι να καυλαντίσεις, ή ρίχτα στη βάρκα.
το ενα ηλεκτρικο, για πολη. μηδεν τελη. αλλα μεχρι ωρας, πρεπει να χωσεις για ενα κουβαδακι, λεφτα με τα οποια μπορεις να παρεις αυτοκινηταρα. αμα στρωσει καπως η αγορα μτχ, η και μπουνε σοβαρα οι κινεζοι στο παιχνιδι, θα δειξει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μηχανοκίνηση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών