Nandros έγραψε: ↑28 Φεβ 2023, 10:58
Πτολεμαίος έγραψε: ↑28 Φεβ 2023, 10:18
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑26 Φεβ 2023, 15:53
Οι λιγκαλιστές έχουν πρόβλημα γιατί αυτοί έχουν συλληφθεί με τη μέθοδο "κόψε φάτσα, θες κι άλλες αποδείξεις;".
Εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα, αλλά η ένσταση μου είναι ότι κοινωνικά προβλήματα τέτοιου μεγέθους χρειάζονται ολιστική προσέγγιση. Η καταστολή από μόνη της δεν φτάνει, αν συνεχίζουν να υπάρχουν οι συνθήκες που δημιουργούν το πρόβλημα. Από μόνη της, είναι απλά φετίχ.
Ο ρόλος της μαζικής καταστολής πιστεύω είναι για να επιταχύνει τις κοινωνικές εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Κοινώς αν αυτοί είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής, σωστά τους μαζεύουν. Αν όχι, τότε πολύ πιθανόν να είναι απλά μέρος της κυματομορφής του προβλήματος.
Δεν διαφωνώ σε όσα λες, έχουν solid βάση όμως το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν απλά να δημιουργηθούν πλεον οι συνθήκες που θα το μετριασουν αν δεν ξεφορτωθείς μέρος ακριβώς αυτού του προβλήματος.
Είναι σαν να έχει πιάσει φωτιά ένας χώρος και να θέλεις να αφαιρέσεις την καυσιμη ύλη εκείνη την ώρα.
Πρώτα θα σβήσεις τη φωτιά και μετά θα δημιουργηθούν οι συνθήκες (απουσία φωτιάς) για να μπορέσεις να διαμορφώσεις το χώρο αφαιρώντας τα εύφλεκτα υλικά ούτως ώστε να μην κινδυνεύεις ξανά από φωτιά.
Μιλάμε για τέτοιες σκατοτρυπες που προσωπικά να μου πλήρωνες τα έξοδα δεν θα τολμούσα ούτε από το FIR τέτοιων χωρών να περάσω.
Το ιλαροτραγικό είναι οτι πάρα δίπλα η Κόστα Ρίκα είναι ένας μικρός παράδεισος, πολιτικός και κοινωνικός.
Εδώ χαλάει το παραμύθι της φασιιστεράς για την κακή Αμερική που στήνει χώρες-μπανανίες.
Τα ίδια λένε και στα σοσιαλ οι αριστεροί.
Ότι δεν φταίνε οι κακοποιοί αλλά το κράτος (βλ και εδώ με τους γύφτους).
Η πλάκα είναι ότι αντιπαραθετουν κράτη όπως η Κούβα στην οποία η αστυνόμευση και το ίδιο το κράτος ενεργουν με τρόπο που κυριολεκτικά τσακίζει όποιον δεν πάει κατά τας γραφάς.
Όταν ο κομμουνισμός τσακίζει το κάνει
για το καλό του λαού, της εργατιας, της αγροτιάς , όταν όμως ο καπιταλισμος τσακίζει βγαίνουν οι "ανθρωπιστικες" ΜΚΟ και όλη η αριστερά του σύμπαντος και μιλάνε για καταπάτηση ανθρώπινης αξιοπρέπειας (ναι, το διάβασα κατά κόρον αυτό χτες/προχτές) για φασιζμο, για πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται το γκοσμακη, φτώχειες, κακουχίες, σεισμούς, λιμους, καταποντισμους.