Κι αυτός ακριβώς (το μπλε) είναι ο λόγος που κι εγώ λέω ότι είναι πιθανό να να ισχύουν αυτά που της καταμαρτυρούν. Πιθανό, για σίγουρα θα μάθουμε.Ναύτης έγραψε: ↑01 Μαρ 2023, 13:57Η διαρροή εγγράφων μιας δικογραφίας είναι αξιόποινη πράξη (θυμίζω ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την Νικολάου παραγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από μηνυτήρια αναφορά του συριζα), οπότε ορθώς ο εισαγγελέας σχημάτισε δικογραφία.Bic έγραψε: ↑01 Μαρ 2023, 13:29Πολύ πιθανόν, δεν αντιλέγω γιατί δεν το ξέρω, όπως κανείς μας άλλωστε δεν ξέρει ακριβώς τι έγινε, ό,τι διαβάζουμε ή ακούμε εδώ κι εκεί λέμε. Άλλωστε κι αυτή, αν όντως έχει λερωμένη τη φωλιά της όπως είναι πιθανό, κάτι πρέπει να πει. Όταν βλέπει κανείς όμως να επεμβαίνει ο εισαγγελέας και να βγάζει στη σέντρα ελεγκτές του ΣΔΟΕ, μπαίνουν κι άλλες παράμετροι στη μέση και μου φαίνεται αρκετά λογικό να πρέπει να τις συνυπολογίσουμε. Κι αν δεν τελειώσει η έρευνα και δεν βγουν όλα στη φόρα (όσα βγουν, τέλος πάντων), σίγουρα δεν θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ώστε να είμαστε απόλυτοι στην ετυμηγορία μας ως γνήσιοι δικαστές του καφενείου.Ναύτης έγραψε: ↑01 Μαρ 2023, 13:22
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν είναι "ημιτελές" το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, είναι ολοκληρωμένο και κανονικώς υπογεγραμμένο. Η Νικολάου ισχυρίζεται ότι οι ελεγκτές έπρεπε να περιμένουν την έκθεση της επιτροπής ανταγωνισμού πριν ολοκληρώσουν το πόρισμα. Τέλος, τα περί "πρόωρης παράδοσης" του πορίσματος στο ντοκουμέντο είναι επίσης ισχυρισμοί της Νικολάου.
Απ' εκεί και πέρα, να πω ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να μπλέξει κάποιος λόγω απ' ευθείας αναθέσεων, ειδικά όταν κάνει κατάχρηση της πρακτικής αυτής. Απ' την άλλη, να πω επίσης ότι στις συμβασιοποιήσεις αυτές εμπλέκεται, πέραν της πολιτικής ηγεσίας ως αποφαινόμενο όργανο, μια πληθώρα υπηρεσιακών παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι μάλλον αστείος ο ισχυρισμός ότι το ΣΔΟΕ είναι μια υπηρεσία που μπορεί να χειραγωγήσει ο Βαξεβάνης.
Για τον δε Βαξεβάνη που λες, δεν είναι ανάγκη να χειραγωγεί όλο το ΣΔΟΕ (αν και εφόσον κι εδώ φυσικά). Αρκεί ένας-δυο από μέσα να θέλουν να πετύχουν κάποιο κέρδος, όποιο κι αν είναι αυτό (οικονομικό, πολιτικό οτιδήποτε). Είπαμε, αν...