Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
περαιτέρω οδύνη; Ποσο περαιτέρω οδυνη υπαρχει απο το να γινει κιμας ο συγγενης σου;
Ποιος μαλακας ειναι παλι αυτος; Που τους βρηκανε ολους αυτους τους ηλίθιους ρε; Επιτηδες το κανουνε; Εκαναν διαγωνισμο ηλιθιοτητας και εβαλαν τους πιο ηλιθιους σε προεδρικες θεσεις;
Μια χαρά σώθηκαν οι τράπεζες. Πούλα αλλού τα φούμαρα σου.
Εκείνο που συνέβη είναι ότι καταστράφηκαν οι μέτοχοι. Τι άλλο ήθελες να καταστραφεί γιά να πείς ότι δεν σώθηκαν; Οι καταθέσεις; Οι εργαζόμενοι; Τα κτήρια; Κάτι άλλο;
Η άτακτη χρεωκοπία θα ξεγύμνωνε πλήρως την πολιτική και οικονομική ελίτ, η οποία δεν θα είχε πια καμία ηθική ή θεσμική νομιμοποίηση.
Ενώ τους υπόλοιπους τι θα μας έκανε;
Aυτό που ξέρω εγώ είναι ότι μια χαρά σώθηκαν και οι καταθέσεις, όπως επίσης μια χαρά διασφάλισαν δωρεάν κατοικία για μια δεκαετία -και όχι μόνον- όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις.
Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ενέκριναν τα δάνεια και έπαιρναν μπόνους, δεν υπέστησαν την παραμικρή απώλεια.
Κατά τα άλλα, όλοι οι παραπάνω είχαν σαφέστατη και αδιαμφισβήτητη ηθική ή θεσμική νομιμοποίηση, απλώς γιατί δεν ήταν ελίτ.
Αν αυτό δεν είναι πραγματιστική προσέγγιση, τί είναι;
Δεν ρώτησα εσένα. Από τον ΟΥΤΙΣ περιμένω να μου πεί τι θα ήθελε να γίνει επιπροσθετα; Να κουρευτούν οι καταθέσεις; Να απολυθεί προσωπικό; Να γκρεμιστούν τα κτήρια σαν άλλη Βαστίλλη; Τι;
κάποιος πρέπει να ανοίξει ένα νήμα για την ελεύθερη δημοσιογραφία και να βάλει αυτό το βίντεο μέσα.
Αν και εκ των υστέρων κάτι είναι και αυτό.
Λίγο φως από μια χαραμάδα στο απέραντο σκοτάδι.
δεν φωναζει και τους γυφτους που τον ψηφισαν σαν υποψηφιο βουλευτη να τους ρωτησει ποσο πουλανε το χαλκο που ψιριζουνε για χρονια απο το δικτυο του ΟΣΕ ...?
Αρα τα φορτώνουμε όλα πάνω στο σταθμάρχη και τέλος, σωστά?
Αφου ολα τα αλλα λειτουργούν ρολόι, έτσι? Αυτός εχει το 100% της ευθυνης, και αν δεν υπήρχε αυτος δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό που συνέβη, ούτε θα ηταν θέμα χρόνου να συμβεί κάποια άλλη στιγμή.
Ισοβια ο σταθμάρχης και απο αύριο μπαίνουμε πάλι τρένο με πλήρη ασφάλεια δηλαδή.
ναι, αυτος φταιει. αυτος εχει την ποινικη ευθυνη.
κι αλλοι εχουν ευθυνες, διαφορετικες, διαχειριστικες. συγκριτικα πολυ μικροτερες. δεν μπορεις ας πουμε να τους χωσεις φυλακη για λαθη και παραλειψεις.
Καταδίκασε τους όμως, ώστε να είναι ονομαστικά γνωστοί! Διωξτους από θέσεις καίριες του δημοσίου! Αποβαλε τους από την πολιτική, ανάγκασε τους να επιστρέψουν ένα ένα ό,τι Φράγκο πήραν, βάλε τους να πληρώνουν τα θύματα!
αυτα ναι, φυσικα. και μαλιστα απο πριν, χωρις να εχει γινει δυστυχημα.
τα θυματα λογικα πρεπει να τα πληρωσει η εταιρια, αφου υπαλληλος της εκανε το λαθος.
αλλα και να βρεις ενα τιμιο ανθρωπακι να βαλεις στη θεση τους, που οσο να πεις, δυσκολο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Εκτός από πολιτικούς κανάς δημόσιος θα την πληρώσει; Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πολιτικό να λέει μην το βάλεις. Απλώς λέει βάλ' το και δεν ξανασχολείται γιατί χέστηκε. Ευθύνη κι αυτό, σύμφωνοι. Ο άλλος όμως που δεν έκανε τη δουλειά του για την οποία τον πληρώνουμε, δεν πρέπει να σκάβει για τα επόμενα 20 χρόνια;
Έχουμε πάρει λεφτά από ε.ε. για τον ΟΣΕ. Είπαμε ψέματα πως κάνουμε τα απαραίτητα έστω και καθυστερημένα για να είναι ένα ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς. Μας έχει πάρει στο ψιλό όλος ο πλανήτης γιατί ξεφτιλιζόμαστε αποδεικνύοντας πως δεν είμαστε ικανοί για τίποτα. Το να είναι ασφαλές ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, είναι ευθύνη της κυβέρνησης κατά ένα 70+%. Οι υπόλοιποι έπονται. Άκουσες τον συνταξιούχο του ΟΣΕ που υπουργός μεταφορών ζήτησε να πάει βαγόνι έξω απ' το χωριό του για να το βλέπουν οι ιθαγενείς και να τον ψηφίσουν; Το καταλαβαίνεις πως έτσι μας αντιμετωπίζουν οι εκάστοτε πολιτικοί με τους παρατρεχάμενούς τους;
Φταίνε και διοικητικοί, σαφώς. Θες να μου πεις όμως πως ολόκληρο υπουργό τον έκαναν ότι ήθελαν οι υπάλληλοί του; Κοροϊδευόμαστε;
Ολόκληρο υπουργό;
Την ξέρεις αυτή τη σειρά; Αγγλία, όχι μπανανία
Η αγαπημένη της Θάτσερ, btw, έπαιξε η ίδια σε έξτρα επεισόδιο.
Σόρρυ αλλά δεν μου βγαίνει να γελάσω, είναι πολλά τα φέρετρα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι αλλοι εχουν ευθυνες, διαφορετικες, διαχειριστικες. συγκριτικα πολυ μικροτερες. δεν μπορεις ας πουμε να τους χωσεις φυλακη για λαθη και παραλειψεις.
Καταδίκασε τους όμως, ώστε να είναι ονομαστικά γνωστοί! Διωξτους από θέσεις καίριες του δημοσίου! Αποβαλε τους από την πολιτική, ανάγκασε τους να επιστρέψουν ένα ένα ό,τι Φράγκο πήραν, βάλε τους να πληρώνουν τα θύματα!
αυτα ναι, φυσικα. και μαλιστα απο πριν, χωρις να εχει γινει δυστυχημα.
τα θυματα λογικα πρεπει να τα πληρωσει η εταιρια, αφου υπαλληλος της εκανε το λαθος.
αλλα και να βρεις ενα τιμιο ανθρωπακι να βαλεις στη θεση τους, που οσο να πεις, δυσκολο.
Παπάρια θα πληρώσει η εταιρία, στο λέω από τώρα μην περιμένεις.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Δεν θέλω να συζητήσουμε τίποτα. Κράτησε την άποψη σου, κρατάω τη δική μου. Μπορείς να ρίξεις όσους χαρακτηρισμούς για υπεκφυγή στα ...κρίσιμα ερωτήματα γουστάρεις, το ίδιο μου κάνει.
Είπαμε, από μια ηλικία και μετά -και τις αντίστοιχες εμπειρίες με επαναστάτες του διαδίκτυου και πλέρια συντηρητικούς νοικοκυραίους/λογιστές της πραγματικότητας- θεωρώ χάσιμο χρόνου τις περαιτέρω αναλύσεις.
Ωραία, ούτε εγώ θέλω, σου είπα εάν θέλεις να το συζητούσαμε ΑΦΟΥ απαντήσεις, υπάρχει κάτι άλλο που δεν κατάλαβες να το διευκρινήσουμε για απλά η απάντησή σου στο τι έκανες εσύ γι' αυτό είναι "ψήφισα νουδού" και βγάζουμε όλοι τα συμπεράσματα μας και συνεχίζουμε σύμφωνα με αυτά όμορφα κι ωραία;
Εγώ ψήφισα νουδού και θα ψηφίσω τζημ. Ήμουν πάντα σαφής στο τί ψήφισα και το τι θα ψηφίσω χωρίς τσαχπίνικα κουνήματα.
Εσύ τί ψήφισες και τί προτίθεσαι να ψηφίσεις, καλό μου;
Απάντησε πρώτα σ' αυτό και άσε τα συμπεράσματα.
Το ερώτημα ισχύει για όλα -και το εννοώ- πολιτικά όλα που τσιρίζουν. Από τσιρίδες κλαυθμηριζόντων και επιθετικών όλων παντός τύπου, άλλο τίποτα.
Ωραία, εγώ σε ρώτησα ακριβώς αυτό που με ρώτησες και εσύ πριν μερικές ώρες (εσύ τι έκανες - για να μην έχουμε πάλι τα ίδια;) και μετά από μερικές ώρες αφού απέφυγες να απαντήσεις με ειρωνείες και ερωτήσεις πάνω στην ερώτηση (τις οποίες σου απάντησα) απαντάς με αυτή σου την δημοσίευση ότι ψήφισες νουδού (το ότι προτίθεσαι να ψηφίσεις τζημ δεν μπορεί να θεωρηθεί απάντηση σε ερώτηση η οποία αφορά το τι έκανες για κάτι στο παρελθόν, εύκολο να το καταλάβεις αυτό ε). Κρατάω λοιπόν την απάντηση σου και αφήνω τον καθένα από εμάς (είναι δημόσιος ο διάλογος) να κρίνει μόνος του.
Σημ: Δεν αποφεύγω να απαντήσω στην καινούργια σου ερώτηση, απλά έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια. Επίσης δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω κάτι παραπάνω στο θέμα αυτό με εσένα όπως και εσύ σύμφωνα με αυτό που δήλωσες νωρίτερα. Αυτό που με ενδιέφερε το απάντησες, τελικά, αλλά μας έβγαλες την πίστη, οπότε σου οφείλω μισό ευχαριστώ, ευχαr λοιπόν.
Προσωπικώς, έχω ήδη γράψει ότι το συγκεκριμένο δυστύχημα (όσο φριχτό και να είναι) δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
Είμαστε πολύ τυχεροί. Με το που θα ορκιστεί η κυβέρνηση, ως δια μαγείας θα φτιάξουν όλα. Άσχετα ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.
΄
Ε ναι. Δεν λέω κάτι διαφορετικό.
Απλώς δεν λαμβάω υπ' όψιν, αυτούς που δεν λένε ποια κυβέρνηση ή κόμμα θα προτιμήσουν.
Η κριτική γενικώς, είναι πανεύκολο πράγμα.
Κι εγώ δεν περίμενα πως 40 μέρες πριν τις εκλογές δεν θα ξέρω τι θα ψηφίσω.
Αυτό δεν σημαίνει ομω πως δεν θα χώσω. Αν μη τι άλλο έχω κι εγώ παιδί και δεν το έχω για σκότωμα γιατί οι καθ'ύλην αρμόδιοι διαχρονικά ξύνουν τ' αρχίδια τους λέγοντας ψέματα εντός κι εκτός συνόρων.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Εκείνο που συνέβη είναι ότι καταστράφηκαν οι μέτοχοι. Τι άλλο ήθελες να καταστραφεί γιά να πείς ότι δεν σώθηκαν; Οι καταθέσεις; Οι εργαζόμενοι; Τα κτήρια; Κάτι άλλο;
Ενώ τους υπόλοιπους τι θα μας έκανε;
Aυτό που ξέρω εγώ είναι ότι μια χαρά σώθηκαν και οι καταθέσεις, όπως επίσης μια χαρά διασφάλισαν δωρεάν κατοικία για μια δεκαετία -και όχι μόνον- όσοι πήραν στεγαστικά δάνεια και σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις.
Οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ενέκριναν τα δάνεια και έπαιρναν μπόνους, δεν υπέστησαν την παραμικρή απώλεια.
Κατά τα άλλα, όλοι οι παραπάνω είχαν σαφέστατη και αδιαμφισβήτητη ηθική ή θεσμική νομιμοποίηση, απλώς γιατί δεν ήταν ελίτ.
Αν αυτό δεν είναι πραγματιστική προσέγγιση, τί είναι;
Δεν ρώτησα εσένα. Από τον ΟΥΤΙΣ περιμένω να μου πεί τι θα ήθελε να γίνει επιπροσθετα; Να κουρευτούν οι καταθέσεις; Να απολυθεί προσωπικό; Να γκρεμιστούν τα κτήρια σαν άλλη Βαστίλλη; Τι;
Αυτό με τις τράπεζες που "σώθηκαν" είναι σαν το "τους παίρνουν τα σπίτια" ενώ έχουν πληρώσει το 20% της αξίας του και δεν πληρώνουν άλλο εδώ και χρόνια. Λαϊκισμός και άγνοια, ο συνδυασμός που σκοτώνει.
Συγγνώμη, αλλά λες ανοησίες. Με μιάς έδωσες συγχωροχάρτι σε δικτατορίες, εμφυλίους, πολιτικές δολοφονίες κ.λ.π. Αλλά μη πιάσουμε τα μεγάλα. Δες και τα μικρά και πες αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί σήμερα: https://www.sansimera.gr/articles/27
δεν έδωσα συγχωροχάρτι σε κανέναν και αυτό που πόσταρες είναι άσχετο με το επιχείρημά μου
η διαφθορά στην Ελλάδα, οι μίζες, τα σάπια δημόσια έργα, το διεφθαρμένο κράτος κτλ είναι φαινόμενο που μπορεί μεν να υπήρχε διαχρονικά αλλά τις τελευταίες 4 δεκαετίες έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό
Θέλεις να πείς δηλαδή ότι οι παππούδες μας μπορεί να σκότωναν ο ένας τον άλλο γιά πολιτικά και άλλα συμφέροντα, να κάνουν δικτατορίες, να χτυπιούνται μέχρι θανάτου γιά ασήμαντα θέματα, ΑΛΛΑ σαν χαρακτήρες ήταν αδαμάντινοι και η διαφθορά που υπήρχε τότε ήταν μικρότερη απ'ό,τι σήμερα.
Μιλάς σοβαρά;
οι συμπλοκές και οι σκοτωμοί ανάμεσα σε μέλη πολιτικών κινημάτων ήταν ένα κλασικό φαινόμενο στις αρχές του 20ου αιώνα και συνέβαινε στις περισσότερες χώρες
δε μπορείς να συγκρίνεις τις κοινωνίες τότε που βρίσκονταν διαρκώς ανάμεσα σε κοινωνικές αναταραχές και σε πολέμους με τη σημερινή κοινωνία που έχει περάσει δεκαετίες ειρήνης και οικονομικής ευημερίας (κυρίως με δανεικά, βέβαια)
αλλά όπως βλέπουμε αυτή η καλή περίοδος αντί να μας κάνει να εκτιμήσουμε πράγματα όπως η ειρήνη και η πολιτική σταθερότητα μας έκανε φιλοτομαριστές που για προσωπικό όφελος ζημιώνουμε το δημόσιο συμφέρον
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.