Και εντελώς αντικειμενικοί, και διαπρύσιοι πατριώται και ενθαμύντορες.
Μην τα ξεχνάς αυτά, είναι πολύ σημαντικά.
Το αν του αναλογεί ή όχι, μένει να το δείξουν οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος που θα πέσει (το όποιο) φως στην υπόθεση. Και φυσικά, και μόνο λόγω της θέσης του, το θέμα δεν είναι αν του αναλογεί ή όχι, αλλά σε ποιον βαθμό του αναλογεί ευθύνη. Είναι ο αρμόδιος υπουργός, ό,τι και να γίνει από κάτω του, έχει μερίδιο ευθύνης. Όπως έχει για τα όποια καλά, άσχετα αν αφορού άμεσα δικές του ενέργειες ή κατωτέρων του, έτσι έχει και για τα κακά.
Οχι όλα, μόνο τα βόρεια. Το πιο "νότιο" ταξιδι που εκανα ηταν Φλωρεντία-Ρώμη.
vantono έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:36Κι όμως, εγώ το αεροπλάνο θεωρώ το πιο ασφαλές. Και δεν εννοώ καμία Ραιανέρ κτλ, μιλάω για σοβαρές εταιρείες.
Ετσι πίστευα κι εγώ για τα ελληνικά τρένα μεχρι πριν λιγα χρονια, ώσπου μπήκα σε τρένα Ιταλίας και Σιγκαπούρης. Απο 'κει και μετά, βλεπω τα ελληνικα και τις γραμμες και το δίκτυο κτλ, και αισθανομαι σαν να μπαινω σε εγκαταλελειμμένο μέσο.
Πλέον μονο σε προαστιακό θα έμπαινα, και αυτό για τιποτα κοντινες σχετικά αποστάσεις.
Αλλά ναι, αν περιοριστεί η συγκριση σε χερσαία μεσα, κι εγω θεωρω το τρενο πιο ασφαλές απο αυτοκίνητα, λεωφορεία κτλ.
Ο τεραστιοτατος,ο μεγαλυτερος ολων μετα τους αρχαιους ημων προγονους,ο Joseph de Maistre εχει πει το απλο : καθε λαος εχει τους κυβερνωντες που του αξιζουν.Bic έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:42Το αν του αναλογεί ή όχι, μένει να το δείξουν οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος που θα πέσει (το όποιο) φως στην υπόθεση. Και φυσικά, και μόνο λόγω της θέσης του, το θέμα δεν είναι αν του αναλογεί ή όχι, αλλά σε ποιον βαθμό του αναλογεί ευθύνη. Είναι ο αρμόδιος υπουργός, ό,τι και να γίνει από κάτω του, έχει μερίδιο ευθύνης. Όπως έχει για τα όποια καλά, άσχετα αν αφορού άμεσα δικές του ενέργειες ή κατωτέρων του, έτσι έχει και για τα κακά.
Ξαναλέω όμως, παραιτήθηκε άμεσα και πριν ακόμα ακουστούν μαρτυρίες, γίνουν ανακρίσεις κλπ. Που σημαίνει, ότι θέλει να κάνει κάποια δήλωση. Ανέλαβε την ευθύνη, δείχνοντας ένα δείγμα ευθιξίας, κάτι που πρέπει να του το αναγνωρίσουμε βέβαια, γιατί παρόλο που έκανε το αυτονόητο έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες περιπτώσεις να μην σηκώνεται φρύδι, όχι να παραιτούνται υπουργοί. Οπότε, κατά την γνώμη μου, για να έχει την παραμικρή αξία αυτή του η κίνηση, θα πρέπει να απέχει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Ο δε κόσμος, σε μια τέτοια περίπτωση, μόνο με κρίση δεν πρόκειται να πάει στην κάλπη. Και δεν θα τον μαυρίσουν, δεν το πιστεύω. Όλοι οι "δικοί", όλοι οι σκληροπυρηνικοί και γενικά όσοι θα θέλουν να "στείλουν ένα μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ", θα πάνε να τον ψηφίσουν μονοκούκι. Γι' αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει να μην κατέβει. Έστω, για αυτές τις εκλογές.
Ναι, μετά το κατάλαβα, αφού ειχα σχολιάσει.sharp έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:44vantono έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:36Κι όμως, εγώ το αεροπλάνο θεωρώ το πιο ασφαλές. Και δεν εννοώ καμία Ραιανέρ κτλ, μιλάω για σοβαρές εταιρείες.
Ετσι πίστευα κι εγώ για τα ελληνικά τρένα μεχρι πριν λιγα χρονια, ώσπου μπήκα σε τρένα Ιταλίας και Σιγκαπούρης. Απο 'κει και μετά, βλεπω τα ελληνικα και τις γραμμες και το δίκτυο κτλ, και αισθανομαι σαν να μπαινω σε εγκαταλελειμμένο μέσο.
Πλέον μονο σε προαστιακό θα έμπαινα, και αυτό για τιποτα κοντινες σχετικά αποστάσεις.
Αλλά ναι, αν περιοριστεί η συγκριση σε χερσαία μεσα, κι εγω θεωρω το τρενο πιο ασφαλές απο αυτοκίνητα, λεωφορεία κτλ.Άλλος από 'δω.
Οι δύο φράσεις της Γαλής σχετίζονται μεταξύ τους. Ξαναδέσ'το, εσύ έχεις δυνατότητα να καταλάβεις.
ΟΚ. Αναιρώ το "έχεις δυνατότητα να καταλάβεις".vantono έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:46Ναι, μετά το κατάλαβα, αφού ειχα σχολιάσει.sharp έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:44vantono έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:36
Κι όμως, εγώ το αεροπλάνο θεωρώ το πιο ασφαλές. Και δεν εννοώ καμία Ραιανέρ κτλ, μιλάω για σοβαρές εταιρείες.
Αλλά ναι, αν περιοριστεί η συγκριση σε χερσαία μεσα, κι εγω θεωρω το τρενο πιο ασφαλές απο αυτοκίνητα, λεωφορεία κτλ.Άλλος από 'δω.
Οι δύο φράσεις της Γαλής σχετίζονται μεταξύ τους. Ξαναδέσ'το, εσύ έχεις δυνατότητα να καταλάβεις.
Η αληθεια ειναι οτι πηγα απευθείας στην τελευταια της πρόταση. Την υπόλοιπη γαληκή διάλεκτο ο εγκεφαλος μου εχει εκπαιδευτεί να την απορρίπτει αυτόματα, πλέον.
Ουτε ολα τα βορεια εχεις δει.
Πολυ σωστη δηλωση.likosmokeses έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 11:48
Γιατί ζητάει συγγνώμη, αφού φταίει ο σταθμάρχης.
Τον συνδέει κάτι με τον σταθμάρχη για να απολογηθεί για λογαριασμό του;
Εβγαλε τα μποτάκια του οφσάιντ και μπράβο του, κι εγώ του το δίνω.Orion22 έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:50Πολυ σωστη δηλωση.likosmokeses έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 11:48
Γιατί ζητάει συγγνώμη, αφού φταίει ο σταθμάρχης.
Τον συνδέει κάτι με τον σταθμάρχη για να απολογηθεί για λογαριασμό του;
Μαλλον για να το πω λιγο διαφορετικα, αν ειχε κανει αυτην την δηλωση απο την αρχη θα ειχε την απολυτη στηριξη μου.
Αυτα που γραφει εδω ειναι τα αυτονοητα γοα τα οποια κραζουμε απο την πρωτη στιγμη. Λες και εχςι παρει ενα προς ενα τα σημεια και απαντα. Κοντρα στις δικες του μαλακιες και ακομα περισσοτερο κοντρα στα αδιανοητα πουστριλικια των πασοκων που περιμαζεψε. (Βλ. Δηλωση σκερτσου).
Σωστος ο ελιγμος και μακαρι να μην ειναι λογια,.
Σε αργία τέθηκε και ο προϊστάμενός του. Λογικό.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Λίγο-πολύ σας απαντώ με την απάντηση που έδωσα και στον Under πιο πάνω, σχετικά με το αρχικό μου σχόλιο.Otto Weininger έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:28Δεν μένεις στο Υπουργείο μετά από κάτι τέτοιο. Είτε φταίς είτε όχι.
Από κει και πέρα θα δούμε ποιες ήταν οι ευθύνες του και αν αυτές είναι τέτοιες που να πρέπει να μην ξανακατεβει, ας γίνει έτσι. Και αυτός και όποιος άλλος.
Αλλα να σου πω κάτι; Με σταυρό κατεβαίνει. Ας τον μαυρίσουν.
Αυτό είναι αναμενόμενο. Επαγγελματίας πολιτικός είναι, δεν θα πάει οριστικά στο σπίτι του, εννοείται. Γι' αυτό και λέω για τις επόμενες εκλογές, μια που είναι και πολύ κοντά στο περιστατικό αλλά και στην παραίτησή του.Space_Passenger έγραψε: ↑05 Μαρ 2023, 13:25Του Αχιλλεα εχει ονειρα για Πρωθυπουργος μια μερα. Θα περιμενει να καταλαγιασει ο κουρνιαχτος, μετα θα υπουργοποιηθει παλι καποια στιγμη στο μελλον και θα διεκδηκησει το "χρισμα" την καταλληλη στιγμη.
Ο σταθμάρχης δεν ήταν στο πόστο του την ώρα του δυστυχήματος; – Τι καταγγέλλει δικηγόρος θύματος
Ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος ενός εκ των θυμάτων, προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, η οποία -εφόσον επιβεβαιωθεί- θα αλλάξει τα δεδομένα της τραγωδίας στα Τέμπη.
Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τόσο για τον σταθμάρχη, ο οποίος φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, όσο και για όλους όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγωδία στα Τέμπη είναι σοκαριστικές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρτζώκης υποστήριξε πως ο σταθμάρχης της Λάρισας δεν βρισκόταν στο σταθμό της Λάρισας την ώρα της τραγωδίας και πως στο σημείο βρισκόταν μόνο ο κλειδούχος.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί ο δικηγόρος, την ώρα του δυστυχήματος, στις κλήσεις του σταθμάρχη υπήρχε οχλαγωγία και ακουγόταν μουσική. «Στα 100 μέτρα υπάρχει ένα καφέ που δεν είχε μουσική» είπε συμπληρώνοντας πως «δεν ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης».
«Φαίνεται ότι, ο κλειδούχος ήταν στη θέση του σταθμάρχη και ο σταθμάρχης ήταν μακριά» είπε χαρακτηριστικά.
Είπε μάλιστα πως, οι σχετικές καταγγελίες τεκμηριώνονται από επί τόπια στοιχεία και ότι «πήγε η Αστυνομία και πήρε το υλικό από τις κάμερες, εγώ ζήτησα να πάρει και τα σκουπίδια».
https://www.tovima.gr/2023/03/04/societ ... -thymatos/Η ώρα της απολογίας για τον σταθμάρχη
Εντός της ημέρας αναμένεται η απολογία του σταθμάρχη, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία την Πέμπτη και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο (4/3) στον ανακριτή.
«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» είχε πει προ ημερών ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μοιραία αμαξοστοιχία κινούνταν για περισσότερο από 16 λεπτά σε λάθος γραμμή και ο σταθμάρχης πόρων είχε ενημερώσει τον συνάδερφό του ήδη από τις 23.05 πως η εμπορική αμαξοστοιχία είχε καθοδική πορεία προς Αθήνα.