Δεν είναι Λαρισαίοι.
Ο ένας από τους δύο έχει μείνει και σε μας για κάποια βράδυα.
Χώσε ρε παίχτη !!vantono έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 14:36Καλά εσένα δεν σε ρώτησα, εσύ έχεις καταντήσει τελειωμένη παρκετεζα των γαλάζιων κομματοσκυλων.
Ήθελα να ήξερα αν έτσι μιλούσες και πριν χρόνια για το Μάτι, για "δήθεν ευαισθησίες των δικηγόρων των θυμάτων" κτλ, η είχες φορέσει πλερεζες και εκλαιγες κι εσύ μαζί.
Είσαι τυχερός που δεν θυμάμαι τι γράφονταν τότε και από ποιους, δεν παρακολουθούσα.
σε τα μας ρε; οταν εσεις πηγαινατε εγω γυρναγα για δεκατη φορα... ισα ρε!talaipwros έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 20:46ΠαράνοιαLibre arbitre έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 20:44taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 17:29
ο,τι να'ναι!... Ασφαλίτες ή προβοκάτορες της ΝΔ το έκαναν... Θα δουμε πολλά ακόμα...
Τέμπη: Η Hellenic Train είχε κάνει αγωγή κατά του ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2022
Η Hellenic Train είχε κάνει αγωγή κατά του ΟΣΕ από τον Δεκέμβριο του 2022, κατηγορώντας τον για την κακή κατάσταση της υποδομής των σιδηροδρομικών γραμμών, περίπου 2 μήνες δηλαδή πριν τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τους δεκάδες αγνοούμενους.
Όπως αναφέρθηκε στο LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Hellenic Train κατέθεσε την αγωγή κατά του ΟΣΕ τον περασμένο Δεκέμβριο και αναφέρεται σε υποχρεωτικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν για την ασφάλεια του δικτύου.
Ειδικότερα, η Hellenic Train ζητάει από τον ΟΣΕ 1.149.000 ευρώ για εργασίες που υποχρεώθηκε να κάνει για να κρατήσει ασφαλές το δίκτυο από τον Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.
Στην αγωγή αναφέρεται πως τα έργα γίνονται για να καταστεί το δίκτυο ασφαλές ενώ στην αγωγή γίνεται λόγος για κακή κατάσταση της υποδομής.
Το φως της δημοσιότητας βλέπουν και στοιχεία σχετικά με τις συμβάσεις που έκανε ο ΟΣΕ τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια για συστήματα ασφαλείας και τηλεδιοίκησης σε όλο το σιδηροδρομικό του δίκτυο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το LIVE NEWS:
Το 2006 υπογράφεται η πρώτη σύμβαση με το όνομα 10004, η οποία προβλέπει κατασκευή συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R σε 88 βαγόνια. Η σύμβαση αυτή προχώρησε, ολοκληρώθηκε, ωστόσο δεν υπήρξε ποτέ διασύνδεση μεταξύ των συστημάτων.
Τον Σεπτέμβριο του 2007, υπογράφεται δεύτερη σύμβαση, η 10005, η οποία προβλέπει τοποθέτηση ETCS σε βαγόνια και στην γραμμή Αθήνα – Προμαχώνας. Αν και υπογράφηκε και πληρώθηκε 35.000.000 ευρώ, η συγκεκριμένη σύμβαση δε λειτούργησε ποτέ.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 υπογράφεται η τρίτη σύμβαση – κλειδί 717, η οποία προβλέπει την επανεγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης. Τα συστήματα αυτά δε λειτουργούν μέχρι σήμερα.
Το 2015, παραδίδεται το σύστημα ETCS σε συρμούς, ωστόσο ούτε αυτό λειτουργεί, ενώ το 2017 παραδίδεται και το σύστημα GSM-R, το οποίο επίσης δε λειτουργεί.
Το 2020 παραδίδεται και το σύστημα ETCS στις ράγες, το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, ενώ το 2023 τον Σεπτέμβριο, αναμένεται η επισκευή του συστήματος σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση.
https://www.newsit.gr/ellada/tempi-i-He ... 2/3723657/
Κάποιοι όμως θυμούνται.
Να μην τρέφουμε αυταπάτες βέβαια.
+1vantono έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 14:36Καλά εσένα δεν σε ρώτησα, εσύ έχεις καταντήσει τελειωμένη παρκετεζα των γαλάζιων κομματοσκυλων.
Ήθελα να ήξερα αν έτσι μιλούσες και πριν χρόνια για το Μάτι, για "δήθεν ευαισθησίες των δικηγόρων των θυμάτων" κτλ, η είχες φορέσει πλερεζες και εκλαιγες κι εσύ μαζί.
Είσαι τυχερός που δεν θυμάμαι τι γράφονταν τότε και από ποιους, δεν παρακολουθούσα.
εχω βαρεθει να το γραφω ... ειναι πολυ ευκολο να βρεθει ΑΝ και τι ΕΙΔΟΥΣ υλικα δημιουργησανε την εκρηξη .... αν εξεταστουνε οι εγκαυματιες θα πρεπει να εχουνε ΚΑΙ χημικα περα απο θερμικα εγκαυματαThe Rebel έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 19:428 Μαρτίου, 2023Ζενίθεδρος έγραψε: ↑07 Μαρ 2023, 20:29Μετέφερε στην ζούλα πυρομαχικά από το οπλοστάσιο του ΕΣ για την Ουκρανία.The Rebel έγραψε: ↑07 Μαρ 2023, 19:03SpoilerShow07.03.2023
Περιπλέκεται το μυστήριο με την εμπορική αμαξοστοιχία-«φάντασμα»: Στην κηδεία του μηχανοδηγού ο Κ.Μητσοτάκης – «Ήταν φίλος μου»
Κανείς δεν ξέρει τι μετέφερε και γιατί δεν είχε δηλωθεί η διαδρομή.
Περιπλέκεται το μυστήριο με την εμπορική αμαξοστοιχία-«φάντασμα» με ήρθε σε φονική σύγκρουση η επιβατική αμαξοστοιχία της Λάρισας προκαλώντας 57 θανάτους, καθώς στην κηδεία του μηχανοδηγού βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης ο οποίος τον γνώριζε προσωπικά.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα παρίσταται στην κηδεία του μηχανοδηγού Σπύρου Βούλγαρη στην Καισαριανή.
Το μυστήριο μεγαλώνει καθώς ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και επίσης γιατί δεν είχε δηλωθεί η διαδρομή της!
Ο Σπύρος Βούλγαρης έμενε στην Αθήνα και πέρασε το τριήμερο στον τόπο καταγωγής του, το Λιανοκλάδι.
Αρχικά λεγόταν ότι ο Σπύρος Βούλγαρης μηχανοδηγός μεν, επέβαινε ως επιβάτης δε, στην επιβατική αμαξοστοιχία.
Ο πατέρας του στη συνέχεια εξήγησε ότι το παιδί του ήταν ένας από τους δυο μηχανοδηγούς του εμπορικού τρένου και έκανε το δρομολόγιο προς Αθήνα.
Εδώ συμβαίνουν περίεργα πράγματα που χρειάζονται καθαρές απαντήσεις.
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... prosopika/
Για ποιο λόγο ο στρατός βρισκόταν στα Τέμπη; Φλώρε, θα πεις στον Ελληνικό λαό,
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΙΣΑ;;;
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;;;
Το ερώτημα που όλοι διερωτόμαστε και θέλουμε απάντηση: Υπήρχε ή όχι Νατοϊκό στρατιωτικό πολεμικό υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία που σκοπό είχε να μεταφερθεί στην Ουκρανία;
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πρόσφατα ότι η Μόσχα θεωρεί όλα τα κανάλια σιδηροδρομικά και οδικά για την προμήθεια όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως νόμιμους στόχους για επιθέσεις.
Συγκεκριμένα είπε:
Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες μεταφορές, μιλάμε για αεροπορικές μεταφορές, μιλάμε για χερσαίες μεταφορές, για οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, δηλαδή υπάρχει κατανομή των ροών ξεκινώντας από τα σύνορα τους η κάθε χώρα και είναι πολύ δύσκολο με έναν πύραυλο κρουζ να τις χτυπήσουμε όλες.
Καταρχήν, είναι μια τέτοια φιλοσοφία μεταφοράς, προσπαθώντας να πιάσουμε τον καθένα σε ξεχωριστό φορτηγό που κινείται.
Επιπλέον, ξέρετε, η πρώτη μου εκπαίδευση είναι οι μεταφορές. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι είναι η λεγόμενη μεταφορά πακέτου ή κοντέινερ. Δηλαδή, αυτό είναι ήδη συσκευασμένο φορτίο που μπορεί να μεταφερθεί με οποιοδήποτε τρόπο μεταφοράς και να διανεμηθεί μεταξύ διαφόρων τρόπων μεταφοράς, όχι απαραίτητα σιδηροδρομικώς, αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, φυσικά, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά απλό έργο, το οποίο , καταρχήν, γίνεται. Από την άποψη της κατανομής των προσπαθειών και της επιμελητείας.
Το Κρεμλίνο διεμήνυε επίσης πως θα καταστρέψει όλα τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία κράτη μέλη του NATO μέσω των σιδηροδρομικών δικτύων χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Γιατί έγινε έκρηξη μανιτάρι κατά την σύγκρουση στα Τέμπη;
Έμπειροί εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η καύσιμη ύλη σαν λάδι δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την φλόγα μανιτάρι στο βίντεο με το πορτοκαλο – ασημί χρώμα, σηκώνοντας άνω των 1200 βαθμούς θερμοκρασία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν έχουν βρεθεί φιάλες υγραερίου στο σημείο της σύγκρουσης αλλά φιάλες με πεπιεσμένο αέρα που χρησιμοποιούνται για τα φρένα του τρένου.
Οι φιάλες αυτές είναι σχεδόν όμοιες με εκείνες του υγραερίου. Σύμφωνα με τις εταιρείες που παρασκευάζουν τις εν λόγω φιάλες, αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη σε καμία περίπτωση.
Δεν υπήρχαν φιάλες αερίου στα τρένα.
Για το θέμα έχει τοποθετηθεί και η Hellenic Train λέγοντας πως «δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς μαζί τους».
Επιπρόσθετα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια, μια από τις μεγαλύτερες, στον χώρο του catering στην Βόρεια Ελλάδα τόνισε πως: «Δεν έχουμε υγραέρια, έχουμε απλά την εκμετάλλευση των κυλικείων και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα μπορεί να σας το πει», λένε πηγές της εταιρείας διαχείρισης των κυλικείων.
Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει πως κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.
«Σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη»
Μάλιστα, σύμφωνα με τον μηχανολόγο, Κώστα Λακαφώση, σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη στο τρένο.
«Σίγουρα υπάρχει καύσιμη ύλη. Αυτό (σ.σ. η λάμψη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση) είναι χαρακτηριστικό σχήμα αερίου καυσίμου. Σφαίρα φωτιάς, η οποία μαζεύει και πάνω στο κλείσιμό της κάνει αυτά τα χαρακτηριστικά σχήματα. Υπάρχει αέριο καύσιμο», τονίζει ο κ. Λακαφώσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανές των τρένων είναι ηλεκτροκίνητες και δεν χρησιμοποιούν βενζίνη ή diesel, ενώ πάντα κατά των κ. Λακαφώση τα λάδια των μηχανών δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια έκρηξη.
Ο πρόεδρος της ελληνικής λύσης Κυριάκος βελόπουλος έθεσε ένα χαρακτηριστικό ερώτημα:
Γιατί πήγε ο ελληνικός Στρατός με χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα στελέχη στο σημείο, έστησε σκηνές για κέντρο επιχειρήσεων και έχει διαρκή παρουσία και επίβλεψη στις έρευνες. Γιατί όλα αυτά;
Καταγγελία δικηγόρου (https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/tempi ... i/1385992/) του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη (https://www.tlife.gr/tags/tempi/) σχετικά με το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία.
Η καταγγελία αναφέρει.
Το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης.
Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη ουσία πολύ εύφλεκτη.
«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.
Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα. Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.
Γιατί αμέσως μετά το δυστύχημα έριξαν για ανεξήγητο λόγο άσφαλτο στο σημείο της σύγκρουσης μέσα στα χωράφια;
Η άσφαλτος γνωρίζουμε πως είναι μονωτικό υλικό:
Ας κάνουμε μερικά υποθετικά ερώτημα:
Μήπως τα Τέμπη δεν ήταν ένα τυχαίο δυστύχημα αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση;
Μήπως επιλέχθηκε ο άπειρος σταθμάρχης ώστε να τεθεί σε υλοποίηση το σχέδιο και έτσι θα φαινόταν όλα σαν ατύχημα;
https://investigation94.wordpress.com/2 ... B9-%CE%B8/
Μ@λ@κιες του κάθε ψεκασμμένου που δεν έχει ιδέα από πυρομαχικά και υλικά πολέμου...nostromos έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 22:13εχω βαρεθει να το γραφω ... ειναι πολυ ευκολο να βρεθει ΑΝ και τι ΕΙΔΟΥΣ υλικα δημιουργησανε την εκρηξη .... αν εξεταστουνε οι εγκαυματιες θα πρεπει να εχουνε ΚΑΙ χημικα περα απο θερμικα εγκαυματαThe Rebel έγραψε: ↑08 Μαρ 2023, 19:428 Μαρτίου, 2023Ζενίθεδρος έγραψε: ↑07 Μαρ 2023, 20:29
Μετέφερε στην ζούλα πυρομαχικά από το οπλοστάσιο του ΕΣ για την Ουκρανία.
Το ερώτημα που όλοι διερωτόμαστε και θέλουμε απάντηση: Υπήρχε ή όχι Νατοϊκό στρατιωτικό πολεμικό υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία που σκοπό είχε να μεταφερθεί στην Ουκρανία;
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε πρόσφατα ότι η Μόσχα θεωρεί όλα τα κανάλια σιδηροδρομικά και οδικά για την προμήθεια όπλων από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως νόμιμους στόχους για επιθέσεις.
Συγκεκριμένα είπε:
Γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιούνται όλες οι διαθέσιμες μεταφορές, μιλάμε για αεροπορικές μεταφορές, μιλάμε για χερσαίες μεταφορές, για οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, δηλαδή υπάρχει κατανομή των ροών ξεκινώντας από τα σύνορα τους η κάθε χώρα και είναι πολύ δύσκολο με έναν πύραυλο κρουζ να τις χτυπήσουμε όλες.
Καταρχήν, είναι μια τέτοια φιλοσοφία μεταφοράς, προσπαθώντας να πιάσουμε τον καθένα σε ξεχωριστό φορτηγό που κινείται.
Επιπλέον, ξέρετε, η πρώτη μου εκπαίδευση είναι οι μεταφορές. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι είναι η λεγόμενη μεταφορά πακέτου ή κοντέινερ. Δηλαδή, αυτό είναι ήδη συσκευασμένο φορτίο που μπορεί να μεταφερθεί με οποιοδήποτε τρόπο μεταφοράς και να διανεμηθεί μεταξύ διαφόρων τρόπων μεταφοράς, όχι απαραίτητα σιδηροδρομικώς, αν και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί, φυσικά, αλλά αυτό είναι ένα αρκετά απλό έργο, το οποίο , καταρχήν, γίνεται. Από την άποψη της κατανομής των προσπαθειών και της επιμελητείας.
Το Κρεμλίνο διεμήνυε επίσης πως θα καταστρέψει όλα τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία κράτη μέλη του NATO μέσω των σιδηροδρομικών δικτύων χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Γιατί έγινε έκρηξη μανιτάρι κατά την σύγκρουση στα Τέμπη;
Έμπειροί εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η καύσιμη ύλη σαν λάδι δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την φλόγα μανιτάρι στο βίντεο με το πορτοκαλο – ασημί χρώμα, σηκώνοντας άνω των 1200 βαθμούς θερμοκρασία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλου, δεν έχουν βρεθεί φιάλες υγραερίου στο σημείο της σύγκρουσης αλλά φιάλες με πεπιεσμένο αέρα που χρησιμοποιούνται για τα φρένα του τρένου.
Οι φιάλες αυτές είναι σχεδόν όμοιες με εκείνες του υγραερίου. Σύμφωνα με τις εταιρείες που παρασκευάζουν τις εν λόγω φιάλες, αυτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη σε καμία περίπτωση.
Δεν υπήρχαν φιάλες αερίου στα τρένα.
Για το θέμα έχει τοποθετηθεί και η Hellenic Train λέγοντας πως «δεν υπάρχουν φιάλες αερίου στα τρένα. Και εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξαν αναφορές ή φήμες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς μαζί τους».
Επιπρόσθετα, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα εστιατόρια, μια από τις μεγαλύτερες, στον χώρο του catering στην Βόρεια Ελλάδα τόνισε πως: «Δεν έχουμε υγραέρια, έχουμε απλά την εκμετάλλευση των κυλικείων και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα μπορεί να σας το πει», λένε πηγές της εταιρείας διαχείρισης των κυλικείων.
Ακόμα, με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει πως κατά την διαδικασία ελέγχου για τον εντοπισμό ατόμων στους χώρους των βαγονιών αλλά και στον ευρύτερο χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου.
«Σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη»
Μάλιστα, σύμφωνα με τον μηχανολόγο, Κώστα Λακαφώση, σίγουρα πρέπει να υπήρξε καύσιμη ύλη στο τρένο.
«Σίγουρα υπάρχει καύσιμη ύλη. Αυτό (σ.σ. η λάμψη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση) είναι χαρακτηριστικό σχήμα αερίου καυσίμου. Σφαίρα φωτιάς, η οποία μαζεύει και πάνω στο κλείσιμό της κάνει αυτά τα χαρακτηριστικά σχήματα. Υπάρχει αέριο καύσιμο», τονίζει ο κ. Λακαφώσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηχανές των τρένων είναι ηλεκτροκίνητες και δεν χρησιμοποιούν βενζίνη ή diesel, ενώ πάντα κατά των κ. Λακαφώση τα λάδια των μηχανών δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια έκρηξη.
Ο πρόεδρος της ελληνικής λύσης Κυριάκος βελόπουλος έθεσε ένα χαρακτηριστικό ερώτημα:
Γιατί πήγε ο ελληνικός Στρατός με χαμηλόβαθμα και υψηλόβαθμα στελέχη στο σημείο, έστησε σκηνές για κέντρο επιχειρήσεων και έχει διαρκή παρουσία και επίβλεψη στις έρευνες. Γιατί όλα αυτά;
Καταγγελία δικηγόρου (https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/tempi ... i/1385992/) του ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη (https://www.tlife.gr/tags/tempi/) σχετικά με το φορτίο που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία.
Η καταγγελία αναφέρει.
Το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης.
Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη ουσία πολύ εύφλεκτη.
«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.
Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα. Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.
Γιατί αμέσως μετά το δυστύχημα έριξαν για ανεξήγητο λόγο άσφαλτο στο σημείο της σύγκρουσης μέσα στα χωράφια;
Η άσφαλτος γνωρίζουμε πως είναι μονωτικό υλικό:
Ας κάνουμε μερικά υποθετικά ερώτημα:
Μήπως τα Τέμπη δεν ήταν ένα τυχαίο δυστύχημα αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ξένων μυστικών υπηρεσιών που ήθελαν να περάσουν ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση;
Μήπως επιλέχθηκε ο άπειρος σταθμάρχης ώστε να τεθεί σε υλοποίηση το σχέδιο και έτσι θα φαινόταν όλα σαν ατύχημα;
https://investigation94.wordpress.com/2 ... B9-%CE%B8/