Τραγωδία στα Τέμπη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
killzone

Re: Τραγωδία στα Τέμπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 10 Μαρ 2023, 19:46

sharp έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:37
killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:27
sharp έγραψε:
10 Μαρ 2023, 18:06

Μού φτάνει το 14 χιλ. επί Πασοκ πού έγραψε ο συνάδελφος :smt005:
14κ ειναι μια χαρα να σου πω την αληθεια δεν ειναι μονο μηχανοδηγοι
Πώς είναι όταν η Πορτογαλία με μεγαλύτερο δίκτυο έχει 6 φορές λιγώτερους; Για σένα μπορεί να είναι ΟΚ και μισό εκατομμύριο, αν τους πληρώνεις από την τσέπη σου και για μένα ΟΚ είναι.
Η Πορτογαλια ειναι Μικρη χωρα συμμαζεμενο δικτυο πολλαπλο σιδηροδρομικο δικτυο = ευκολα διαχειρισιμο = μικροτερες αναγκες

Εμεις εχουμε σχετικα δυσκολη μορφολογια μεγαλη εκταση αυξημενες αναγκες εξυπηρετησης εμπορευματος σε ολη την Ευρωπη εδω ειναι η διαφορα μας

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 10 Μαρ 2023, 19:49

killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:46
sharp έγραψε:
killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:27

14κ ειναι μια χαρα να σου πω την αληθεια δεν ειναι μονο μηχανοδηγοι
Πώς είναι όταν η Πορτογαλία με μεγαλύτερο δίκτυο έχει 6 φορές λιγώτερους; Για σένα μπορεί να είναι ΟΚ και μισό εκατομμύριο, αν τους πληρώνεις από την τσέπη σου και για μένα ΟΚ είναι.
Η Πορτογαλια ειναι Μικρη χωρα συμμαζεμενο δικτυο πολλαπλο σιδηροδρομικο δικτυο = ευκολα διαχειρισιμο = μικροτερες αναγκες

Εμεις εχουμε σχετικα δυσκολη μορφολογια μεγαλη εκταση αυξημενες αναγκες εξυπηρετησης εμπορευματος σε ολη την Ευρωπη εδω ειναι η διαφορα μας
:smt005: Κατάλαβα, θέλουμε 6πλάσιους υπαλλήλους για να σκάβουν στα βράχια και αχθοφόρους για τα πολλά εμπορεύματα σε όοοοολη την Ευρώπη. Σιγά μην είσαι και Ρόττερνταμ

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 10 Μαρ 2023, 19:54

sharp έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:49
killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:46
sharp έγραψε:

:smt005: Κατάλαβα, θέλουμε 6πλάσιους υπαλλήλους για να σκάβουν στα βράχια και αχθοφόρους για τα πολλά εμπορεύματα σε όοοοολη την Ευρώπη. Σιγά μην είσαι και Ρόττερνταμ
Κοιτα εγω δεν ειμαι κατα η υπερ να παρουν διπλασιους υπαλληλους η να μειωσουν αν ειναι οι αναγκες τετοιες καλος...

δεν μιλαμε για αχθοφορους και εργατες που θα σκαβουν σπηλιες :lol:

Μιλαμε παντα για μηχανικους μηχανοδηγους σταθμαρχες κοκ

likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses » 10 Μαρ 2023, 19:57

Lugozzi έγραψε:
Πάντως αν κρίνω από τα μέτρα υπέρ των οικογενειών των θυμάτων, τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση

Σωστός
Ειδικότερα τα 11 μέτρα είναι τα εξής:

1) Καταβάλλεται ειδική σύνταξη υπέρ των οικογενειών μέλος ή μέλη των οποίων απεβίωσαν, καθώς και σε όσους τυχόν επέλθει μόνιμη αναπηρία άνω του 50%, εξαιτίας του δυστυχήματος. Η σύνταξη, για κάθε πρόσωπο που απεβίωσε, επιμερίζεται στον/στη σύζυγο και στα τέκνα ή σε περίπτωση μη ύπαρξης συζύγου και τέκνων, επιμερίζεται στους γονείς. Η σύνταξη είναι αφορολόγητη και καταβάλλεται αναδρομικά από 1η Μαρτίου, ανεξαρτήτως άλλων εισοδημάτων ή λήψης άλλης σύνταξης. Το ποσό της ειδικής σύνταξης προσδιορίζεται μηνιαίως στο τετραπλάσιο της εθνικής σύνταξης και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με την αύξηση της εθνικής σύνταξης. Την αρμοδιότητα έκδοσης των συντάξεων αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

2) Οι εκκρεμείς -κατά την 31/03/2023- ατομικές οφειλές των συγγενών (γονέων, συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τέκνων και αδελφών) των θανόντων, των προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50% και των συγγενών τους, καθώς και των προσώπων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, προς την φορολογική αρχή και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγράφονται.

3) Σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα και τους διαχειριστές δανείων, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, δανειακές υποχρεώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη, διαγράφονται.

4) Οι κληρονόμοι προσώπων που απεβίωσαν συνεπεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς.

5) Δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον Δημόσιο Τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας. Δικαίωμα διορισμού έχουν και τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία άνω του 50%. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον σύζυγο ή στα τέκνα, ή άλλως σε έναν από τους γονείς ή σε ένα από τα αδέλφια τους.

6) Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές διαδικασίες, προς επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, θα ληφθεί νομοθετική μέριμνα για τη διευκόλυνση της εκτελεστότητας των αποφάσεων από τον πρώτο βαθμό. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα και στους συγγενείς τους, εφόσον το επιθυμούν.

7) Όλοι οι επιβαίνοντες φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που είναι τέκνα, σύζυγοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%, δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ).

8) Όλοι οι ανωτέρω φοιτητές προτεραιοποιούνται όσον αφορά τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

9) Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 (τακτικές και επαναληπτικές), θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες καθώς και για τα τέκνα, συζύγους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%.

10) Καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ, οι δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασης σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή.

11) Παρέχεται δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων, των τραυματιών και των επιβαινόντων, δια ζώσης και κατ’οίκον, μέσα από το δίκτυο δομών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, καθώς και τηλεφωνικά μέσω της Δωρεάν Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, με την ειδική επιλογή 3.
Εδώ το ωραίο:
Επιπλέον, στην περίπτωση διασωθέντων επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια - χωρίς να υποβάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία - εισιτήρια και αποχώρησαν από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς να αφήσουν στοιχεία επικοινωνίας στις Κρατικές Αρχές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Αρωγής, προκειμένου να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.
:lol:

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 10 Μαρ 2023, 19:58

Lugozzi έγραψε:
Πάντως αν κρίνω από τα μέτρα υπέρ των οικογενειών των θυμάτων, τα πράγματα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση
γιατί, απ'την τσέπη τους θα τα δώσουν;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 10 Μαρ 2023, 20:00

Tα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων τα είδατε;
Για σχολιαστε γιατί εγώ με το που τα άκουσα,τα πήρα κρανίο με κάποια από αυτά!

likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses » 10 Μαρ 2023, 20:13

stergiosbik έγραψε:
10 Μαρ 2023, 20:00
Ας μην είμαστε μικρόψυχοι....

Μου έφτασε η πίεση 300 μόλις το διάβασα. Πιο χαμηλά δεν μπορούμε να πάμε. Σύνταξη 1550€ για ποιο λόγο? Χάρισμα δανείων? Χάρισμα οφειλών? Διορισμός στο δημόσιο? Ούτε Τζακ ποτ στο τζόκερ δεν δίνει τόσα.... Χονδρικά ένας ανηλικος που θα ζήσει 60 χρόνια από σήμερα θα λάβει 1.1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ευρώ από σύνταξη. Και αν μπει και στο δημόσιο σε 45 έτη θα καθαρισει αλλά 750 χιλιάρικα. Βάλε και κάνα 500αρι χιλιάρικα αποζημίωση από την εταιρία φτάσαμε πάνω από 2.2 εκατομμύρια. Και γιατί θα πρέπει να τα πληρώσω εγώ όλα αυτά και να τα στερήσω από το μέλλον του δικού μου παιδιού. Να τα πληρώσουν όλοι αυτοί οι κοπριτες που διοικούν τα τελευταία 20-30-40 χρόνια. Και όποιος γονιός θύματος κάνει χρήση αυτών των μέτρων θα είναι και πολύ ξεφτιλας....

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Μαρ 2023, 20:15

Για τις οικογένειες που είχαν νεκρούς, δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Όχι τώρα.

Το μόνο σχόλιο που θα κάνω αφορά στα εισιτήρια άνευ στοιχείων, που θα βγουν σε πλειστηριασμό τύπου "ήμουν κι εγώ στο τρένο".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Μαρ 2023, 20:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 10 Μαρ 2023, 20:15

stergiosbik έγραψε:
Τι αλλο ηθελες δλδ ; εγω τα βλεπω λογικα απλα επρεπε να δοθει και ενα επιπλεον οικονομικο μετρο στηριξης

συνηθως η αποζημιωση σε τετοιες περιπτωσεις ξεκιναει απο 10κ μεχρι 1εκ €

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 10 Μαρ 2023, 20:20

killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 20:15
stergiosbik έγραψε:
Τι αλλο ηθελες δλδ ; εγω τα βλεπω λογικα απλα επρεπε να δοθει και ενα επιπλεον οικονομικο μετρο στηριξης

Να δημευτουν περιουσίες των υπευθύνων έπρεπε.
Όλων των υπευθυνων
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 10 Μαρ 2023, 20:22

Με τα διχίλιαρα της Αττικής Οδού όλα οκ;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
killzone

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από killzone » 10 Μαρ 2023, 20:24

Lugozzi έγραψε:
10 Μαρ 2023, 20:20
killzone έγραψε:
stergiosbik έγραψε:

Όλων των υπευθυνων
οι πολιτικοι οχι ε ; :8)

Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn » 10 Μαρ 2023, 20:24

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
10 Μαρ 2023, 19:58
Lugozzi έγραψε:
γιατί, απ'την τσέπη τους θα τα δώσουν;
Νομίζω έχει καταστεί σαφές ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που το Μάτι δεν τους βρήκε στη κυβέρνηση.
Ούτε αποκαταστατικά μέτρα δεν ξέρουν να λάβουν, ενώ είναι τόσο άχρηστοι (αφήνοντας εν γνώσει τους το δίκτυο να λειτουργεί με μονή γραμμή) που η φωτιά θα είχε φτάσει στον εθνικό κήπο.
My Life had stood, a Loaded Gun

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Μαρ 2023, 20:25

killzone έγραψε:
stergiosbik έγραψε:

Στους άμεσα θιγόμενους, σαφώς. Σε δικαιούχους β' βαθμού συγγενείας και περιφερειακούς, ξεφεύγει το πράγμα.

Κάτι από συντάξεις αγωνιστών εθνικής αντίστασης, κάτι από δικαιώματα διορισμού παίδων ευγενών ταμείων, κάτι από συντάξεις άγαμων θυγατέρων θυμίζουν όλα αυτά και ναι, τα συγκεκριμένα ανοίγματα, είναι σαφώς προεκλογική σανίδα σωτηρίας.

Πως λέμε "ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός αλλιώς"; Σταθερή αξία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi » 10 Μαρ 2023, 20:26

killzone έγραψε:
10 Μαρ 2023, 20:24
Lugozzi έγραψε:
10 Μαρ 2023, 20:20
killzone έγραψε:

Όλων των υπευθυνων
οι πολιτικοι οχι ε ; :8)
Κυρίως οι πολιτικοί
FIGHT! FIGHT! FIGHT!

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών