Γάτα είσαι ρε πουστη
Τραγωδία στα Τέμπη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Re: Τραγωδία στα Τέμπη
AlienWay έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 01:31Με google translate την έδωσε τη συνέντευξη;Γάταρος έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 01:02Τελικά ο Ευαγγελάτος έλεγε παπαριές ως συνήθως γιατί μάλλον υπάρχει ευθύνη κι από τον μηχανοδηγό.Σύγκρουση τρένων - Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων: Επιπόλαιος ο μοιραίος σταθμάρχης, μεγάλο λάθος που έμεινε μόνος
Ο Γιώργος Ζήνδρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα
Για τα λάθη αλλά και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας μίλησε ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, Γιώργος Ζήνδρος. «Επιπόλαιος ήταν. Άπειρος ήταν» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επισήμανε ότι ο «επιθεωρητής τον άφησε μόνο να δουλέψει στη νυχτερινή βάρδια».
«Αφού τον ενημέρωσε η Πυροσβεστική τι ήταν. Ένα τρένο, τίποτα εκεί τα έχασε» δήλωσε ο κ.Ζήνδρος στον ΣΚΑΪ για τον προφυλακισμένο σταθμάρχη επισημαίνοντας ότι η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο του τελευταίου.
Ο Γιώργος Ζήνδρος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε στο σταθμαρχείο της Λάρισας, αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ έδωσε τηλεφωνικά, συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία ζήτησε να μάθε περισσότερα για την ευθύνη των μηχανοδηγών.
Ερ.: Εσείς μπήκατε πρώτος στο σταθμαρχείο της Λάρισας μετά τη σύγκρουση - Τι είδατε και τι έφταιξε; Μόνο η απειρία του σταθμάρχη;
Ζήνδρος: «Επιπόλαιος ήταν. Άπειρος ήταν. Σαν άνθρωπος ήταν καλός. Και όρεξη είχε στη δουλειά, δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι ήταν πέρα βρέχει. Ένα μήνα σταθμάρχης είχε. Έχει καμία σχέση με μένα που είμαι 30 χρόνια; Μεγάλο λάθος που τον άφησε και ο άλλος. Και ο επιθεωρητής άφησε μόνο τον Σ. να δουλέψει στη νυχτερινή βάρδια, νέος εδώ. Εγώ ήρθα 23:30. Εγώ το ανακάλυψα. Τι να καταλάβει;
Δεν μπορούσε να καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής, όχι δεν είχε καταλάβει. Είχε καταλάβει πολύ καλά. Αφού τον ενημέρωσε η Πυροσβεστική τι ήταν. Ένα τρένο, τίποτα εκεί τα έχασε. Από εκεί. Εκεί που πήγε να κάνει λάθος με τα κλειδιά εκεί. Κάνανε λίγο πίσω (και του λένε) ''γιατί κάναμε πίσω;'' και δεν απαντάει. Από εκεί τα έχασε και από εκεί ξέχασε τη διαγώνιο.
Ερ.: Προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε και με τον σταθμάρχη - τον εμπειρότερο της βάρδιας που εφυγε νωρίτερα; Τι σας είπε;
Ζήνδρος: Εγώ τον πήρα μετά, 22:45. Τα κατέθεσα στην ανακρίτρια αυτά. Μου είπε πόσο να καθίσω αυτόν να φυλάω; Είχε δίκαιο το παιδί. Να καθίσει για να βάλει μέσα τον προαστιακό; Άμα δεν μπορεί να βάλει έναν προαστιακό μέσα…
Ο Π. πέρασε τριάντα τρένα ρε παιδιά. Τι κάνετε έτσι; Ο Π. του πέρασε τριάντα τρένα. Άφησε ένα τρένο στον Σ.. Ένα τρένο τον προαστιακό, το Intercity δεν το κάλυπτε ο Π. Το Intercity το κάλυπτε ο Σ. ήταν 23:05 εδώ.
Δεν τον άφησε με 15 τρένα. Εγώ στο Παλαιοφάρσαλο είχα, 22:00 με 23:00 είχα πέντε τρένα. Μέσα στο σταθμό μου. Αλλά δεν σηκώθηκα να φύγω να αφήσω τον πιτσιρικά εκεί να τον κάψω. Είχα έναν πιτσιρικά εγώ, με μπλοκάκι. Συμβασιούχοι και αυτοί. Αλλά εντάξει είχα 5 τρένα. Δεν είχα ένα ή δύο.
Δύο τρένα είχε. Ένα του προαστιακού και μετά ερχόταν αυτό το 62, αυτό το περιβόητο. Ποιο φόρτο. Δυο τρένα είχε το 2597 που έπρεπε να μπει στην άκρη. Εκεί που έλεγε ο άλλος ''γιατί κάνουμε πίσω''. Το τρένο αυτό. Δεν κάθισε ο Π.. Ο Π. πάλεψε 31 τρένα όλο το απόγευμα.
Ερ.: Τελικά έφυγε και ο συμβασιούχος μαζί με τον έμπειρο;
Ζήνδρος: Ο συμβασιούχος σχολάει δέκα η ώρα. Τι το μπλέκουν το παιδί αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί γράφει στο χαρτί (βαρδιών) 14:00 έως 23:00. Για τον πιτσιρικά τον Χ., με το μπλοκάκι. Αυτός, έπρεπε ο Ν. (Επιθεωρητής) να το ξεχωρίζει. 14:00 έως 22:00, απαγορεύεται να γράφει υπερωρία. Ο Χ. τώρα μπορεί να τον κυνηγήσει τον Ν. (Επιθεωρητής).
Ερ.: Πώς επρεπε να εχει αντιδρασει ο μηχανοδηγος;
Ζήνδρος: Τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνει ο μηχανοδηγός. Ο μηχανοδηγός εγώ το μόνο που ξέρω, μπορούσε να σταματήσει το τρένο πάνω στα κλειδιά ακριβώς, ούτε καν να περάσει απέναντι. Μπορούσε να κάνει εκφώνηση ότι φεύγει αντίθετα. Δεν έκανε… Έπρεπε να σταματήσει πάνω στη διαγώνιο όχι να περάσει απέναντι. Αυστηρώς να σταματήσει στη διαγώνιο, αυστηρώς. Το τρένο διέσχισε απέναντι σαν φίδι. Δεν κατάλαβε ότι πήγε απέναντι;
https://www.protothema.gr/greece/articl ... ine-monos/

Γρυ δεν καταλαβαίνω τι λένε.
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
Δεν νομίζω ρε συ.Chilloutbuddy έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 08:36Ρε παιδιά να σας πώ την αλήθεια, τώρα που ακούμε και διαβάζουμε αυτές τις συνεντεύξεις, εμένα αυτό που συνέβη δε μου φαίνεται ότι ήταν αναγκαστικά λάθος κανενός.
Τι συνέβη; (όπως τα διαβάζω τώρα, αν κάνω λάθος κάπου πείτε μου)
Α. Ο επιθεωρητής έβγαλε πρόγραμμα το οποίο άφηνε τον νέο σταθμάρχη μόνο του. Οκ εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται σαν κακό πρόγραμμα, αλλά ίσως ήταν και το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να βγάλει. Γιατί ο παλιός σταθμάρχης διεκπεραίωσε 30 τρένα στη βάρδια του και έτσι έμενε μόνο ένα τρένο στον νέο, ε κάποια στιγμή κάτι πρέπει να κάνει και ο νέος. Ίσως ο επιθεωρητής να είχε και την ελπίδα ότι ο παλιός θα έμενε λίγο παραπάνω, όπως απ'ότι φαίνεται κάνουν συχνά οι παλιοί στη βάρδιά τους, ειδικά όταν δεν εμπιστεύονται το νέο. Υπήρχε και τρίτος σταθμάρχης συμβασιούχος με μπλοκάκι (νωρίτερα που είχε πολλά τρένα) αλλά απ'ότι φαίνεται έτσι κι αλλιώς τη δουλειά τη βγάζουν οι δύο άλλοι οι μόνιμοι.
Β. Ο παλιός σταθμάρχης αντί να κάτσει λίγο παραπάνω αποφάσισε να φύγει λίγο πιό νωρίς γιατί έτσι κι αλλιώς το επόμενο τρένο (το μοιραίο) θα πέρναγε 5 λεπτά μετα από τη βάρδιά του οπότε το τελευταίο μισάωρο δεν είχε δουλειά να κάνει. Και έφυγε. Το να φεύγει ο παλιός και να αφήνει τον καινούργιο είναι κάτι που συμβαίνει σε τρένα, πλοία, ακόμα και αεροπλάνα. Τίποτα παράξενο ούτε εδώ, φυσικά δεν έπρεπε να φύγει, αλλά και να έμενε αυστηρά μέχρι το τελευταίο λεπτό της βάρδιάς του πάλι μόνος του θα ήταν ο νέος στο τελευταίο τρένο, το δυστύχημα πάλι θα γινόταν.
Γ. Υπήρχε ένα νέο σύστημα το οποίο παρά την εκπαίδευση κάποιοι χειριστές ακόμα δεν το πολυκαταλαβαίνουν και ίσως να μην το εμπιστεύονται, είναι σαν σύστημα σε φάση ανώριμη. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει (μάλιστα έχουν πέσει 2 Boeing γι'αυτό το λόγο, παρά τα τρομερά συστήματα και εκπαιδεύσεις που έχουν οι αερογραμμές).
Δ. Ο μηχανοδηγός έπρεπε να σταματήσει το τρένο ή τέλος πάντων να κάνει κάτι μόλις είδε ότι έμπαινε ανάποδα. Δεν έκανε. Γιατί; Ποιός ξέρει, ίσως απλά να μην είναι πολύ καλός στη δουλειά του. Κι αυτό συμβαίνει καμμιά φορά, δεν είναι όλοι καλοί.
Ε. Ο Σταθμάρχης ήταν νέος, πάγωσε, τα μπέρδεψε, και του πήρε καμμιά ώρα (μετά το ατύχημα) για να καταλάβει τι έγινε.
Προφανώς κάποιος απ'τους παραπάνω θα τιμωρηθεί, πιθανόν και οι 4.
Αλλά αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα τρένα συνολικά στην Ελλάδα απ'ό,τι φαίνεται δεν είναι ούτε τέλεια αλλά ούτε και μπουρδέλο, τίποτα από αυτά τα 5 πράγματα δεν είναι ανήκουστο ούτε ασυνήθιστο. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να συμβούν και τα 5 ταυτόχρονα, έστω ένα να μη συνέβαινε θα είχαν σωθεί οι άνθρωποι.
Εμένα αυτό μου λέει ότι ήταν συνδιασμός από πολύ κακιές συμπτώσεις που δύσκολο να ξαναγίνει στο μέλλον.
Έγιναν πάρα πολλά λάθη,τόσο την ίδια ημέρα,όσο και τις προηγούμενες (ότι δλδ τον είχαν πάρει χαμπάρι πως είναι γκάου,αλλά δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή)
Ειδικά στο Β διαφωνώ κά-θε-τα.
Τι θα έκανα εγώ,στη θέση του παλιού ; Απλά θα έμενα μέχρι να περάσει και η τελευταία αμαξοστοιχία,χωρίς να έχω ενεργή συμμετοχή,αλλά για να τσεκάρω κυρίως ότι ο νέος έχει κάνει σωστά τις κινήσεις που πρέπει και για να του διώξω και το άγχος,σταδιακά.
Πολύ άκυρος που έφυγε νωρίτερα ενώ ήξερε ότι ο Βασ'λάκς δεν είναι και ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Πάντως,όσο το σκέφτομαι τόσο εξοργίζομαι.Τόσα νέα παιδιά να πάνε εντελώς τσάμπα.
Και για να δώσω απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημά σου,αν ξεκινούσαν από αύριο ξανά οι συρμοί,θα ήμουν ο πρώτος που θα έμπαινε για ταξίδι.Τέτοια freak accidents συμβαίνουν μία στο τόσο.
Ευχαρίστως, πρώτον ο Αλ δεν είναι ζαίος και δεύτερον δεν είναι μποτάκι.Bic έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 20:36Ελπίζω να κάνεις πλάκα τώρα, έτσι; Είπα ότι δεν απαντήσω σε κανέναν που θα αναφέρει το Μάτι, πιστεύοντας ότι θα ήταν κανένας Νεοδημοκράτης που θα πήγαινε για συμψηφισμούς, αλλά αυτό που είπες -αν το εννοείς και δεν τρολάρεις- είναι ο ορισμός του κομματικού φανατισμού. Να μιλάει ζαίος για το Μάτι και να λέει μάλιστα ότι θα ήμασταν άτυχοι αν κυβερνούσε άλλος τότε.aljawn έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 20:24Νομίζω έχει καταστεί σαφές ότι ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί που το Μάτι δεν τους βρήκε στη κυβέρνηση.
Ούτε αποκαταστατικά μέτρα δεν ξέρουν να λάβουν, ενώ είναι τόσο άχρηστοι (αφήνοντας εν γνώσει τους το δίκτυο να λειτουργεί με μονή γραμμή) που η φωτιά θα είχε φτάσει στον εθνικό κήπο.
sys3x, έλα ευκαιρία να πεις τίποτα, να δω αν όντως είσαι γενικά εναντίον των μπουτς ή μόνο συγκεκριμένων.
Τώρα, όσον αφορά τις διακρίσεις που λες, ρώτα πχ το πήζον μποτ τι βρισίδι έχουμε ανταλλάξει επί σρζ (για παράδειγμά). Δεν κάνω διακρίσεις προσωπικά, είναι μία δυναμική κατάσταση νομίζω, διακρίσεις κάνουν αυτοί που τοποθετούν τον εαυτό τους μέσα στα σκατά, εγώ είμαι αυτός που κάνει την απλή παρατήρηση ότι είναι βουτηγμένοι στα σκατά, αν το πάμε με σκορ τα νδουλικά είναι ότι χειρότερο έχει βγάλει ο τόπος μέχρι στιγμής, για πολλούς λόγους αυτό που δεν έχει να κάνει άμεσα με ιδεολογίες και μαλακίες, απλά είναι πολύ περισσότερα χρόνια στο κουρ βουτηγμένα στα σκατά και σίγουρα έχουν ζημιώσει τον τόπο (και συνεχίζουν) μακράν πολύ περισσότερο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν έχεις άδικο.stergiosbik έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 20:00Tα μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων τα είδατε;
Για σχολιαστε γιατί εγώ με το που τα άκουσα,τα πήρα κρανίο με κάποια από αυτά!
-
- Μέλη που αποχώρησαν
4 αρουραίους έβγαλε ό πανος προχτές στο western
1-Καραγιάννης-στο παρασκήνιο του υπουργού μεταφορών 13:24
2-χρήστος βίνης 40:01
3-ιωάννα τσιαπαρίκου 44:19
4-ντάριο λο μπόσκο 46:45
1-Καραγιάννης-στο παρασκήνιο του υπουργού μεταφορών 13:24
2-χρήστος βίνης 40:01
3-ιωάννα τσιαπαρίκου 44:19
4-ντάριο λο μπόσκο 46:45
Αυτομπαναρισμενος επ αόριστον
ε, οκ, αντε γαμηθειτε παλιοπασοκοι. συνταξεις, διορισμους, ρουσφετια.likosmokeses έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 19:57
ΣωστόςΕδώ το ωραίο:Ειδικότερα τα 11 μέτρα είναι τα εξής:
1) Καταβάλλεται ειδική σύνταξη υπέρ των οικογενειών μέλος ή μέλη των οποίων απεβίωσαν, καθώς και σε όσους τυχόν επέλθει μόνιμη αναπηρία άνω του 50%, εξαιτίας του δυστυχήματος. Η σύνταξη, για κάθε πρόσωπο που απεβίωσε, επιμερίζεται στον/στη σύζυγο και στα τέκνα ή σε περίπτωση μη ύπαρξης συζύγου και τέκνων, επιμερίζεται στους γονείς. Η σύνταξη είναι αφορολόγητη και καταβάλλεται αναδρομικά από 1η Μαρτίου, ανεξαρτήτως άλλων εισοδημάτων ή λήψης άλλης σύνταξης. Το ποσό της ειδικής σύνταξης προσδιορίζεται μηνιαίως στο τετραπλάσιο της εθνικής σύνταξης και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με την αύξηση της εθνικής σύνταξης. Την αρμοδιότητα έκδοσης των συντάξεων αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
2) Οι εκκρεμείς -κατά την 31/03/2023- ατομικές οφειλές των συγγενών (γονέων, συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τέκνων και αδελφών) των θανόντων, των προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50% και των συγγενών τους, καθώς και των προσώπων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, προς την φορολογική αρχή και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγράφονται.
3) Σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα και τους διαχειριστές δανείων, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, δανειακές υποχρεώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη, διαγράφονται.
4) Οι κληρονόμοι προσώπων που απεβίωσαν συνεπεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς.
5) Δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον Δημόσιο Τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας. Δικαίωμα διορισμού έχουν και τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία άνω του 50%. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον σύζυγο ή στα τέκνα, ή άλλως σε έναν από τους γονείς ή σε ένα από τα αδέλφια τους.
6) Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές διαδικασίες, προς επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, θα ληφθεί νομοθετική μέριμνα για τη διευκόλυνση της εκτελεστότητας των αποφάσεων από τον πρώτο βαθμό. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα και στους συγγενείς τους, εφόσον το επιθυμούν.
7) Όλοι οι επιβαίνοντες φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που είναι τέκνα, σύζυγοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%, δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ).
8) Όλοι οι ανωτέρω φοιτητές προτεραιοποιούνται όσον αφορά τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
9) Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 (τακτικές και επαναληπτικές), θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες καθώς και για τα τέκνα, συζύγους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%.
10) Καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ, οι δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασης σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή.
11) Παρέχεται δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων, των τραυματιών και των επιβαινόντων, δια ζώσης και κατ’οίκον, μέσα από το δίκτυο δομών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, καθώς και τηλεφωνικά μέσω της Δωρεάν Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, με την ειδική επιλογή 3.Επιπλέον, στην περίπτωση διασωθέντων επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια - χωρίς να υποβάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία - εισιτήρια και αποχώρησαν από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς να αφήσουν στοιχεία επικοινωνίας στις Κρατικές Αρχές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Αρωγής, προκειμένου να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.
μολις χασατε εναν πιθανο ψηφοφορο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
οχι, δεν παει ετσι.
στο δημοσιο θελω να με εξυπηρετει οποιος κριθηκε ικανος απο τα προσοντα του να κανει τη δουλεια. οχι οποιος χωθηκε απο το παραθυρο λογω πολυτεκνιας, ατυχηματων, και τετοια. στις πανελληνιες δε θελω να παρει τη θεση ενος ικανου παιδιου, ενα λιγοτερο ικανο με τετοια μορια.
υπαρχουν δικαστηρια, να δικασουν τις πρεπουσες αποζημιωσεις, οπως σε καθε αλλο ατυχημα.
ισονομια. αλλιως να δωθουν τα ιδια και σε οποιον εχει σκοτωθει-τραυματιστει απο αλλο ατυχημα με κρατικο οχημα. δηλαδη αν αυριο με πατησει ενα λεωφορείο, με ποια λογικη δεν θα πρεπει να δικαιουμαι τα ιδια;
ναι θα ειχε βαλει στη θεση του τον καρανικα. αλλωστε φημιζεται για την αξιοκρατια του.aljawn έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 21:50
Τύπε μου, καταλαβαίνω οτι σαν εγώ δεν είμαι με τον κούλη, αλλά... κάτι πρέπει να βρεις να πεις, αλλά μεταξύ του ήμασταν τυχεροί που δεν ήταν κυβέρνηση αυτοί και του ήμασταν τυχεροί που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ένα λογικό άλμα. Τούτων λεχθέντων, σαφώς και με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση σήμερα, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, για τουλάχιστον 2 απλούς λόγους: αφενός γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έγραφε στα @@ του τα εξώδικα και τις καταγγελίες για τα προβλήματα στο δίκτυο, και αν τολμούσε να το κάνει, θα τον έβγαζαν στα μανταλάκια οι πετσωμένοι, και αφετέρου, γιατί δεν θα είχε το θράσος να διορίσει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη.
σωστο αυτο, και να προσθεσω οτι αν απλως κατσεις σε πισω βαγονι, μπορεις να εισαι σιγουρος οτι ακομη και στην περιπτωση που γινει παλι κακο, θα την βγαλεις καθαρη.BigChiefWahoo έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 22:52
Και για να δώσω απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημά σου,αν ξεκινούσαν από αύριο ξανά οι συρμοί,θα ήμουν ο πρώτος που θα έμπαινε για ταξίδι.Τέτοια freak accidents συμβαίνουν μία στο τόσο.
δεν υπαρχει ασφαλεστερο μεσο. απο ποιο αλλο μπορεις χαλαρα να επιβιωσεις ακομη και αν στουκαρεις μετωπικα με τρενο;
Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 09:30οχι, δεν παει ετσι.
στο δημοσιο θελω να με εξυπηρετει οποιος κριθηκε ικανος απο τα προσοντα του να κανει τη δουλεια. οχι οποιος χωθηκε απο το παραθυρο λογω πολυτεκνιας, ατυχηματων, και τετοια. στις πανελληνιες δε θελω να παρει τη θεση ενος ικανου παιδιου, ενα λιγοτερο ικανο με τετοια μορια.
υπαρχουν δικαστηρια, να δικασουν τις πρεπουσες αποζημιωσεις, οπως σε καθε αλλο ατυχημα.
ισονομια. αλλιως να δωθουν τα ιδια και σε οποιον εχει σκοτωθει-τραυματιστει απο αλλο ατυχημα με κρατικο οχημα. δηλαδη αν αυριο με πατησει ενα λεωφορείο, με ποια λογικη δεν θα πρεπει να δικαιουμαι τα ιδια;

Στην νοοτροπία του μαλακα του Έλληνα θεωρείται νορμάλ να μπεις στο δημόσιο για κάτι τέτοιο. Σου λέει τόσοι μπαίνουν, τι είναι 100 άτομα ακόμη;
Ο καρκίνος της ελληνικής κοινωνίας είναι το δημοσιοϋπαλληλίκι.
- Bill Hicks
ειδικά αυτό με τον διορισμό στο δημόσιο είναι να κόβεις τις φλέβες σου.Ασέβαστος έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 09:14ε, οκ, αντε γαμηθειτε παλιοπασοκοι. συνταξεις, διορισμους, ρουσφετια.SpoilerShowlikosmokeses έγραψε: ↑10 Μαρ 2023, 19:57
ΣωστόςΕδώ το ωραίο:Ειδικότερα τα 11 μέτρα είναι τα εξής:
1) Καταβάλλεται ειδική σύνταξη υπέρ των οικογενειών μέλος ή μέλη των οποίων απεβίωσαν, καθώς και σε όσους τυχόν επέλθει μόνιμη αναπηρία άνω του 50%, εξαιτίας του δυστυχήματος. Η σύνταξη, για κάθε πρόσωπο που απεβίωσε, επιμερίζεται στον/στη σύζυγο και στα τέκνα ή σε περίπτωση μη ύπαρξης συζύγου και τέκνων, επιμερίζεται στους γονείς. Η σύνταξη είναι αφορολόγητη και καταβάλλεται αναδρομικά από 1η Μαρτίου, ανεξαρτήτως άλλων εισοδημάτων ή λήψης άλλης σύνταξης. Το ποσό της ειδικής σύνταξης προσδιορίζεται μηνιαίως στο τετραπλάσιο της εθνικής σύνταξης και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, με την αύξηση της εθνικής σύνταξης. Την αρμοδιότητα έκδοσης των συντάξεων αναλαμβάνει η Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
2) Οι εκκρεμείς -κατά την 31/03/2023- ατομικές οφειλές των συγγενών (γονέων, συζύγων ή προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τέκνων και αδελφών) των θανόντων, των προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50% και των συγγενών τους, καθώς και των προσώπων που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, προς την φορολογική αρχή και τα ασφαλιστικά ταμεία, διαγράφονται.
3) Σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα και τους διαχειριστές δανείων, κατόπιν πρωτοβουλίας τους, δανειακές υποχρεώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, οι οποίες απορρέουν από συμβάσεις στεγαστικών ή προσωπικών δανείων, ανεξάρτητα εάν οι οφειλές αυτές εξυπηρετούνται ή μη, διαγράφονται.
4) Οι κληρονόμοι προσώπων που απεβίωσαν συνεπεία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς.
5) Δίνεται το δικαίωμα διορισμού στον Δημόσιο Τομέα για ένα μέλος των οικογενειών των θανόντων, έως και β’ βαθμού συγγένειας. Δικαίωμα διορισμού έχουν και τα πρόσωπα που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή/και υπέστησαν μόνιμη αναπηρία άνω του 50%. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον σύζυγο ή στα τέκνα, ή άλλως σε έναν από τους γονείς ή σε ένα από τα αδέλφια τους.
6) Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές διαδικασίες, προς επίσπευση καταβολής των αποζημιώσεων, θα ληφθεί νομοθετική μέριμνα για τη διευκόλυνση της εκτελεστότητας των αποφάσεων από τον πρώτο βαθμό. Επιπλέον, παρέχεται δωρεάν νομική βοήθεια στα θύματα και στους συγγενείς τους, εφόσον το επιθυμούν.
7) Όλοι οι επιβαίνοντες φοιτητές καθώς και οι φοιτητές που είναι τέκνα, σύζυγοι ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%, δικαιούνται μετεγγραφή κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος σε αντίστοιχο τμήμα άλλου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ).
8) Όλοι οι ανωτέρω φοιτητές προτεραιοποιούνται όσον αφορά τη στέγαση στις φοιτητικές εστίες των εκπαιδευτικών τους ιδρυμάτων και τους παρέχεται δωρεάν σίτιση, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
9) Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ετών 2023, 2024, 2025 (τακτικές και επαναληπτικές), θα εφαρμοστούν ρυθμίσεις περί προσαύξησης μοριοδότησης για τους επιβαίνοντες καθώς και για τα τέκνα, συζύγους ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, αδέλφια και γονείς θανόντων ή προσώπων που υπέστησαν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό άνω του 50%.
10) Καλύπτονται πλήρως από τον ΕΟΠΠΥ, οι δαπάνες νοσηλείας και αποκατάστασης τραυματιών σε υλικά και υπηρεσίες, σε όλες τις δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα έξοδα μετάβασης σε δομές αποκατάστασης του εξωτερικού χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή.
11) Παρέχεται δωρεάν εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών των θυμάτων, των τραυματιών και των επιβαινόντων, δια ζώσης και κατ’οίκον, μέσα από το δίκτυο δομών ψυχικής υγείας του ΕΣΥ, καθώς και τηλεφωνικά μέσω της Δωρεάν Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306, με την ειδική επιλογή 3.Επιπλέον, στην περίπτωση διασωθέντων επιβατών που αγόρασαν εισιτήρια - χωρίς να υποβάλουν τα προσωπικά τους στοιχεία - εισιτήρια και αποχώρησαν από τον τόπο του δυστυχήματος χωρίς να αφήσουν στοιχεία επικοινωνίας στις Κρατικές Αρχές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Αρωγής, προκειμένου να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.
μολις χασατε εναν πιθανο ψηφοφορο.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! 

-
Ναι αλλα ισως λογιστικα, ολα αυτα να ειναι λιγοτερα απο το κοστος αποζημιωσης μετα απο μαχη στα δικαστηρια.Bill Hicks έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 09:44ειδικά αυτό με τον διορισμό στο δημόσιο είναι να κόβεις τις φλέβες σου.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
παλιά δίνανε άδειες για περίπτερο
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 65 Απαντήσεις
- 1645 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
20 Μαρ 2025, 12:58
-