
Hytra
-
- Δημοσιεύσεις: 27573
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54
Re: Hytra
μπραβο, θελω οπωσδηποτε αναλυση 

Re: Hytra
Πήγα λοιπόν χτες στην Χύτρα. Το πρόσημο πολύ θετικό όσον αφορά τον χώρο, την εμπειρία, το φαγητό και γενικά το όλο πακέτο, με μία μικρή ένσταση στις ποσότητες, που θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες σε 1-2 πιάτα. Περισσότερα θα πω παρακάτω. Πάντως δεν τα έκλαψα τα λεφτά μου, και στο τέλος της βραδιάς παραπατούσα ελαφρώς και ήμουν χορτάτος (βέβαια είχα χώρο και για ένα πιτόγυρο, αλλά ΟΚ, και σήμερα ημέρα είναι). 
Η Χύτρα βρίσκεται στον έκτο και έβδομο όροφο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, στην Συγγρού. Χτες λειτουργούσε μόνο ο έκτος όροφος, ο έβδομος είναι ταράτσα και ανοίγει το καλοκαίρι, και πρέπει να είναι πολύ όμορφα.
Πρώτη φωτογραφία η θέα από το τραπέζι μας, με την Ακρόπολη στο βάθος.

Το μενού όπως μας το έφερε ο σερβιτόρος. Επιλέξαμε και οι δύο το ταίριασμα με κρασιά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι επακριβώς τα συστατικά του κάθε πιάτου, αλλά ό,τι θυμάμαι θα το αναφέρω.

Το amuse-bouche (που συνήθως είναι δωρεάν αλλά εδώ περιέχεται στην τιμή) είναι τα εξής δύο πιατάκια. Αριστερά χυμός πράσινου μήλου σε ζύμωση με έναν αφρό από πάνω, και δεξιά το ταρτάκι, που ήταν έλα λεπτό κρακεράκι με αυγοτάραχο, ένα ξύσμα πράσινου μήλου στην κορυφή, και μυρωδικά.

Πρώτο κρασί η μαλαγουζιά του Κτήματος Ζαφειράκη. Ωραία και ελαφριά.

Το πρώτο κανονικό πιάτο ήταν η τομάτα με πέστροφα. Μικρά κομμάτια ψαριού μέσα σε λευκή σάλτσα, φράουλα, και πράσινη γαρνιτούρα. Αρκετά νόστιμο.

Μετά ήρθε ένα ταρτάκι με χειροποίητο λευκό τυρί, φλίδες αχλαδιού στην κορυφή, και μυρωδικά. Πολύ νόστιμο.

Δεύτερο κρασί το σαρντονέ του Κτήματος Μουσών.

Άλλο ένα ψάρι, μπακαλιάρος αυτή τη φορά. Πεντανόστιμος, μαλακός, τρυφερός, από τα πιο ωραία πιάτα της βραδιάς. Έρχεται με χόρτα που έχουν έναν αφρό από πάνω τους, ενώ το ψάρι περιχύνεται με μία σάλτσα άγριου σκόρδου μπροστά μας.

Ψωμί. Η αποκάλυψη της βραδιάς. Δεν περίμενα πολλά από αυτό το πιάτο, αλλά έμεινα κατάπληκτος. Ένα αρκετά μεγάλο bun γαλατόψωμου με λιναρόσπορο, που ήταν αφράτο και πολύ νόστιμο από μόνο του, όμως από δίπλα είχε και μία απαλή κρέμα με βρώσιμα φύλλα (το πιάτο που μοιάζει με λουλούδι) που μπορούσες να αλείψεις στο γαλατόψωμο. Πολύ ωραίο, και ακόμα πιο ενδιαφέρον το δεύτερο στάδιο του πιάτο, με το τραγανό και αλμυρό καρβελάκι κάτω δεξιά, όπου άλειφες την γλυκιά πράσινη κρέμα/βούτυρο στο μικρό δοχειάκι. Γενικά υπέροχο πιάτο το ψωμί, να ήταν και άλλο.



Η Χύτρα βρίσκεται στον έκτο και έβδομο όροφο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, στην Συγγρού. Χτες λειτουργούσε μόνο ο έκτος όροφος, ο έβδομος είναι ταράτσα και ανοίγει το καλοκαίρι, και πρέπει να είναι πολύ όμορφα.
Πρώτη φωτογραφία η θέα από το τραπέζι μας, με την Ακρόπολη στο βάθος.

Το μενού όπως μας το έφερε ο σερβιτόρος. Επιλέξαμε και οι δύο το ταίριασμα με κρασιά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι επακριβώς τα συστατικά του κάθε πιάτου, αλλά ό,τι θυμάμαι θα το αναφέρω.

Το amuse-bouche (που συνήθως είναι δωρεάν αλλά εδώ περιέχεται στην τιμή) είναι τα εξής δύο πιατάκια. Αριστερά χυμός πράσινου μήλου σε ζύμωση με έναν αφρό από πάνω, και δεξιά το ταρτάκι, που ήταν έλα λεπτό κρακεράκι με αυγοτάραχο, ένα ξύσμα πράσινου μήλου στην κορυφή, και μυρωδικά.

Πρώτο κρασί η μαλαγουζιά του Κτήματος Ζαφειράκη. Ωραία και ελαφριά.

Το πρώτο κανονικό πιάτο ήταν η τομάτα με πέστροφα. Μικρά κομμάτια ψαριού μέσα σε λευκή σάλτσα, φράουλα, και πράσινη γαρνιτούρα. Αρκετά νόστιμο.

Μετά ήρθε ένα ταρτάκι με χειροποίητο λευκό τυρί, φλίδες αχλαδιού στην κορυφή, και μυρωδικά. Πολύ νόστιμο.

Δεύτερο κρασί το σαρντονέ του Κτήματος Μουσών.

Άλλο ένα ψάρι, μπακαλιάρος αυτή τη φορά. Πεντανόστιμος, μαλακός, τρυφερός, από τα πιο ωραία πιάτα της βραδιάς. Έρχεται με χόρτα που έχουν έναν αφρό από πάνω τους, ενώ το ψάρι περιχύνεται με μία σάλτσα άγριου σκόρδου μπροστά μας.

Ψωμί. Η αποκάλυψη της βραδιάς. Δεν περίμενα πολλά από αυτό το πιάτο, αλλά έμεινα κατάπληκτος. Ένα αρκετά μεγάλο bun γαλατόψωμου με λιναρόσπορο, που ήταν αφράτο και πολύ νόστιμο από μόνο του, όμως από δίπλα είχε και μία απαλή κρέμα με βρώσιμα φύλλα (το πιάτο που μοιάζει με λουλούδι) που μπορούσες να αλείψεις στο γαλατόψωμο. Πολύ ωραίο, και ακόμα πιο ενδιαφέρον το δεύτερο στάδιο του πιάτο, με το τραγανό και αλμυρό καρβελάκι κάτω δεξιά, όπου άλειφες την γλυκιά πράσινη κρέμα/βούτυρο στο μικρό δοχειάκι. Γενικά υπέροχο πιάτο το ψωμί, να ήταν και άλλο.


Re: Hytra
Επόμενο κρασί το l' esprit du lac του Κτήματος Κυρ Γιάννη.

Και συνεχίσαμε με την γαρίδα. Όμορφο πιάτο, δύο γαρίδες μέσα σε λευκή και πράσινη κρεμώδη σάλτσα, με μικρά κομμάτια σταφυλιού. Το λευκό φύλλο είναι από αμύγδαλο, υπάρχει υποτίθεται μία τεχνική που μπορεί να το δημιουργήσει απ' ό,τι είπε ο σερβιτόρος. Έχει ένα τραγανιστό στοιχείο.

Επόμενο πιάτο η καραβίδα. Εδώ είναι η πρώτη ένσταση της βραδιάς όμως. Αν και πεντανόστιμη (καλυμμένη με βασιλικό, και περιχυμένη με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης), το πιάτο είναι μικρό και λίγο. Δεν ξέρω πόσο θα τους κόστιζε να έβαζαν και μία δεύτερη από δίπλα. Προτού το καταλάβεις, έχει τελειώσει.

Επόμενο κρασί το σιράζ του Κτήματος Κίτου. Έντονο και φρουτώδες.

Και πάμε στο πιο ωραίο και νόστιμο πιάτο της βραδιάς, το παϊδάκι. Αν προσέχετε, το ενδομυϊκό λίπος φαίνεται καθαρά. Από τα πιο απαλά κομμάτια κρέατος που έχω δοκιμάσει, έδενε αρμονικά με τα χορταρικά, τον αφρό, την σάλτσα καρότου (πορτοκαλί) και την σάλτσα χαρουπόμελου (κόκκινο). Υπέροχη νότα τα τρία gel ξινόμηλου, έκαναν τα πάντα ακόμα πιο έντονα και tangy. Τέλειο πιάτο, να ήταν και άλλο λίγο βέβαια...

Και μετά έχουμε την τσάπουρνα! Μικρά κομμάτια του σταφυλιού βρίσκονται μέσα σε ελληνικό γιαούρτι, κάτω από ένα είδος πάγου (δεν κατάλαβα και δεν θυμάμαι τι ήταν). Δροσερό, και καθαρίζει τον ουρανίσκο πριν έρθουν τα γλυκά.

Τελευταίο κρασί ο μοσχάτος Λήμνου του Κτήματος Χατζηγεωργίου. Παγωμένο, γλυκό και μελώδες, πολύ ωραίο επιδορπιακό ρόφημα.

Επόμενο γλυκό ένα σορμπέ παγωμένου γιαουρτιού πάνω σε kombucha λουΐζας, με κομματάκια κερασιού και κόκκινα φύλλα, που δεν είμαι σίγουρος από τι ακριβώς υλικό είναι (δεν ρώτησα). Τα φύλλα τα είδαμε και νωρίτερα στις γαρίδες.
Η σύζυγος έμεινε κατενθουσιασμένη, και της έφεραν και ένα κεράκι για να σβήσει.

Και εκεί που λέγαμε ότι όλα ήταν μία χαρά, ήρθε και το σοκολατάκι να μας αποτελειώσει. Περίβλημα από παγωμένη και σκληρή σοκολάτα, και γέμιση με ρευστή κρέμα από κακάο και χαρούπι.

Και τέλος η λυπηρετή, επειδή το HMRC καραδοκεί και θέλει να μάθει τα πάντα, talaipwros.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, και θα ξαναπήγαινα, αλλά θα δοκίμαζα το a la carte την επόμενη φορά.
Επόμενος στόχος το Delta...


Και συνεχίσαμε με την γαρίδα. Όμορφο πιάτο, δύο γαρίδες μέσα σε λευκή και πράσινη κρεμώδη σάλτσα, με μικρά κομμάτια σταφυλιού. Το λευκό φύλλο είναι από αμύγδαλο, υπάρχει υποτίθεται μία τεχνική που μπορεί να το δημιουργήσει απ' ό,τι είπε ο σερβιτόρος. Έχει ένα τραγανιστό στοιχείο.

Επόμενο πιάτο η καραβίδα. Εδώ είναι η πρώτη ένσταση της βραδιάς όμως. Αν και πεντανόστιμη (καλυμμένη με βασιλικό, και περιχυμένη με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης), το πιάτο είναι μικρό και λίγο. Δεν ξέρω πόσο θα τους κόστιζε να έβαζαν και μία δεύτερη από δίπλα. Προτού το καταλάβεις, έχει τελειώσει.

Επόμενο κρασί το σιράζ του Κτήματος Κίτου. Έντονο και φρουτώδες.

Και πάμε στο πιο ωραίο και νόστιμο πιάτο της βραδιάς, το παϊδάκι. Αν προσέχετε, το ενδομυϊκό λίπος φαίνεται καθαρά. Από τα πιο απαλά κομμάτια κρέατος που έχω δοκιμάσει, έδενε αρμονικά με τα χορταρικά, τον αφρό, την σάλτσα καρότου (πορτοκαλί) και την σάλτσα χαρουπόμελου (κόκκινο). Υπέροχη νότα τα τρία gel ξινόμηλου, έκαναν τα πάντα ακόμα πιο έντονα και tangy. Τέλειο πιάτο, να ήταν και άλλο λίγο βέβαια...

Και μετά έχουμε την τσάπουρνα! Μικρά κομμάτια του σταφυλιού βρίσκονται μέσα σε ελληνικό γιαούρτι, κάτω από ένα είδος πάγου (δεν κατάλαβα και δεν θυμάμαι τι ήταν). Δροσερό, και καθαρίζει τον ουρανίσκο πριν έρθουν τα γλυκά.

Τελευταίο κρασί ο μοσχάτος Λήμνου του Κτήματος Χατζηγεωργίου. Παγωμένο, γλυκό και μελώδες, πολύ ωραίο επιδορπιακό ρόφημα.

Επόμενο γλυκό ένα σορμπέ παγωμένου γιαουρτιού πάνω σε kombucha λουΐζας, με κομματάκια κερασιού και κόκκινα φύλλα, που δεν είμαι σίγουρος από τι ακριβώς υλικό είναι (δεν ρώτησα). Τα φύλλα τα είδαμε και νωρίτερα στις γαρίδες.
Η σύζυγος έμεινε κατενθουσιασμένη, και της έφεραν και ένα κεράκι για να σβήσει.

Και εκεί που λέγαμε ότι όλα ήταν μία χαρά, ήρθε και το σοκολατάκι να μας αποτελειώσει. Περίβλημα από παγωμένη και σκληρή σοκολάτα, και γέμιση με ρευστή κρέμα από κακάο και χαρούπι.

Και τέλος η λυπηρετή, επειδή το HMRC καραδοκεί και θέλει να μάθει τα πάντα, talaipwros.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, και θα ξαναπήγαινα, αλλά θα δοκίμαζα το a la carte την επόμενη φορά.
Επόμενος στόχος το Delta...

Re: Hytra
Ωραίος!! 
Μιας και είπες για το Δέλτα, θα σου έλεγα να το αφήσεις
Όσοι πηγαν
το κρύβουν
για να μη γελάσει κόσμος και λαός. Τα παραπάνω που έφαγες, έρχονται σε διπλάσια τιμή 
Και στο λέω εγώ που δε λυπάμαι τα λεφτά μια στο τόσο για κάτι τέτοιο.

Μιας και είπες για το Δέλτα, θα σου έλεγα να το αφήσεις
Όσοι πηγαν



Και στο λέω εγώ που δε λυπάμαι τα λεφτά μια στο τόσο για κάτι τέτοιο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Δημοσιεύσεις: 27573
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54
Re: Hytra
Μπραβο!
( το -100 φανταζομαι ηταν η μπροστατζα για να το κλεισεις)
( το -100 φανταζομαι ηταν η μπροστατζα για να το κλεισεις)
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 13066
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Ίδρυμα
Re: Hytra
Κουπόνι έκπτωσηςtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:29Μπραβο!
( το -100 φανταζομαι ηταν η μπροστατζα για να το κλεισεις)
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
- Δημοσιεύσεις: 27573
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54
Re: Hytra
δεν ειναι ζαιος ο ανθρωπος, για να κλεισεις εστιατορια ενα κλικ πανω απο το πατσατσιδικο " Ο Βαβουλας" δινεις κανα κατοσταρι μπροστα ωστε αν δεν παρουσιαστεις να μην εχουν χασει το κερδος που θα εβγαζαν αν πηγαινε καποιος αλλος στη θεση σουΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:42Κουπόνι έκπτωσηςtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:29Μπραβο!
( το -100 φανταζομαι ηταν η μπροστατζα για να το κλεισεις)
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 13066
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Ίδρυμα
Re: Hytra
Πλακίτσα ήταν βρε σαχλαμάραtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:44δεν ειναι ζαιος ο ανθρωπος, για να κλεισεις εστιατορια ενα κλικ πανω απο το πατσατσιδικο " Ο Βαβουλας" δινεις κανα κατοσταρι μπροστα ωστε αν δεν παρουσιαστεις να μην εχουν χασει το κερδος που θα εβγαζαν αν πηγαινε καποιος αλλος στη θεση σουΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:42Κουπόνι έκπτωσηςtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:29Μπραβο!
( το -100 φανταζομαι ηταν η μπροστατζα για να το κλεισεις)
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
- Δημοσιεύσεις: 27573
- Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54
Re: Hytra
( φτου, εστειλα πμ να μου πει που βρει το κουπονι)Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:51Πλακίτσα ήταν βρε σαχλαμάραtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:44δεν ειναι ζαιος ο ανθρωπος, για να κλεισεις εστιατορια ενα κλικ πανω απο το πατσατσιδικο " Ο Βαβουλας" δινεις κανα κατοσταρι μπροστα ωστε αν δεν παρουσιαστεις να μην εχουν χασει το κερδος που θα εβγαζαν αν πηγαινε καποιος αλλος στη θεση σου
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Δημοσιεύσεις: 13066
- Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
- Τοποθεσία: Ίδρυμα
Re: Hytra
talaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:52( φτου, εστειλα πμ να μου πει που βρει το κουπονι)Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:51Πλακίτσα ήταν βρε σαχλαμάραtalaipwros έγραψε: ↑11 Μαρ 2023, 13:44
δεν ειναι ζαιος ο ανθρωπος, για να κλεισεις εστιατορια ενα κλικ πανω απο το πατσατσιδικο " Ο Βαβουλας" δινεις κανα κατοσταρι μπροστα ωστε αν δεν παρουσιαστεις να μην εχουν χασει το κερδος που θα εβγαζαν αν πηγαινε καποιος αλλος στη θεση σου

Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Re: Hytra
Το είδα ότι το ανέφερες ήδη από την πρώτη σελίδα. Δύο Μισελέν και τόσο χάλια; Τις είδα τις τιμές, είναι στα 170, δαγκώνει. Θα δείξει, υπάρχουν και άλλα, π.χ. Μποτρίνι.
Re: Hytra
170 χωρίς το wine pairing.
Για ένα ολοκληρωμένο θες 450 με 500. Χάλια δεν είναι απλά με 500 πάω costa navarino.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Re: Hytra

Έλα ρε μεγάλε, τώρα σε είδα, σε είχαμε χάσει όλο αυτό τον καιρό. Ναι, τα 100 ήταν η προκαταβόλα. Γενικά είμαι εναντίον του τιπ και της κουλτούρας που έχει (ειδικά στις ΗΠΑ, που ο πελάτης τσοντάρει τον μισθό που δεν πληρώνουν οι εστιάτορες τους σερβιτόρους τους), αλλά επειδή ξέχασα να το αναφέρω στην κριτική, να επισημάνω πως το προσωπικό ήταν ευγενέστατο και πολύ καλό στην δουλειά του.