Ποια είναι η πιο επιδραστική προσωπικότητα του 19ου αιώνα;
Re: Ποια είναι η πιο επιδραστική προσωπικότητα του 19ου αιώνα;
Οι αδελφοί Γκριμ.
- hellegennes
Ψήφισα Μάξγουελ, αν και ψηνόμουν να ψηφίζω Δαρβίνο, όχι μόνο για την επανάσταση που έφερε το έργο του στην ανατομία, την βιολογία, την ζωολογία και την αφορμή συζητήσεων σε άλλες φυσικές επιστήμες όπως η κοσμολογία, η αστρονομία, η γεωλογία, κτλ, αλλά και την επίδρασή του στην κοινωνία, στην θεολογία και στην φιλοσοφία.
Ψηνόμουν επίσης να ψηφίσω Παστέρ για ευνόητους λόγους. Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός χωρίς την συνδρομή του.
Κατέληξα όμως στον Μάξγουελ, γιατί τελικά το έργο του είχε μακράν την μεγαλύτερη επίδραση στον 20ό αιώνα και κατ' επέκταση σε όλην την ανθρωπότητα.
Τώρα, τι έκανε ο Ναπολέων Βοναπάρτης στ' αρχίδια τους 1,5 δισεκατομμύριο Κινέζοι και όχι μόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Καραμελίτσα
Εγώ έβαλα τον Φρέγκε, γιατί το έργο του θα το θυμούνται και χιλιετίες μετά μετά ως το πιο σημαντικό. Κακώς όμως, από την προοπτική του 21ου αιώνα, μάλλον Μάξγουελ θα έπρεπε να βάλω.
Σκέφτομαι ότι στα 70ς θα ψήφιζαν οι μπούμερς μονοκούκι Μαρξ. Τώρα βγαίνει δεύτερος, υποθέτω από τους κκέδες. Αλλά Ναπολέοντας για νο 1; Τί έγινε ρε παιδιά; Σκέψου να είχε νικήσει δηλαδή.
Τον Ρότσιλντ δεν τον είπα γι' αστείο, πάντως. Είναι ο προπάτορας της σύγχρονης διεθνούς ανώτατης τάξης. Πολύ πιο μεγάλης εμβέλειας η επίδρασή του από Ναπολέοντες.
Σκέφτομαι ότι στα 70ς θα ψήφιζαν οι μπούμερς μονοκούκι Μαρξ. Τώρα βγαίνει δεύτερος, υποθέτω από τους κκέδες. Αλλά Ναπολέοντας για νο 1; Τί έγινε ρε παιδιά; Σκέψου να είχε νικήσει δηλαδή.
Τον Ρότσιλντ δεν τον είπα γι' αστείο, πάντως. Είναι ο προπάτορας της σύγχρονης διεθνούς ανώτατης τάξης. Πολύ πιο μεγάλης εμβέλειας η επίδρασή του από Ναπολέοντες.
Z
Eπίσης ο ουρανός είναι γαλάζιος.Καραμελίτσα έγραψε: ↑12 Μαρ 2023, 15:32
-
There are many influential people from the 19th century, and it can be challenging to choose just one. However, one person who had a significant impact on the world during this time was Charles Darwin.
Darwin was a British naturalist who proposed the theory of evolution by natural selection in his book "On the Origin of Species" published in 1859. His theory fundamentally changed the way scientists and the general public understood the natural world and the origins of life on Earth. It challenged religious and social beliefs about the role of humans in the world and opened up new avenues of scientific inquiry.
Darwin's work had far-reaching implications, influencing fields such as biology, anthropology, psychology, and philosophy. It sparked debates and controversies that continue to this day, making Darwin one of the most influential figures of the 19th century.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Mάλλον 20ος.Αντίθετα εκείνος που είναι περισσότερο 19ος είναι ο Ροκφέλλερ που ήταν ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της ιστορίας.Πολλά γράφονται για τον Ρότσιλντ αλλά βεβαιωμένα δισεκατομμυριούχος ήταν ο Ροκφέλλερ και η εταιρία του,η Standard Oil επίσης βεβαιωμένα μονοπώλιο όχι επειδή το είπαν κάποιοι κνίτες αλλά επειδή το αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ που διέταξε και τη διάσπασή της σε κομμάτια.
-
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Εγω θα επιμήνω με Μπισμαρκ παντως. Απο το 1870 και μετα αλλαξε τελειως η ισορροπια δυναμεων στην ηπειρωτικη Ευρωπη και η Γερμανια εγινε κορυφαια δυναμη. Το γεγονος οτι παρα τις ηττες σε 2 παγκοσμιους πολεμους, 150 χρονια μετα η Γερμανια εξακολουθει να ειναι κορυφαια δυναμη, διχνει ποσο πολυ καταφερε να αλλαξει την ιστορια της Ευρωπης ο Οττο
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
-
- Phorum.gr user: neon imposter
Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 12:07Εγω θα επιμήνω με Μπισμαρκ παντως. Απο το 1870 και μετα αλλαξε τελειως η ισορροπια δυναμεων στην ηπειρωτικη Ευρωπη και η Γερμανια εγινε κορυφαια δυναμη. Το γεγονος οτι παρα τις ηττες σε 2 παγκοσμιους πολεμους, 150 χρονια μετα η Γερμανια εξακολουθει να ειναι κορυφαια δυναμη, διχνει ποσο πολυ καταφερε να αλλαξει την ιστορια της Ευρωπης ο Οττο

Όλοι οι επιστήμονες είναι ένας κι ένας, πραγματικά αν μελετήσεις το έργο τους είναι σαν ολόκληρη η ανθρωπότητα να σκεφτόταν μέσα από από αυτούς.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
- hellegennes
Είσαι σίγουρος ότι ο λόγος που εξακολουθεί να είναι κορυφαία δύναμη είναι ο Μπίσμαρκ και όχι η θέληση των Δυτικών να έχουν ανάχωμα απέναντι στην Ανατολική Ευρώπη;Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 12:07Εγω θα επιμήνω με Μπισμαρκ παντως. Απο το 1870 και μετα αλλαξε τελειως η ισορροπια δυναμεων στην ηπειρωτικη Ευρωπη και η Γερμανια εγινε κορυφαια δυναμη. Το γεγονος οτι παρα τις ηττες σε 2 παγκοσμιους πολεμους, 150 χρονια μετα η Γερμανια εξακολουθει να ειναι κορυφαια δυναμη, διχνει ποσο πολυ καταφερε να αλλαξει την ιστορια της Ευρωπης ο Οττο
Αν όλα αυτά είχαν συμβεί 1-2 αιώνες πριν, η Γερμανία θα ήταν τώρα κερματισμένη και υπό κυριαρχία των γειτονικών της κρατών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Κανενας δεν ηθελε ενωμενη Γερμανια στα 1870. Το γεγονος οτι ο Βισμαρκ το πετυχε χωρις εξωτερικη βοηθεια ειναι τεραστια επιτυχια. Και παρα το γεγονος οτι εχει χασει τεραστιες εκτασεις απο τοτε, εξακολουθει να ειναι η ισχυροτερη δυναμη της Ευρωπης (χωρις στρατο βεβαια αλλα αυτο ειναι κατι αλλο)hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 15:58Είσαι σίγουρος ότι ο λόγος που εξακολουθεί να είναι κορυφαία δύναμη είναι ο Μπίσμαρκ και όχι η θέληση των Δυτικών να έχουν ανάχωμα απέναντι στην Ανατολική Ευρώπη;Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 12:07Εγω θα επιμήνω με Μπισμαρκ παντως. Απο το 1870 και μετα αλλαξε τελειως η ισορροπια δυναμεων στην ηπειρωτικη Ευρωπη και η Γερμανια εγινε κορυφαια δυναμη. Το γεγονος οτι παρα τις ηττες σε 2 παγκοσμιους πολεμους, 150 χρονια μετα η Γερμανια εξακολουθει να ειναι κορυφαια δυναμη, διχνει ποσο πολυ καταφερε να αλλαξει την ιστορια της Ευρωπης ο Οττο
Αν όλα αυτά είχαν συμβεί 1-2 αιώνες πριν, η Γερμανία θα ήταν τώρα κερματισμένη και υπό κυριαρχία των γειτονικών της κρατών.
- hellegennes
Παρόμοια ιστορία ενώσεων έχουν πολλά κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο. Δεν βλέπω κάτι το ξεχωριστό.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 16:46Κανενας δεν ηθελε ενωμενη Γερμανια στα 1870. Το γεγονος οτι ο Βισμαρκ το πετυχε χωρις εξωτερικη βοηθεια ειναι τεραστια επιτυχια.
Είπαμε γιατί είναι η ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης, σε μια εποχή που η ισχύς δεν μετριέται σε στρατό αλλά σε οικονομία. Αν δεν ήθελαν να την κάνουν ισχυρή οι Δυτικοί, δεν θα υπήρχε καν σαν κράτος σήμερα. Δεν έχει καμμιά σχέση με τον Βίσμαρκ.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 16:46Και παρα το γεγονος οτι εχει χασει τεραστιες εκτασεις απο τοτε, εξακολουθει να ειναι η ισχυροτερη δυναμη της Ευρωπης (χωρις στρατο βεβαια αλλα αυτο ειναι κατι αλλο)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 16:53
Είπαμε γιατί είναι η ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης, σε μια εποχή που η ισχύς δεν μετριέται σε στρατό αλλά σε οικονομία. Αν δεν ήθελαν να την κάνουν ισχυρή οι Δυτικοί, δεν θα υπήρχε καν σαν κράτος σήμερα. Δεν έχει καμμιά σχέση με τον Βίσμαρκ.

Όταν ανεβηκε ο Βισμαρκ στην εξουσία επικρατούσε το χαος που βλέπεις από πάνω, το οποίο δεν ηταν αποτέλεσμα εμφυλίου αλλά επικρατούσε για αιώνες.

Όταν εφυγε ο Βισμαρκ η Γερμανία ήταν όπως την βλέπεις από πανω. Αυτο ηταν εργο του Βισμαρκ(Πχ οι ΑΜερικανοι ειχαν και αυτοι τρομακτικο expansion αλλα εγινε από πολλους προεδρους οχι απο εναν
- hellegennes
Την ξέρω χοντρικά την ιστορία (να 'ναι καλά το Civilization). Δεν λέω ότι είναι ασήμαντο επίτευγμα, λέω ότι δεν είναι μοναδικό και κυρίως λέω ότι η σημερινή Γερμανία είναι μια άλλη Γερμανία που είναι αποτέλεσμα άλλου πράγματος. Για τους Γερμανούς ίσως ήταν ο πιο επιδραστικός ο Μπίσμαρκ για τον υπό συζήτηση αιώνα. Για την υπόλοιπη ανθρωπότητα; Κατά πάσα πιθανότητα στα παπάρια τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Πλακα πλακα οι χαρτες της Ευρωπης μετα το τελος του Α ΠΠ ηταν τελειως για πεταμα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποια δάση προτιμούν οι αρκούδες και ποια οι λύκοι;
από Ourania-Rania » 17 Μαρ 2024, 10:11 » σε Ζώα & άνθρωπος - 7 Απαντήσεις
- 1436 Προβολές
-