OANNHSEA έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:04
Bic έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:00
George_V έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 20:57
Kαλα ξερεις ποσα exotic pets πιανει η U.S. Customs and Border Protection σε αεροδρομια/λιμανια που τα φέρνουν παρανομα καθε χρονο?
Μερικα ειναι εντελως κουλά και αλλα ειναι σπάνια ειδη. Πριν καιρο ειχαν πιασει εναν που προσπαθουσε να περάσει λαθραια νεογέννητο σπανιο λευκο τιγράκι το οποιο θα πωλουσε στη μαυρη αγορα ως exotic pet.
Αν ήταν πετ η ζέβρα, τότε λάθος ζώο πυροβόλησε ο σερίφης.
Έχουν για κατοικίδια, από λιοντάρια μέχρι ιπποπόταμους και από πίθωνες μέχρι αλιγάτορες...
Βέβαια, θα πρέπει να ξέρεις ότι και άλλο ζώα, τα οποία έχουν σαν κατοικίδια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο μπορείς να φανταστείς...
π.χ. τα ινδικά χοιρίδια.
Τα έπαιρναν για τα μικρά παιδιά τους. Αφού υπήρξαν πολλά παιδιά που έχασαν δάκτυλα από τα ινδικά χοιρίδια, σε κάποιες πολιτείες έχουν απαγορευτεί σαν κατοικίδια για παιδιά...
.
Τρόμπες περιοπής. Ιπποπόταμοι, αλιγάτορες, ζέβρες, λιοντάρια. Κι άμα ξυπνήσουν τα ένστικτα, μετά φταίνε τα ζώα. Φταίνε δηλαδή, αλλά τα άλλα ζώα, τα δίποδα.
Όσο για τα ινδικά χοιρίδια που λες, μου θύμισες έναν πελάτη μου, τώρα πρέπει να είναι καμμιά ογδονταριά χρονών, που του λείπουν δυόμιση δάχτυλα στο ένα χέρι. Κι επειδή έχω πελάτες μαραγκούς που στο συνάφι τους είναι (ήταν...) πολύ συνηθισμένο φαινόμενο κάποτε, τον ρώτησα σε κάποια στιγμή αν στα νιάτα του ήταν επιπλοποιός, γιατί ήξερα ότι έκανε εντελώς διαφορετική δουλειά τότε που μιλήσαμε. Μου είπε, ότι όταν ήταν μικρό παιδί στο χωριό, από λάθος του έπεσε μεσ' στα γουρούνια και μέχρι να τον δουν και να τον βγάλουν οι μεγαλύτεροι, του είχανε φάει τα δάχτυλα.