πατησιωτης έγραψε: ↑18 Μαρ 2023, 10:07
Και εσύ υποτιμάς την φιλοευρωπαική ιδεολογία που εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα με το "Μένουμε Ευρώπη" και νομίζεις ότι όποιος ψηφίζει ΝΔ το κάνει μόνο για διορισμούς και συμβάσεις.
Πραγματικά είναι παράξενο που τόσοι πολλοί "εθνικιστές" ή "αριστεροί" πάνε συνέχεια για σπουδές ή δουλειά ή και ταξίδια στην Ευρώπη και έχουν την εντύπωση ότι δεν μετράει στην ψήφο η φιλοευρωπαική ιδεολογία.
Όντως ελάχιστοι στη ΝΔ ενδιαφέρονται για τη λοάτκι ατζέντα ή τους μετανάστες,πολλοί όμως ενδιαφέρονται για την παραμονή στην ΕΕ και τη μη βαλκανοποίηση της χώρας που ζουν.Τα λοάτκι τα βλέπουν ως αναγκαιο κακό για να μην επικρατήσουν οι οπαδοί της Βενεζουέλας που εν προκειμένω θα έχουν και πιο πολλά λοάτκι.

Και δεν υπάρχει το έλα μωρέ δεν θα το κάνει όταν οπαδοί του σύριζα δηλώνουν υπερήφανοι υποστηρικτές του Μαδούρο.
Ι don't take any chances απάντησα προσωπικά εγώ το 1981 όταν ψήφισα ΝΔ την πρώτη φορά που ψήφισα και μου έλεγαν έτσι τα λέει ο Ανδρέας,δεν θα φύγει από ΝΑΤΟ και ΕΟΚ.Γιατί θα πρέπει να ψηφίσω κάποιον με τη διαβεβαίωση ότι ΔΕΝ θα κάνει αυτά που λέει

όταν υπάρχει κάποιος άλλος που λέει ακριβώς αυτά που προτιμώ;επειδή εσύ έχεις απωθημένα από την κατοχή;εγώ δεν έχω,γεννήθηκα το 1959.
Αυτό που ίσχυε τότε ισχύει και τώρα.Δεν θέλουν όλοι παλαβούς,είναι πολύ απλό.
Η ΝΔ δεν μπορεί να αρκεστεί στην ισχνή μειοψηφία των ιδεολόγων φιλοευρωπαίων. Η Ελλάδα από το 2009 μέχρι το 2015 μετατράπηκε από ακραιφνώς φιλοευρωενωσιακή σε ακραία ευρωσκεπτικιστική. Αυτό που άλλαξε στο ενδιάμεσο ήταν το χρήμα. Τα βασικότερα επιχειρήματα του Ναι του 2015 είχαν ως βάση ότι από οικονομικής άποψης δεν μας συμφέρει. Υπήρχε κίνδυνος διακοπής των επιδοτήσεων, άτακτης εξόδου από το ισχυρό ευρώ σε ένα εθνικό νόμισμα χωρίς αντίκρισμα, καθώς και διακοπής εισαγωγών ζωτικής σημασίας πχ φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα. Αυτά έλεγαν οι υπέρμαχοι του Ναι, όχι περί ομοσπονδίας.
Ποιος είπε ότι οι εθνικιστές και άλλοι ευρωσκεπτικιστές δεν θέλουν ταξίδια, σπουδές, σχέσεις γενικά με Ευρώπη; Με το ζόρι ομοσπονδία δεν θέλουν. Άλλο Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλο Ευρώπη. Μπορεί η γραμμή των Βρυξελλών από το 2009 και μετά να είναι να λέμε "ευρωπαϊκή" αντί για "κοινοτική" αλλά κάποιοι μπορούν ακόμη να τα ξεχωρίζουν.
Οι Νεοδημοκράτες που δεν θέλουν βαλκανοποίηση ας στηρίξουν κόμμα που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε φρούριο και όχι σε επιδοτούμενη αποθήκη μεταναστών. Φυσικά δεν δίνουν δεκάρα για το πρόβλημα που κληροδοτούν στις επόμενες γενιές. Το 2019 η ΝΔ προσπάθησε να καταργήσει το Υπουργείο Μετανάστευσης αλλά τα λεφτά ήταν πολλά και το επανασύστησε λίγους μήνες μετά.
Δεν ζούμε ούτε στον μεσοπόλεμο ούτε στον ψυχρό πόλεμο να σκεφτόμαστε με δίπολα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός ΝΔ αλλά μόνο οι νεότερες γενιές μπορούν να το δουν πιο καθαρά αυτό. Όταν η πιο δυναμική εκλογική ομάδα ήταν και παραμένουν οι άνω των 50 και τα δεξιά κομματίδια στοχεύουν εκεί, θα συνεχίσουν να στουκάρουν σε τοίχο και η αποχή να βαράει 50%.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.