ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μαρ 2023, 12:09
pylothess έγραψε: ↑20 Μαρ 2023, 11:37
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μαρ 2023, 10:11
Συνελεύσεις μεταξύ ποιών; Των μαθητών με τους συνταξιούχους; Των εκπαιδευτικών με τους λοατκι; Των σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών με τους ντελιβεράδες; Των ταξιτζήδων με τους εργαζόμενους στα μμμ;
Για πες.
Μήπως εν τέλει όποιος δεν θέλει ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει;
Κάπου έχεις μπλέξει τις συλλογικές διεκδικήσεις με τις συλλογικές κουζίνες.
Αν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν κάνεις!!!
Δηλαδή ,εμείς εδώ καλά τα λέμε ,αλλά άμα δεν έρθεις σε επαφή με τους εργαζομένους, να πας να μιλήσεις μαζί τους , στο τέλος θα καθόμαστε στην καφετέρια να πίνουμε φρέντο καπουτσίνο. Ένας γνωστός μου ,με είχε ρωτήσει κάποτε ,δεν ξέρω αν ήθελε να με τρολάρει, αν είχε οργή , πως ακόμη και ο σύλλογος υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μια αγωνιστική πρωτοβουλία και πως δεν ξέρει με ποιους από όλους να συστρατευθεί. Και εγώ του είπα σημασία έχει να σηκωθείς από τον καναπέ. Το θέμα δεν είναι να ανοίξουμε προσωπική βεντέτα, ούτε να κάνουμε σαν τα πιτσιρίκια στις γειτονιές που μαλώνουν για τις ομάδες. Το αφεντικό μου είχε κατέβει σε κινητοποίηση του συνδικαλιστικού του οργάνου, για ένα θέμα καθαρά συντεχνιακό. Για να πάρουν παράταση οι ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων. Καλά έκαναν και διαδήλωσαν αλλά εγώ προσωπικά δεν μπορούσα να συμμετέχω σε μια διαδήλωση μαζί με το αφεντικό μου όταν μάλιστα τα αιτήματα ήταν καθαρά συντεχνιακά και δεν είχε για παράδειγμα ούτε ένα αίτημα για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο έστω για τα μάτια του κόσμου ,όπως π.χ.να ζητούσαν μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης. Η πιο παλιά όταν ο ΟΑΣΘ έκανε απεργία, γνωστός μου που είχε συγγενή εργαζόμενο στον ΟΑΣΘ ,έκανε κάλεσμα μέσω Facebook να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ. Και όταν τον ρώτησα αν στα αιτήματά τους υπάρχει το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων ,δεν μου απάντησε καν. Βλέπεις την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα συντεχνιακά και στα συλλογικά αιτήματα;
Συμφωνώ πως πρέπει να ξεφύγουμε από τα καθαρά στενά επαγγελματικά -συντεχνιακά πλαίσια.