Ναι, καλά.
Συμβουλές για Νέους οδηγούς
-
Re: Συμβουλές για Νέους οδηγούς
Αυτό. Να μην πατάω απ' την αρχή-αρχή. Ευχαριστώ BicBic έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:11Αυτό που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου πάντως, είναι ότι ο συνδυασμός που λες δεν γίνεται για καλύτερη ακινητοποίηση, αλλά για να μην σου σβήσει το μοτέρι αν τυχόν τερματίσεις το φρένο. Τις περισσότερες φορές που πατάς φρένο, δεν είναι καν απαραίτητο αυτό εκτός κι αν κάνεις και κατέβασμα ταυτόχρονα ή αν όντως θες να ακινητοποιηθείς (πχ φανάρι) αλλά κι εκεί δεν πατάς συμπλέκτη απ' την αρχή-αρχή, γιατί η κουμπωμένη ταχύτητα (η σχέση δηλ) βοηθάει κι αυτή στο φρενάρισμα, οπότε τον πατάς λίγο πριν το τέλος μόνο για να βγάλεις την ταχύτητα.user έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 19:48Ευτυχώς δεν το κάνω πολύ στην κατηφόρα γιατί εκεί με παίρνει φόρα και τον αφήνω τον συμπλέκτη.
Απλώς μου έχει κολλήσει στο μυαλό ο συνδυασμός φρένου με συμπλέκτη για καλύτερη ακινητοποίηση και για αυτό όλο αυτό το μπέρδεμα.
Ευτυχώς ως τώρα δεν έχω προκαλέσει κάτι επικίνδυνο στο δρόμο και το παράδοξο είναι ότι κανένας οδηγός γύρω μου δεν με έχει κορνάρει για να με μαλώσει για τυχόν μαλακία μου.
ΟΚ, είπες ότι δεν οδηγάς πολύ καιρό, οπότε απλά βάλε κάποια πράματα στο μυαλό σου και προσπάθησε να τα μάθεις και να τα συνηθίσεις σιγά-σιγά και με την εμπειρία/τριβή. Μην προσπαθήσεις να τα εφαρμόσεις άμεσα, βάσει οδηγιών που θα έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να είναι και χειρότερα έτσι.

Πιστεύω θα διορθωθώ.
-
neon imposter έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:07ωραία περιμένωBazoomba έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 19:59Εσένα δεν σε ξέχασα, προσπαθώ να βρω το ακριβές χωρίο αλλά δεν το βρίσκω με διαγώνια ανάγνωση.neon imposter έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 18:05η μόνη γενική συμβουλή που έχω να δώσω σε νέους/ες οδηγούς είναι να βάλεις παντού το Ν και συνέχεια το πόδι στο γκάζι
κ να φας κανέναν/καμία αν πεις "δεν είδε το Ν" σε αφήνουν ήσυχο/η
Σε κάποιο σημείο τέλος πάντων λέει ο Σπένγκλερ για την απολλώνια έλλειψη βάθους των αρχαίων, κι ότι η μάσκα επέβαλλε την παροντική δέσμευση του δράματος που εκτυλισσόταν με την θεατρική πράξη. Εν ολίγοις, η έννοια του χαρακτήρα συνδέεται με την έννοια του βάθους (κάνει και άλλες αντιστοιχίες πχ με την προοπτική στην ζωγραφική) ενώ η μάσκα με την παροντική γεγονότητα και την μορφή του δράματος. Μην μπορώντας ο θεατής να ταυτιστεί με το πρόσωπο, ταυτίζεται με την κατάσταση.
Αυτά πάνω-κάτω λέει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο
προσπαθώ να βρω παραλληλισμούς με τον τρόπο οδήγησης πατώντας συνεχώς συμπλέκτη αλλά φαντάζομαι ότι τρία πεντάλ πάντα είναι πεδίον δόξης για μία σύνθεση απολλώνειου-διονυσιακού στοιχείου full throttle
prodigy

Πάντα προσπαθώ για να σε καταλάβω, σχεδόν πάντα
-
- Phorum.gr user: neon imposter
απλώς μην το σκέφτεσαι όταν πατάς συμπλέκτηuser έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:25neon imposter έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:07ωραία περιμένωBazoomba έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 19:59
Εσένα δεν σε ξέχασα, προσπαθώ να βρω το ακριβές χωρίο αλλά δεν το βρίσκω με διαγώνια ανάγνωση.
Σε κάποιο σημείο τέλος πάντων λέει ο Σπένγκλερ για την απολλώνια έλλειψη βάθους των αρχαίων, κι ότι η μάσκα επέβαλλε την παροντική δέσμευση του δράματος που εκτυλισσόταν με την θεατρική πράξη. Εν ολίγοις, η έννοια του χαρακτήρα συνδέεται με την έννοια του βάθους (κάνει και άλλες αντιστοιχίες πχ με την προοπτική στην ζωγραφική) ενώ η μάσκα με την παροντική γεγονότητα και την μορφή του δράματος. Μην μπορώντας ο θεατής να ταυτιστεί με το πρόσωπο, ταυτίζεται με την κατάσταση.
Αυτά πάνω-κάτω λέει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο
προσπαθώ να βρω παραλληλισμούς με τον τρόπο οδήγησης πατώντας συνεχώς συμπλέκτη αλλά φαντάζομαι ότι τρία πεντάλ πάντα είναι πεδίον δόξης για μία σύνθεση απολλώνειου-διονυσιακού στοιχείου full throttle
prodigyμα τι λένε;;;;
Πάντα προσπαθώ για να σε καταλάβω, σχεδόν πάντα
πάντως,
μία καλή αποτίμηση του απολλώνειου στοιχείου βρίσκεται στο Θάνατος στη Βενετία του Τόμας Μαν
το καλό όμως είναι ότι στη Βενετία δεν χρειάζεται να οδηγήσεις οπότε οι θάνατοι που θα προκαλέσεις θα είναι ελάχιστοι
εκτός αν έχουν συμπλέκτη κ οι γόνδολες
-
Καρολίνα έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:06Εγώ όμως δεν είμαι ο Άγις και δεν έχω καημό να καώ στην κόλαση, όποτε θέλω μπαίνω στη φωτιά χωρίς πρόβλημα.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:03Όπως λέει και ο Άγις αυτός ο αλάνθαστος πηδίκουλας διευθυντριών, δεν παίρνουμε ποτέ σοβαρά συναισθηματικές συμβουλές γυναικών - είναι αδύνατον να βοηθήσεις κάποιον να πάει στον παράδεισο αν ζεις με καημό - να καείς - στην κκκοοολλααασσσηηη
Δεν είπα ότι ο Άγις θα καεί στην κόλαση, είπα ότι λέει συχνά ότι δεν πρέπει να συμβουλευόμαστε στα συναισθηματικά γυναίκες. Μετά το γύρισε βέβαια σε ερώτηση γαλης και είπε γενικά να μην ακούμε συμβουλές αλλά οκ. Έχει κάτι υπνωτιστικό η Γαλη...
-
Και συμπλήρωσα τον συλλογισμό του με το ότι οι γυναίκες δίνουν κακές συμβουλές όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι (αλίμονο) αλλά επειδή είναι Μαζοχες
Εγώ δουλεύω για σένα και εσύ το καταστρέφεις, τι να πω.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:47Και συμπλήρωσα τον συλλογισμό του με το ότι οι γυναίκες δίνουν κακές συμβουλές όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι (αλίμονο) αλλά επειδή είναι Μαζοχες
(Μια υποψία μαζοχισμού την έχω, είναι αλήθεια.)
-
Δεν θέλω να δουλέψεις για μένα. Θέλω να έρθεις στο ομαδικό γεύμα (και ό,τι προκύψει).Καρολίνα έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:49Εγώ δουλεύω για σένα και εσύ το καταστρέφεις, τι να πω.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:47Και συμπλήρωσα τον συλλογισμό του με το ότι οι γυναίκες δίνουν κακές συμβουλές όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι (αλίμονο) αλλά επειδή είναι Μαζοχες
Σαν τι μπορεί να προκύψει δηλαδή;Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:50Δεν θέλω να δουλέψεις για μένα. Θέλω να έρθεις στο ομαδικό γεύμα (και ό,τι προκύψει).Καρολίνα έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:49Εγώ δουλεύω για σένα και εσύ το καταστρέφεις, τι να πω.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:47Και συμπλήρωσα τον συλλογισμό του με το ότι οι γυναίκες δίνουν κακές συμβουλές όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι (αλίμονο) αλλά επειδή είναι Μαζοχες

Επίσης, τι θα έχει το μενού;
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Ο τρόπος οδήγησης έχει αποτυπωθεί στην "μνήμη του σώματος".
Για να αλλάξει χρειάζεται τεράστια αφοσίωση, τέτοια που θα σε κάνει να κινδυνεύεις στον δρόμο.
Πάρε ένα αυτόματο ή ένα ηλεκτρικό.
Ρίξε χρήμα να κινηθεί η αγορά γαμωτο.
Πρέπει να ξέρεις της ζωής, σαν θα κοπεί το νήμα
Ούτε δεκάρα τσακιστη, δεν παίρνετε στο μνήμα.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
-
Αυγά μάτια, ερμητικά κλειστά (στον μπαζούκα, δεν αρέσουν τα παραψημένα)Καρολίνα έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:52Σαν τι μπορεί να προκύψει δηλαδή;Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:50Δεν θέλω να δουλέψεις για μένα. Θέλω να έρθεις στο ομαδικό γεύμα (και ό,τι προκύψει).
Θα βαρυστομαχιάσουμε.Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 21:02Αυγά μάτια, ερμητικά κλειστά (στον μπαζούκα, δεν αρέσουν τα παραψημένα)Καρολίνα έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:52Σαν τι μπορεί να προκύψει δηλαδή;Σφιχτοχέρης Σφιχτοχερίου έγραψε: ↑21 Μαρ 2023, 20:50
Δεν θέλω να δουλέψεις για μένα. Θέλω να έρθεις στο ομαδικό γεύμα (και ό,τι προκύψει).
Εγώ θα σου πω. Στα φανάρια όπως έχεις πατημένο τον συμπλέκτη, βάζεις πρώτη και τον αφήνεις σιγά σιγά και πατάς ταυτόχρονα σιγά σιγά το γκαζι.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Που κολλάει αυτό με το πρόβλημα της κοπέλας βρε;

Θα το χαλάσει που θα το χαλάσει, τουλάχιστον να το ευχαριστηθεί.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 238 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
12 Δεκ 2023, 16:39
-
- 2 Απαντήσεις
- 327 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα
10 Οκτ 2023, 09:26
-
-
Νέα δημοσίευση Τι γνώμη έχετε για τους οδηγούς που τρομάζουν τους πεζούς για πλάκα;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 11 Μαρ 2025, 22:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 3 Απαντήσεις
- 125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
11 Μαρ 2025, 22:25
-
-
- 699 Απαντήσεις
- 17569 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
03 Σεπ 2024, 11:07