Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από taliban » 22 Μαρ 2023, 19:03
Arisvilla έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 16:32
Otto Weininger έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 16:24
Arisvilla έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 16:23
Tελικά μετά απο 3 χρόνια κόλλησα και εγώ. θετικός σήμερα με πυρετό εδω και 2 μέρες ένα τσούξιμο στο λαιμο και λιγη καταρροή. Απλά ο πυρετος φτάνει μέχρι 38 και 5 και δεν πέφτει παρά μονο με αλγκοφρεν. Ντεπον μάξιμουμ τίποτε. Βήχα ελάχιστο.
Όχι, ρε φίλε, τώρα στα πίσω πίσω;
Περαστικά και οξυγόνο να μετράς.
Οξύμετρο δεν έχω γιατί δεν έχω και κανένα σοβαρό βήχα. Βασικά έκανα και εγώ μαλακία και το περνάω λίγο σοβαρά, καθώς ενώ είχα τον λαιμό από την Κυριακή πήγα και έτρεξα 10 χιλιόμετρα. Και την επόμενη με επιασαν οι πυρετοί και τα σχετικά. Το μόνο που με ανησυχεί ειναι οτι με ντεπον το μόνο που κατάφερνα ήταν να ριξω τον πυρετο από το 38 και 5 στο 37 και 8. Χθες πήρα ένα αλγκοφρεν το μεσημέρι και δεν ειχα πυρετό μέχρι το βράδυ. Αλλά κατά τις 3-4 τα ξημερώματα ξανά 38 και κάτι. Πήρα πάλι σήμερα αλγκοφρεν γιατι δεν έπεφτε ούτε το πρωι. Αν και αυριο παραμείνει ο πυρετος μπορεί να πάρω γιατρό.
Περαστικά.
ούτε εμένα μου έπεφτε με ντεπον.
μετά αρχισα τα αλγκοφρεν και μου τον έριχνε.
Ο πυρετος κράτα 3 μέρες συνήθως.
Οξυμετρο όπως και δηποτε άσχετα με τον βήχα ή όχι.
και τις πρώτες μέρες αφού πέσει ο πυρετος μην βιαστείς με το περπάτημα- όχι τρέξιμο-.
γιατί θα νιώθεις κοπωση με το παραμικρό και θα θες να κοιμάσαι.
Βιταμινες εμένα με βοήθησαν να επανέλθω.
C,D ψευδαργύρος.
επίσης είχα και αϋπνία. ρίγος σε λίγο ακραίο βαθμό αφού σε κάτι φάσεις ήθελα να βάλω νερό και απ το τρέμουλο το νερό χυνονταν το μισό.

-
Isildur
- Phorum.gr user: Isildur
από Isildur » 23 Μαρ 2023, 14:41
Gherschaagk έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:11
Airman68 έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:04
user έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 16:57
Είμαι κι εγώ..
Αν μετράμε όσους δεν έχουν κολλήσει ακόμη, προσθέστε κι εμένα.
Αλλά για αποκεφαλισμους μη με υπολογίζετε, ε;
There can be only one.
Ή νομίζετε ότι δεν περάσατε. Ποτέ δεν ξες...
Έχω την εντύπωση, ότι υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος σε μέτρηση αντισωμάτων, που σου δείχνει αν έχεις περάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν αλλά δεν το είχες πάρει είδηση αν το πέρασες τελείως ασυμπτωματικά.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία...

-
user0972003
από user0972003 » 23 Μαρ 2023, 14:44
Bic έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 14:41
Airman68 έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:04
Αν μετράμε όσους δεν έχουν κολλήσει ακόμη, προσθέστε κι εμένα.
Αλλά για αποκεφαλισμους μη με υπολογίζετε, ε;
There can be only one.
Έχω την εντύπωση, ότι υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος σε μέτρηση αντισωμάτων, που σου δείχνει αν έχεις περάσει κάποια στιγμή στο παρελθόν αλλά δεν το είχες πάρει είδηση αν το πέρασες τελείως ασυμπτωματικά.
Βέβαια τσεκαριζόμασταν και κάθε βδομάδα με τα πάρα πάρα πολύ αξιόπιστα σελφ τεστ που αν στο κάνει ο φαρμακοποιός είναι ραπίντ.
Αλλά ναι σωστά λες, τεστ αντισωμάτων.
-
user0972003
από user0972003 » 23 Μαρ 2023, 14:46
Gherschaagk έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 18:44
user έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 18:42
Gherschaagk έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 17:49
Μόνο αν σε λένε Highlander.
Ο Μακλίοντ είναι, να τις προάλλες αυτά λέγαμε.
Ο Κούργκαν που είναι δεν ξέρω....
Αποκεφαλισμένος;
Ο Κούργκαν αποκλείεται ακόμα, είναι σκληροπυρηνικός τύπος δεν βγαίνει απ' το παιχνίδι τόσο εύκολα

-
Isildur
από Isildur » 23 Μαρ 2023, 14:48
taliban έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 19:03
C,D ψευδαργύρος.
Αυτά έπαιρνα κι εγώ, μου το είχε συστήσει φίλος γιατρός. Καλό είναι βέβαια να προ-υπάρχουν στον οργανισμό (ειδικά η D).
Και για καλύτερη απορρόφηση, μετά από φαΐ και κατά προτίμηση λιπαρό φαγητό, όχι να φας μια φέτα πσωμάκι πχ. Νομίζω βοηθάει και η παράλληλη λήψη μαγνησίου, αλλά αυτά θα τα πει καλύτερα κανένας γιατρός ή φαρμακοποιός (
Otto Weininger, για πες.)

-
Isildur
από Isildur » 23 Μαρ 2023, 14:52
user έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 14:44
Bic έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 14:41
There can be only one.
Βέβαια τσεκαριζόμασταν και κάθε βδομάδα με τα πάρα πάρα πολύ αξιόπιστα σελφ τεστ που αν στο κάνει ο φαρμακοποιός είναι ραπίντ.
Αλλά ναι σωστά λες, τεστ αντισωμάτων.
Για μεγάλη περίοδο ναι, τσεκαριζόμασταν συχνά και κάποιοι πολύ συχνά (λόγω δουλειάς, πχ). Αλλά αυτό δεν ίσχυε πάντα, πχ τώρα πόσο καιρό έχεις να κάνεις τεστ; Ή στις αρχές, πριν κυκλοφορήσουν τα τεστ.

-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 23 Μαρ 2023, 14:53
Bic έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 14:48
C,D ψευδαργύρος.
Αυτά έπαιρνα κι εγώ, μου το είχε συστήσει φίλος γιατρός. Καλό είναι βέβαια να προ-υπάρχουν στον οργανισμό (ειδικά η D).
Και για καλύτερη απορρόφηση, μετά από φαΐ και κατά προτίμηση λιπαρό φαγητό, όχι να φας μια φέτα πσωμάκι πχ. Νομίζω βοηθάει και η παράλληλη λήψη μαγνησίου, αλλά αυτά θα τα πει καλύτερα κανένας γιατρός ή φαρμακοποιός (
Καλά είναι όλα αυτά να τα έχεις σε επάρκεια, πριν σε βρει κάτι. Μετά είναι να είχαμε να λέγαμε.
Με εξαίρεση την D που δείχνει να βοηθάει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
hellegennes
από hellegennes » 23 Μαρ 2023, 15:51
Otto Weininger έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 14:53
C,D ψευδαργύρος.
Καλά είναι όλα αυτά να τα έχεις σε επάρκεια, πριν σε βρει κάτι. Μετά είναι να είχαμε να λέγαμε.
Μπορεί, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει κριθεί οριστικά αυτή η θεώρηση. Είναι και δύσκολη η διεξαγωγή ανάλογων μελετών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 23 Μαρ 2023, 20:52
hellegennes έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 15:51
Μπορεί, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν έχει κριθεί οριστικά αυτή η θεώρηση. Είναι και δύσκολη η διεξαγωγή ανάλογων μελετών.
Μόνο για την D μπορώ να δεχτώ (μέχρι στιγμής) ότι θα παίξει ρόλο.
Η C και ο ψευδάργυρος, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση*
* μιλάω για νορμάλ συνθήκες όχι να είσαι ναυαγός και μα κινδυνεύεις από σκορβούτο
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 23 Μαρ 2023, 20:54
Otto Weininger έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 20:52
* μιλάω για νορμάλ συνθήκες όχι να είσαι ναυαγός και μα κινδυνεύεις από σκορβούτο
Έχω πάρει πολύ μεγάλες ποσότητες από d φέτος. Μόνο εκεί μπορώ να το αποδώσω που δεν κόλλησα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
Arisvilla
από Arisvilla » 23 Μαρ 2023, 21:02
Πάντως εγώ και D έπαιρνα και βιταμίνες και μια χαρά φυσική κατάσταση είχα επειδή τρέχω συστηματικά (52 σφυγμούς σε ηρεμία) παρά τα 48, ούτε καπνίζω, ούτε πίνω και τα 3 εμβόλια έκανα αλλά το περνάω πιο δύσκολα από κάτι φίλους μου που είναι υπέρβαροι καπνιστές με υψηλή πίεση κτλ. Οχι οτι είναι και τίποτε το πολύ τραγικό δηλαδή αλλά επειδή δεν αρρωσταίνω συχνά είναι το πιο δύσκολο που μου έχει τύχει από το 1997 που ήμουν φοιτητής και κόλλησα μια πολύ άσχημη γρίπη και έκανα κανένα μήνα να επανέλθω.
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 23 Μαρ 2023, 21:03
Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 20:54
Έχω πάρει πολύ μεγάλες ποσότητες από d φέτος. Μόνο εκεί μπορώ να το αποδώσω που δεν κόλλησα.
nope
Έτυχε
-
Gherschaagk
- Συντονίστρια
από Gherschaagk » 23 Μαρ 2023, 21:06
Otto Weininger έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 21:03
Gherschaagk έγραψε: ↑23 Μαρ 2023, 20:54
nope
Έτυχε
Άρα δεν είναι
υποβοηθούμενο. Παίζω επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους απέθαντους.

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 23 Μαρ 2023, 21:13
Arisvilla έγραψε: ↑22 Μαρ 2023, 19:19
Ευχαριστω ολους για τα περαστικα.
Θα ψαξω να βρω κανενα οξυμετρο αυριο.

Ακόμη και οικονομικό να είναι, αξίζει τον κόπο. Ως περιοδικό τσεκάρισμα οξυγόνωσης και παλμών, ασχέτως κόβιντ, είναι μια χαρά για γενικότερη εικόνα.
Με τον ακατονόμαστο θα τελειώσεις σύντομα, μην αγχώνεσαι. Είναι το καλύτερο εμβόλιο.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
-
- 67 Απαντήσεις
- 2884 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Ιουν 2023, 06:50
-
-
- 150 Απαντήσεις
- 4334 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
07 Σεπ 2024, 21:02
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.