Δε θα μείνω σε αυτά που λες στην αρχή διότι με επιβεβαιώνεις.Athina__P έγραψε: ↑20 Οκτ 2018, 11:51Νομίζεις ότι αυτή η γενιά τα πάει καλύτερα;Γιατί;
Ίσα ίσα, έναν έχω πιάσει να έχει βγει βόλτα με άλλη ενώ τα είχε με φίλη μου... Και από τους άντρες που είχα εγώ ένας ήταν γκομενιάρης, οι άλλοι δεν ξενοπηδούσαν, ούτε και εγώ! Για ποιο λόγο; Διόρθωση... Και μια από τις φίλες μου είχε σύστημα να έχει παράλληλες σχέσεις, το έκοψε για μεγάλο διάστημα και το ξανάρχισε μετά από χρόνια. Αλλά δεν νομίζω ότι εκπροσωπεί ολόκληρη γενιά αυτό το λάιφστάιλ! Φαίνεται ο άλλος αν δεν θέλει να είναι συνέχεια μαζί σου και λαμβάνει ο καθένας τα μέτρα του.
Σε σχέση λοιπόν με το πόσο μονογαμικά όντα θεωρούν τους εαυτούς τους οι άνθρωποι, δεν νομίζω ότι αυτή η γενιά είναι βελτιωμένη.
Όσο για τις μεγαλύτερες ηλικίες είναι άλλο θέμα, όταν η κάθε γενιά θα φτάσει στη μέση ηλικία, δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί η επόμενη γενιά! Η γενιά του Πολυτεχνείου πάντως είχε βρει τις Ρωσίδες...
Για αυτό που λες τι εντύπωση δίνουμε διεθνώς, δεν ξέρω αν στα αλήθεια ασχολούνται μαζί μας τόσο πολύ. Η κρίση χρέους που είναι στη βάση της κρίσης δεν ξέρω αν συνδέεται ευθέως με τον καταναλωτισμό. Τα εφάπαξ που πήρε η γενιά του Πολυτεχνείου πήγαν σε νοικοκυρίστικους σκοπούς, σε σπίτια στο χωριό... Η γενιά μας πληρώνει τις πρόωρες συντάξεις που δόθηκαν εν μέσω κρίσης μεταξύ άλλων!
Δεν είπα οτι όλοι οι άνθρωποι ήταν με αυτό το λαιφστάιλ, είπα για ένα τεράστιο κομμάτι της. Φυσικά και δεν ήταν ο μεροκαματιάρης της Β'πειραιώς και του κέντρου των Αθηνών, παρόλο που και αυτοί ήθελαν να γίνουν έτσι.
Ναι η γενιά του πολυτεχνείου βρήκε τις ρωσίδες αλλά πολύ μετά, όταν ήταν νέοι είχαν και αυτοί οράματα, παρόλο που μετά τα εξαργύρωσαν σε χρήμα. Η δική σας γενιά δεν είχε οράματα ούτε όταν ήταν νέα.
Και όμως τη δώσαμε αυτή την εντύπωση διεθνώς, επειδή τυγχάνει να ταξίδευα πολύ εκείνο τον καιρό έβλεπα το πως μας έβλεπαν και ακόμη περισσότερο όταν έσκασε η κρίση.
Τα εφάπαξ που πήρε η γενιά του πολυτεχνείου ναι πήγαν σε νοικοκυρίστικους σκοπούς και σε σπίτια, δε πήγαν σε LV και σε Prada όπως τα της δικής σου γενιάς και αυτό το λέω εγώ που έχω κατακεραυνώσει τους μεγαλοιδιοκτήτες ακινήτων. Μη ξεχνάς οτι η γενιά του πολυτεχνείου έδωσε τα εφάπαξ σε νοικοκυρίστικους σκοπούς για να μπορεί η δική σας γενιά να μην δώσει ένα παρά για αυτά παρα μόνο για το φαίνεσθαι.
Όχι δε τα πληρώνει η γενιά σου, τα πληρώνει η γενιά των 35δων και κάτω που το μέλλον δε μοιάζει καθόλου τόσο βέβαια όπως φάνταζε το δικό σας, όπως είπες παραπάνω.
Νιώθω τυχερός που η μητέρα μου δεν ήταν ελληνίδα και προοδευτική αλλά μια "αγράμματη" ιταλίδα με πολύ ανεπτυγμένο το ένστικτο και την αξία της οικογένειας, που πάλεψε να μεγαλώσει 3 παιδιά απο τα 22 της σε μια πάμφτωχη συνοικία του κέντρου των Αθηνών.